Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

bendede oldu bu takıntı son zamanlarda çalıştığım için yemeklerimi evden getiriyorum ama birşey ikram ettiklerinde yemeyince garip oluyor birde misafirliğe gitmek istemiyorum reddedince ayıp olur diye ama ben memnunum halimden ne yalan söyleyeyim

Ekmeği obezitenin nedeni olarak görmem galiba. Ekmek şişmanlatır bakış açısından ötürü yemiyorum.

Ot gibi yasamak dedikleri bu olsa gerek .
Ama ben her zaman saglikli beslenmekten yanayim ama bizim buralarda enginar yok sanirim.
Ben suana kadr annemin enginar pisiedigini ne gordum ne duydum buralarda yok.
Burasi karadeniz enginar yok .
Et balik.
Burasi daha cok etcil .
Otcul degil mesela semizotunu da herkes yemiyor..sehirdekiler yiyorlar.
Bir kere hayatimda kereviz yedim midem bulandi inanir misiniz.
Pisirme tarzindan midir nedir.
Hic sevmem kerevizi ben pisirsem belki yerim

Cok guzel de ben sabah is telasinda oylesi bir seyle ugrasmiyorum yapabilene helal olsun
Dogru canim .
Ise yetismekden zor yapilir.
Bende tatildeyim o yuzden kafamin estigini yapiyorum.
Normalde ben bir sene boyunca hic evde lahvalti yapamiyordum hafta sonlari haric.
Simdi acisisi cikartiyorum.
Bende kahvaltida rejim falan yok .
Guzel yaparim kahvaltiyi .
Aksam normal..

Ekmeği obezitenin nedeni olarak görmem galiba. Ekmek şişmanlatır bakış açısından ötürü yemiyorum.
Buğday göbeği ve tahıl beyin kitaplarını okuyunca ekmeğin/buğdayın kilo aldırmaktan öte barındırdığı glutenden dolayı alzhemier şizofreni otizm hormonel hastalıklar gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olduğunu öğrenmiştim. o zamandan sonra daha dikkat etmeye başladım eşimede okuttumki işim kolaylaşsın:)

Ailem ekmek yediği için onlara evde tam buğdaylı ekşi mayalı ekmek yapıyorum, halk ekmeğinde ekşi mayalı ekmeği var ordanda alınabilir. Market ekmeklerinin içindeki katkılar yapıldığı ortamlar çok fena, kötünün iyisi ekşi mayalı ekmek.

Off off babanız keşke yemek yapmayı öğrenseymiş. Bu büyük avantaj sağlar. Kimseden beklemez. Saçma sapan şeyler yememekte haklı ama yumurta örneği çok uç o kadarda değil yani.

Yalnız ben eve gidince saat geç olsa da az biraz birşey yapıp yemiştim. Muz akşam öğünü için yediğim tek şey değildi. Sadece anı iyi kurtarmak derdindeydim. İçinde ne idüğü belirsiz gıdalar yemekten çok daha iyidir.

Ot gibi yaşamak? Biraz ağır kaçmış sanki. Bu tabir için beni katmadınız herhalde üstüme alınmıyorum bakın. :))

Üzgünüm ama doktorunuz diyet verdiyse eliniz mahkum uygulamak zorundasınız bana göre. Birden çok hastalığınız varken nasıl bu kadar fütursuz besleniyorsunuz anlayamıyorum. ( muhtemelen sizde beni anlayamıyorsunuz o ayrı:) ) Kötü beslenmenin zararlarını görüyorsunuz ama yediğiniz yemeklerden çok da memnunsunuz. Hergün dışardan yemek mi aman tanrım.

İlginçtir ama ortak bir noktamız var gibi. İkimizde dengeyi sağlamakta sıkıntı yaşıyormuşuz.

Size bunları yazdım ama sizde beni eleştirebilir hatta çekilmez bile bulabilirsiniz tabi. :)) Bana harika diyen bir arkadaş olmuş alakası yok tabi. Benimki de çok aşırıya kaçıyor. Bunun farkına vardım.

Bu konuyu hem dertleşmek için hemde yardım istemek için açtım. Yoksa halimden çok çok memnun olsam insanlara anlatma gereği duymazdım.

Son düzenleme:
Cok guzel de ben sabah is telasinda oylesi bir seyle ugrasmiyorum yapabilene helal olsun

İyi ama son derece basit bir kahvaltı o. Zaman almaz.

Kahvaltı günün en önemli ve en güzel öğünü. (bence)

Kahvaltıyı çok seven insan sırf onun için biraz daha erken kalkabilir.

Kimi uykuyu tercih eder kimi kahvaltı bile yapmaz orası ayrı konu tabi.

Herkesin önem sırası farklı işte.

Eski bir arkadaşım bu hastalıktan muzdaripti. Beni illallah ettirdi.Bir de bana dayatiyordu. Bu gibi sebeplerden aramız bozuldu
Misafirlikte de çok sorun oluyordu.Gozunu seveyim bukadar titizlenme.Normale dön. Zararlı. Sizin gibi beslenmeyenler çabuk ölecek diye birşey yok görüyorsun ki..Üstelik arkadaş hiç ekmek hamurisi yemezdi.Kahvaltida bile. Zorda kaldiginda bile.Gezide musafirlikte mesela.Kalori falan çok dikkat ederdi cook zayıf olduğu halde.

Sabah kahvaltisi elbette önemli ama ben 7de de kalksam, 7.30da da kalksam aynı saatte evden çıkarım ve kahvaltıya vakit ayiramam yani kahvaltimi hazirlar is yerine getiririm ama evde yemem çünkü uyandiktan hemen sonra yemek yiyemiyorum senin dedigin gibi olmasi icin 6da kalkmam lazim ki zaten uyku sorunu yasayan biriyim, gece en az 2-3 kez kalkarim
Ayrica peynir zeytin normal de semizotlu omlet bence oyle kolay bir sey değil semizotu çamurlu olur onunla sabah sabah ugrasilmaz

Yok ben sağlıklı beslenebilen insanlara çok özeniyorum ama asla yapamam. otu babam için dedim yanlış anlaşılma olmasın. :)

Dayanılmaz mide ağrıları yaşadığım oluyor ama mide koruyucularla Hallediyorum. Aşırı acılı yağlı baharatlı yaparım evde yaptığım yemekleri de. Eşim de benim gibi neyse ki. Romatizmal rahatsızlığım için de doktora inanmadım önce diyet konusunda. Sonra bir süre yaptım diyeti. Sonra da mutsuz oldum. Akdeniz tipi beslenme çok güzel aslında. Bi yerde tıkanıp kaybediyorum olayı.

Benim de kendi çapımda sağlık anlayışım var ama o kadar kötü değilim. kola asla içmem. Ayran ve şalgam suyu yeter. Şeker tatlı çikolata abut cubur yok yemem. Kendim kurabiye yaparsam yerm şekerli şeyler ama paketlileri ben de yemiyorum. Bir de kırk yılda bir yani. Ekmek yemem. Kefiri burda bir arkadaş demişti yapmaya başladım. Yoğurdumu yapıyorum. Ama dışarda yemeğe engel olamıyorum.Hele böyle pislik şeylerse ben ordayım. Ben semizotunu ıspanağı börülceyi ağzıma sürünce midem kalkıyo.

Ben o konuda sana hayran kalmadım değil. Yine de avm de muz alacağıma salata almak daha mantıklı gelirdi

Sen yine aşırı olduğunu kabul ediyorsun.Arkadas onu da kabul etmezdi.Etrafina bunu dayatir ilişkilerini bozardi.

. Zor işiniz ya.Bir psikologla psikiyatr ile görüşmelisin canım.

Kızlar ekmek yememek daha zararlı diyebiliyorum diyetisyenler bile bilmem kaç dilim ekmek yemen lazım der herzaman
inanma onlara:) ezber bilgilerini konuşturuyorlar, güncel uzmanlar ekmek yeme yağ ye ye çoktan geçmişken hala günde dilimdilim ekmekli liste veriyolar.

Bazıları ara öğünde etiform veriyor doygunluk versin diye. çiğ kuruyemiş avokada hindistan cevizi yağı gibi yağ bazlı bir öğün vereceklerini işlenmiş paketli ürün tavsiyesi olan diyetisyenden Nasıl sağlıklı liste bekleyesin

Kızlar ekmek yememek daha zararlı diyebiliyorum diyetisyenler bile bilmem kaç dilim ekmek yemen lazım der herzaman
evet ben bunu yasadim bir ara diyetisyene gittim ama onlarin yöntemi değişikti, bir liste verdiler sabah harici ekmek yok mesela sebze yemeği- yagsiz salatalik biber- ekmek yogurt yok Allahim midem de ruhum da açtı
yani ekmek yememek de doğru degil

Dikkat ettiğini sanarak yanlış bir kanıya kapıldım demek.
Aslında tam Ege mutfağına uygun besleniyormuşsun.

Ekmek örneği çok ilginç. Böyle bir şey ne okudum ne de duydum.
Açıkladığın için teşekkürler. Önemli bir bilgiydi.

Bende bu ara ekmeği tamamen kessem mi diye düşünüyordum.
Kahvaltıda ekmek yemeyi sevmiyorum.
Onun dışında diğer öğünlerde 1-2 dilim yiyorum o hafta ne almışsam işte çok tahıllı, tam buğday vs.

Çeşitli sebeplerden karatay diyetine bende karşıyım.

Bilmiyorum kafam karıştı. Doğru olan senin yaptığın belki de. Yediğin içtiğin için kendini hiç kasmıyorsun.

Alkol içinse söylediğin mantıklı, yaz aylarının tadını çıkar tabi. Keyfiniz bol olsun.

ayy ben senınle yemek konusunda hıc anlaşamazdım. :) zira her gun 1 paket cips kola jelıbon yemezsem ınsanlık dışı davranıyorum :)

ayrıca bırsey senı mutsuz edıyorsa o iyi bişey degıldır :)

iyi şeyler yapmıyosun neruda88

Ama ekmek ki beyaz ekmekten bahsetmiyorum bağırsaklar için iyi ekmek yemeyenler genelde kabızlık sorunu yaşıyor @Sephoraa da hasta olmuş bu yüzden yazmıstı birkaç sayfa önce okudunmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…