- 24 Haziran 2015
- 39.836
- 154.419
-
- Konu Sahibi handezadem1988
kısı kendınden bılır ısı annesı kımbılır neler yaptıda senın bı opusmus olmandan ne anlamlar cıkardı
benı boyle dusundurten o kadın vallahı
kıme ne ya oglu kabul etmıs nolmus yanı
kendı dogursun bı kız ogluna onu alsın
tobe tobe ya cok sınırlendım
sen bu zıhnıyetı bosver yarın bıgun cocugun olcak etek boyuna kadar karısır o kadın
Anlamiyorum o kafayi ya. Sanki annesi evlencek senle. Bulsun kimseyle opusmemis kiz getirsin alnindan opucem o kadiini. Her insan sevmistir her insan opusmustur. Cinsel birliktelik mi bu canim bize yakismaz diye asagiliyo. Asil seni kotulemeye calisan acigini yakalamak icin ugrasan bu kadin senin ailene yakismaz.
Anlattıklarınızın benzerini ben yaşadım. Tek fark benim kv ile aramı bozan görümcemdi. Tabi sadece o değildir mutlaka çünkü kv oğluna aşıktı. Oğlunun kimseyi onun kadar sevmesine dayanamıyordu. Nitekim can ciğer kuzu sarması olduğumuz kv'ye evlenme planımızı anlattığımızda işler tamamen değişti ve benim arkamdan oğluna neler söyledi neler... Baktı ki oğlu benden vazgeçmiyor "ya o, ya ben" dedi ve eşim evi terketti.
Kimse eşinin tek başına istemeye gelmesini, düğünde yalnız olmasını istemez ama ben hepsini birebir yaşadım. İnan hiçbir şey kaybetmiyorsun. Eşim beni babamdan tek başına istedi, 40 gün içerisinde nişanlandık ve evlendik. Düğünümüze eşimin tarafından sadece anneannesi ve teyzesi geldi. Evleneli 1,5 yıl oldu ve hala konuşmuyoruz, beni hala gelinleri olarak görmüyorlar, onu da geçtim annesi hala benim oğlum bekar diye orada burda konuşuyor. Biz de hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz mutlu, mesut bir şekilde...
Eğer seviyorsan ve erkek arkadaşının cesareti varsa bırak resti çeksin ailesine. Çünkü böyle tipler başka türlü ikna olmuyorlar. Hatta bazıları (benimki gibi) böyle de ikna olmuyor. Eğer illa "gelmeyeceğiz" diyorlarsa tek başına gelsin istesin. Sonra arkandan bir ton söylenmesinden, isteme/nişan faslında "acaba sorun çıkaracak mı" endişesinden kurtulmuş olursun.
Bol şanslar ve mutluluklar
olay çok kötü ya üzüldüm açıkcası.ortada ilişki yaşayıp sonra diktirip sonra yalanlarla evlenen o kadar insan varken senin gibi hiçbişey yaşamamaış olan birinin bunları yaşaması haksızlık.canım bak ya ayrılacaksın ya da onunla evlenip ailelerle konuşmayacaksın.sevgiline sor bakalım ailesini bırakmak uğruna evlenir mi seninle
ya sen milletin ne dediğini mi düşünüyorsun yuva kurmayı ı. onunla olmayı göze aldıktan sonra herşeye katlanabilmelisin. bu da sizin sınavınızmış diye düşün.annem annesiyle görüştüğümüzü biliyordu. ailem örf adetlere çok önem verir. sevgi saygı çok önemlidir bizim için.
annem saygısızlık mı yaptın ne oldu diye yiyecek beni. ben nasıl söyleyebilirim. tek başına gelse de öyle kalabalık bir sülalem var ki herkes konuşacak arkamdan. çocuğun ailesi yok tek başına gelmiş diyecekler. babam belkide hiç kabul etmez tek gelmesini.
annesinin birlikte uyudugunuzu öğrenmesi iyi olmamış. hadi öpüşme neyse de birlikte uyumak pek masumca olmuyo genelde mutlaka bişeyler yaşanmıştır gibi düşünmüştür. burda karaktersiz olan sevgilinin kardeşi, nasıl böyle birşeyi annesine yetiştirir çok ayıp bir de habersiz okudugu mesajı. sen sevgiline geçmişini dürüstçe anlatmışsın zaten.
şu durumda yapılacak olan tek şey biraz fedakarlık ve cesaret gibi görünüyor. tamam normal bir isteme olsun diyorsun ama annesi kabul etmiyomuş ikna etmeye çalışmaktan vazgeçsin erkek gibi gelip tek başına veya başka büyüğü ile istesin sen de annesinin istemede olmamasını kabullen. istemeye gelip de olmadık şeyler söyleyip olay çıkarsa daha mı iyi
ya sen milletin ne dediğini mi düşünüyorsun yuva kurmayı ı. onunla olmayı göze aldıktan sonra herşeye katlanabilmelisin. bu da sizin sınavınızmış diye düşün.
erkek arkadaşn tamamen arkandaysa bu sorun çözülür. annesi oğlunu sonsuza kadar kaybetmeyi göze alamayacak. erkek arkadaşının rest çekmesi lazımartık beni herşeyden o kadar soğuttular ki. bende kendi ailemi düşünüyorum. ama ailem destek olur bana diye düşünüyorum.
canım durumuna çok üzüldüm ama erkek arkadaşının ailesini hiç sevemedim, nasıl böyle vicdansız olabiliyorlar, demiyorlar ki en önemli şey oğlumun mutlu olması yok o öyleymiş bu böyleymiş
kısı kendınden bılır ısı annesı kımbılır neler yaptıda senın bı opusmus olmandan ne anlamlar cıkardı
benı boyle dusundurten o kadın vallahı
kıme ne ya oglu kabul etmıs nolmus yanı
kendı dogursun bı kız ogluna onu alsın
tobe tobe ya cok sınırlendım
sen bu zıhnıyetı bosver yarın bıgun cocugun olcak etek boyuna kadar karısır o kadın
bende ona aynı şeyi söyledim. "annen seni gerçekten sevmiyor seni proje olarak görüyor" diyorum.
diğer gelinlerinin yapmadığı ne malum. neymiş yapsa da o duymayacakmış önyargılı olurmuş soğurmuşmuş
Herşeyi geçtim böyle bir konuyu telefonda mesajla nasıl konuşursunuz.. Bi anlık zaaf işte, bizimde başımıza olmadık seyler gelebilir. Şu noktadan sonra ya dürüst davranıp kabul edeceksiniz ve nemrut bır kaynanaya katlanacaksınız, yada erkek arkadaşınız sizin olmadığınızı anlatacak sizin yerinizde başkası olduğunu söyleyecek olacak/bitecek..
kabul etmiş artık bu saatten sonra inanmaz. annesi sen sevdiğin için gözün kör olmuş göremiyorsun, koruyorsun onu. belkide ilişkiside oldu demiş
Kayın validenizin uslubu ne kadar çirkin! Siz evlenirseniz neler duyacağınızı biliyorsunuz değil mi?
Gerçekten halinize üzüldüm; kendimi sizin yerinize koydum zor bir durum. Müstakbel kv pek ikna olacak biri gibi durmuyor; olsa bile ağzından bu laf hiç düşmeyecek ve her konuda alakalı alakasız lafını sokacak senin geçmişin vs (sanki bir şey olmuş gibi). Hatta patavatsızsa bunu senin ailenin önünde de yapabilir. İkna olmazsa da bunun iki yolu var; ya erkek arkadaşınız rest çekecek, senin bir şey yaşamadığını kaldı ki bunun yalnızca onu ilgilendireceğini, bu konu hakkında tek kelime duyarsa ilişkisini keseceğini ve sizinle hayat istediğini vs söyleyecek. Sağlam durması lazım ama sadece lafla olmaz. Bu durumda annesi ya oğlunu kaybetmeyi göze alamayacak susacak, ya da ilişkisini kesecek.
Diğer yol da ayrılmanız oluyor. Yani kv ikna olmaz ve erkek arkadaşınız böyle sürüncemede bırakmaya devam ederse olacak olan o. Olan da 5 küsür yılınıza olacak. Ama bunu düşünmeyin; zamanında 8 senelik ilişkiyi bir çırpıda bitirmiş biri olarak hiç pişman olmadığımı söylemeliyim; sonunuzu şimdiden düşünün. Hayırlısı olsun hakkınızda; bazen şer bildiklerimiz hayır olabiliyor. Sizin olayınızda kilit nokta erkek arkadaşınız. O bunu bi şekilde çözmeye yanaşmıyorsa tüm hayatınız boyunca öyle olacaktır. Annesi de şu aşamada değişecek gibi durmuyor; sonuçta anne demiyor diye takıp bahanelerle insanları kötüleyip görüşmeyen bir karakter.
Canım benim anne bi şekilde ikna olsa (ki olmaz) bi de kardeşler var. Hangi biriyle uğraşacaksın. "Evlendikten sonra görüşmeyiz" diye bir durum söz konusu olamaz maalesef, mecbur görüşeceksin, sen görüşmesen eşin görüşecek bu da ayrı sorunlar doğuracak. Bence erkek arkadaşına ayrılmak istediğini net bir şekilde söyle, çok seviyorsa seni kaybetmeyi göze alamayıp bir şeyler düşünür ve tekrar bir araya gelirsiniz. Ama bi çözüm bulmuyorsa giden 5 yılına acıma, her işte varmış bir hayır de geç. Umarım hakkında hayırlısı olur.