- Konu Sahibi aynalarkoridoru
ben anladığımı tercüme edeyim kuzenine aşık sempatiksalakcinni açılayım mı diyor delikafaduldenHö?
Valla 3 satır zar zor okudum.
Biraz daha düzgün anlatsanız ya da sevabına biri tercüme etse?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben anladığımı tercüme edeyim kuzenine aşık sempatiksalakcinni açılayım mı diyor delikafaduldenHö?
Valla 3 satır zar zor okudum.
Biraz daha düzgün anlatsanız ya da sevabına biri tercüme etse?
:1no2::1hug::çok üzgünüm::a015::uhm::uhm::uhm:senağlamamafoldumbenbilmiyorumkismileakannehir:kedi:benim bi teyze oglu var 2 yas büyük uni.2.sinifta simdi bundan yaklask 1.5. 2 yil önce bi olay oldu ona karsi olan hissim duyuldu olay söyle ben daymn kizina söylemstm güvenerek birde svdgmn ablasina dmestm iste bide teyze oglu var biz yolda giderken bana dalga geciyodu billen kuzen ereke oln sonra sevdgmn ablasi ona karsma o benm yengem olucak dedi velhasil oda ögrendi baska birileri daha biliyodu nese sonra bi gün ablasi dediki o bilen erkege daymn kizi söylemsm ama daymn kizi onn bildigini bilmiyo sadece süohlenedigini bilyiodu söylemsm sonra sevddgmn ablasi bana haber verdi bende sinirlendim baskasi bilse dahi nedne sölyüo diye aradim kuzeni kizdim sonra teli kapams aglam annesi yani yengemn gelmis sormus oda anlatmis sonra dayim gelmis sormus yengemde anlatmis :Ssonra daym sinirlenmis kizini balkondan atmay kalkmis vs.böyle duydum.sonra dayim enistemi arams o bilen erkk kuzenmn babasini anlatms sonra dayim sira sira anlatms herkese duyuldu böylece ailede ama o duydumu bilmiyrum hic habeirim yok konusamdk da hic okula gidiyo diye bide uzak sehirde okudugu icin ben söleymek istemedm ne düsnüyo bilgim yok bi ara ablasi seviyo demsti annesi bana hadi abinle ders calis dedgnde abimiii?demsti ondan ablasi bu sonuca vardi neyse bu yaz tr ye tatile gidicez acaba söylesemmi bisiler ona yoksa onnmu bisi demesini beklesem??okulunu bitrip aklina benm gelipde olmasini?bi yaknm baskasi kapar dedi ama bilemiyrum simdi 2 yila yakn görmedm seviyorum diyrum ama ya onu görnce bisi hisstmessem karsk durum yani kafam karsk yardim edin cok karisik yazdim biliyorum ama nasil anliyacksni??ama anladngz kadaryla yazin biisler söylüymmi söylemiymmi onun demsinimi bekliyim yada ben sadece bellimi edeyim belki sevmiysada olur bakimindannn:SS:S:S:
Senin gibi düşüneni bulamazsın burda TIP diye bir şey var çok şükür.
Bunu burda bize soracağına( ki herkesin aynı cevabı vereceğini öngörmek zor olmasa gerek) nette bir google a yazsaydın akraba evliliği diye.Sana istemeyeceğin kadar yazı makale video sunardı.
Hadi üşendin, ben üşenmedim.En azından bir doğmamış çocuk kurtulsun diye.Kısa bir yazıyı koymayı tercih ettim gayet özü anlatılmış olayın.
Bugune takılma allah aşkına bir de ya işin sonucunu da düşün.
Ne alaka diyorsun şimdi ben açılamadım da evliliğimi kaldı.
E sadece seveyim o beni sevsin laylaylom olalım ne evliliği diyorsanız bu yazımı dikkate alma.
Ama sen bu çocukla flört etmek istiyorsan e bu kadar yıl sevdiysen ciddi bir şey düşünüyorsundur diye arkadaşlar ona göre yorum yapmışlar.
ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR.
Unut gitsin yaşın genç. Dünyada bir o mu kaldı yahu. ki o kalsa da yan gözle dahi bakman çok yanlış.
Haa diyelim o da seni sevdi ne olacak ki? Evlendiniz de ohh mutlu mutlu düğün fotolarını da eklersin biz de kuzeninle senin arandaki 7 farkı bulmaya çalışırız.
Çocuk da istersiniz utanmadan. E ana baba olmak hakkınız dimi? Bile bile risk ala ala yaparsınız doğrursunuz sonra başınızı taşa vurursunuz.
Aynı soydan gelen kişilerin yaptığı evliliğe AKRABA EVLİLİĞİ denir. Akrabalık; anne soyundan gelebileceği gibi baba soyundan da gelebilir. Her ikisi de aynı derecede önemlidir.
Akraba evliliği genel olarak iki derecede incelenir:
Anne veya babalarından biri kardeş olan bir çiftin yaptığı evliliklere 1.DERECE AKRABA EVLİLİĞİ (Kuzen Evlilikleri) denir.
Büyükanne veya büyükbabalarından biri kardeş olan çiftlerin yaptığı evliliklere ise 2.DERECE AKRABA EVLİLİĞİ (Torun Evlilikleri) denir.
Akraba evliliklerinin çocuklardaki etkisi nasıl oluşur?
Her çocuk anne ve babanın özelliklerini taşır. Anne babanın özellikleri kromozomlar üzerindeki genlerle çocuklara taşınır. Bu genler bir çifttir. Aynı soydan gelen kişilerin gen özellikleri benzerdir.
Her ikisi de bir bozuk gen taşıyan anne babadan doğan çocuklar sağlam geni alırsa SAĞLIKLI olur.
Anne veya babadan bir sağlam bir hastalıklı gen alırsa TAŞIYICI olur. Kendileri hasta olmasa bile hastalığı bir sonraki nesile taşırlar. Evlendiğinde hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali vardır.
Anne ve babanın her ikisinden de hastalıklı gen alan çocuk HASTA olur.
Akraba dışı evliliklerde hasta çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür!
Akraba Evliliklerinde En Sık Rastlanan Hastalıklar
Kan Hastalıkları
Göz, kulak, kalp ve şeker hastalıkları,
Zeka geriliği, fenilketonüri
Vücut yapısındaki bozuklukları sayabiliriz.
Bunların yanında hastalıklı çocukların topluma ve ailesine getirdiği yük ve sorunlar da çok önemlidir. Hasta çocuğun yaşam kalitesi çok düşük olacak, ilaçlara ve çevresine bağımlı olarak yaşayacak belki de toplumdan itilecektir. Hasta çocuğa sahip olan anne baba hem maddi, hem manevi yük altında kalarak yıpranacaklardır. Mümkün olduğunca akraba evliliğinden kaçınarak çocuğumuzun sağlığıyla kumar oynamayalım.
Öncelıkle cok ÖzÜr dılerım annemler evde degıller pc ye gırmek yasak oldugu ıcın onlar gelemden yazmak ıstedım cabukca pardon
evet !( yasındayım ben kuzenı kardes olarak gÖrmÜyorum kardes olsaydı kuzenlerle kardeslerle nasılsak Öyle yasardık berabe uyurduk vs: Ama sonucta gecek kardes olmaıdıg ıcın evlenılebılır ama herkes kardestır dıyor neyse gelelım akraba evlılıgıne burada bı teyze anlattı bı gÜn doktora gıtmıs doktora akraba evlılıgyle ılgılı soru sormus oda su cevabı vermıs"allah neden akraba evlılıg yapana bu haksızlıgı yapsın normal ınsalrdada bu olabılır sırf akaraba ıle evlendı dıye bu olabılırmı?? Demıs"" cokda haklı akrabada olmas akan grubu aynıysa ıs bıttı kım oldugu fark etmez ben bunada takmıyorum geleleım cocugun acılmamamsına onu cok ama cok ıyı tanıyorum aıle ıcındede cok tatnıyıyo cÜnkÜ cok efendı mÜlayım ablasına sordum okuldan bı kız acılmıs cvb bıle vermemıs kıza kızlara karsı su ankı erkeklerın yaptıklarını yapmıyor buna % 100 emınım aıle yapısıda mÜkemmel dedgmn gıbı kımı erkk varkı hıc bısı yapamaz bı olay var dÜgÜn gÜnÜ adam gerdek gecesı napcagını bılmıyo basaına soruyo dÜsÜnn evlenecegı halde bılmıyo dogal bu aslında bende sÖylemek ıstemıyom ama ne bılıım napcagımı bılmedmgm ıcın sordum sıze yoksa akraba evlılıgı kuzen kardestr yada yarısıdır dÜsÜncesıne katılmıyorum ((( bızım aılede zaten cok var akaraba evlılıgı ve bunlarn ıcınden bı teyzemn sadece bı kızında sorun var okadar kı o kuzenımle kan grublarımızda ayrı:d
Senin gibi düşüneni bulamazsın burda TIP diye bir şey var çok şükür.
Bunu burda bize soracağına( ki herkesin aynı cevabı vereceğini öngörmek zor olmasa gerek) nette bir google a yazsaydın akraba evliliği diye.Sana istemeyeceğin kadar yazı makale video sunardı.
Hadi üşendin, ben üşenmedim.En azından bir doğmamış çocuk kurtulsun diye.Kısa bir yazıyı koymayı tercih ettim gayet özü anlatılmış olayın.
Bugune takılma allah aşkına bir de ya işin sonucunu da düşün.
Ne alaka diyorsun şimdi ben açılamadım da evliliğimi kaldı.
E sadece seveyim o beni sevsin laylaylom olalım ne evliliği diyorsanız bu yazımı dikkate alma.
Ama sen bu çocukla flört etmek istiyorsan e bu kadar yıl sevdiysen ciddi bir şey düşünüyorsundur diye arkadaşlar ona göre yorum yapmışlar.
ZARARIN NERESıNDEN DÖNERSEN KARDIR.
Unut gitsin yaşın genç. Dünyada bir o mu kaldı yahu. ki o kalsa da yan gözle dahi bakman çok yanlış.
Haa diyelim o da seni sevdi ne olacak ki? Evlendiniz de ohh mutlu mutlu düğün fotolarını da eklersin biz de kuzeninle senin arandaki 7 farkı bulmaya çalışırız.
Çocuk da istersiniz utanmadan. E ana baba olmak hakkınız dimi? Bile bile risk ala ala yaparsınız doğrursunuz sonra başınızı taşa vurursunuz.
Aynı soydan gelen kişilerin yaptığı evliliğe AKRABA EVLıLıĞı denir. Akrabalık; anne soyundan gelebileceği gibi baba soyundan da gelebilir. Her ikisi de aynı derecede önemlidir.
Akraba evliliği genel olarak iki derecede incelenir:
Anne veya babalarından biri kardeş olan bir çiftin yaptığı evliliklere 1.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Kuzen Evlilikleri) denir.
Büyükanne veya büyükbabalarından biri kardeş olan çiftlerin yaptığı evliliklere ise 2.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Torun Evlilikleri) denir.
Akraba evliliklerinin çocuklardaki etkisi nasıl oluşur?
Her çocuk anne ve babanın özelliklerini taşır. Anne babanın özellikleri kromozomlar üzerindeki genlerle çocuklara taşınır. Bu genler bir çifttir. Aynı soydan gelen kişilerin gen özellikleri benzerdir.
Her ikisi de bir bozuk gen taşıyan anne babadan doğan çocuklar sağlam geni alırsa SAĞLIKLI olur.
Anne veya babadan bir sağlam bir hastalıklı gen alırsa TAŞIYICI olur. Kendileri hasta olmasa bile hastalığı bir sonraki nesile taşırlar. Evlendiğinde hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali vardır.
Anne ve babanın her ikisinden de hastalıklı gen alan çocuk HASTA olur.
Akraba dışı evliliklerde hasta çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür!
Akraba Evliliklerinde En Sık Rastlanan Hastalıklar
Kan Hastalıkları
Göz, kulak, kalp ve şeker hastalıkları,
Zeka geriliği, fenilketonüri
Vücut yapısındaki bozuklukları sayabiliriz.
Bunların yanında hastalıklı çocukların topluma ve ailesine getirdiği yük ve sorunlar da çok önemlidir. Hasta çocuğun yaşam kalitesi çok düşük olacak, ilaçlara ve çevresine bağımlı olarak yaşayacak belki de toplumdan itilecektir. Hasta çocuğa sahip olan anne baba hem maddi, hem manevi yük altında kalarak yıpranacaklardır. Mümkün olduğunca akraba evliliğinden kaçınarak çocuğumuzun sağlığıyla kumar oynamayalım.
söylemek istediklerimin bilimsel açıklaması...kusura bakmayın benimki tekrar olmuş ama olsun kaç kere yazılıp okunursa insanlar okadar bilinçlenir (belki)
Öncelıkle cok ÖzÜr dılerım annemler evde degıller pc ye gırmek yasak oldugu ıcın onlar gelemden yazmak ıstedım cabukca pardon
evet !( yasındayım ben kuzenı kardes olarak gÖrmÜyorum kardes olsaydı kuzenlerle kardeslerle nasılsak Öyle yasardık berabe uyurduk vs: Ama sonucta gecek kardes olmaıdıg ıcın evlenılebılır ama herkes kardestır dıyor neyse gelelım akraba evlılıgıne burada bı teyze anlattı bı gÜn doktora gıtmıs doktora akraba evlılıgyle ılgılı soru sormus oda su cevabı vermıs"allah neden akraba evlılıg yapana bu haksızlıgı yapsın normal ınsalrdada bu olabılır sırf akaraba ıle evlendı dıye bu olabılırmı?? Demıs"" cokda haklı akrabada olmas akan grubu aynıysa ıs bıttı kım oldugu fark etmez ben bunada takmıyorum geleleım cocugun acılmamamsına onu cok ama cok ıyı tanıyorum aıle ıcındede cok tatnıyıyo cÜnkÜ cok efendı mÜlayım ablasına sordum okuldan bı kız acılmıs cvb bıle vermemıs kıza kızlara karsı su ankı erkeklerın yaptıklarını yapmıyor buna % 100 emınım aıle yapısıda mÜkemmel dedgmn gıbı kımı erkk varkı hıc bısı yapamaz bı olay var dÜgÜn gÜnÜ adam gerdek gecesı napcagını bılmıyo basaına soruyo dÜsÜnn evlenecegı halde bılmıyo dogal bu aslında bende sÖylemek ıstemıyom ama ne bılıım napcagımı bılmedmgm ıcın sordum sıze yoksa akraba evlılıgı kuzen kardestr yada yarısıdır dÜsÜncesıne katılmıyorum ((( bızım aılede zaten cok var akaraba evlılıgı ve bunlarn ıcınden bı teyzemn sadece bı kızında sorun var okadar kı o kuzenımle kan grublarımızda ayrı:d
birincisi acilsam bunu benden baskasi bilmez artik akillandim kimseye bisi demiyorum burda sadece diyorum o zaten asla söylemez yapisi itibariyle ikincisi millet öyle bisi demz asil ben daha bi sonuc cikmadan baskasini bulursam suna bak seviyorum dedi baskasini buldu derler.ikincisi benim annem babam zaten biliyor annemle konustukda bu konuyu konusuyoruzda onlar kardes demiyorlar cünkü kardes ayni anne babadan dogmak demektir.ben söyle düsünüyorum seviyosa bile suan söylemez onun okulu var eko.durumlari kötü oldugu icin aklini okuldan baska bisiyle yormamak icin dersten ali koymaamsi icindir.yada zamani degildir diye düsnüyodru ki öyle bende biliyorum ama iste..:Sya hicmi asik olmadiniz siz ??ha kuzen ha baskasi ne olcak kuzen kardesse hepmizi ademle havvanin cocuklariyz ozaman kimse evlenmesin kan bagi var öyle degilmi???
neyse arkadaslar konuyu kapatalim en iyisi benim gibi düsünen yok galiba bu konuyu nerden kapatabilirim???
konu sahibi güzel kardeşim :). evet tabiki akraba evliliğine karşıdır ... benim ailem gibi birçok kişinin ailesi kuzenlerine kardeş gözü ile bakar... ama sizin aileniz sıcak bakıyorsa bu sizin ailenizin- doğu kültürü ilesizi yetiştirdiğini yanlış anlamayın ama sadece tabi bu da bir ihtimal - veya zaten çok kapalı bir aileniz olduğunu gösterir... bir başka neden toprak veya mal bölünmesin diye aileleriniz sıcak bakar...
çok sayıda arkadaşınız olmadığı için sadece akrabalarınızla görüştüğünüz için, gözünüz ondan başkasını görmediği olabilir mi ona olan sevginiz...