• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni dinlermisiniz?

hayir hic destek almadim anlatsam yikilacaktim sanki bir daha hiç kalkamayacagim ama zaten yerlerdeymisim anlamam cok uzun surdu
Bazen ilk yapmamız gerekeni en sona bırakıyoruz ama geç değil. Bir de bize biçilen rol hep güçlü ol güçlü ol. Yakının ölür ağlama dik dur güçlü ol, başına bir iş gelir güçlü ol ama her şey o kadar birikiyor ki insanın ciğerini çürütüyor sanki

okuduklarım bana cok agır geldı zorlandım
sız cok guclusunuz bunu dıyebılıyorum bunu kaldırmak saglam psıkolojı ıster. sız sandıgınızdan guclusunuz bence bu dunyada altından kalkamayacagınız hıc bırsey yoktur
elimden tutup haydi kalk yeniden basliyoruz diyecek bir destege okadar ihtiyacim varki kendi kendime sen guclusun kalkarsin diyorum ama yorgunum sanirim artik

geçmiş olsun.

eşinizle problem nedir? halledilebilir bişey ise eşinize ve kızınıza sarılın derim.

geçmiş olsun.

eşinizle problem nedir? halledilebilir bişey ise eşinize ve kızınıza sarılın derim.
problem esimin sessizligi aslinda yeni bir sey yok zamaninda ailesinin yaptiklari beni bir kez bile savunamayisi
hal boyle olunca yani nasil anlatayim insan sirtini yaslayip guc alacagi bir insan ariyor etrafinda ve o kişi olamadi

Bazen ilk yapmamız gerekeni en sona bırakıyoruz ama geç değil. Bir de bize biçilen rol hep güçlü ol güçlü ol. Yakının ölür ağlama dik dur güçlü ol, başına bir iş gelir güçlü ol ama her şey o kadar birikiyor ki insanın ciğerini çürütüyor sanki
çürütecek ciğer kalmadi sanirim artik

düşünüyorum evet ama aslina bakarsan bunun icin elle tutulur bir sebebim yok sanki insan daha buyukleriyle sinaninca geri kalanlar viz gelip tirs gidiyor gozume buyuk gorunmuyor bilemiyorum
Evlilik çok yolunda gitmiyor demişsiniz o nedenle sordum. Anneniz katlandı diye siz de katlanmak zorunda değilsiniz. Ufak ya da büyük sorun olması fark etmez, sizin mutluluğunuz önemli. Siz mutlu olmazsanız evladınız da olmaz .

evet farkindayim artik dusun dusun dusun olmuyor
bazen kizimla oynarken film kopuyor sanki hatlar karisiyor kizimin kucucuk elleriyle anne anne diyerek kendisine bakmam icin kafami kaldirdiginda nerede oldugumu hatirliyorum
nereden baslayacagim bilmiyorum
Eşinle arandaki problemlerden anlatmaya layık bulup benimle paylaştığın için az çok haberi olan biri olarak aşılamayacak bir problem olmadığını düşünüyorum.
Evet değişmesi gerekenler var ama gücünü toplarsan gayet üstesinden gelip savaş verip kazanabileceğin durumlar.
Eşin gerçekten iyi biri sadece silkelenmeye ihtiyacı var.
Ama sende silkileyecek güç yok.
Kuzum mutlaka git psikoloğa. Tutacak el bulamıyorsan sağ elinle sol elini tutup kaldıracaksın.
Kimse için değilse de kızın için bunu yapmak zorundasın.
Arınmazsan üst üste gelen herşey seni yıllar içinde daha da yıpratacak. Kızın büyüyüp desteğine en ihtiyacı olduğu zamanlarda bitmiş, destek olamayan bir anne ile mi karşılaşsın?
Bu genç yaşlarını değerlendir, hayatı kaçırma. Verimli yıllarını ıskalama. Kaldır ayağa kendini.
Ne kadar acı olsa da ne yaşandıysa yaşandı, hiç biri senin seçimin değildi. Senin tamamen dışında ama Allahın takdiri olarak mecburen içinde olduğun olaylar..
Bir psikoloğa git, kişisel gelişim kitapları al, hobi edin, her akşam mutlaka 1 fincan türk kahvesi yudumla, evinde ufak tefek değişimler yap, pozitif enerji depolayacak değişimler. Gerekirse kendinde de değişimler yap saçını başını belki..
Senin kadar olmasa da benim de acı bir geçmişim var, bir gün bende sana anlatırım belki çamallovum ♥️
Ben de en dibi görmüş sonra kendini ayağa kaldırmış biriyim. Bak şimdi pozitif bir ponçiğim 😊
Kimseden destek bekleme, klişe olacak belki ama o güç gerçekten içinde..

problem esimin sessizligi aslinda yeni bir sey yok zamaninda ailesinin yaptiklari beni bir kez bile savunamayisi
hal boyle olunca yani nasil anlatayim insan sirtini yaslayip guc alacagi bir insan ariyor etrafinda ve o kişi olamadi
o kişi sizsiniz :)

Evlilik çok yolunda gitmiyor demişsiniz o nedenle sordum. Anneniz katlandı diye siz de katlanmak zorunda değilsiniz. Ufak ya da büyük sorun olması fark etmez, sizin mutluluğunuz önemli. Siz mutlu olmazsanız evladınız da olmaz .
yok annem katlandigi icin degil yani hic boyle dusunmedim
sadece yolunda gitmeyen evliligim mi benim ic dunyammi bilmiyorum

kizim oglen uykusundan uyandi firsat buldukca hepinize yazacagim tek tek

Herkesin başına gelmeyecek türde kötü şeyler olmuş.
Allah kalbinize ferahlık versin.
Kızınıza sarılın, sorunları birlikte aşın (ufaksa) eşinize sarılın. Yeni kurduğunuz ailede mutlu olmaya çalışın.
Emdr terapisi diye birşey vardı sanırım. Yanlış yazmadıysam. Onu araştırın imkan varsa.
Gençsiniz, geçmiş sizi hayattan koparmasın.
Güzel günler göreceksiniz, görmelisiniz.
Yapmayın kendinize bunu. Dağıtın kara bulutları.
Anneciğinize gerçekten üzüldüm. O, hayatını bir adam yüzünden mahvetmiş.
Siz de aynı adam yüzünden hala toparlanamamışsınız. Yapmayın, geçmişten günümüze gelin.
Kızınız için değer.

Çok üzüldüm çok. Keşke üstünüzdeki yükü hafifletebilecek bir iki kelime edebilsem. Hayat kimine daha az adil ne yazık ki. Ama savaşacak gücü oldukça, insan her şeyin üstesinden gelecek kadar da sabırlı, dayanıklı bir varlık. O gücü bulabilmek lazım işte. Nasıl bulunur o güç? Bazıları sevdikleriyle bulur, bazıları manevi inançlarıyla, bazıları terapiyle, bazıları hepsiyle birden, bazıları başka uğraşılarla, hobilerle... Evliliğiniz yolunda gitmiyor olabilir. Evliliği yolunda gitmeyen ilk insan değilsiniz. Eşinizle devam edin yada etmeyin, bir şekilde hayatınızı yeniden kurabilirsiniz. Kimsenin sizi savunmasına, kollamasına gerek yok. O kadar travmatik olaya rağmen hala hayattasınız, hala aklınız başınızda, hala çıkış yolları arıyorsunuz; bu zayıflık değil, güçtür. Salmayın kendinizi lütfen. Babanız sizden çok şeyi alıp götürmüş zaten, daha fazlasını almasına izin vermeyin. Tahammülsüzlüğünüz de bence acılarınız biriktiği için dolup taşmanızdan. Atlatmanız, iyileştirmeniz gereken şeyler var. Bunu da bence ancak terapi alarak yapabilirsiniz. Umarım kendinize böyle bir şans verebilirsiniz.

Sunu unutma güc alacagin kimse yok su hayatta.sen iyiysen insanlar.iyi sen kötuysen kotu ve kimse kimseyi gercejten dusunmuyor.k.nedenle su kisacik bize dunyada ayrulan zaman diliminde dayatilan tum.kotuluklere ragmen guclu olacagiz.
Ya da bir secenegin daha var rol yapmak.insanlara istedigini verecekmis gibi..onlari cok onemsiyormus gibi..o zaman destek gorursun.cikarlari varsa gorursun.
Ne yazik ki bizim gibi ulkelerde bu durum boyle.bu böyle

evet farkindayim artik dusun dusun dusun olmuyor
bazen kizimla oynarken film kopuyor sanki hatlar karisiyor kizimin kucucuk elleriyle anne anne diyerek kendisine bakmam icin kafami kaldirdiginda nerede oldugumu hatirliyorum
nereden baslayacagim bilmiyorum
Konunuza üzüldüm ama bu kadar güçlü durmaniza sevindim diyebilirim. Herkes sizin gibi djk ve sağlam duramazdi.
Bunları bir psikolog ile görüşün konuşun bence rahatlarsiniz. İcinizde tutmak sürekli aynı şeyleri düşünmeye yol açıyor.
Birde yanlış anlamayin ama babanizin cezai ehliyeti yokmuş ya bazı şeyler kalitsal olabilir. Psikolojik rahatsizliklardan da var kalitsali ya da meyilligi güçlü olan o yüzden bir de bunun için konusabilirsiniz sizin için çok iyi olur.
Bunu yazmak ne denli zordur ama ilk adımı atlattiniz şimdi sirada gercek hayat var.

Back