• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim bir kaç tavisyeye ihtiyacım var çeyiz konusunda

_multeci_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
122
1
46
Antalya
herkese merhaba :)

benim bir kaç tavisyeye ihtiyacım var çeyiz konusunda ;

ben 23 yaşındayım ve şuan için evlilikle ilgili hiç bir ümidim yok ama annem baskı yapıyor çeyiz diye laptobunu alıp gidersin bir anda olacak şeyler degil bunlar vs vs diye başımın etini yiyor.(sadece sandık çeyizim var)Şimdiden begendikçe al koy ilerde bi anda sırf almış için almış olma vs vs diyor.ben ailemden ayrı yaşıyorum benim düşüncem şuydu ; eger kendi evi olan biri olmazsa kendi evimiz olana kadar benim eşyalarımı biraz ilave yaparak onları kullanmaya devam edip ilerde kendi evimiz olunca eşya almaktı ben tek yaşıyorum bir çok eşyam var hepsi 0 alındı dogru düzgün kullanılmıyor bile tek olunca

1.sizce bu düşünce mantıksız mı ?
2.sizce çeyize nerden başlanmalı ?
3.para biriktirmek mi yoksa ufak tefek eşya alıp bir kenara koymak mı ?

ben 23 yaşındayım ve şuan için evlilikle ilgili hiç bir ümidim yok ama annem baskı yapıyor çeyiz diye laptobunu alıp gidersin bir anda olacak şeyler degil bunlar vs vs diye başımın etini yiyor.(sadece sandık çeyizim var)Şimdiden begendikçe al koy ilerde bi anda sırf almış için almış olma vs vs diyor.ben ailemden ayrı yaşıyorum benim düşüncem şuydu ; eger kendi evi olan biri olmazsa kendi evimiz olana kadar benim eşyalarımı biraz ilave yaparak onları kullanmaya devam edip ilerde kendi evimiz olunca eşya almaktı ben tek yaşıyorum bir çok eşyam var hepsi 0 alındı dogru düzgün kullanılmıyor bile tek olunca

öncelikle şunu belirtmen istrimkiii para biriktirmek diyorsun ama becerebilecek bir yapın varmı??

maddeler halinde sormuşsun maddeler halinde cvp veriyim :)) bende 26 yaşında 1 yıllık evliyim :9:

1-sen bilirsin ama neden kullandıgın eşyalar ile evlenesinki.. eşyalarından oturma çekyatın koltugun filan varsın onları oturma grubu olarak kullanırsın beyaz eşyan yeni ise kuyllanırsın ama ne bilim yatak odanı ve salon takımını almanı öneririm yeni evleniyosun sonuçta evi var yok şimdiden bilemezsinki.. buna plan yapma bence ama eşya almıyım evim olunca alırım dersennn KALAN İŞE KAR YAĞAR.. eşinde biraz rahat bir tip olursa masraf yapmamak için bu teklife hoop atlayabilir :9:

2-çeyizine alacagın şeyler ilerde modası geçmiyecek şeyler olsun.. örneğin tencere takımların , ütün, kküçük mutfak eşyaların bunları almaya başla nevresim takımları al ara ara tabi hepsini bir anda değil.. Gör bak aldıkça alasın gelecek :)))
mesela dantel takımları... ben sevmez isteemzdim annemden ama zamanı gelip kullanınca çok agır duruyolar kiii benim çeyizimde öyle dandik dantelim yok mesela hep modern şeyler... o tarz şeyler annen dışarıdan yaptırabilir...

3son anda çok masraf oluyo her eksiği bir anda alınca bakıyosunki baya para gitmiş onun yerine şimdiden ufak tefek eksiklerini alabilirsin... ozaman son anda hangisi eksi o varmı bu varmı derdine düşmezsin ve o aldıklarını iyiki almışım diyeceksin...

edda1985 çok güzel anlatmışsın teşekkürlerimi borç bilirim tabii dedigin gibi eşinde biraz rahat bir tip olursa masraf yapmamak için bu teklife hoop atlayabilir bunu hiç düşünmemiştim teşekkür ederim :)

edda1985 çok güzel anlatmışsın teşekkürlerimi borç bilirim tabii dedigin gibi eşinde biraz rahat bir tip olursa masraf yapmamak için bu teklife hoop atlayabilir bunu hiç düşünmemiştim teşekkür ederim :)

bişey değil nedemek bende geçtim o yollardann :)
benim çeyizime aldıgım ilk şey siyah leopar nevresim takımıydı :60::60:

kız tabiii evlilik olayı gelince erkekler nerden kıssamda masrafım azalsa diye düşünüyolarrr :9:
nerde senin gibi eski eşyalarımı kullanıyım diyebilecek kız :16:
ben evlenirken herşeyi istemiştim eksiksiz olacak demiştim, sadece salon aynası bulamamıştık onudaa tutturmuştum düğünden önceki gün alınacak diyeee
düne 2 gün var ben ayna aratıyodum sokaklardaa :60:

Son düzenleme:
bişey değil nedemek bende geçtim o yollardann :)
benim çeyizime aldıgım ilk şey siyah leopar nevresim takımıydı :60::60:

kız tabiii evlilik olayı gelince erkekler nerden kıssamda masrafım azalsa diye düşünüyolarrr :9:
nerde senin gibi eski eşyalarımı kullanıyım diyebilecek kız :16:
ben evlenirken herşeyi istemiştim eksiksiz olacak demiştim, sadece salon aynası bulamamıştık onudaa tutturmuştum düğünden önceki gün alınacak diyeee
düne 2 gün var ben ayna aratıyodum sokaklardaa :60:

haha belki iş ciddiye binince bende öyle olurummm:37::37:

şimdi hiç gözümde yok böyle böyle şeyler ama bende bir anaa var sormaaa cancagızımm o bu konularda karşı tarafa rahat vermez gibi geliyor :27:

bendeee bakayım bari artık ufak tefek alıp koyayımm belki benimde evlenecegim filan tutar demiii ama :51:

edda1985 e tamamıyla katılıyorum bir de seçip seçip içine sinerek almak başka bunu çok beğendim deyip almak başka..
dediği gibi masraflar üst üste biniyor beğendiklerinden taviz verebiliyorsun bence beğendiğin ne varsa al kenara koy.. bende daha 22 yaşındayım bu zamana kadar aldım koydum kenara ve çok çok beğenerek aldığım hiç bi şeyden bi zaman pişman olmadım hattaaa bir tane boncuk işleme salon takımım var sarılıp sarılıppp ohhhhhh iyi ki almışım seni çok seviyorum diyorum gene karşıma çıksan gene de seni alırım diyorum annem deli diyorr :)

cnm bende aynı senin gibiydim sakın hiç bişey alma, ama para biriktir para olunca evlenene yakın bir iki ayda herşey alınıyo tıkır tıkır, hemde en yeni çıkanlarından. para biriktiremem diosan her ay kendine hedef ayır altın koy kenara yarım mı çeyrek mi ne biriktirebiliyosan zamanı gelince bozdur al ne lazımsa.

edda1985 e tamamıyla katılıyorum bir de seçip seçip içine sinerek almak başka bunu çok beğendim deyip almak başka..
dediği gibi masraflar üst üste biniyor beğendiklerinden taviz verebiliyorsun bence beğendiğin ne varsa al kenara koy.. bende daha 22 yaşındayım bu zamana kadar aldım koydum kenara ve çok çok beğenerek aldığım hiç bi şeyden bi zaman pişman olmadım hattaaa bir tane boncuk işleme salon takımım var sarılıp sarılıppp ohhhhhh iyi ki almışım seni çok seviyorum diyorum gene karşıma çıksan gene de seni alırım diyorum annem deli diyorr :)

ayy çok tatlı ya :)

inşallah aldıkça bende aldıklarıma senin gibi bağlanabilirimm =)

cnm bende aynı senin gibiydim sakın hiç bişey alma, ama para biriktir para olunca evlenene yakın bir iki ayda herşey alınıyo tıkır tıkır, hemde en yeni çıkanlarından. para biriktiremem diosan her ay kendine hedef ayır altın koy kenara yarım mı çeyrek mi ne biriktirebiliyosan zamanı gelince bozdur al ne lazımsa.

işte bu düşüncede vardı kafamda hangisi iyi olur emin olamamıştım :59:

insanın zevki zamanla değişmez bence bir tarzı vardır.. bende bu zamana kadar mutfak peçete tkmlarını hiç beğenmemiştim almadım.bakıyorum bakıyorum yok ya içime sinmedi deyip bırakıyordum. ipekçe home da bir takım buldum işte bu yaa dedim bu olmalı benim mutfak takımım işte onu almasaydım gidip hiç sevmediğim istemediğim hatta mutfaklarda görüpte hiç beğenmediğim klasik tkmlardan birini alacaktım mecburen

Ben 22 yaşındayım şimdilik güzel giden bir ilişkim de var 2 sene sonra filan evlenmeyi düşünüyoruz bu sene yavaş yavaş bir şeyler almaya başladım çünkü kızların çeyizide çok incik cıkcık var al al bitmiyor hepsi parça parça ama mesela bir buzdolabı son 1-2 ay kala da alınabilir sonuçta kapağını ayrı motorunu ayrı almıyorsun ama kız için yok tencere takımı, yok yemek takımı çok çatal bıçak takımı yok ütüsüydü ,süpürgesiydi, yok kepçesiydi, maşasıydı, fincan takımıydı, nevresm takımıydı yorganıydı derken bunları beğenip almak için ciddi vakit lazım hele ki çalışan bir bayan isen sadace hafta sonu 1-2 günlük izin ile son bir kaç ayda içine sine sine geniş geniş dolaşcak ve beğencek vakit bulamayabilirsin. Ayrıca önünde zaman sıkıntısı yokken alırsan indirimli zamanlarını kollayabilirsin ama bir kaç aya sıkıştırırsan mecbur hangi fiyattan ise o ürünü almak zorunda kalıyorsun ihtiyaç olduğu için. Tutup 10 sene çnce başlamak yersiz ama son bir iki yıl varsa alınabilir yavaş yavaş bence.

valla annen haklı aslında:1: ben de yaklaşık üç ay önce kızımı evlendirdim. nişanlanana kadar kızım hiç birşey istemedi çeyiz olarak para biriktirir alırım dedi:97: nişanlanınca tutuşmaya başladı nasıl yetiştireyim, hangisini alayım, param yeter mi diye. çünkü kız çeyizi derya gibi bitmiyor:1: sekiz ay nişanlı kaldı, bu arada çalıştığı için sadece pazar günü boştu. böylece iş bana kaldı:60: hem zaman hem de para kısıtlı olunca çok zorluk çektim. ama çok şükür herşeyini en güzelinden yapmayı başardım. tabi diğer kızımın da çok yardımı oldu. herşeyi beraber seçtik. ama gerçekten çok zordu. sana tavsiyem kampanyaları takip et. indirimlerden yararlanarak çok uyguna çok güzel şeyler alabilirsin. mutfak eşyaları nevresimler, internette ve mağazalarda çok güzel kampanyalar oluyor. bunları takip et. çok beğendiğin modası geçmeyecek ürünleri al. en sona da beyaz eşyalarını ve küçük elektrikli eşyaları bırak. onlar için de bir yandan ufak ufak para biriktirebilirsin. ya da altın olarak saklarsın. yani özet olarak son dakikaya bırakırsan hem çok içine sinmeyen eşyaları almak zorunda kalırsın hem de çok pahalı almış olursun. 23 yaş çeyize başlamak için çok erken değil:1: sana kolay gelsin canım:90:

daha önce yazılanlara katılıyorum:81:benim de ufukta küçük bir evlilik kıpırtısı olmamasına rağmen tam gaz çeyiz alanlardanım... ama tutup illa bu çeyizde olmalı diye beğenmediğin hiç bir şeyi alma; sonradan çok beğendiğin bir şey olursa almıştım diye alamazsın.Yemek takımı almak için 4 ay gezmiş biri olarak yazıyorum bunu. Yakın çevremden biliyorum son anda ne zamanın; ne paran yeteri kadar olur. Çeyiz başlığını kısa zamanda görürüz inşallah:61:

daha önce yazılanlara katılıyorum:81:benim de ufukta küçük bir evlilik kıpırtısı olmamasına rağmen tam gaz çeyiz alanlardanım... ama tutup illa bu çeyizde olmalı diye beğenmediğin hiç bir şeyi alma; sonradan çok beğendiğin bir şey olursa almıştım diye alamazsın.Yemek takımı almak için 4 ay gezmiş biri olarak yazıyorum bunu. Yakın çevremden biliyorum son anda ne zamanın; ne paran yeteri kadar olur. Çeyiz başlığını kısa zamanda görürüz inşallah:61:

ayy hadi inşallahhhh :69::71:

Back
X