• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni dinlermisiniz?

Merhaba..
Yasadıklarınızı daha önce benim açtığım bir konumda paylaşmıştınız.O zamandan beri hep aklımda ne kadar güçlü bir insan olduğunuz.
Evet zor hemde çok zor bir hayat yaşadınız şimdiye kadar.Ve evet geçmiş kara bir gölge gibi insanın peşini bırakmıyor.Fakat bana mesajınızda şunu söyleyen de sizdiniz 'evet hayat çok zor ama yine de güzel,sende o güzelliklerin tam ortasındasın'.
Dilerim hiçbir evlat anne babasından yara almaz.Çünkü o yaralar zaman geçtikçe kapanmak yerine insan büyüyüp,kendi evlat sahibi olunca daha da fazla kanıyor.Sizin kadar zor imtihanlarım olmadı fakat babamı affedemediğim çok şey yaşattı bize.Bugün eşim ve oğlumla sahilde piknik yaptık, sonra onlar top oynayıp, kaydırağa bindiler.Ve ben onları izlerken hüngür hüngür ağladım.
Ya hep uzakta olan,ya hep para yedireceği arkadaşları olan, ya hep uykusu olan babasını pencere önünde beklemekle geçen küçük kız çocukluğuma,acaba komşunun çocukları gibi bizde bir pazar ailecek piknik yapar mıyız diyen kendi açlığıma,kendi acıma ağladım..

Benim babam vardı,parası vardı,vakti vardı.Ama baba olabilecek bir kişiliği yoktu.Yüzüne de söyledim keşke ölseydi.
Bugün oğlumla telafi etmeye çalıştığı o günler bilse benim hayatımı nasıl boka çevirdi.
Bu hiçbir yere sığamamak, hiçbir yere ait olamamak,yalnız kalmak, kaçıp gitmek isteği hep o acı boşluktan.

İnsanın kendi babasından görmediği değeri eşinden görse bile belki de istemeden yaptığı hatalarına karşı tahammülün kalmayaşı,bu hayata karşı tahammülün kalmayaşı,kendi annenin yaşadığı ve sana yaşattığı bir çocukluğa karşı zırh olarak 'ben ve evladımdan başka kimsenin olmadığı bir dünyaya' sürüklüyor seni maalesef.
Eşinle sorunların ne büyüklükte bilmiyorum fakat anladığım kadarıyla seni seven, kırmayan biri.
Evet evliliğin ilk zamanları yanlışlar hep oluyor karşılıklı,belki o da pişmandır.Ailesinin suçlarıyla eşini suçlama.
O senin ailen.Ve inan bana yalnızlık seni daha iyi bir yere getirmiyor.
Belki biraz bir hafta da olsa uzaklaşıp kafa dinleseniz ve siz de muhakkak bir tepariye başlasanız herşey çok başka olabilir.

Sizin konuşmaya, içinizdeki öfkeyi, acıyı boşaltmaya ihtiyacınız var.
Babana karşı özleminde,nefretinde,annene karşı sorgulacı öfkende,eşine karşı beklentilerin ve kırgınlığında sanki konuşulmadan içinde hapsolmuş ve çok bunalmışsın.
Şu an durumum başka türlüsüne imkan vermediği için ben devlette psikiyatr gittim, antidepresan verdi.Kaynanam yüzünden falan sanardım fakat ilaca başlayı anladım ki benim bu içimdeki kargaşa çok eskilerin yarasıymış.
Ben şu an gayet sakin ve daha enerjik hissediyorum.
Her şey yine kötü ama ben tepkisiz gibiyim daha doğrusu 😅
Velhasıl imkanın dahilinde ruhun icin, zihnin için bir pencere açmalısın.
..
Yazmak istediğim çok şey var.
Fakat çokta usandırmak istemem.Uzun da oldu hakkını helal et.
Acını en içimde yaşadım,sana dua edeceğim güzel kardeşim..
Rabbim noksanlığını yaşadığın her mutluluğu fazlasıyla nasip etsin sana ve ailene 🌹
evet burada bir konuda azda olsa bahsetmistim sizin konunuzmus demekki
uzerimden tir gecmiş gibi bir donemden geciyorum ozellikle su son bir aydir
matkap gibi beynimi deliyor dusunceler
biliyorum o güç hala var icimde ama bazen gururumdan indirmeyip dimdik tuttugum burnum bi düşüyor böyle bi savruluyorum düşüyorum ama yeniden kalkacağım hep deneyip hep yenildiysem yine dener yine yenilirim sorun değil

Off....
Kızınız size yitip giden gençliğinizi yaşatsın, onunla yeniden tanıyın bu dünyayı, olması gerektiği gibi güzellikler ve gülücükler içinde.
Mahvoldum...
belkide onunla elinden tutup bir topun bir kelebegin pesinden kosarken sokak kedisine ekmek vermek icin kovalarken duydugum mutluluk bundandir

belkide onunla elinden tutup bir topun bir kelebegin pesinden kosarken sokak kedisine ekmek vermek icin kovalarken duydugum mutluluk bundandir
Hep kovalamaya devam edin, bu ikinci yaşantınızda bırakın kızınız size öğretsin dünyayı en yalın ve en güzeliyle.
Ne desek boş, sizi anlamak ya da empati yapabilmek mümkün değil hele derdinize çare ya da akıl verebilmek ne haddimize.
Ama kızınız, meleğiniz sizin kurtarıcınız, eminim buna.
Kendinizi ona teslim edin ve gözünüz kapalı onu takip edin.

• Beğen
Reactions: csi
Hep kovalamaya devam edin, bu ikinci yaşantınızda bırakın kızınız size öğretsin dünyayı en yalın ve en güzeliyle.
Ne desek boş, sizi anlamak ya da empati yapabilmek mümkün değil hele derdinize çare ya da akıl verebilmek ne haddimize.
Ama kızınız, meleğiniz sizin kurtarıcınız, eminim buna.
Kendinizi ona teslim edin ve gözünüz kapalı onu takip edin.
deneyecegim bunu

Lütfen annenizin yaptığını siz yapmayın.
Eğer mutsuzdanız ayrılın.
Yoksa o da sizin gibi evlendiğinde mutsuz olacak.

Yalnız değilsiniz. Yavrunuz var ilkin, çok güzel sevdiğiniz çok iyi güzle günler yaşamasını istediğiniz yavrunuz var

Bizler varız sonra, hiç yüzünü görmediğiniz hiç bilmediğiniz ama varlığımızdan haberdar olduğunuz bizler 🙂 müsterih olun lütfen. Hayatta herşey gelebilir hepimizin başına. Tahmin edemeyeceğimiz bir sabaha uyanacağız yarın sabah hep birlikte

Bizler varız sonra, hiç yüzünü görmediğiniz hiç bilmediğiniz ama varlığımızdan haberdar olduğunuz bizler 🙂 müsterih olun lütfen. Hayatta herşey gelebilir hepimizin başına. Tahmin edemeyeceğimiz bir sabaha uyanacağız yarın sabah hep birlikte

Yavrunuzun guzel günleri olması için neler yapabilirsiniz bu olsun uğraşınız, onun mutluluğu için yaşayın. Ona nasıl daha iyi bı insan olmayı nasıl daha mutlu bir hayat sürebileceğini öğretiniz. Unutmayın insan muhteşem bir varlıktır, kaderini değiştirebilir !! Bundan başka burdaki insanların dertlerine kafa yorup destek vermek için uğraşmaya devam edin. Sizi yorumlarınızdan biliyorum , farklı açılardan görebilen birisiniz bana göre. Güçlü olun ne olursa olsun ama ne olursa olsun....,.........

Merhabalar
Baştan söyleyeyim bu konu çok uzun.
neresinden tutsam elimde kalan paramparça hayatım nasılsın deseler etlerimi yola yola ağlayacağım sanki.
bu konuyu açmak için çok uzun zaman bekledim yazdım yazdım okudum okudum sildim her seferinda artik taşıyamıyorum.
ben 38 günlükken babası yurt dışına giden 18 senesi babasinin sesini duymaktan başka bu 18 sene icerisinde bir resmi disinda babasini hiç görmemiş kız çocuğuyum
18 sene sonra hayatimin en guzel yillarinda hayatimin baharinda çıkıp gelen adam öldürse cezasi yoktur raporlu babanin kızı
bu raporun arkasina siginip kendine herseyi yapmayi hak goren babanin kizi chamallows
yıkıntilarim 18 yasimda basladi
bir gece annemin hiriltili nefesine uyandim odanin kapisini acamadim 18 yasinda bir insan anne baba odasindan gelen her sese ne oluyo bakim orda diyip kapiyi acamiyor cünkü. sonra bir tuhaflik icimde bir sizi bir ezilme bu ses o hirilti degil dedi.
kapi deliginden kontrol edip annemi bogmaya calistigini gorup kapiyi acip uzerine atlamamla hayatimin gidisatinin degismesi bir oldu artik geceleri uyuyamayan gunduzleri isteyken her 5 dk bir eve telefon etmeye ya bisey olduysa korkusuyla yasamaya baslayan bir insandim...
evde gecen kavgali gurultulu gunleri anlatmama gerek yok sanirim.
sonra baska bir gece tiz bir ciglik sesi ve adimin soylenmesi chamallows...
evin icinde adimlarimi hayatimi karartmak icin atiyorum sanki
uzerine sigara sondurulen annemin adimi soyleyen cigligi elimde bicak yasanan arbade annemin sinirlerinin bosalip yigilmasiyla son buldu kaçti gitti o gece anasinin evine başka sehire o adam
aylarca gelmedi annemi avukatlara goturdum konustum konustuk ama benim o annem boşamadi adami.
aylar sonra cikti geldi yasadigi korku yetmiş sanirim artik en azindan anneme sarmiyordu
boyle ufak tefek kavgalar bazen agir sozlerle toplam 5 sene gecti
bir gun is yerime geldi akrabalarim hadi gidiyoruz dediler annemin amcasinin kizinin gozleri aglamaktan kipkirmizi
ne oldu demeyi hic dusunmedim sebebi belli benim icin
annemi son kez gormeye gidiyorum cunku.
aklimda binlerce plan binlerce neden binlerce bundan sonranin sorulari
eve dondugumde son kez gordugum kişi annem olmadi bana bu hayati zehir eden ardam orda yatiyodu mutfagin ortasinda polisler basinda
sonraki bir kac gunu hatirlamiyorum dogru duzgun ama icimde bir sevinc var artik bitti...
biten benmişim meğer bir daha cikamadim o kuyudan icimden gelerek aglayana kadar hic gulmedim gulmekten karnima kramplar hic girmedi icimde kocaman bir siyahlik
yillar sonra evlendim simdi o evlilikte cok yolunda gitmiyor cunku benim tek bir hataya bile tahammulum yok kalmadi kalmamis.
savunulmak korunmak önemsenmek isterdim olmadi
33 senede hayatimdaki en buyuk guzellik kizim kizimida alip gidip bir kuytuda saklanmak hic cikmamak istiyorum.

En en çok babasız büyümüş, babası varken de yokmuş gibi büyümüş, babasından zulum görmüş kadınların hiç değilse evliliklerinde çoook ama çok mutlu olmalarını ve eşlerinin kendilerine hiç ummadıkları kadar güzel kol kanat germesini diliyorum.
Bir kızın babası ile imtihanı belki de hayatta karşılaşabileceği en zor imtihanlardan biri yaşayan bilir, yaşadım biliyorum 😞

Son bişey daha eklemek istiyorum, neyi farkediyorum biliyor musunuz , sizin gibi dik durma mücadelesi vermekte olan kadınları gördükçe kendim de daha güçlü olmaya başladım bunu artık bariz bi şekilde farkediyorum kendimde 🙂 kendiniz için yavrunuz için mücadele vermeye hep devam edin asla vazgeçmeyin, daha kaliteli bir hayat nasıl yaşarım diye düşünerek. Böyle yapın ki ben de sizden göreyim destek alayım , biz de sizden destek alalım, hayatı birlikte öğrenelim

Herkes dünyaya tek geliyor tek gidecek.
Sen kendine ve niyetine bakacaksin.
Zamaninda annene destek olmak istemissin iyi niyetle. Elinden geleni yapmissin. Elinden okadar gelmis ailen icin.

Ama onlarin hayatlari ve secimleri senin sorumlulugun altinda degil.
Baban gecmisinde ve hayatinda yasadiklarindan dolayi annene veya annen olmasa dahi baskalarina aci cektirmis.
Kendi acilariyla basa cikamayan insanin geldigi son nokta acisini hafifletmek adina baskalarina kötü davranmaktir.
Ama yetmemis.. ve icindeki aciyi baskalarindan cikartarak atamadigini farkederek kendi canina kiymis.
Oysa insan kendisiyle yüzlesse kendi acilariyla ozaman cok daha farkli gelisirdi hersey..daha iyi olurdu. Ve Allahin verdigi bedene kiymazdi.

Psikolog, veya bir dost vs size de iyi gelebilir.
Insan kendi derdini acinca kendini dinleyince cogu seyin farkina varabiliyor.
Bilinci bir insanin psikologa dahi ihtiyaci olmaz.
Kendi hayatiniza dusuncelerinizle zulum etmeyin. Eski yasadiklarinizi da geride birakmayi deneyin. Kendinizin en iyi dostu olun.

Bunlari kolaylikla yazdigima bakmayin. Benimde sizin gibi hatta her insan gibi dertlerim vs var.. ama ana tutunmak, yasadiklarindan ders cikarmak, olmus ve gecmis olaylara uzulmemek herzaman elimizde.

Kimsenin sana sahip cikmasini bekleme.
Ben nezaman tek ve bir bütün olarak kendimi bilsem daha güclü hissederim kendimi.
Her insan kendi basina bir bütündür. Kendisine sahip cikabilme potansiyeli vardir.

Zaten bir baskasina sahip cikma durumu olamaz... en fazla yardim edebilirsin.

Son düzenleme:
Çocukken bozulan, uzun süre tamir olmuş gibi görünsede, bir yerden patlak veriyor sanırım. En başa dönüş ve kısa sürede toparlanış, bazen uzun. Çok farklı gezegende yaşıyor, çocukluğu travma dolu insanlar. İçlerindeki çocuk her zaman orada duruyor. Kiminin elinde bıçak, kimi bir kapı arkasına sığınmış, kimi yatağında ağlıyor... ama o çocuklar hep var, büyümüyorlar. Kişiden kişiye farklılık göstersede, bir şekilde ortaya çıkıyorlar. Sanırım kayıp çocuklar diyebilirim ben onlara. Büyük bedenler içinde hapsolmuş kayıp çocuklar.

Merhabalar
Baştan söyleyeyim bu konu çok uzun.
neresinden tutsam elimde kalan paramparça hayatım nasılsın deseler etlerimi yola yola ağlayacağım sanki.
bu konuyu açmak için çok uzun zaman bekledim yazdım yazdım okudum okudum sildim her seferinda artik taşıyamıyorum.
ben 38 günlükken babası yurt dışına giden 18 senesi babasinin sesini duymaktan başka bu 18 sene icerisinde bir resmi disinda babasini hiç görmemiş kız çocuğuyum
18 sene sonra hayatimin en guzel yillarinda hayatimin baharinda çıkıp gelen adam öldürse cezasi yoktur raporlu babanin kızı
bu raporun arkasina siginip kendine herseyi yapmayi hak goren babanin kizi chamallows
yıkıntilarim 18 yasimda basladi
bir gece annemin hiriltili nefesine uyandim odanin kapisini acamadim 18 yasinda bir insan anne baba odasindan gelen her sese ne oluyo bakim orda diyip kapiyi acamiyor cünkü. sonra bir tuhaflik icimde bir sizi bir ezilme bu ses o hirilti degil dedi.
kapi deliginden kontrol edip annemi bogmaya calistigini gorup kapiyi acip uzerine atlamamla hayatimin gidisatinin degismesi bir oldu artik geceleri uyuyamayan gunduzleri isteyken her 5 dk bir eve telefon etmeye ya bisey olduysa korkusuyla yasamaya baslayan bir insandim...
evde gecen kavgali gurultulu gunleri anlatmama gerek yok sanirim.
sonra baska bir gece tiz bir ciglik sesi ve adimin soylenmesi chamallows...
evin icinde adimlarimi hayatimi karartmak icin atiyorum sanki
uzerine sigara sondurulen annemin adimi soyleyen cigligi elimde bicak yasanan arbade annemin sinirlerinin bosalip yigilmasiyla son buldu kaçti gitti o gece anasinin evine başka sehire o adam
aylarca gelmedi annemi avukatlara goturdum konustum konustuk ama benim o annem boşamadi adami.
aylar sonra cikti geldi yasadigi korku yetmiş sanirim artik en azindan anneme sarmiyordu
boyle ufak tefek kavgalar bazen agir sozlerle toplam 5 sene gecti
bir gun is yerime geldi akrabalarim hadi gidiyoruz dediler annemin amcasinin kizinin gozleri aglamaktan kipkirmizi
ne oldu demeyi hic dusunmedim sebebi belli benim icin
annemi son kez gormeye gidiyorum cunku.
aklimda binlerce plan binlerce neden binlerce bundan sonranin sorulari
eve dondugumde son kez gordugum kişi annem olmadi bana bu hayati zehir eden ardam orda yatiyodu mutfagin ortasinda polisler basinda
sonraki bir kac gunu hatirlamiyorum dogru duzgun ama icimde bir sevinc var artik bitti...
biten benmişim meğer bir daha cikamadim o kuyudan icimden gelerek aglayana kadar hic gulmedim gulmekten karnima kramplar hic girmedi icimde kocaman bir siyahlik
yillar sonra evlendim simdi o evlilikte cok yolunda gitmiyor cunku benim tek bir hataya bile tahammulum yok kalmadi kalmamis.
savunulmak korunmak önemsenmek isterdim olmadi
33 senede hayatimdaki en buyuk guzellik kizim kizimida alip gidip bir kuytuda saklanmak hic cikmamak istiyorum.
Rabbim kızının senin yüzünü güldürsün insallah

terapi ücreti çok uçuk rakamlar olmadigi surece problem olmaz
hic bisey yapamazsam uni hastanesine giderim hacettepe yada ankara uni. hastanesine proflar falan ekstra cuzi bir ucretle bakiyorlar o alandada vardir sanirim olmasada cok sorun degil parasi
pedogog cocuklara bakmiyor mu benmi yanlis biliyorum acaba
Benim gittiğim yerde seans 200 tlydi haftada 1 gidiliyor ama şart değildi durum müsaitliğine göre gidebiliyorsunuz. Pedogoglar çocuklara bakıtor evet ama onlar da aldıkları eğitimlerle terapi yapabiliyor. Neticede sizin de sıkıntılar hep çocukluk döneminden geliyor zaten o dönemdeki ruhsl tahrifatların çözümlenmesi gerekiyor.
Ben de çocukluğuma dair sıkıntılar yaşadım ve benim yüzümden bu evliliğimi etkilemeye başlamıştı. Terapiye gittim ve daha öncede söylemiştim hayatta kendim için yaptığın en iyi şey ne dersen o terapiye başlamak devam etmek derim.

Back