4 yillik mezunsaniz onlisanstan atanamiyorsunuz kpss de bildigim kadariyla onu iyi arastirin.
Bir yerden ikizler burcu mu var ?hah bu çok doğru işte
hemşireliğe geçim diyorum mesela
ben ki üni zamanı asla hemşirelik öğretmenlik yapamam diyen biriydim
şuan bu meslekleri tekrar mı okusam diyorum
biraz saçmalamaya döndü iş
Evet ben oyle biliyorum yine de arastirin. Kpss gruplarinda yaziyorlardi hep. Bana gore de sacma bir durum.aa öyle mi
2 yıllık bölüm okucam ama bu bölümden atanamıcam mı ilginç o zaman hiç gerek yok ki okumama
Benim eşim memur ve memur olmak o kadar kolay degil Istersen Kpssden 90al seni sozlu mulakatta birakabiliyolar. Gunumuzde bu isler nasil ilerliyor tahmin edersin. Hevesini kirmak istemem ama gercekler boyle.
**
Bir yerden ikizler burcu mu var ?
Atanabiliyor ama iki sınava aynı anda giremiyor. Yani ya lisans ya önlisans kpss sinden birisini seçmek zorunda4 yillik mezunsaniz onlisanstan atanamiyorsunuz kpss de bildigim kadariyla onu iyi arastirin.
Terazinin isi degil bu, ikizler kesin.teraziyim, tam dengesizim
Evet bunlar daha iyi. Adalet saraylari, vergi daireleri, belediyeler buralara malesef tortille giriliyor cok az insan kendi hakkiyla girmistir. Siz genede hayallerinizin pesinden gidindoğru tabi kpss bu devirde hayal gibi.. 90 ve üzeri almak bile benim için mucize aslında
bu yüzden katiplik daha düşükle alıyo o alanlara mı yönelsem diyorum
veya işte aneztezi hemşirelik falan daha düşük puanlarla alıyo
bunu da düşündüm 1 sene çıkıp evde oturayım kafam bi otursun ne istiyorum bi düşüneyim detaylı ama daha fazla yaşım geçsin istemiyorum
çevre mühüm. aslında kesişen meslek grubu da yok yani
O yollardan 15 yıl önce geçmiş biri olarak şunu diyeyim. Kesinlikle değiştirmekte doğru karar vermişsin. Ben geç de olsa verdim bu radikal kararı ve yeni huzura erdim. Istediğin bir işe katlanmak çok saçmaymış. Neden katlanmışım o kabusa diyorum.Hanımlar Selamlar,
Nasılsınız iyisinizdir inşallah, ben son 3 senedir tam anlamıyla iyi olamadım da çünkü..
en ufak bi fikir bi yorum bile hayatımı değiştirebilir, sizlere çok ihtiyacım var.
Daha önce ki konularım mevcut. Benim derdim mesleğimle.. Nerdeyse hayattaki tek derdim.. Allah daha büyük dertler vermesin hiçbirimize..
3 senedir mesleğimde aktif çalıyorum.. bu 3 senedir put gibiyim.. ruhsuz gibiyim.. yaptım işten asla mutlu memnun değilim.. isteyerek de okumadım zaten.. aile baskısı çevre baskısı derken kendimi içinde buluverdim..
3 senede 4 iş yeri değiştim. sorunun iş yerinde olmadığını anladım. sorun meslekte.. işim rahat.. çoğu meslektaşıma göre maaşım iyi.. haftasonu resmi tatiller vs tatil rahatım yani. ama gel gör ki mutlu değilim.. rahat batması değil keşke öyle olsa..
her mutluluğum yarım kalıyor. böyle doyasıysa mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden.
bu konu ile alakalı herşeyi bırakıp yurtdışına gitme temalı düşüncelerim vardı, baya linç yemiştim hatta. eşimin terfi alabileceğinden bahsetmiştim. ve aniden çok erken beklemediğimiz anda terfisini aldı müdür oldu, şuan asla bu kötülüğü yapıp herşeyi bırak diyemem..
bu fikir iptal olunca mesleğimle alakalı iş yeri açma düşüncesine girdim. danışmanlık firması. piyasa o kadar kötü ki.. ve tamamen siyasi çevreden dönüyor işler.. o yüzden bu fikir de suya düşmüş gibi şuan..
sıfıra sıfır elde var sıfır.. şimdi ne düşünce var ne umut.. en kısa yoldan nasıl başka bi mesleğe geçebilirim hiç bi fikrim yok. yeniden üni sınavına girmek vizeler finaller gözümde o kadar büyüyor ki. ama başka çarem olmayınca bunu bile göze aldım.
şimdi sorularım şu.
oturup 1 sene kpss çalışsam mesleğimde atama yok. düz memurluk deniyor ama düz memurluk ne oluyor bi türlü anlayamadım ben. çünkü bütün atamalarda nitelik kodu oluyor ve onlar uymuyor. Kpss üzerinden katipliğe falan mı girsem diye düşündüm veya başka neleri tercih edebilirim ?
ikinci tercih 2 yıllık bi bölüm okumak özel üni de düşünüyorum. anestezi teknikeri tarzı. sağlık alanına ilgim var. atamaları da güzel gibi gördüm. veya önerebileceğiniz güzel bölümler var mı 2 yıllık ?
üçüncü ve son tercih 4 yıllık yeni bi bölüm okumak. 4 yıl asla sabrım yok esasen. şuan 26 yaşındayım ve 28 29da hamile kalmayı düşünüyorum, vize finallere karnı burnumda girmek ürkütüyor beni açıkçası. 4 yıllık da hemşirelik veya öğretmenlik tarzı bişi düşünüyorum.
velhasıl kelam kafam çorba durumunda.. bana bi el atın nolur..
edit: çevre mühendisiyim ve iş güvenliği uzmanıyım
Atanabiliyor ama iki sınava aynı anda giremiyor. Yani ya lisans ya önlisans kpss sinden birisini seçmek zorunda
Terazinin isi degil bu, ikizler kesin.
Ay burcuna yukselenine baktir.
bence siz işyerinizi sevemiyorsunuz. bende bikaç yıl nereye gitsem olmadı yapamadım hep bi işten çıksam düşüncesi vardı. ama şimdiki işyerimi çok seviyorum. hafta sonu gel deseler gelirim :)
bence deneyin derim :)hahah ayy ilk defa duydum kesin baktırcam merak ettim
aslında ilk iş yerimi seviyodum biliyo musunuz
ortam iyiydi ama asgari ücretin bile altında alıyodum
ve o kadar iş yükü vardı ki anlatamam
sanırım orası psikolojimi bozdu
bi kaç yer daha mı değiştirsem ne dersiniz ?
+1 bencede aynen böyleSenı bıraz ev hanımı olmak paklayacak gıbı duruyor
Hayata karşı tutumunuz önemli.
Yani çalışmak sizin için hangi anlamı taşıyor?
Prestij?kazanc?verim?
Kendin icin "çalışmanın" anlami çıkarırsan milyonlarca kapi acilir.
Benim ablam hemşire- geliri düşük...3 vardiya çalışıyor, haftasonu vs. Yok ama uca uca gidiyor isine. Amaci ruhsal tatmin ve insanlara fayda.
Benim böyle amaclarim yok mesela. Benim icin rahatlık ve gelir önemli. Bankada çalışıyorum. Allah razı olsun diyen yok. iyiki varsin diyen yok. Cok cok büyük bir sistemin minicik bir parcasiyim.
Senin icin ne önemli? Eğer para para para diyorsan SAP danışmanı olabilirsin...
Yok insanlara faydam olsun diyorsan sağlık sektörü fena değil.
Ben şahsen insanlarla - boş zamanimda- hışır neşir olmayı severim ama iş ortaminda nefret ederim asla bir team player olmadim. Sizin fitratiniz nasil?
Neden bu kadar sevemiyorsunuz sizce yani yeni bir meslek sectiğinizde de aynısını hissetmeyeceginizin garantisi var mı ozaman daha büyük bir yıkım olur
O yollardan 15 yıl önce geçmiş biri olarak şunu diyeyim. Kesinlikle değiştirmekte doğru karar vermişsin. Ben geç de olsa verdim bu radikal kararı ve yeni huzura e4dim. Istediğin bir işe katlanmak çok saçmaymış. Neden katlanmışım o kabusa diyorum.
Yol haritası k9musunda 2 yıllık tercihini ele derim. Ben onuda yaptım yine hata. Sağlık sektöründe 4 yıllık bir seçim veya kpss ye yönel derim. Ben geç de olsa kurtuldum o kabustan darısı başına.
Benim kuzenimle en yakın arkadaşım atandı. İkisi de iktisat bitirmişti. Birisi iki yıllık büro yönetiminden atandı diğeri de yine iki yıllık yaşlı bakımı bölümünden atandı. Yinede sorsun tabii konu sahibi, araştırsın ama 2 yıl önce kuzenim geçen yıl arkadaşım atandi. Yönetmelik bu kadar çabuk degisemez sanirim. Ya da bir takım şartları var mı o kısmını da bilmiyorumLisans bitirdikten sonra önlisans okuyan aday, KPSS'ye önlisans düzeyinden girebilir mi?
KPSS sınav kılavuzlarında yer alan düzenleme nedeniyle, 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar, üniversiteden sonra önlisans okusalar dahi, KPSS'ye önlisans düzeyinden girmemektedir.www.memurlar.net
Burayi okumakta fayda var