• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim bi kuzen var acilmak istiyrumm ona karsii

Öncelıkle cok ÖzÜr dılerım annemler evde degıller pc ye gırmek yasak oldugu ıcın onlar gelemden yazmak ıstedım cabukca pardon
evet !( yasındayım ben kuzenı kardes olarak gÖrmÜyorum kardes olsaydı kuzenlerle kardeslerle nasılsak Öyle yasardık berabe uyurduk vs: Ama sonucta gecek kardes olmaıdıg ıcın evlenılebılır ama herkes kardestır dıyor neyse gelelım akraba evlılıgıne burada bı teyze anlattı bı gÜn doktora gıtmıs doktora akraba evlılıgyle ılgılı soru sormus oda su cevabı vermıs"allah neden akraba evlılıg yapana bu haksızlıgı yapsın normal ınsalrdada bu olabılır sırf akaraba ıle evlendı dıye bu olabılırmı?? Demıs"" cokda haklı akrabada olmas akan grubu aynıysa ıs bıttı kım oldugu fark etmez ben bunada takmıyorum geleleım cocugun acılmamamsına onu cok ama cok ıyı tanıyorum aıle ıcındede cok tatnıyıyo cÜnkÜ cok efendı mÜlayım ablasına sordum okuldan bı kız acılmıs cvb bıle vermemıs kıza kızlara karsı su ankı erkeklerın yaptıklarını yapmıyor buna % 100 emınım aıle yapısıda mÜkemmel dedgmn gıbı kımı erkk varkı hıc bısı yapamaz bı olay var dÜgÜn gÜnÜ adam gerdek gecesı napcagını bılmıyo basaına soruyo dÜsÜnn evlenecegı halde bılmıyo dogal bu aslında bende sÖylemek ıstemıyom ama ne bılıım napcagımı bılmedmgm ıcın sordum sıze yoksa akraba evlılıgı kuzen kardestr yada yarısıdır dÜsÜncesıne katılmıyorum ((( bızım aılede zaten cok var akaraba evlılıgı ve bunlarn ıcınden bı teyzemn sadece bı kızında sorun var okadar kı o kuzenımle kan grublarımızda ayrı:d

Ben yine anlamadım...akannehir
Mavi de yok...O olsaydı,açıklardı bana..:çok üzgünüm:
Zaten çıkmam gerek..
Size kolay gelsin.guclubacismile
Akraba evliliğininden doğan çocukların ya da diğer gelecek nesillerdeki evlatların sağlıkları tehlike altındadır,yine yazacam, hep yazacam..:delphin:

vallahi berbat bir anlatım.hiçbir şey anlamadım.ama başlığa göre yorum yapacağım.lütfen biraz mantıklı davranın.kuzen demek benim fikrimce kardeş demek.çok yanlış buluyorum bu tür ilişkileri.kendinizi vazgeçirmelisiniz.yaşınız kaç bilmiyorum.ama ergenlik dönemlerinde gönül biraz havai takılır.sevilir sevilmez anlamaz o.sever işte düşünmeden. bence inanın siz bir beğenmeyi ya da hoşlanmayı aşk sanıyorsunuz.

keşke türkçeyi düzgün kullanıp yazsaydın , ne olur ilk önce türkçeye sahip çıkalım
başlıkta bile hayır yok

akraba evliliğine karşı biriyim naniknanik

okadarmi kötü yazdim yaa okadrad dikkat ettim bi önceki mesajdada yazdim sakat cocuklar bir ak´raba evliliginden cikmiyor akraba olsun olmasin kimin kani uymuyosa onun öyle olur allahin takdiri kimse bilmeze sakatmi olur olmazmi benim ailem akraba evliligyle dolu ama kimsenn sakat cocugu yok sadece teyzemin kizinda saglik sorunu var süt ürünleri yasak okadar bi sorun yok ayrica hadi diyleim kan uyusmazligi cikti diyede sevenler birbirinden niye ayrilsin?illa bebek cocuk olmak zorunlulugu yok tabi cocuk yüzünden evliligi biten var ama oda onlari cahilligi bi tanidigim var 20 yillik evli 3 yil önce cocugu oldu ve bunun gibi daha bircogu ayrica cocuk sakatta olsa allahin takdiri dedgim gibi ben takmiyorum akraba evliligne takdirde varsa sakat olur bakmakda boynmun borcu olur.benim sorum bu degildi..acilsammmi acilmasammmi???dedim

6 yil boyunca begendimmi yani???ayrica dedigim gibi sizin kardes olarak görmeniz gercek kardes yapmiyor sonucta evlenilebilirmi ??evet sorun yok ayrica yazimin neden o halde oldugunuda acikladim bence uzun oldugu icin okumadniz yada atlayarak okudunuz

evet o kadar kötü yazmışsın ki hic bişiy anlamadım
sakat çocuk olsa da bakmak boynumun borcu diyorsun sen seviyorsun diye böyle bir şeyi nasıl düşünürsün yaşın küçük olduğu için mantıklı düşünemiyorsun neyse daha açılmamışsın biz bebek derdine düştük
kaydirigubbakcemile3 ama herşeyi düşünmek lazım hata bir kere yapılır

bence açılma unut gitsin başka erkek mi yok kuzenine aşık oldun

okadarmi kötü yazdim yaa okadrad dikkat ettim bi önceki mesajdada yazdim sakat cocuklar bir ak´raba evliliginden cikmiyor akraba olsun olmasin kimin kani uymuyosa onun öyle olur allahin takdiri kimse bilmeze sakatmi olur olmazmi benim ailem akraba evliligyle dolu ama kimsenn sakat cocugu yok sadece teyzemin kizinda saglik sorunu var süt ürünleri yasak okadar bi sorun yok ayrica hadi diyleim kan uyusmazligi cikti diyede sevenler birbirinden niye ayrilsin?illa bebek cocuk olmak zorunlulugu yok tabi cocuk yüzünden evliligi biten var ama oda onlari cahilligi bi tanidigim var 20 yillik evli 3 yil önce cocugu oldu ve bunun gibi daha bircogu ayrica cocuk sakatta olsa allahin takdiri dedgim gibi ben takmiyorum akraba evliligne takdirde varsa sakat olur bakmakda boynmun borcu olur.benim sorum bu degildi..acilsammmi acilmasammmi???dedim

bakın çok güzel ifade etmişiniz.bizim aile akraba evliliği ile dolu demişiniz.bence size de cesaret veren ,neden olmasın gözüyle bakmanıza neden olan etmen.hayat sizin kararı da siz vereceksiniz.ama ben bu çağda hala akraba evliliğini düşünebilen insanları tuhaf buluyorum.tercih ve düşünce meselesi.buna kimsenin bir şey deme hakkı yok.yaşantı sizin.türkçe konusuna değinecek olursam da ben bir türkçe öğretmeniyim ve üzüldüm.çok kötü bir anlatım.kendinizi yazılı olarak ifade edemiyorsunuz.zaten ilk okuduğum yazınızdan hiçbir şey anlamadım.daha özenli davranırsak üzerini çizdiğiniz israil bayağından yozlaşan dil daha tehlikelidir buna emin olun.bir milleti asimile etmenin en güzel yolu dilini yok etmektir.diline sahip çıkmayan bir gençlik var maalesef ki.

Lalişim haklı boshayallersmile

Bu aşk tek taraflı konu sahibesi.Bence açılmamanda yarar var.

Açıldığın zaman gelecek olumsuz yanıt gene tüm akrabalar arasında duyulacaktır.O zaman nasıl bakıcan herkesin yüzüne.

Demeyecek mi millet bu nasıl bir tutkudur,2 sene öncesinde duyuldu etti o zaman olmadı hala sürdürüyor bu kız diye.En önemlisi senin annen baban ne diyecek :delphin:

Kuzensiniz sonuçta kardeş gibi birşey.Kuzene yan gözle bakılır mı hiç :delphin:

birincisi acilsam bunu benden baskasi bilmez artik akillandim kimseye bisi demiyorum burda sadece diyorum o zaten asla söylemez yapisi itibariyle ikincisi millet öyle bisi demz asil ben daha bi sonuc cikmadan baskasini bulursam suna bak seviyorum dedi baskasini buldu derler.ikincisi benim annem babam zaten biliyor annemle konustukda bu konuyu konusuyoruzda onlar kardes demiyorlar cünkü kardes ayni anne babadan dogmak demektir.ben söyle düsünüyorum seviyosa bile suan söylemez onun okulu var eko.durumlari kötü oldugu icin aklini okuldan baska bisiyle yormamak icin dersten ali koymaamsi icindir.yada zamani degildir diye düsnüyodru ki öyle bende biliyorum ama iste..:Sya hicmi asik olmadiniz siz ??ha kuzen ha baskasi ne olcak kuzen kardesse hepmizi ademle havvanin cocuklariyz ozaman kimse evlenmesin kan bagi var öyle degilmi???

neyi anlayamıyorum biliyor musnuz? insanlar sözde içinden çıkamadığı bir sorunu danışmak için buraya bir topik açıyorlar.insanların dışardan bir gözlemci olarak durumu değerlendirmelerini istiyorlar.eğer ki duymak istedikleri gelmiyorsa yorumlarda bu sefer savunmaya geçiyorlar.bu da bana çok komik geliyor.sizin doğrunuz buysa biz sizin gibi düşünmek zorunda değiliz.öyleyse soru sorup sonrada yorumları beğenmediğiniz için savunmaya geçmeyeceksiniz.burası kimseyi pış pışlama yeri değil.hayat sizin o zaman içinizden ne geliyorsa onu yapın.yanlış ya da doğru sonuçlarına da katlanırsınız.bu durum bizi de hiç alakadar etmez.

Lalişim haklı boshayallersmile

Bu aşk tek taraflı konu sahibesi.Bence açılmamanda yarar var.

Açıldığın zaman gelecek olumsuz yanıt gene tüm akrabalar arasında duyulacaktır.O zaman nasıl bakıcan herkesin yüzüne.

Demeyecek mi millet bu nasıl bir tutkudur,2 sene öncesinde duyuldu etti o zaman olmadı hala sürdürüyor bu kız diye.En önemlisi senin annen baban ne diyecek :delphin:

Kuzensiniz sonuçta kardeş gibi birşey.Kuzene yan gözle bakılır mı hiç :delphin:

bakın çok güzel ifade etmişiniz.bizim aile akraba evliliği ile dolu demişiniz.bence size de cesaret veren ,neden olmasın gözüyle bakmanıza neden olan etmen.hayat sizin kararı da siz vereceksiniz.ama ben bu çağda hala akraba evliliğini düşünebilen insanları tuhaf buluyorum.tercih ve düşünce meselesi.buna kimsenin bir şey deme hakkı yok.yaşantı sizin.türkçe konusuna değinecek olursam da ben bir türkçe öğretmeniyim ve üzüldüm.çok kötü bir anlatım.kendinizi yazılı olarak ifade edemiyorsunuz.zaten ilk okuduğum yazınızdan hiçbir şey anlamadım.daha özenli davranırsak üzerini çizdiğiniz israil bayağından yozlaşan dil daha tehlikelidir buna emin olun.bir milleti asimile etmenin en güzel yolu dilini yok etmektir.diline sahip çıkmayan bir gençlik var maalesef ki.

kusura bakmayin ama nedenini acikladigimi saniyorum her an cikabilirim ve ben bi sonuc cözüm duymak istiyorum ondan bu acelem. ben kendimi yazili olaak anlatabildigimede inaniyorum ama pc de bahsettgim nedenden dolayi olmuyo yoksa sair unavni almazdim neyse..birde size sacma gelebilir ama bence akraba evliligi sacma degil suz kardes gibi görüyosunuz diye bu kardes yapmaz.ki ayrica ben ötekilere bakarak cesaret almiyorum alakasi bile yok onlar görücü usülüyle vs evlenmeisler ben sevdigimi söylüyorum ayrica ben hayal kuracak yastada degilim cocukca hevesleri düsüneyim dizilerdende etkilendigim yok zaten olmazda ben seviyorum baskasini görmüyrum onlara görede hareket etmiyorum umarim simdi anlasildi demek istedgim.

neyi anlayamıyorum biliyor musnuz? insanlar sözde içinden çıkamadığı bir sorunu danışmak için buraya bir topik açıyorlar.insanların dışardan bir gözlemci olarak durumu değerlendirmelerini istiyorlar.eğer ki duymak istedikleri gelmiyorsa yorumlarda bu sefer savunmaya geçiyorlar.bu da bana çok komik geliyor.sizin doğrunuz buysa biz sizin gibi düşünmek zorunda değiliz.öyleyse soru sorup sonrada yorumları beğenmediğiniz için savunmaya geçmeyeceksiniz.burası kimseyi pış pışlama yeri değil.hayat sizin o zaman içinizden ne geliyorsa onu yapın.yanlış ya da doğru sonuçlarına da katlanırsınız.bu durum bizi de hiç alakadar etmez.

haklisiniz ama ben acilayimmi dedim ama siz akraba evliligi kardes dediniz bende onlara katilmiyorum ailemdede yok böyle bi düsünce dedim buna göre bisi söyleyin dedim sizede nedenlerini anlattim malum yazimdan anlamdiginiz icin uzun uzun yaziyorumi biyerde düzgün bi iafede görürlür diye

ben sakat cocuk olayindan bahsetmiyorum
ben sulale olayindan bahsediyorum.
akraba evliliklerinde aileler dunur oluyo
ve sonuca arada surekli bir cekisme oluyo

illa kuzenimle evlenecem dyosan buyur evlen sana engel olan yok.
:delphin:

ben sakat cocuk olayindan bahsetmiyorum
ben sulale olayindan bahsediyorum.
akraba evliliklerinde aileler dunur oluyo
ve sonuca arada surekli bir cekisme oluyo

illa kuzenimle evlenecem dyosan buyur evlen sana engel olan yok.
:delphin:

:Dbak burda haklisin annemde onu diyor ama dünür olayi olursa annemde babamda onn anne babasida sorunlu degil.katiliyorum bu konuda ama napayim gönül ferman dinlemiyorr

neyse arkadaslar konuyu kapatalim en iyisi benim gibi düsünen yok galiba bu konuyu nerden kapatabilirim???

editor olmadigina gore konu kapatamazsin
herkes istedigi gibi konu kapatip acsaydi
neyse soylemeyim simdi ayip olur:jeyyar:

Son düzenleme:
bakın benim fikrimce kimse sizin gibi düşünmek zorunda değil bunu beklemeyin.ama hayatta sizin kimseye göre de yaşamayın.sonra hayatınızda keşkeleriniz çok olur.şahsen benim hayat felsefem budur.hayatımı kendime göre yaşarım.kim ne der kim ne söyler kime göre doğru kime göre yanlış düşünmem.iyi ya da kötü yaşar sonuçlarına da katlanırım.iyice düşünün.böyle bir ilişki size ne getirir ne götürür.artısı mı çok olur eksisi mi.yani kısacası kar zarar hesabı yapıp buna göre davranın.

Hö?
Valla 3 satır zar zor okudum.
Biraz daha düzgün anlatsanız ya da sevabına biri tercüme etse?

kisaca bazi sorunlardan dolayi kuzenime karsi hislerim duyuldu utandigim icin konusamamdim oda zaten olay oldugunda baska sehirdeydi simdi yazin tr.ye gidince konusssammi diyorum ama arkadaslar akraba evliligi ,kardes,vs diyolar konu bu oldumu bu sfer

Back
X