Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D

Israrla gözümle okumayacağım diyorsun (niye ?) Almadık aldırdı yazıyor orda yani kız kendi seçti anlamında (yine gözünüzle okumazsınız muhtemelen )
Abim ZORLA aldırdı yazıyor. Giydiklerinden zaten memnun olan kıza ZORLA bişey aldırıyorsa zevki dışında bişey aldırıyor demekki. Masraf olmasın diye alışveriş yapmak istemeyen kız, ziyan olmasın diyede giyerdi beğenseydi. Bi sen doğrusun herkes yanlış anlıyor seni, hayat senin için çok zor olmalı:cry:

Ay başta sana hak vermiştim gelin sömürüyor diye ama şu son bikaç sayfadan sonra iyi ediyor diyesim geldi hakikaten :KK70: kızın ne giydiğinden kime ne? İster salaş giyer ister şık ister yırtık kot ister taşlı etek... abin beğenmiş o zaman problem yok ...

10 numara 5 yıldız görümce olacaksınız bu gidişle :KK66: ha gayret tam gaz devam...
Abim beğenmiş değil, sizde gözünüzle okumuyorsunuz. Abim kıza biraz güzel giyin sen yeni gelin olacaksın falan demiş. O'da şimdi kıyafete para harcayamam daha öncelikli olarak alınacak şeylerimiz var demiş. Abimde ben alayım sana demiş, kızda almak istememis ısrarla aldırmış.

Evlilikte ticarete döküldü artık Rabbim yardımcısı olsun bekarların
Kız İnşallah iyi biridirde evlilik uzun sürer
Yoksa yapılan onca şeye yazık olur
Eskiden başlığı direk isterlerdi
Şimdi dolaylı yol
Emmi parası
Bibi (hala) hakkı:halay:
Teyze yolu
Kardeş sandık oturtma hakkı
Anne süt hakkı parası
Yeğen hakkı
Dıdısının dısına hediye hakkı
Oyyyy ürettikçe üretiyoruz
Bari arkadaş açık yoldan başlık istiyok diyin veren verir vermeyen yoluna
Eskiden beter olduk habire sömürmeye yol arıyorlar:halay:

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız hatırlıyorum...

Yanlış anlama,kız tarafı sizi yolunacak kaz gibi görüyor. Biraz da görmemişlik var demek ki...

Biz gelini hep sizden dinledik okuduk.. evlenen abiniz masrafı yapan aileniz ama derdi hep size düşüyo.. sizi ilgilendiren konular değil ki bunlar ve herseferinde benzer şeyler yazıyosunuz.. yarın öbür gün hayırlısıyla karşınıza sevdiğiniz biri çıkarda evlenirseniz evlenirken kimde varsa para o yapar hazırlar herşeyi eskidenmiş o adetler... kız tarafı erkek tarafı olarak baktığınız için problem ediyosunuz siz artık bir aile oluyosunuz ve öncelik yeni evlenecek çiftin mutluluğu önce bi bunu kabul edin.. sizin bu gelinle ya da abinizin evliliğiyle ne derdiniz var bu kadar bilemiyorum ama boşuna kendinize stres yapıyosunuz.. ben de evlendim biz de herkes kendi üzerine düşeni aldı bana takı olarak ne istersin diye sordular bende ben altın takmayı sevmiyorum hiç bişey istemem nişanda takılan bilezikleri vereyim onları tekrar takın dedim eşim ailesinin durumu oldukca iyidir bu arada... benden sonra kardeşim evlendi gelinimiz adetlerine çok düşkündü boşnak onlar onlarda çok oluyo adetler elimizden geldiğince hepsini yaptık ve gelin mutlu oldukca biz ondan çok sevindik.. aynı şekilde ailesi de kızlarını mutlu gördükce mutlu oldular.. yani düğünlerde iki ailenin de önceliği yeni evlenecek çift olmalı... sizlik bi durum yok ortalığı bulandırıyosunuz kendinizi huzursuz ediyosunuz.. ayrıca geçen sefer sizin için çok üzülmüştüm yorumlardan sonra ağladığınızı falan söylemiştiniz çünkü hassas yerinizden vurmuşlardı.. yine benzer bi konuyla şimşekleri üzerinize çekiyosunuz... yapmayın!

Abim ZORLA aldırdı yazıyor. Giydiklerinden zaten memnun olan kıza ZORLA bişey aldırıyorsa zevki dışında bişey aldırıyor demekki. Masraf olmasın diye alışveriş yapmak istemeyen kız, ziyan olmasın diyede giyerdi beğenseydi. Bi sen doğrusun herkes yanlış anlıyor seni, hayat senin için çok zor olmalı:cry:
Zevki dışında bişey niye aldırsın????? Yani amaç ne burda kıza eziyet mi :KK48:

Yok ebesininkiiii ohaaa yaaa çuuuuus.
10 bin euro ediyo 42 bin lira. Nasil bi nemeymiş nasil bi sürmüş. Ayy rezalet. Ben okurken utandim. Kim olursa olsun bizden böyle birsey iştenmiş olsa o düğün iptal olurdu

Haha 15000 euro şokunu çok içten yaşamışsın yalnız çok sempatik geldi, bildiğin dilin dolanmış, neme sür derken kelimeler birbirine girmiş :KK70::KK70:

Düğünde takılan altınlar çiftlerin olur o zaman abinizde düğünde takılan altınları benim ailem alacak desin bakalım tepkisi ne olacak.
Aynen kınayı kız tarafı yapıyor diye takıları onlar alıyorsa madem düğünü de erkek tarafı yapıyor takıları onlar alsın.

Biz gelini hep sizden dinledik okuduk.. evlenen abiniz masrafı yapan aileniz ama derdi hep size düşüyo.. sizi ilgilendiren konular değil ki bunlar ve herseferinde benzer şeyler yazıyosunuz.. yarın öbür gün hayırlısıyla karşınıza sevdiğiniz biri çıkarda evlenirseniz evlenirken kimde varsa para o yapar hazırlar herşeyi eskidenmiş o adetler... kız tarafı erkek tarafı olarak baktığınız için problem ediyosunuz siz artık bir aile oluyosunuz ve öncelik yeni evlenecek çiftin mutluluğu önce bi bunu kabul edin.. sizin bu gelinle ya da abinizin evliliğiyle ne derdiniz var bu kadar bilemiyorum ama boşuna kendinize stres yapıyosunuz.. ben de evlendim biz de herkes kendi üzerine düşeni aldı bana takı olarak ne istersin diye sordular bende ben altın takmayı sevmiyorum hiç bişey istemem nişanda takılan bilezikleri vereyim onları tekrar takın dedim eşim ailesinin durumu oldukca iyidir bu arada... benden sonra kardeşim evlendi gelinimiz adetlerine çok düşkündü boşnak onlar onlarda çok oluyo adetler elimizden geldiğince hepsini yaptık ve gelin mutlu oldukca biz ondan çok sevindik.. aynı şekilde ailesi de kızlarını mutlu gördükce mutlu oldular.. yani düğünlerde iki ailenin de önceliği yeni evlenecek çift olmalı... sizlik bi durum yok ortalığı bulandırıyosunuz kendinizi huzursuz ediyosunuz.. ayrıca geçen sefer sizin için çok üzülmüştüm yorumlardan sonra ağladığınızı falan söylemiştiniz çünkü hassas yerinizden vurmuşlardı.. yine benzer bi konuyla şimşekleri üzerinize çekiyosunuz... yapmayın!

Kusura bakmayın da bazı insanlar gerçekten görgüsüz oluyor.

Adetlere göre hareket etmezsin elbette hangi devirdeyiz neticede, ama eğer kız tarafı olarak durumun yoksa herşeyi erkek tarafı yapacaksa gelinin ve ailesininde birazcık kuyruğunu kıstırması gerek hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor hele de bu zamanda...

Yaşamayan başına gelmeyen bunu anlamaz, kız ailesini düşünmekte haklı ben olsam bende bir yerde dur derim ki zamanında dedim de çok şükür iyikide demişim...

Abisi ve gelin kendi çalışıp kazandıkları ile yapıyorlarsa ona kimse karışamaz isterlerse 50 binliralık salon tutar kime ne ama bazı şeyleri aileler yapıyorsa yapabildiklerini yaparlar illa şu olacak diye diretmek bana görgüsüzlük geliyor...

Bazı görgüsüzlere dur demezsen iliğini geçtim kemiğini sıyırıyorlar insanın...

Abin seviyor mu kızı peki abinin yerinde olsam yüzüğü atmıştım kesin.Maddi durumunuz iyi diye herşeyi siz yapmak zorunda değilsiniz.
kız tarafının ciddi anlamdaki durumu olmaz da erkek elinden geldiğince birşey yapar onu anlarım da yok onu isterim yok şu adetimiz var diye sürekli talepte bulunmak görgüsüzlükten başka birşey değil. Karşı tarafı enayi yerine koymaktır.

Haha 15000 euro şokunu çok içten yaşamışsın yalnız çok sempatik geldi, bildiğin dilin dolanmış, neme sür derken kelimeler birbirine girmiş :KK70::KK70:
Ahahahaha bende şimdi okurken dedim ne yazmisim ahahahahaha :KK70: :KK70: hayatimin şokunu yaşadım inanki :KK70: yok isterken nasil istiyorlar acaba. Ortamı hayal edemiyorum. Oturmuş herkes süslenmiş falan ilkkez kalabalık tüm aile karsilasiyor. Gencler kuzenler komsular falan var. Baba süt parasi istese ve o an erkek tarafından bi kahkaha patlasa ve ömrün boyunca dalga geçilse haktır yani :KK70: kocaya gidene kadar emzirmiş kızı sütle herhalde. Birde euro :KK70:

İçinde bulunduğum çaresizliği anlıyorum. Benim de kardeşim evlendi yakın zamanda. Kız tarafı ellerinden imkân olmasına rağmen olabildiğince az masrafla atlatmaya çalıştı. Doğru düzgün çeyiz yok ortada. En ucuz kına salonu tutuluyor ama karşı taraftan istemeye gelince en iyisi olsun hiçbirsey eksik olmasın deniyo. Çok kızdığım zamanlar oldu ama hiçbir şey diyemedim. Ailem de fazla iyi niyetlidir. Aman oğlumuz üzülmesin eksik kalmasın birşeyi dediler. Ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Abinle konuşun onun tavrı önemli. Herşeye tamam demesin. Siz söyleseniz kötü olursunuz. Onun söylemesi lazım

Şimdi bu moda ve son moda olduğu için haberin olmaması normal... bizde kız tarafı düğün günü hcbşe takmadı kınada taktı herkes kız tarafında kalmasını istediler o yüzden.. kınada takılan kız tarafına aittir.
Aldıkları çeyizi borç yazdırmaları hiç iyi olmamış çok ayıp etmişler..

Evet söylediklerinde sonuna kadar haklısın, ama benim için ailem önemsiz degil onlara yapılan her haksızlığı ben banada yapılmış kabul ederim.Elbette abim eşi mutlu olsunlar ben onların mutsuzluğunu istiyor değilim ama onlar mutlu olacak diye benim ailem de maddi manevi dibe vuracak değil.

Diğer konuya gelince benim için üzülmeyin ben o günden sonra piştim artık, bu konu beni ağlatmıyor kendimle dalga bile geçiyorum :KK39: o gün gerçekten çok üzüldüm çok ağladım, gözlerim şişene kadar ağladım çok dokundu o laflar bana haketmedim o lafları ben, çünkü ben o konuyu açarken bu kadar gaddarca eleştirileceģimi düşünmedim burdaki her üyeyi kendim gibi bildim, onlarda bayan anlar beni dedim bu kadar vicdansız olabileceklerini aklıma getirmedim, şimdi bende vicdansızım tıpkı bana o eleştirileri yapanlar gibi. Bi eski konularima bak bakalım ben gerçekten vicdansız acimasız biri miydim burdaki gibi insanlar! yüzünden vicdansız mı oldum? Şimdi bana biri bi laf söylediğinde ağzına s.....m Afedersin oturuyor poposunun üstüne, o yüzden vicdansız, acımasız olmayı sevdim ben :KK36: aman kimseyi kırmayayım diye diye kendi kendimi yaşlandırdım bunca yıl neyse sonunda doğruyu buldum :KK39:

aile herseye he hoş diyo
abi çok pasif ya da çok aşık
boyle bi kv ve eşi herkes ister :KK66:
ama aile de herseye he hoş demenizden dolayi fena sömürmüş sizi

X