• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

merhaba:)
sizi birkaç konuda görüyorum.hep "şişkoyum,obezim" diye kendinizden bahsediyorsunuz.barışıksınız da belli kendinizle,ama bunun cidden bir sonu yok.sadece yazmak istedim çünkü ben de obezdim ve plan takıntılıyım.hatta obez kategorisinden çıkalı 4 kilo falan oldu daha:KK48: plan takıntımı yüzde 50 falan yendim diyebilirim.bir gün tamam artık ben de sağlıklı olacağım derseniz yardımcı olmak isterim.plan takıntımı yenmemi vs
ayrıca evet sağlıklı beslenmek çok pahalı yani geçen organik bir elma sirkesine verdim dünya parasını.ama bir gün hesaplamıştım her gün yediğim cipsler,gofretler,çekirdekler,kolalar,dışardan sipariş ettiğim pizzalar,kumpirler ne kadar oluyor diye.az az ve ucuz gibi görünen şeyler aslında günde min 50tl harcamama sebep oluyormuş.inanın sebze meyve daha ucuz ve daha uzun gidiyor,hop yedim bitti gitti gibi değil.
Cipsler çekirdekler kolalar pek yediğim seyler degilki benim o_O dısardanda pek yemiyoruz bu hafta eşim izindeydi biraz abarttık :27: tesekkür ederim yardım ilgilendiğin için :KK50: aslına bakarsak normal insanlardan daha az yerim ama birkaç hastalıkta etkili tabi kilolu olmamda :KK11:

@Sephoraa senin ekmek yememen damak tadın ile.ilgiliymis ama şunu diyebilirim ki ben de bir ara diyetisyene gitim ve sabah kahvaltısı haricinde ekmek yoktu
Ben kendimi hem aç hissediyordum hem de verilen liste bir ay boyunca değişmiyordu, çok mutsuz oldum o süreçte
Çok ekmek yiyen biri değilimdir ama her öğün 1 dilim.olsun yemem lazım zaten beyaz somun ekmeği yiyemiyorum ya tam buğday ya da çavdar ekmeği olacak
Gecenlerde de ekmek mutluluk hormonunu da etkiliyormus böyle bir makale okudum demek ki bbenimkinin sebebi buymus demistim o yararli bakteri olayını bilmiyordum
Mavi dalgalarrr Mavi dalgalarrr gizli şeker/insülin direnci falan olabilir bir dahiliye uzmanina görün ve kan tahlili yaptir derim

Bundan belki 6-7 yıl önce bu sağlıklı beslenme önem kazanıp tv de programları yapılmaya baslaninca demiştim bu bir hastalık olacak diye. Ve görüyorum ki olmuş. Çok geçmiş olsun.
Ben de önem veririm beslenmeye ama canım birsey istemisse de mesela tatlı, iskender, kebap, hamburger vb. Yerim acımam .
Hergün yiyor değiliz elbet ama canım istemisse hiç dusunmem yani.

That sugar diye bi belgesel izlemiştim epey etkilemişti beni.Bi süre ağzıma şekerli bir şey koymadım ancak sonra saldım.Ama eskiye oranla dikkat ediyorum gene.
Bilemedim siz böyle anlatınca özendim ben size ya.
Bıngıl bıngıl hissediyorum kendimi şu ara çünkü.
Sosyal hayatınızı çok çok etkilemediği sürece bana çok da hastalıklı gelmedi tutumunuz.
Sinemada Mısır yemek avm de salata yemek çok da sorun edilecek şeyler değil bencE.

Bundan belki 6-7 yıl önce bu sağlıklı beslenme önem kazanıp tv de programları yapılmaya baslaninca demiştim bu bir hastalık olacak diye. Ve görüyorum ki olmuş. Çok geçmiş olsun.
Ben de önem veririm beslenmeye ama canım birsey istemisse de mesela tatlı, iskender, kebap, hamburger vb. Yerim acımam .
Hergün yiyor değiliz elbet ama canım istemisse hiç dusunmem yani.
Şaşırdım doğrusu. Öngörülüymüşsünüz. :super:
Ortoreksiya günümüz dünyasının bir sonucu aslında.
Elbette her insan bu durumu yaşayacak diye birşey yok.
Bazı insanlar benim gibi yatkın oluyor ne yazık ki.
Gelecek yıllarda çok daha fazla yaygınlaşacağı söyleniyor.
Sağolun. Sizde dengeyi kuruyorsanız sıkıntı yok demektir.

That sugar diye bi belgesel izlemiştim epey etkilemişti beni.Bi süre ağzıma şekerli bir şey koymadım ancak sonra saldım.Ama eskiye oranla dikkat ediyorum gene.
Bilemedim siz böyle anlatınca özendim ben size ya.
Bıngıl bıngıl hissediyorum kendimi şu ara çünkü.
Sosyal hayatınızı çok çok etkilemediği sürece bana çok da hastalıklı gelmedi tutumunuz.
Sinemada Mısır yemek avm de salata yemek çok da sorun edilecek şeyler değil bencE.
O belgeseli iyi ki çekmişler değil mi? Banada çok faydası olmuştur.
Dikkat etseniz bile etkisini biraz yitirmiş gibi geldi.
Tekrardan izleyebilirsiniz. (bu defa notlar alarak)

Farklı gelebilir elbette ama inanın pek özenilecek bir durum değil.
Kafa rahat değil bir kere. Haddinden çok fazla ne yiyeceğimi ve ne içeceğimi düşünüyorum.

:KK25: Herkese iyi pazarlar.

Nerden başlasam bilemiyorum. Konu açmaya mecbur kaldım, forumda buna benzer bir konuya rastlamadım.

Evet sağlıklı beslenmeye karşı fazla takıntılıyım.

Bundan iki üç sene önce bir hastalığım için diyetisyene danışmıştım. İlk o farketmişti bende zaten ondan duymuştum. Daha sonra tekrar gittiğimde ortoreksiya testi uygulamıştı. (6-7 soruluk birşeydi) Sonuç olarak belirtilerini gösterdiğim ortaya çıktı. Hiç unutmam 'arkadaşlarınla çıktığın bir yemekte kırk yılda bir yediğin patates kızartmasını vücudun tolere eder zaten' diyordu. Ama ben ikna olamıyordum.

Benim için bir yiyeceğin veya içeceğin; görüntüsü,tadı,lezzetinden ziyade sağlıklı olup olmadığı, vücuda yararı var mı bunlar çok önemlidir. Tabi yerken içerken keyifte alayım ama evvela sağlıklı olsun isterim.

Yemek yapmayı severim. Eskiden beri kendi yemeğimi kendim pişiririm. Yalnız haftalık olarak ne yiyeceğimi mutlaka bilmem lazım. Bir aksama olduysa o gün yemeğim yoksa strese giriyorum.

Örneğin; geçenlerde bir alışveriş merkezine gitmek durumunda kaldım. Akşam yemeği saatine denk geldi. Yemek katına çıktım onlarca yemek yenilecek yer var ama ben hepsine bir kulp buldum bir tanesine bile oturup yemek yiyemedim. Marketten muz aldım onu yedim. Aç kalayım ama sağlıksız birşey vücuduma girmesin düşüncesindeyim.

Bu arada marketlerde mutfak alışverişi yaparken ince eleyip sık dokumadan birşey almam. Etiketleri dikkatle incelerim. Bu yüzden bazen marketlerde gereksiz zaman kaybettiğimde oluyor. Ayrıca sağlıklı ve spesifik gıdalar hangi markette varsa ben ordayım. İsim vermek yasak mı bilemedim m...o c... r yaşadığım şehirde yok. Neden yok diye buna da dertlenmişliğim vardır. :KK51:

Bir yiyecek veya içecek sağlıklıysa ben onu ne yapar eder yerim ya da içerim. Kefir mesela herkesin pek sevmediği bir içecektir. Sağlık için içeyim diye diye başlarda tadını sevmememe rağmen damak tadını eğittim şimdi severek içiyorum. Yine yulaf ezmesi ve enginar için aynı şey geçerli oldu. Biri lif ve protein deposu diğeri karaciğer dostu. Başka bir örnek ise avokado.

Bu durum sosyal hayatımı etkiliyor tabi. Mesela en son ne zaman sinemaya gidip kola içip patlamış mısır yediğimi hatırlamıyorum bile. Dediğim gibi dışarda zaten yemek yiyemiyorum. Ve titiz biriyim. Hijyene önem veririm. Bu da tuz biber oluyor.

Genelde bayramlarda ya da misafirliklerde verilen ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum. Hamurişi yemem, tatlı yemem. Benim standartlarıma uygun değilse sırf hatır gönül içinde yiyemiyorum. Klasik 'bir kerecikten birşey olmaz' lafı bende etki etmiyor. Sağlığım daha önemli diyorum.

Bu konuyu açmamı tetikleyen ufak birşey oldu. Sabah markete gitmiştim. Pek tükettiğim birşey değildir ama canım ay çekirdeği istedi. Önce tuzsuz olanını alayım dedim sonra etiketindeki yağ oranına baktım. Sonuç; almaktan vazgeçtim.

Sizde ya da çevrenizde bu takıntıdan muzdarip birileri var mı? Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirecek. :) Paylaşmak bile bir nebze iyi geldi. Bu durumu nasıl aşabilirim fikirlerinizi rica ediyorum.

Dipnot: Kronik bir hastalığım var zaten yediğime içtiğime dikkat etmem lazım. Belli yiyecek ve içeceklerden kaçınmam gerekiyor. Ayrıca fitness ile uğraşıyorum. Yağ oranımı daha da düşürüp kas oranımı yükseltmek hedefim. Gerçek manada fit bir görünümü önemsiyorum. Temiz beslenmeye gayret ediyorum. Sınırlandırılmış bir listem var onun dışına çıkamıyorum. Bu iki durumunda aslında ortoreksiyayı tetiklediğini düşünmeye başladım. :KK64:
canim cekirdekteki yag sagliklidir.
canan karatay yagin hucre yapimi.icin gerekli oldugunu söylüyor. vucuda zararli yag transyaglar . ama kuruyemisteki yaglar, tereyagi, zeytinyagi, kuyruk yagi,icyagi pek bi faydali. ya da yulafin cok bi faydası yok.

bence cok guzel bir sey misir patlagi ve kola icmesen ne olur ki? ben de yemek istemiyirum . hem formda kaliyor insan .

canan Karatayin kitaplarini kouyabilirsin en azindan ornegin kaya tuzu cok.faydali 80mineral var . normal 5liralik tuzcudan alacagin kayatuzu . tokat , amasya tuzu . sosyal medyada saglikli yasiyoruz diye bi yer var takip edersen bayagi bi bilgiye de sahip olursun . inan senin gibi bi suru arkadas var

Haha aynı ben :KK70: Bütün güzel şeyler sağlıksızdır diyerek devam ediyorum yaşamaya.
İskender mesela, şöyle bol tereyağlı. Napim yemeyeyim mi yani :KK70:
iskender de faydali ki .
yaa oyle yanlis inanışlar varki .

Aysar_ Aysar_ cildin nasıl? bu kadar sağlıklı beslenen birinin cildini siyah noktasız sivilcesiz bebek gibi hayal ettim.
ben malesef hem kilo aldım hem de çok sağlıksız besleniyorum. kendimi alamıyorum o sağlıksız yiyeceklerden abur cuburlardan. cildim de bu ara berbat halde.
acaba yeme alışkanlığıyla ilgisi var mı?

Off her şeye o kadar takıntılı değilim de ekmek konusunda takıntılıyım ben de. Daha doğrusu unlu mamüllere.Zehir sanki asla yemek istemiyorum. Çevremdeki herkes az da olsa ye diyor ama, yok yani geçen gün bir dilim yesem mi dedim :KK53: Aldım elime, o bana baktı ben ona. Yiyemedim yine. Makarna bile yemiyorum. Böyle bir şeyin adı olduğundan bile haberim yoktu.

Aynı durumdayız ama tek fark bendeki şeker.
Ekmek bende pek sevmem. Beyaz ekmek dışındaki sağlıklı alterantiflerine yöneliyorum. Çok tahıllı, tam buğday gibi. O da sınırlı tabi. Makarnaya bayılırım. Tam buğday makarnada mı tüketmiyor musunuz?
Çok ilginç ekmekle unlu mamüllerle olan bu durumunuzun altında yatan sebep nedir acaba? Çok merak ettim.

Bahsettiginiz magazaya girdim gecen gun.Paket icinde 2 patates 6 liraydi.Organik....Yersen... :)

Yaniii şimdi organik mevzusuna girersek çıkamayız. :)) Ama ne demek istediğinizi anladım. :KK66:
Beyaz patates zaten tüketmem. Tercihim tatlı patatesten yana oluyor. Ona da sırf sağlıklı diye başladım zaten.

O marketten bahsetmemin sebebi vardı. Mesela çok sevdiğim taze kırmızı meyveler antioksidan deposu. (berry kardeşler) Onları yaşadığım şehirde pek bulamıyorum. Her an ulaşılabilecek olmam benim için bir avantaj olur.

Arada bir börek, baklava, pasta, kısır, dolma gömmem dışında aslında çok sağlıklı beslenirim..:KK53:
Mesela hayatımda kızartma neredeyse hiç yok, dışarıda yemek yemem pek mecburiyet hariç..
Her şeyi orantılı yemek gerek, dışarıda yemek konusu biraz tercih bence..
Kolalı içecekler zaten hayatımda hiç yok..
Yani sosyal hayatını etkilemiyorsa çokta takılma bence Neruda, çünkü beslenme alışkanlığı kişiseldir, bünye ile alakalıdır..

İşte beklediğim tarzda bir yorum! Söyledikleriniz iyi geldi, teşekkür ediyorum. :)
Sizin gibi dengeyi kurabilen arkadaşların olması ne güzel. Arada bir keyfinize bakın tabi. :KK66:

valla ben sizi hem özendimm hemde bi üzüldüm. Gerçi siz alıştığınız için size zor gelmiyodur. Hiç mi aramıyosunuz şöyle iskender falan? Bir de bişi sroucam yediklerinize bu kadar dikkat etmenizin size kazandırğı ve gözlemlediğiniz şeyler ne mesela? Yani cildiniz falan bebek gibidir heralde...
Günaydın. Yeni uyandığım için sabah mahmurluğu var hala. Koyu tonda yaptığım kısmı unutmazsam bir düşünüp size geri dönerim.

Üzülmenize hak veriyorum. :KK16: Evet zor gelmiyor zaten çok detaycıyımdır ama düşünmekten yorulmaya başladım.

Hayır hayır hiç aramıyorum. İşte zevk renk meselesi. İskender bayıldığım birşey değildi zaten. Köfteyi çok severim. Onuda sevdiğim insanlarla dışarda yıllardır gittiğimiz bir mekanda yiyorum ama nadir olarak böyle. Normalde evde kendi köftemi kendim yapmayı tercih ediyorum.

Ciltten bahsetmişsiniz aşağıda yazan arkadaşta sizin gibi düşünmüş. Cevap orda. :KK66:

Aysar_ Aysar_ cildin nasıl? bu kadar sağlıklı beslenen birinin cildini siyah noktasız sivilcesiz bebek gibi hayal ettim.
ben malesef hem kilo aldım hem de çok sağlıksız besleniyorum. kendimi alamıyorum o sağlıksız yiyeceklerden abur cuburlardan. cildim de bu ara berbat halde.
acaba yeme alışkanlığıyla ilgisi var mı?

zehrem zehrem , @huzurgizemmm Arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayacaksınız belki ama cildim problemli. Nerde öyle bebek poposu gibi bir cilt. Ah keşke.

Yalnız bu durum şöyle; bir hastalığımın etkisi cildime vuruyor ve stresli bir yaşamım var bununda etkisi olabilir.Belki beslenmem berbat olsaydı cildim çok daha kötü olabilirdi orası ayrı konu.

Yoksa bol su içerim gazlı içeceklerden uzak dururum. Abur cubur şekerleme tatlı yemem. Ağır yağlı çok tuzlu gıdalar yemem. Beslenme cilt üzerinde önemli evet. Ama eksiye düşüren başka sebepler olabiliyor.

@huzurgizemmm Sizi anlayabiliyorum. Çözüm gayet basit aslında. Kilo vermenizi engelleyen bir hastalığınız yoksa şanslısınız. İyi bir diyet ve doğru sporla fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Tabi irade ve sabır önemli bu noktada. Evet başlarda zorlanırsınız ama alışmak zorundasınız. İnanın insan eninde sonunda herşeye alışıyor.

Maalesef herşeyin bir bedeli var. Düzgün sağlıklı bir cilt, güzel ve güçlü bir saç ve sağlıklı tırnaklar istiyorsak beslenmemize dikkat etmemiz şart.

Üzgünüm ama abur cubur yiyerek boş kalori alıp vücudunuza zarar veriyorsunuz. İdeal kilonuza ulaşsanız dahi tüketmemeniz gerekiyor. Elbette yeme alışkanlıklarıyla birebir ilgisi var.

En son şu videoyu izlemiştim bakın;

2. Cumlenizdeki düşünce tarzınızı değiştirmezseniz duzelemezsiniz. Tabiki beslenme tarzı önemli ancak haftada 1 gün dışardan yemekle bir bardak gazlı icecekle patates kizartmasiyla birşey olmaz. Ha olacaksada zaten olacaktır
Haklısınız. :KK16: Düşünce tarzı önemli. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. ;)

Aysar_ Aysar_
Selam yanlız değilsin bende varım
Et hiç yemedim
Cips vs yemiyorum
Brokoli brüksel lahanası favori yemeklerim
Su ayran bitki çayı dışında hiçbir içeceği içmem
Ben alıştım artık illaki zorlandığın zamanlar oluyor ama dert etmiyorum
Bizde eşim muzdarip bu konudan bazen :kızgın: bu moda geliyor sevdicek :KK70:
Selam:KK3:Yalnız olmadığıma sevindim.:KK23:

Aramızdaki tek fark benim yağsız kırmızı et ve balık tüketmem. Tabi birde kahve tutkum vardır. Abuk subuk kahve karışımlarından değil gerçek kahve tabi. (sade türk kahvesi, filtre kahve gibi.)
Siz halinizden memnunmuşsunz ama eşiniz dert yanıyor anlaşılan. :KK48:

İstanbulda lahmacununu yemediğim paçasını içmediğim bir kebapçı kalmamıştır heralde. O yüzden bana o kadar uzak geldi ki konun. Akşam yemeğinde avmde denk gelsem de orda yiyip işimi görsem diyorum. Eve yemeden gidersem bizim bilmem ne usta kebapçısından lahmacun söylicem akşam akşam mideme oturucak yine çünkü. Benim de hastalıklarım var. Romatizmal bir rahatsızlığım için doktor akdeniz diyeti uygulamam gerektiğini söylüyor. Adana akdeniz bölgesinde miydi dedim kadına? :) şirkette yemekhane var. Her öğlen dışarıda yemeğe giden birilerine yamanıyorum. Midemde ülser var. Hemoroidim sürekli azıyor. Yani sen bu sağlıklı beslenmenin bir faydasını gördün mü bilmiyorum ama ben beslenmemenin sürekli zararını görüyorum. Yine de kimse bana akşam yemeğinde enginar yediremez. Bütün gün o enginar için mi çalıştım ben yani?

Bu arada babam aynı senin gibi. 1 ay annem evde yokken 1 ay boyunca 3 öğün yumurta yediğini biliyorum yine de gidip dışarıda yemedi. Açlıktan ölsün sokaktan bir simit alıp yemez. AskerdeYken beyaz peynir alıyomuş yemekhanede ekmekle onu yemiş 18 ay. Ağzına asker yemeği sürmemiş :) Ben o yüzden böyle oldum bence :)

İstanbulda lahmacununu yemediğim paçasını içmediğim bir kebapçı kalmamıştır heralde. O yüzden bana o kadar uzak geldi ki konun. Akşam yemeğinde avmde denk gelsem de orda yiyip işimi görsem diyorum. Eve yemeden gidersem bizim bilmem ne usta kebapçısından lahmacun söylicem akşam akşam mideme oturucak yine çünkü. Benim de hastalıklarım var. Romatizmal bir rahatsızlığım için doktor akdeniz diyeti uygulamam gerektiğini söylüyor. Adana akdeniz bölgesinde miydi dedim kadına? :) şirkette yemekhane var. Her öğlen dışarıda yemeğe giden birilerine yamanıyorum. Midemde ülser var. Hemoroidim sürekli azıyor. Yani sen bu sağlıklı beslenmenin bir faydasını gördün mü bilmiyorum ama ben beslenmemenin sürekli zararını görüyorum. Yine de kimse bana akşam yemeğinde enginar yediremez. Bütün gün o enginar için mi çalıştım ben yani?

Bu arada babam aynı senin gibi. 1 ay annem evde yokken 1 ay boyunca 3 öğün yumurta yediğini biliyorum yine de gidip dışarıda yemedi. Açlıktan ölsün sokaktan bir simit alıp yemez. AskerdeYken beyaz peynir alıyomuş yemekhanede ekmekle onu yemiş 18 ay. Ağzına asker yemeği sürmemiş :) Ben o yüzden böyle oldum bence :)

Günaydın. :kahve:
Ayy sabah sabah güldürdünüz beni sağolun. :) Enginar sevginiz had safhada imiş. :))
Adana Akdeniz sorusu iyiymiş. :KK48: Bu arada Akdeniz diyeti için diyetlerin en sağlıklısı deniyor.

Çok geçmiş olsun. Hastalıklarla yaşamak zor ve yorucu. Bilakis beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekirken neden böyle diye soracaktım ki son cümlenizi okudum. Hiçbirşey göründüğü gibi değil aslında herşeyin bir nedeni vardır işte.

Babanızın durumunu çözemedim yalnız. Çok ekstrem değil mi. :KK64:

Aşkolsun neden benzettiniz ben 3 öğün yumurta yemem ki. o_OTek çeşit beslenmeye karşıyım.

Kahvaltımdan bahsedeyim mesela :kk77: 2 yumurtadan semizotlu omlet, maydonoz, dereotu, ceviz, peynir, yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşil sivri biber.

Ayy sabah sabah güldürdünüz beni sağolun. :) Enginar sevginiz had safhada imiş. :))
Adana Akdeniz sorusu iyiymiş. :KK48: Bu arada Akdeniz diyeti için diyetlerin en sağlıklısı deniyor.

Çok geçmiş olsun. Hastalıklarla yaşamak zor ve yorucu. Bilakis beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekirken neden böyle diye soracaktım ki son cümlenizi okudum. Hiçbirşey göründüğü gibi değil aslında herşeyin bir nedeni vardır işte.

Aşkolsun neden benzettiniz ben 3 öğün yumurta yemem ki. o_OTek çeşit beslenmeye karşıyım.

Kahvaltımdan bahsedeyim mesela :kk77: 2 yumurtadan semizotlu omlet, maydonoz, dereotu, ceviz, peynir, yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşil sivri biber.

Babama benzettim çünkü babam kadın olsa sizin gibi olurdu bence. Yemek yapmayı bilmiyor. Elinden gelmiyor. Ama saçma sapan şeyler yemek istemiyor. Kırmızı eti gerçekten kaliteli bir etse yer yağsız bir bonfile gibi. Balık yer bol bol. Bütün su şişesiyle gezer. Evden çıkarken peynirli domatesli ekmeğini alır öyle çıkar sokakta acıkır diye. Evde mutlaka zeytinyağlı enginar bulunur. Bamya, semizotu, ıspanak, taze fasulye. Ama soğanla kavrulmuş şekilde yemez bunları. Soğansız salçasız zeytinyağlı :) Anlattığım durumlar babamın yokluk durumları. Hiçbir imkanı olmayınca bile bütün gün yumurta yemeğe razı oluyor dışarda yemektense. Çünkü bir tek yumurta kırabiliyor :) sokakta acıkınca marketten peynir yoğurt falan alır onlarla geçiştirir senin muz gibi :)

Bana göre bu ot gibi yaşamak. Elinden kurtulduğum gün kendimi kebaba boğdum. :)

@Sephoraa senin ekmek yememen damak tadın ile.ilgiliymis ama şunu diyebilirim ki ben de bir ara diyetisyene gitim ve sabah kahvaltısı haricinde ekmek yoktu
Ben kendimi hem aç hissediyordum hem de verilen liste bir ay boyunca değişmiyordu, çok mutsuz oldum o süreçte
Çok ekmek yiyen biri değilimdir ama her öğün 1 dilim.olsun yemem lazım zaten beyaz somun ekmeği yiyemiyorum ya tam buğday ya da çavdar ekmeği olacak
Gecenlerde de ekmek mutluluk hormonunu da etkiliyormus böyle bir makale okudum demek ki bbenimkinin sebebi buymus demistim o yararli bakteri olayını bilmiyordum
Mavi dalgalarrr Mavi dalgalarrr gizli şeker/insülin direnci falan olabilir bir dahiliye uzmanina görün ve kan tahlili yaptir derim
Bi baktiriyim ya sagol canim..

Kahvalti menun tam benlik bemde bazen semizotunu limonluyup zwytinyagi koyiyorum ekmekle miss gibi valla..

ispanakliborek ispanakliborek yazdıkların güldürdü beni özellikle Adana ve Akdeniz Bölgesi :)

Aysar_ Aysar_ ben iki yıl oncesine kadar böyleydim aslinda ama bu bana kilo olarak döndüğü icin vazgeçtim yani sağlıklı yaşama takintisi olusuyor ama bazen 500 kalorilik bir öğün yerine muzla gecistirmek metabolizmayi yavaşlatiyor yani bende oyle oldu
En cok da istediğini yiyebilenlere ozenirim (tabii bahsettigim cips kola değil )

Back