• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benedenben nasıl bu kadar kilo verdi?

Canım birbirimize destek olalım inş.bugün akşam menüm:
1 tabak dolusu kuru fasulye(pilav yemedim,ayrıca pirinçle yapılmış lahana dolması ve domates çorbası vardı yemedim)
1 küçük kuru soğan ve biber turşusu
Akşam oturmasına gitmiştik malesef 1 dilim ev baklavası ve küçük bir kase çekirdek
çeyrek elma yedim.
tamamen mantığıma göre gidiyporum.Asitli yiyecekler yendikten sonra ne yapmamız lazım (zararı telafi etmek için) bilmiyorum.düzenli 3 lt alkali suyumu içiyorum.Ayrıca baharat üçlümüde alıyorum.Bugün 1 tatlı kaşığı da keten tohumu aldım.Benden bu kadar,iyi geceler...:16::16::16:
Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama kendi yaptığım şeyi paylaşmak zorundayım seninle daha öncede söyledim hatta bir çay kaşığı hatta 1 tatlı kaşığı karbonat atıp ağzıma suyu üstüne içiyorum 20-30 dk sonra kaçamağımı yapıyorum.
Pilav ve dolma yememene çok sevindim ama bakliyatlarıda gece yemeyin diyordu kitapta hatırlarsan.Ama bende 2 gece üst üste nohut yemeği yedim 3 gün önce yasak şeyler yemektense bunları yediğimizede şükrediyorum.
Sevgicim belirli bir süre içerisinde 10 kilo vermek istediğin için senin benden daha dikkatli olman gerek şu 75e in ondan sonra bu kaçamakları yaparsın.Lütfen daha disiplinli yaklaş...Eğer diyorsan zamanın önemi yok ozaman sadece önceki yaptığın yanlış beslemenme düzeninden parça parça,yavaş yavaş hatalarını çıkarırsın.Ve şuanda yaptığın bu farkındaysan.
Sirke seviyormusun bilmiyorum ? Elmalı sirkeli suda vücudu alkali yapıyormuş sabahları bunun içilmeside tavsiye edilmiş.Ve tekrar kavrulmamış bademi hatırlatıyorum böylece kahvaltıda bazlamalar,gözlemeler,tostlara gerek kalmayacak.
Bugünden itibaren düğüne kadar yepyeni bir beslenme düzenine geç Sevgicim düğünden 1 gece öncede burada gururla birbirimizden bahsedelim konuşalım bunu çok istiyorum lütfen

Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama kendi yaptığım şeyi paylaşmak zorundayım seninle daha öncede söyledim hatta bir çay kaşığı hatta 1 tatlı kaşığı karbonat atıp ağzıma suyu üstüne içiyorum 20-30 dk sonra kaçamağımı yapıyorum.
Pilav ve dolma yememene çok sevindim ama bakliyatlarıda gece yemeyin diyordu kitapta hatırlarsan.Ama bende 2 gece üst üste nohut yemeği yedim 3 gün önce yasak şeyler yemektense bunları yediğimizede şükrediyorum.
Sevgicim belirli bir süre içerisinde 10 kilo vermek istediğin için senin benden daha dikkatli olman gerek şu 75e in ondan sonra bu kaçamakları yaparsın.Lütfen daha disiplinli yaklaş...Eğer diyorsan zamanın önemi yok ozaman sadece önceki yaptığın yanlış beslemenme düzeninden parça parça,yavaş yavaş hatalarını çıkarırsın.Ve şuanda yaptığın bu farkındaysan.
Sirke seviyormusun bilmiyorum ? Elmalı sirkeli suda vücudu alkali yapıyormuş sabahları bunun içilmeside tavsiye edilmiş.Ve tekrar kavrulmamış bademi hatırlatıyorum böylece kahvaltıda bazlamalar,gözlemeler,tostlara gerek kalmayacak.
Bugünden itibaren düğüne kadar yepyeni bir beslenme düzenine geç Sevgicim düğünden 1 gece öncede burada gururla birbirimizden bahsedelim konuşalım bunu çok istiyorum lütfen

İnşallah canım,bu dediğin gerçekleşir.Dün görümcemi kayseri'ye doktora götürdük.Sabah 6,30 da çıktık akşam 10 civarı döndük. Hep dışarıda yedik ve alkali beslenmeye uygun değildi.
Bugün malesef topuğumdan basamıyorum her adımım bıçak saplanması gibi.oturuyorum.
Kahvaltımı yaptım,yaklaşık 2 litrede şu ana kadar su içtim.
2 haşlanmış yumurta
10 siyah zeytin

7-8 çeri domates
2 incir
1 gün kurusu
Elma sirkeli su içmeye başladım,baharatlarıma da devam ediyorum,ne dersin ne zaman tartılayım tekrar.Karabuğday alkali bir besin mi, ben hala kitabı alamadım.Nette çok güzel şeyler yazıyor, zayıflatmaya katkısı oluyormuş.Kadınlar kulübü diyet bölümünde de var,ilgimi çekti ,alkali düzeyini yazar mısın lütfen..:16::16:

iyi akşamlar ikinci ve inş. son öğünümü yazayım, 6 da yedim:
1 kase çorba
1 tabak yeşil fasulye
1 dilim pastırma
bol domates söğüş
2 incir 2 gilim karpuz
yorumlarınızı bekliyorum...:16::16::16:

Karabuğdayı ramazanda bizde almıştık hemen çok faydalı sindirim sistemi için pilav gibi pişirebilirsin,salatasını yapabilirsin,çorbalarına koyabilirsin.
Bence çok iyi gidiyorsun Sevgicim akşamları meyvaları istersen bir süre çıkar onun yerine sebzeleri kat akşam yemeğine üstüne üstlük o ünlü karpuz diyeti aslında vücuda zararlı bir diyet çünkü karpuz şeker ve su dolu,yani vücudunda şişkinlik,ödem yapabilir.Kilo vermiş olsan bile karpuzun verdiği şişkinlikle kilo vermiş olduğunu farketmeyebilirsin haberin olsun.
Kahvaltın süper bence çok iyi oturttun istersen daha fazlalaştırabilirsin bile...

Karabuğdayı ramazanda bizde almıştık hemen çok faydalı sindirim sistemi için pilav gibi pişirebilirsin,salatasını yapabilirsin,çorbalarına koyabilirsin.
Bence çok iyi gidiyorsun Sevgicim akşamları meyvaları istersen bir süre çıkar onun yerine sebzeleri kat akşam yemeğine üstüne üstlük o ünlü karpuz diyeti aslında vücuda zararlı bir diyet çünkü karpuz şeker ve su dolu,yani vücudunda şişkinlik,ödem yapabilir.Kilo vermiş olsan bile karpuzun verdiği şişkinlikle kilo vermiş olduğunu farketmeyebilirsin haberin olsun.
Kahvaltın süper bence çok iyi oturttun istersen daha fazlalaştırabilirsin bile...

Karabuğdayı nereden almıştın canım? bir de bazik mi diye sormuştum? iyi geceler...:16::16:

Karabuğdayı aktar gibi bir Salih abimiz var oradan aldım ama bildiğimiz aktarlarda olurmu bilmiyorum.Karabuğdayın alkali olup olmadığını bilmiyorum ama kitapta tavsiye edildiğini biliyorum

Karabuğdayı aktar gibi bir Salih abimiz var oradan aldım ama bildiğimiz aktarlarda olurmu bilmiyorum.Karabuğdayın alkali olup olmadığını bilmiyorum ama kitapta tavsiye edildiğini biliyorum

Merhaba Benedenben, kitapta tavsiye ediliyorsa o zaman problem yok.Ben çok şükür bugün ayağa kalkabildim, dün bütün gün ayağımı ve topuğumu dinlendirerek geçirdim.Karın bölgemin küçüldüğünü hissediyorum. Bize kimse katılmıyor veya sessizce takip ediyorlar.Uykumun azaldığını ve daha dinç kalktığımı hissediyorum.Biraz da canlandım galiba.
Kahvaltımı yazayım:
2 pastırmalı yumurta
10 zeytin 1 büyük domates
yeşil biber
2 kuru incir
1 gün kurusu
öncesinde baharatlarım, daha sonra da karbonatlı elma sirkeli suyum....Sonra görüşmek üzere.Canım sen ancak akşamları girebiliyorsun galiba....sevgiler...
:16::16::16::16::16:

Son düzenleme:
İkinci öğünüm malesef alkali diyete pek uygun değil.Bugün kız kardeşlerm habersiz bana geldiler. Çayın yanına ekmek pizzası yaptım.2 dilim ondan 4-5 tanede lahana dolması yedim.daha öncede ara öğün olarak 1 tane kuru incir yemiştim.Artık bu günü bununla kapatmak istiyorum inş.Artık bol alkali suyla telfi edeceğim inş.:16::16::16:

İkinci öğünüm malesef alkali diyete pek uygun değil.Bugün kız kardeşlerm habersiz bana geldiler. Çayın yanına ekmek pizzası yaptım.2 dilim ondan 4-5 tanede lahana dolması yedim.daha öncede ara öğün olarak 1 tane kuru incir yemiştim.Artık bu günü bununla kapatmak istiyorum inş.Artık bol alkali suyla telfi edeceğim inş.:16::16::16:

Sevgicim çok geçmiş olsun topundaki sorun ne?Topuk dikeni falanmı var yoksa?
Öğle yemeğin için vicdan azabı duyma çünkü hem çok fazla yememişsin hemde Öğle yemeği akşama kadar onları eritmek için zamanın olmuştur.
Bu haftasonu tartıldığında umarım güzel haberlerini alırız.
Kahvaltı konusunda zaten seni ayakta alkışlıyorum tatlım ama umarım akşam yemeğinde bişeyler yersin miden kazınmasın

Iyi geceler arkadaslar ilk defa duydum bu alkali diyetini sanki karatay diyetine benziyo. suyumu saka sudan iciyorum. bu yeterlimi yada genede karbonat eklemelimiyim.birde ekmek hic yokmu bu diyette. ornek bir listeverirseniz daha iyi anlarim diyeti. yada menulerinizden ne yenir ne yenmez biraz daha ayrintili bilgi lutfen tsk.

Sevgicim çok geçmiş olsun topundaki sorun ne?Topuk dikeni falanmı var yoksa?
Öğle yemeğin için vicdan azabı duyma çünkü hem çok fazla yememişsin hemde Öğle yemeği akşama kadar onları eritmek için zamanın olmuştur.
Bu haftasonu tartıldığında umarım güzel haberlerini alırız.
Kahvaltı konusunda zaten seni ayakta alkışlıyorum tatlım ama umarım akşam yemeğinde bişeyler yersin miden kazınmasın
Canım teşekkür ederim, daha doktora gidemedim. Daha önce topuk dikeni geçirmiştim ya o tekrarladı ya da belimde sinir sıkışması vardı o topuğuma vurdu.Her adımda bıcak saolanıyor gibi acı hissediyordum.Biraz dinlendirdim basarken zorlanıyorum ama artık o kadar acı vermiyor.Vicdan azabı duymuyorum, bol

karbonat aldım.

Iyi geceler arkadaslar ilk defa duydum bu alkali diyetini sanki karatay diyetine benziyo. suyumu saka sudan iciyorum. bu yeterlimi yada genede karbonat eklemelimiyim.birde ekmek hic yokmu bu diyette. ornek bir listeverirseniz daha iyi anlarim diyeti. yada menulerinizden ne yenir ne yenmez biraz daha ayrintili bilgi lutfen tsk.

Gurbetçiçeği ben de yeniyim. Benedenben bu diyeti tanıttı, fakat daha önce bir yerlerde okumuştum. Bu konuda arkadaşımız genel hatlarını Diyet Yöntemleri bölümünde gerekli bilgiyi veriyor.Takıldığımda soru soruyorum, sağolsun cevsbımı veriyor. Ben zaten karataya yapıyordum biraz benziyor. Sadece alkali su vebol sebzeye ağırlık daha fazla veriyor.Bahsettiğin suyun alkali düzeyi yani ph yüksektir fakat limon suyu, karbonat veya birkaç damla elma sirkesi ilave edersen ph ı daha fazlalaşır.Vucut asidik durumdan kurtulacağı için daha yolunda çalışır ve vucut dengede olduğu için zaten kilo alınmaz ve verilir.Bu konuyu Ayşegül Çoruhlu kitabında açıklıyormuş fakat ben daha kitabı alamadım.İstersen beraber yapalım,nette yiyeceklerin alkalik mi bazikmi olduğunu yazan listeler mevcut.Ben de yalnız kalmamış olurum.sevgiler...:16::16::16::16:

Bende karatay diyeti kitabini okumustum. canan hocada sulariniza limon katin diyodu demekki bundanmis.ama gul kaynaktanda karbonatli suyu duymustum. taslar simdi yerine oturuyo. cnm. ben kendimi tanitayim. bende sitedeyeniyim.arastirma yapiyorum. hangi diyeti yapayim hangisi saglikli karar veremiyorum. ama size eslik etmek isterim. 35 yasindayim.almanyada yasiyorum. 2cocugum var cnm.

Baska bir sitedede karbonhidrat diyeti yapiyorlar arkadaslar cokta guzel kilolar veriyorlar. fakat her diyet her inssana uymuyo. bende denedim ama en fazla 3gun karbonhidrati kesiyorum tamam2-3 kiloda gidiyo ama 4. gun acayip saldiriyorum tatli ve karbonhidrata hop kilolar geri. sanki bana uygun degil gibi. ama arkadaslar ve sohbet cok sicak. arkadasim kahvaltim icin bana ornek menu verirmisin mesela sen ne yedin .

Gurbetçiçeği hoşgeldin.Ve geç kalmadan şu saniyeden itibaren çocuklarınla ailenle beraber alkali suya başlamanı tavsiye ederim.
Başta kitabın özetinde Ayşegül hanımın örnek listesinede yer vermiştim.
Ve tekrar karatay diyeti için sizleri uyarmak istiyorum,Canan hanımın diyetini uygulayıp kilo almış biriyim,diğer konu ise Canan hanım malesef anlatmak istediklerini çok iyi aktaramıyor bize televizyonda anlattığı kadarıylada o ne derse ne kadar diretirse diretsin çokta sağlıklı bilgiler verdiğine inanmıyorum.Tüm kitaplarını alıp okudum allahaşkına kaç kişi evde sucuk yapabilirki ne kadar dikkat edebiliyoruz pişirdiğimiz yemeklerin ısısına ? Bunun gibi okadar çok zorluk çıkarıyorki önümüze bizde yarım yamalak uygulayalım derken sağlığımızdan oluyoruz hatta bunu Ender Saraçta bir programda anlatmıştı.Canan hanımın sağlığını bozduğu hastalarını düzeltmeye çalıştığından bahsetmişti.

Diğer meselede evet benimde önceliğim kilo vermek ama her 4 kadından 3ünün göğüs kanseri olacağını ön gören hekimler,bir rüzgar gibi tüm dünyayı kanserin saracağını haber veren bilim adamları ve çevremde kanser nedeniyle ölen veya savaşan onca insanı gördükten sonra asıl önem vermemiz gereken hemde bu konu bence.
Tekrar özeti okuyun kitabı alın veya özetin çıktısını alıp çevrenizdekilere dağıtın ve hücrelerimizi koruyalım,böylece dokularımız,organlarımız,sistemlerimiz ve vücudumuzda sağlıklı kalsın.

Sevgicim çok geçmiş olsun doktoruna gittikten sonra haber verirsen sevinirim sanırım topuk dikeni içinde bildiğim doğal bir yol var :)))
Ayrıca bugünde sabret lütfen yarın tartılalım çok heyecanlıyım :18:

Sevgicim çok geçmiş olsun doktoruna gittikten sonra haber verirsen sevinirim sanırım topuk dikeni içinde bildiğim doğal bir yol var :)))

Tsk.ederim canim. madem siz baslamissiniz yarin tarti gununuz bende yarin kilomu yazip baslayim .insallah dogru bir yolda saglikli bir sekilde kilo veririz. bu arada sut ve sut urunleri yasakmi bu diyette eger degilse light olanlarimi secmeliyiz

Tsk.ederim canim. madem siz baslamissiniz yarin tarti gununuz bende yarin kilomu yazip baslayim .insallah dogru bir yolda saglikli bir sekilde kilo veririz. bu arada sut ve sut urunleri yasakmi bu diyette eger degilse light olanlarimi secmeliyiz
Canım şimdiden hayırlı olsun ozaman en baştaki sayfamda linki koydum yanlışlıkla özeti okuduğunu sandım ama senden sonra linki ekledim.Alkali diyetiyle ilgili çok güzel bir özet göreceksin.
Süt ürünleri yasak değil ayrıca buraya sadece alkali diyetine bağlı kalmadan bildiğim tüm doğruları birleştirip yazmaya çalışıyorum içinde Karatayda Dukanda herşeyde var :)))
O nedenle diyorumki eskiden benim yaptığım hataları yapmayın hiçbirşeyin lightini tercih etmeyin çünkü hepsi işlenmiş gıda diğerlerinden bize daha çok zarar veriyor light ürünler.
Süt konusunda light diyorsan sadece yağı azaltılmış olduğu için bende tercih ediyorum

Bende karatay diyeti kitabini okumustum. canan hocada sulariniza limon katin diyodu demekki bundanmis.ama gul kaynaktanda karbonatli suyu duymustum. taslar simdi yerine oturuyo. cnm. ben kendimi tanitayim. bende sitedeyeniyim.arastirma yapiyorum. hangi diyeti yapayim hangisi saglikli karar veremiyorum. ama size eslik etmek isterim. 35 yasindayim.almanyada yasiyorum. 2cocugum var cnm.

Canım sen bilirsin bize katılabilirsin. Ben karatayla yaklaşık 10 kiloya yakın vermiştim ve acıkmadan en rahat yaptığım diyetti. Karatay diyeti hep tamamen protein ağırlıklı gibi düşünüldü.Oysa doğal ve glisemik indekse yakın beslenmeydi.Ben şahsen şu anda da onunla alkali diyeti karışımı yapıyorum,msl kahvaltım karatay kahvaltısı. en yakında karabuğday alıp ikinci öğünümde bir parça et sebze ve onu karma yapmak istiyorum.Karabuğday almancada Buchweizen. hangi şehirdesin, bende öğrenciliğimde yaklaşık 7 sene Bonn yakınlarında kalmıştım.Bizimle devam edersen sevinirim.Hoş geldin canım...
Gurbetçiçeği hoşgeldin.Ve geç kalmadan şu saniyeden itibaren çocuklarınla ailenle beraber alkali suya başlamanı tavsiye ederim.
Başta kitabın özetinde Ayşegül hanımın örnek listesinede yer vermiştim.
Ve tekrar karatay diyeti için sizleri uyarmak istiyorum,Canan hanımın diyetini uygulayıp kilo almış biriyim,diğer konu ise Canan hanım malesef anlatmak istediklerini çok iyi aktaramıyor bize televizyonda anlattığı kadarıylada o ne derse ne kadar diretirse diretsin çokta sağlıklı bilgiler verdiğine inanmıyorum.Tüm kitaplarını alıp okudum allahaşkına kaç kişi evde sucuk yapabilirki ne kadar dikkat edebiliyoruz pişirdiğimiz yemeklerin ısısına ? Bunun gibi okadar çok zorluk çıkarıyorki önümüze bizde yarım yamalak uygulayalım derken sağlığımızdan oluyoruz hatta bunu Ender Saraçta bir programda anlatmıştı.Canan hanımın sağlığını bozduğu hastalarını düzeltmeye çalıştığından bahsetmişti.

Diğer meselede evet benimde önceliğim kilo vermek ama her 4 kadından 3ünün göğüs kanseri olacağını ön gören hekimler,bir rüzgar gibi tüm dünyayı kanserin saracağını haber veren bilim adamları ve çevremde kanser nedeniyle ölen veya savaşan onca insanı gördükten sonra asıl önem vermemiz gereken hemde bu konu bence.
Tekrar özeti okuyun kitabı alın veya özetin çıktısını alıp çevrenizdekilere dağıtın ve hücrelerimizi koruyalım,böylece dokularımız,organlarımız,sistemlerimiz ve vücudumuzda sağlıklı kalsın.

Canım yarın tartılacağım .Tartı yüzümüzü ağartsın inş.Bu hafta inş biraz daha konsantre olurum.Topuk dikeni olabilir,doğal yolu yazarsan sevinirim.
Süt ve süt ürünleri asidik yiyecekler bildiğim kadarıyla, tabii yiyebilirsin fakat beslenmeniniçinde çok az yer kaplamalı. Zaten koyu yeşil sebzelerde ve dereotunda çok daha fazla kalsiyum var.Benedenben daha fazla bilği verecektir canım.sevgiler:16::16::16::16::16::16:

Bende aslinda herhangi bir diyete uyamiyorum. strres yapiiyo bende ama sizden kopya cekebilirimmenulerinizden . bu yuzden menulerimizi paylasalim. mesela kahvalti dahil ekmek yok degilmi. yada lahana sarmistim cokda severim yemeyimmi.

Bende aslinda herhangi bir diyete uyamiyorum. strres yapiiyo bende ama sizden kopya cekebilirimmenulerinizden . bu yuzden menulerimizi paylasalim. mesela kahvalti dahil ekmek yok degilmi. yada lahana sarmistim cokda severim yemeyimmi.

Canım Almanya'da buchweizenbrot alabilirsin, hatta katıksız olanları varsa daha da iyi.Karabuğdaya izin varmış. 3 LİTRE karbonat limon veya elma sirkesi katılmış suiç. Orada alkalisi yani ph 10ve üzeri olan su vardır direkt ondan da içebilirsin. Ben de orada kaldığım için biliyorum imkanlar fazla. Öğle çorba sebze yemeği ,yeşil salata ,akşamda çorba et veya tavuk ızgara bol yeşil salata yiyebilirsin diye düşünüyorum.Eğer suyun ph10 bulamazsan ph damlası alıp içeceklerine damlatabilirsin.Ben pahalı olduğu için almadım. İnternette ph damlası diye araştırabilirsin. ben evde ne pişerse uygunsa ondan yiyorum.
Buğünkü kahvaltım:
2 yumurtalı pastırmalı menemen
8 siyah zeytin
2 kuru incir
Yemekten önce zencefil,zerdeçal, tarçın karışımından 1 çay kaşığı alıyorum.:16::16:

Back