- 8 Mart 2019
- 6.714
- 31.320
- 39
Keşke evlilik kurumunun ne olduğunu/olmadığını bir kere daha düşünseniz...o zaman o 'çok mantıklı' düşüncelerinizin aslında ne kadar absürt olduğunu belki anlarsınız... neyse başınıza gelirse mutluluk diler yolunuza bakarsınız.Herkes hayatı sizin gibi yaşamak zorunda değil. Bu size dalga geçme hakkı vermez.
Aslında abartmış mutluluk dilemek falan derken ama bir yerde haklı. Evlilik bir sözleşme ve bir gün taraflardan biri ben başkasına aşık oldum diye değil ama seni artık sevemiyorum, evlilikte aradığımı bulamadım, evlilikten beklentim bu değildi veya sen doğru kişi degilmissin benim için diyerek gelebilir. Sanki herkes çok iyi ölçüp tartıp biçip mı evleniyor. Yooo. Onun için mümkünse hemen bebek yapmayın deniliyor zaten. Artık sevmiyorum diye gelse ne yapabilirsin ki...Keşke evlilik kurumunun ne olduğunu/olmadığını bir kere daha düşünseniz...o zaman o 'çok mantıklı' düşüncelerinizin aslında ne kadar absürt olduğunu belki anlarsınız... neyse başınıza gelirse mutluluk diler yolunuza bakarsınız.
Kimse kimseye sonsuza kadar birlikte olacağız diye vaat edemez; katılıyorum ama bu konu biraz farklı. 12 yılın sonunda aldatılan bir kadın var.Aslında abartmış mutluluk dilemek falan derken ama bir yerde haklı. Evlilik bir sözleşme ve bir gün taraflardan biri ben başkasına aşık oldum diye değil ama seni artık sevemiyorum, evlilikte aradığımı bulamadım, evlilikten beklentim bu değildi veya sen doğru kişi degilmissin benim için diyerek gelebilir. Sanki herkes çok iyi ölçüp tartıp biçip mı evleniyor. Yooo. Onun için mümkünse hemen bebek yapmayın deniliyor zaten. Artık sevmiyorum diye gelse ne yapabilirsin ki...
Ben de evlilik basit bir şey demedim. Ama başta evlenirken baside alınıyor zaten. Yeterince tanimamak, sana uymayan huyu varsa düzelir demek, sana uymayan istekleri(taşınmak, aile apartmanında yaşamak vs) varsa gözü karalikla yapacağını düşünmek, evlenmek için evlenmek gibi...böyle bu şekilde evlenen insan dolu. Zaten burda konu sahibine hak vermiyor değiliz. Ben mutluluklar dileyen üye için dedim abartmış ama bir yerde de haklı. Baside aldığından degol bence. Ne yazık ki çocuğu için, boşanırsa toplum baskısı yaşayacağını düşündüğü için ya da bir sürü farklı nedenle evliliğini sürdüren kadınlar var. Keşke böyle olmasa. Doğru evlilikleri büyük görsek sadece...Kimse kimseye sonsuza kadar birlikte olacağız diye vaat edemez; katılıyorum ama bu konu biraz farklı. 12 yılın sonunda aldatılan bir kadın var.
Kaldı ki, benim inancımda evlilik bu kadar basit bir şey değil; dikkate alınması gereken çok fazla değişken var çünkü. Beklentiler değişebilir, sevgi azalabilir ama yakılıp yıkılmadan önce mümkün mertebe onarılmaya çalışılmasından yanayım. Olmuyorsa zaten yapılacak bir şey kalmamıştır ama biz normalleştirdikçe toplum olarak geldiğimiz noktada belli.
sizin beddualarınız tuttu mu? bu tür konularda ah çıkıyor mu merak ediyorum hepAynı durumu yaşayan biri olarak acısı uzun sürse de geçiyor ama kini asla. 7/24 beddua seanslarınız devam edecek yıllar geçse de.emin olun tutacak,size düşen sabırla zamanını beklemek. Emin olun göreceksiniz.
Yuh artık ya tazminat mı istiyor?. Şu an ne durumdasınız?Ben de boşanma aşamasındayim. Benim yaratik boşandığı eski eşine dondu ve beni terk etti. Bu süreçte hakaret ihanet ve pisliklerle doluydu anlaşmalı boşanmaya bile razı olmadi benden tazminat istiyor.
Dava sürüyor hâlâYuh artık ya tazminat mı istiyor?. Şu an ne durumdasınız?
Evet.Aldattığı kadın onu aldattı. O da benden helallik istedi ama gebersen vermem dedim.sizin beddualarınız tuttu mu? bu tür konularda ah çıkıyor mu merak ediyorum hep
Kimsenin ahi kimsede kalmaz.Zamanla bütün acılar geçer,duygular değişir.Henuz çok yeni herşey zamana bırak ve önüne bak.
Bende boşandım aldatıldım çok acılar cektim aklı dengemle oynadı eşim aldatildigima kızmıyorum salak yerine konmaya çalışmasına kızıyorum cunki deli muamelesi yapıldı gözümle gordugum şeyi inkar etti.
Üstelik yabancida değildi 3 seneyi geçti bosanali yaşanan acılar geçti yaraya tuz basmayı öğreniyorsun ara ara kaniyo tekrar basıyorsun.Hayatima kimseyi alamıyorum olmuyo kimseyle anlaşıp sevemiyorum herkes sahte geliyo bna güvenemiyorum.
Ben geçmişi bı turlu arkamda birakamiyorum yaşanılanlar hep aklımda iyisiyle kötüsüyle atabilsem zihnimden unutabilsem belki biseyler değişecek.Aslinda eşime karşı sevgi durumum yok artık ama başıma bişey gelse onu sucluyorum bunlar olmasaydı blkide mutlu olacaktık diyorum bilmiyorum ya hiç doktora gitmedim kendi içimde yaşadım herseyi iç dökmek istedim bnde uzun oldu kusura bakmayın ama zamana bırakın.
Hayır çok istesemde çocuk yok iyikide olmamış 8yillik evliliğin 5yili vajinismus la geçti son yıllarda aldatma.cok üzüldüm, cocuklariniz varmi?
Kimsenin ahi kimsede kalmaz.Zamanla bütün acılar geçer,duygular değişir.Henuz çok yeni herşey zamana bırak ve önüne bak.
Bende boşandım aldatıldım çok acılar cektim aklı dengemle oynadı eşim aldatildigima kızmıyorum salak yerine konmaya çalışmasına kızıyorum cunki deli muamelesi yapıldı gözümle gordugum şeyi inkar etti.
Üstelik yabancida değildi 3 seneyi geçti bosanali yaşanan acılar geçti yaraya tuz basmayı öğreniyorsun ara ara kaniyo tekrar basıyorsun.Hayatima kimseyi alamıyorum olmuyo kimseyle anlaşıp sevemiyorum herkes sahte geliyo bna güvenemiyorum.
Ben geçmişi bı turlu arkamda birakamiyorum yaşanılanlar hep aklımda iyisiyle kötüsüyle atabilsem zihnimden unutabilsem belki biseyler değişecek.Aslinda eşime karşı sevgi durumum yok artık ama başıma bişey gelse onu sucluyorum bunlar olmasaydı blkide mutlu olacaktık diyorum bilmiyorum ya hiç doktora gitmedim kendi içimde yaşadım herseyi iç dökmek istedim bnde uzun oldu kusura bakmayın ama zamana bırakın.
Çok güzel ozetlemissiniz teşekkürler yaşanan şeyler kolay değil aslında güçlüyüm tek başıma atllattim herşeyi ama işte arada bı tokezliyorsun duygusal boşluk mu denir buna sonra toparlıyor dün insan ve hayat bı şekilde devam ediyor.Ayaklarimin üzerinde kimseye muhtaç olmadan çalışıp yaşıyorum çok şükür.Ben bu olaya nasıl bakıyorum biliyor musunuz ? Ihaneti öğrenmemin üzerinden tam 1 sene geçti. Bu bir senede zihnim berraklasmaya başladı. Her ihanette aldatılan kadın aptal yerine konuluyor bir bakıma. Aldatan erkek o kadar karaktersiz ki. Karısıyla yüzleşmek ve kendi duygularını ifade etmek yerine çamur atıp suçlayıp terk etmeyi tercih ediyor.
Insan gibi karşıma çıkıp ilişkimiz bitmiş, ben başka kadına aşık oldum , sana da çok değer veriyorum demiş olsaydi bu kadar çok acı çekmeyecektim. Ama o bana hakaret edip o kadını benim üstümde tutup defolup gitmeyi tercih etti.
Aylarca kendimi suçladım ben bu adama ne yaptım bunları hakedecek diye. Ama şimdi sular duruldu zihnimde ve anlam verebiliyorum. Karşıdaki adam karaktersiz cahil ve zayıf biri. O yüzden vefa nedir emek nedir hepsini hiçe saydı. Nefsiyle hareket etti.
Ben geleceğimde o adama daha fazla yatırım yapmadigim için kendimi şanslı hissediyorum artık. 33 yaşımda yüzleştim hayatin bu çirkin yüzüyle. Artık kendim olmaya karar verdim.
Artık evlilikte benim suçum hatam neydi diye sorgulamıyorum. Suçum ihanet eden terk eden hakaret eden pisliğe değil, kendime karşı. Kendimi affediyorum ama.
O adam karşıma çıktığında çok büyük sorunlar içindeydim. Onu sığınacak liman buldum. Yeterince güçlü değildim.
Şuan hala güçlü değilim. Güçlenmek için elimden geleni yapıyorum.
Sizin " her olumsuzlukta onu suçlama " sebebiniz de zayıf olmanız. Kendinizi guclendirirseniz kimseye ihtiyacınız kalmaz. Ne sorun yaşıyorsanız kendiniz çözebilirsiniz.. bir kurtarıcıya ihtiyacınız yok.
Bu aldatilma travmasını psikolojik destek alarak atlatıyorum. Bütün sorun benim duygusal ve manevi eksikliklerimle yüzleşmemmiş. O eksiklikler gidince , ihanet eden pisliğe daha az tenezzül ediyorum
Ilk başlarda çok ağladım pişman olsun kapımda yatsın hayat Ona da darbe vursun sürüm sürüm sürünsün diye. Son 1 aydır artık düşerse kapıma gelmesin bana uzak Allaha yakın olsun diyorum .
Gözümdeki o kahraman yerini hamam böceğine bıraktı zihnimde çünkü.
Hayatın binbir türlü hali var. Empati de yapıyorum. Ben evli olsaydım ve başkasına aşık olsaydım, içimde fırtınalar mi kopardı evet! Bu bir hata mi ? Hayır! Ne yapardim peki ? Baskasina asik olabiliyorsam mevcut ilişkim bitmiş demektir derdim. Yeni bir ilişkiye yelken açmadan, eşimi de incitmeden vefa duyguları içinde ayrılma kararı alırdım.
Zaten vefalı bir insan olduğum için hayatıma giren kimseye de ihanet edebileceğimi düşünmüyorum..bunu sadece vefasızlar korkaklar zayıf karakterli insanlar yapar.
Karşıdaki kadının yerine de koydum kendimi. Aşık olduğum kişi evli olsaydi mesela!? Benim için başkasını incitip bir kalemde terk etseydi dehşete düşerdim. Nasıl güvenir bir insan 12 yıllık ilişkisine hakaretle bitiren bir insana.
Yani nerden tutsam elimde kalıyor.
Sonuç olarak ben erdemlerimle hayatıma kaldigim yerden devam ediyorum. Onlar da görünen köy klavuz istemez misali maneviyattan iyi niyetten samimiyetten uzak bir evlilik sürüyorlar.
Öyle bir ilişki içinde olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim.
Bence güçlenin . Güçlenin ki o kişiyi suçlamaktan vazgeçin artık.
Çok güzel ozetlemissiniz teşekkürler yaşanan şeyler kolay değil aslında güçlüyüm tek başıma atllattim herşeyi ama işte arada bı tokezliyorsun duygusal boşluk mu denir buna sonra toparlıyor dün insan ve hayat bı şekilde devam ediyor.Ayaklarimin üzerinde kimseye muhtaç olmadan çalışıp yaşıyorum çok şükür.
Yaşadıklarınızdan dolayı kimseye güven duyamamak.Hatta zaten istememek ..Biliyorum, boşandıktan sonra evli arkadaşlarım bana olur olmaz saatlerde mesaj atınca her biri için ayrı ayrı şok yaşayıp günlerce göz yaşı dökmüştüm. Şimdi hicbir erkekle muhatap olmuyorum.
Evli olunca insan daha güvende oluyormuş. Şimdi kimseye güven duyamıyorum yaşadıklarımdan dolayı. Ama kendimi korumayı öğrenince artık evli ya da bekar insanların benimle iletişim kurma çabalarını umursamıyorum ve bunu hakaret olarak algılamıyorum.
Duygusal olarak da güçlenmek lazım. Ben arkadaşlarımdan güç alıyorum çoğu zaman. Cevremde çok güçlü kadınlar var. Onlara bakarak ben de sağlam basmaya çalışıyorum yere.
Yaşadıklarınızdan dolayı kimseye güven duyamamak.Hatta zaten istememek ..
Sizi ve hayal kırıklıklarınızı çok iyi anlıyorum .Her satırınızdan duygularımla ilgili bi alıntı buluyorum .