• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benedenben nasıl bu kadar kilo verdi?

günaydın...:16:
günaydın sevgi,dün akşam seni burda gördüğüme sevindim.sen karatayı bıraktın mı?birazdan yiyeceklerim:
2yumurtadan omlet,peynir,zeytin,domates...
evde karbonat yoktu,bu sabah limonlu su içtim,dışarya çıkınca alırım.
çok geçmiş olsun,herkese afiyet olsun...

günaydın...:16:
günaydın sevgi,dün akşam seni burda gördüğüme sevindim.sen karatayı bıraktın mı?birazdan yiyeceklerim:
2yumurtadan omlet,peynir,zeytin,domates...
evde karbonat yoktu,bu sabah limonlu su içtim,dışarya çıkınca alırım.
çok geçmiş olsun,herkese afiyet olsun...

Günaydın canım buğün sabah twetterden konuyu araştırdım. 1 litre suya yarım çay kaşığı karbonat katmak gerekiyormuş,fazlası alkalitesini daha fazla artırmıyormuş.Karatayla ikisini karıştıracağım,bol sebzeye yer vermek istiyorum,ayrıc asbze sularını çiğden özellikle tavsiye ediyor.
öRNEK SABAH KAHVALTISI:
Sabah kalkınca ilk iş olarak idrarınıza bakın. İdrar rengini açık ve kokusuz olmasını sağlamaya çalışmalıyız.

Açken bir büyük bardak doğal elma sirkeli su içilmeli.

Kahvaltıda aşağıdaki seçeneklerden kombinasyonlar yapınız:

Lor veya ricotto peyniri,

Söğüş yeşillikler, limon ve soğuk sıkım zeytin yağı eklenerek, (gün içinde sarı ve kırmızı sebzeleri tüketmek serbest)

Siyah tuzsuz zeytin,

4 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile omlet veya haşlama,

Az miktarda tereyağı,

Keçi, koyun peynir türleri,

Avakado bir bütün, limonla, (mayonez veya başka sos yok)

Ekmek glutensiz veya karbuğday ekmeği, iki dilim,

Az miktarda üzüm pekmezi ve tahin,

Şarküteri ürünleri yok (sucuk sosis bal vs.),

Yeşil çay ve bitki çayları serbest.

Badem sütü: (Akşamdan içme suyuna konulup buzdolabında 1 gece bekletilen bademler, sabah blenderdan geçirilirse ideal kahvaltı içeceğine dönüşür. Çok yüksek alkali yapma kapasitesi vardır.) Badem protein, yağ, kalsiyum içeriği ve yüksek alkali özellikleriyle diğer kuruyemişlerden üstündür. Sütünü yapmak zor gelirse, bir avuç çiğ badem tüketebilir .
Öğle yemeğinden önce 1 çay kaşığı tarçın tüketin. (Tarçın yerseniz pankreastan daha az insülin ortaya cıkar. Hem öğleden sonraki uyku haliniz hem tatlı isteğiniz azalır.)

Öğle alternatifleriniz çok geniştir.

Hertürlü çiğ sebze, serbesttir. sebzeler salata şeklinde veya ızgara sebze olarak veya haşlama sebze olarak tüketilebilir. (Salatalar, sos olarak sadece limon, zeytinyağı ve elma sirkesi kullanılmalıdır.)

Tüm çorbalar,

Her çeşit zeytinyağlı sebze yemegi,

Baklagillerin hepsi,

Balık türevlerinin hepsi,

Kahverengi kabuklu pirinç pilavı,

Kabuklarıyla haşlanmış patates, varsa tatlı patates (yam)

Glutensiz undan makarna, pizza, (bulabiliyorsanız)

Yoğurt

Kuruyemişler, baharatlar.
Haftada birer gün ceviz ve fındık da kahvaltıya eklenmelir.
Akşam yemeği seçimi genç sağlıklı kalmakta çok önemlidir. Çünkü Büyüme hormonu gençlik hormunudur ve uykuda salınır. Akşam yemeği sebebiyle ortaya çıkan insülin, büyüme hormonunun yararlı etkilerini azaltır.

Akşam yemeğinde karbonhidrat olmazsa insülin ortaya çıkmaz. Bu durumda vücut yemekteki enerjiyi yağa çeviremez.

Oysa akşam yemeği karbonhidrat içerirse , insülin bunu biran önce kullanıp ortadan kaldırmak ister. Çünkü vücudun uykuya hazır olacağı saatlere az kalmıştır. Biyolojik saate göre vücudun uyku saati 11’dir.Bu saatte uyku hormonu melatonin salınır ve arkasından büyüme hormonu seviyesi artar. İdeali bu saatten 5 saat önce yemek yeme işinin bitirilmesidir. Bu da akşam yemeğinin saat 18:00’de yenmesi anlamına gelir.

Pratikte 11:00’de uyumak veya akşam 18:00 yemek yemek çok mümkün olmaz. Ama en azından akşam yemeğinde karbonhidrat almayarak insüline iş çıkarmayabiliriz. Aksi halde akşam yemeğindeki karbonhidrat enerjisini yok etmek isteyen insulin, onu uzak depolara gönderecek vakti olmadığına kanaat getirir ve yakına karın bölgesindeki organların etrafına depolar.

İnsülinin varlığı büyüme hormonunun da etkisini azalttığı için, hem kilo alır hem yaşlanırız.

Gün içerisindeki en doğru seçim akşam yemeğinde yapılmalıdır.
bunları buldum ,ayrıca avakado ve hindistan cevizine çok önem veriyor. bu bilgileri Hocanın sitesinden aldım:16::16::16:

Hoca asitli yiyecekler yendiğinde arkasından bol en az 1lt alkali su ve sebze suyu tavsiye ediyor yani kaçamakları bu şekilde çok büyük olmamak şartıyla telafi edebileceğimizi söylüyor.Sebze suyunu çeşitli sebzelerin blendırdan geçirerek yapın diyor,ayrıca sebzeleri buharda pişirerekte msl.asitli et yemeğinin yanında alabileceğimizi bildiriyor.

Ablacim verdigin bilgiler cok degerli. secenekler cok fazla insallah hic zorlanmayacagiz. bizler coluk cocuk oldugu icin tam bir diyet listesine uyamiyoruz. mesela bugun corba yaptim ama listede balik var. ben simdi nerden alayim baligi demi. ama bu listedeki alternatiflerden birini secebiliriiz super. yalniz henuz kitabi almadiniz ama acaba hangi yiyeceklerde daha fazla asit var . biliyosun meyve ve sebzelerdede asit var. bunlar pisirildigi zaman asitleri azalirmi artarmi. bunlari neye gore sececez. bilgin varmi bilmiyorum. bende kitabi almak isterim almanyada varmidir bilmiyorum. evet gene ben ve gene soru yagmuru

Uyaninca koca bir bardak elma sirkeli balli su ardindan kahvaltida kiymali yumurta , lor , dom. ve salatalik,1dilim t.bug. ekmegi , bitkicayi,2kayisi kurusu veee birkac tane yer fistigi kizlar. zannederim sabah icin iyi bi menu bakalim oglen ve aksam neolacak.

Ablacim verdigin bilgiler cok degerli. secenekler cok fazla insallah hic zorlanmayacagiz. bizler coluk cocuk oldugu icin tam bir diyet listesine uyamiyoruz. mesela bugun corba yaptim ama listede balik var. ben simdi nerden alayim baligi demi. ama bu listedeki alternatiflerden birini secebiliriiz super. yalniz henuz kitabi almadiniz ama acaba hangi yiyeceklerde daha fazla asit var . biliyosun meyve ve sebzelerdede asit var. bunlar pisirildigi zaman asitleri azalirmi artarmi. bunlari neye gore sececez. bilgin varmi bilmiyorum. bende kitabi almak isterim almanyada varmidir bilmiyorum. evet gene ben ve gene soru yagmuru

Uyaninca koca bir bardak elma sirkeli balli su ardindan kahvaltida kiymali yumurta , lor , dom. ve salatalik,1dilim t.bug. ekmegi , bitkicayi,2kayisi kurusu veee birkac tane yer fistigi kizlar. zannederim sabah icin iyi bi menu bakalim oglen ve aksam neolacak.

Meyve ve sebzeler tam aksine alkali ,ya da şöyle söyleyeki vucutta bazik etki yapıyor .sen yine de akşamları yeme insülünü çıkartır. Sebzeye Hoca daha çok ağırlık ver.canım bazik ve asidik yiyecekler diye girersen,nette bulabilirsin,ayrıca Ayşegül Çoruhlu Twitter ve ayrıca kendi sayfasına da bir göz at. Çok yararlıbilgiler var,ayrıca facebook hesabı da var. Ben hepsini aktaramıyorum.
Kahvaltı menün güzel ,sadece t.buğday ekmeğinin yerine karabuğday ekmeği bulabilirsen daha iyi olur.Onu bulamazsan çölyak hastalarının yediği glutensiz ekmekde olur. Bunları bulmak senin için daha kolay diye düşünüyorum,fırınlara bir sor.
Biraz yeşillik maydanoz,tere roka.gibi yeşillikler ekleyebilirsin. Bol su içmeyi unutma tamam mı....:16::16::16::16:

Bugünkü kahvaltımı yazayım:
2 haşl. yumurta
10 siyah zeytin
6 tane çeri domates
bol roka
1 kuruincir
Arkadaşlar zencefil, zerdeçel tarçın karışımından almaya çalışın,özellikle zencefil bozulan DNA yı tamir ediyormuş. hoca asit oranı fazla olan vucudu arabanın kireç kaplamış karbiratörüne benzetiyor.Akşam saat 7 yi geçirmeyelim, ben iki öğünle idare etmeye çalışacağım, arada acıkınca 2 bardak su içilmeliymiş. Susuzlukta açlık gibi sinyal verirmiş ,belkide vucut su istiyor, biz yemek veriyoruz.Ben arada su ve kan şekerim düşerse 2 kuru meyve, hurma, keçiboynuzu gibi yiyeceğim. yemek aralarını Karatay hoca gibi4-5 saat olarak veriyor.kimse yokmu?:16::16::16:

Sevgi, paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim.artık bu şekilde diyetime devam ederim.bende bu gün alışverişimi tamamladım,gerekli baharatlarım,karbonatımı aldım.
öğlen:çorba içtim...
akşam:tavuk,2 çorba kaşığı z.yağlı patlıcan...
sularımı da içiyorum,inşAllah hep birlikte zayıflarız:12:
bugün spor yapamadım,ama yarından itibaren düzenli bir şekilde spor yapmaya niyetim var.
oğlum öğlenci,daha çok öğlenden sonra burda geleceğim.
sevgiler:16::16:

Sevgi, paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim.artık bu şekilde diyetime devam ederim.bende bu gün alışverişimi tamamladım,gerekli baharatlarım,karbonatımı aldım.
öğlen:çorba içtim...
akşam:tavuk,2 çorba kaşığı z.yağlı patlıcan...
sularımı da içiyorum,inşAllah hep birlikte zayıflarız:12:
bugün spor yapamadım,ama yarından itibaren düzenli bir şekilde spor yapmaya niyetim var.
oğlum öğlenci,daha çok öğlenden sonra burda geleceğim.
sevgiler:16::16:
Canım fırsat buldukça girip motivasyonumuzu artıralım . Akşama bol yeşillk veya salata koyarsan daha iyi edersin.3 lü karışımı alkali suyla yemekten yarım saat önce almayı unutma.öglen salata ve sebze yemeği veya 1 parça tavuk eti ilave edebilirsin.Çok aç kalırsan daha sonraki öğünlerde yemeğe saldırırsın. Biliyorsun akşam vaktinde fazla olmazsa ve vaktinde yenirse kilo veriliyor.
Ben malesef topuğumdan dolayı fazla hareket edemiyorum fakat su vebaharatlara özellikle dikkat ediyorum.o kadar kaçamağa ve hareketsizliğe rağmen kilo verdim.Sporla eminim daha hızlı gider...:16::16::16:

mesela:
öğlen:salata,sebze veya tavuk
akşam:sadece salata,veya bol yeşilik?yanında tavuk veya z.yağlı yemek yenılmeyecek.doğru anladım mı?

bende fazla soru soruyorum,ama acaba bu şekilde beslensem olur mu?
sabah:2 yumurta,peynir,zeytin
öğlen:z.yağlı yemek,et,salata
akşam:sadece salata,yoğurt...mesela

sebze suyu,acaba etin yanında mı içilir,yoksa ara öğün niyetine?

mesela:
öğlen:salata,sebze veya tavuk
akşam:sadece salata,veya bol yeşilik?yanında tavuk veya z.yağlı yemek yenılmeyecek.doğru anladım mı?[/QUOTEİ
İstediğin zaman sebze suyu içebilirsin,fakat et yedikten sonra özellikle tavsiye ediyor.Biliyorsun et asitlenmeye yol açıyor.
öglen çorba ,zeytinyağlılar,yoğurt,et,balık,salata istediğini seçebilirsin.
akşam insülin salgılatmayan salata ve protein içeren gıdaları öneriyor,yani karataydan bildiğimiz glisemik indeksi düşük yiyeceklerden seçebilirsin.Linkini verdiğim listeye bak yasaklıve asidik yiyecekleri fazla akşamları yeme:16::16::16:

]
İstediğin zaman sebze suyu içebilirsin,fakat et yedikten sonra özellikle tavsiye ediyor.Biliyorsun et asitlenmeye yol açıyor.
öglen çorba ,zeytinyağlılar,yoğurt,et,balık,salata istediğini seçebilirsin.
akşam insülin salgılatmayan salata ve protein içeren gıdaları öneriyor,yani karataydan bildiğimiz glisemik indeksi düşük yiyeceklerden seçebilirsin.Linkini verdiğim listeye bak yasaklıve asidik yiyecekleri fazla akşamları yeme:16::16::16:[/QUOTE]

çok teşekkür ederim:16:

Halk ekmekte glutensiz ekmek var.Karabugday ekmeğininde ismini buldum.FİT...

ekmek yemek şart mı?bir de,karabudayın ekmeği,nerede bulunuyor?ben istanbulda oturuyorum...çok soru sordum:18:
ilginize teşekkürler...inanın kilolarımdan bıktım....bir kaç defa diyetisiyene gittim,ama verilen kilolar hepsi yavaş yavaş geri geldi...bu defa son olmasını istiyorum....

Back