• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benedenben nasıl bu kadar kilo verdi?

Gündüz söylediğim gibi ancak bu saatte eve varıp yazılanları ayrıntılarıyla okudum.Ve de şuan tüm kitabın özetini çıkartmaya uğraştığım için çok pişman oldum.Ben sevgi arkadaşın özeti okuduğu halde aklına takılan sorular olduğu için günlerdir bana soruları yönelttiğini ve cevapladığımı zannederken aslında o özeti dahi okuma zahmetinde bulunmayıp üstüne üstlük her okuduğum şeyi burada tekrar paylaşmaya çalışmama rağmen buna bile nankörlük ve emeğime büyük bir saygısızlık gösterilmiş bugüne kadar bu da benim tabikide aklıma gelmezdi.Yıllarca kilo problemini yaşayıp şuanda vücudumun görüntüsü gördüğümde benimle aynı sorunu yaşayan insanlara bu mutluluğu tatmaları için nereye bakmalarını göstermek için çok heyecanlı ve mutluydum malesef bencil biri olamıyorum
Zaten lütfen
1.Kitabı okumayan veya
2.Kitabı okumaya fırsatı olmayan arkadaşlarım için çıkardığım özeti okumayan soru sormasın.
Ayşegül Çoruhlu benim sağlığımıda kilomuda yerine getiren kitap sahibi kişi bu kişinin emeğini yalan yanlış bilgilerinizle kirletmenize izin vermem.
Üstüne üstlük tüm kitabın özetini çıkardığım halde benim bu emeğimide görmeyenede hakkımı helal etmem.
Zaten yalan yanlış bilgilerle sağlığımızdan olmuşuz burada bu hatayı tekrar edemezsiniz herkes kendi fikirlerini kendi mecrasında icraa etsin

Menfaatleri doğrultusunda alacağını alan ve daha sonra posanızı bırakan gerçek hayatta bile sürekli karşılaştığımız tüm insanlara rağmen,tüm iyi niyetimle sizle paylaştıklarımın değerini bilen arkadaşlarıma minnettarım.
Ve lütfen vücudunuz dirensede vazgeçmeyin,amacınızdaki ideal kilonuza ulaşacağınıza eminim.
Hayatımda çok çok çok fazla değişti ve çok mutlu bir genç kız olabildim kilo problemi olan tüm yoldaşlarım :1: en yakın zamanda sizlerinde yaşamanız dileğimle

bu muhteşem bişey sağlığım için yapmaya çalışıcam demiyorum mutlaka yapmam lazım diyorum çok da zor değil.sadece yağ kısmını anlıyamadım hangi yağı kullanmam gerekiyor.

Sinem Hanım beni yakaladınız :))) Yağ konusunda kitapta çok geniş ayrıntıya yer verilmiş ve ben özet çıkarmaya çalıştığım için bu konuda çok ayrıntılı bilgi veremedim şuanda kitaba ulaşamıyorum eğer bana biraz zaman verirseniz bu konudada bir özet çıkarırım kitaptan.
Veya şimdiden şunu söyliyim Omega 3 desteği şimdiden almaya başlayın bende günde 1-2 950mllık omega 3 içerek tüm günlük kullandığımız yağlardaki omega 6 ile dengesini sağlamaya çalışıyorum elimden geldiğince .

Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama kendi yaptığım şeyi paylaşmak zorundayım seninle daha öncede söyledim hatta bir çay kaşığı hatta 1 tatlı kaşığı karbonat atıp ağzıma suyu üstüne içiyorum 20-30 dk sonra kaçamağımı yapıyorum.
Pilav ve dolma yememene çok sevindim ama bakliyatlarıda gece yemeyin diyordu kitapta hatırlarsan.Ama bende 2 gece üst üste nohut yemeği yedim 3 gün önce yasak şeyler yemektense bunları yediğimizede şükrediyorum.
Sevgicim belirli bir süre içerisinde 10 kilo vermek istediğin için senin benden daha dikkatli olman gerek şu 75e in ondan sonra bu kaçamakları yaparsın.Lütfen daha disiplinli yaklaş...Eğer diyorsan zamanın önemi yok ozaman sadece önceki yaptığın yanlış beslemenme düzeninden parça parça,yavaş yavaş hatalarını çıkarırsın.Ve şuanda yaptığın bu farkındaysan.
Sirke seviyormusun bilmiyorum ? Elmalı sirkeli suda vücudu alkali yapıyormuş sabahları bunun içilmeside tavsiye edilmiş.Ve tekrar kavrulmamış bademi hatırlatıyorum böylece kahvaltıda bazlamalar,gözlemeler,tostlara gerek kalmayacak.
Bugünden itibaren düğüne kadar yepyeni bir beslenme düzenine geç Sevgicim düğünden 1 gece öncede burada gururla birbirimizden bahsedelim konuşalım bunu çok istiyorum lütfen

merhaba benedenben '' 1 tatlı kaşığı karbonat atıp ağzıma suyu üstüne içiyorum ''bir gün içinde bunu kaç kere yapıyorsun sadece sabah kahvaltıdan öncemi yoksa her yemekten öncemi

Son düzenleme:
Oryeku aslında 3 litre su içmem gerekiyor ama ben 1.5 litre içebiliyorum bazen daha bile az :18:
Sabah uyandığımda 1 çay kaşığı karbonatı ağzıma atıp üzerine çok büyük bir bardak Ph Damlalı su içiyorum ama kahvaltıdan 30 dk önce yapmaya çalışıyorum bunu.
Çünkü alkali suyu yemekten hemen önce içersek,mide asitlerimizide yokederiz,mide asitlerimiz yok oluncada yemekleri sindiremeyiz.
Öğlen yemeği yemiyorum bişeyler atıştırıyorum bazen ve öğlende 1 çay kaşığı karbonat üzerine büyük bir bardak su
Aynı işlermi akşam yemeğinden 30-45dk öncede uyguluyorum
Ve yatmadan öncede mutlaka yapıyorum.
Bence zaten en önemlisi sabah uyandığımda ve gece uyurken alkali su içmek !!!Vücudumuzun da duşa ihtiyacı var :)))

Diğer açıklamam gereken konu ise Ayşegül Hanım ağzınıza karbonat atın ve üzerine su için demiyor bu benim daha kolayıma geliyor.
Ayşegül hanım yarım çay kaşığı karbonatı,1 litre suya karıştırın diyor,bunuda denedim suyun tadı değişmiyor.
Ben asitlerimi yoketmek için çok gaza geldiğim için her bardak suyla 1 çay kaşığı içiyorum yani bu benim kendi uydurmam :1:

ben de alkali diyetiyle ilgili faceteki sayfadan inceledim dr hanımın yöntemini inşallah senin daha önce açmış olduğun konuyu ve burayı okuyup biraz bilgileneyim
zaten su olarak da alkali su içmemizin vücuttaki toksinleri atmada faydalı olduğunu biliyorum en iyisi saka su diye biliyorum ben de... ama bizim burda aldığımız suyun da ph değeri 8 civarında... sanırım işe yarar
bir de mide açısından dikkatli olması gereken, narenciye tüketme konusunda da dikkatli olmam gerektiğinden alkali diyeti bana uygun sanki...
denemekte yarar var
zaten bu diyet bir zayıflama diyetinden çok vücudu toksinlerden arındırıp sağlıklı yaşama olarak tanımlamak daha doğru sanki...:44:

Lily çok teşekkürler...Umarım diğer başlığımıda okumuşsunuzdur.
Ve benim,Ayşegül Çoruhlunun ve sizinle aynı pencereden baktığımıza çok sevindim.Bu bir diyet ve sağlıklı,sağlıksız olduğuna önem vermeden sadece zayıflama amacı ile yaklaşsak ozaman herkesin fikrini söylemeye hakkı var ama sizinde dediğiniz gibi ''SAĞLIKLI YAŞAMAK'' için bu paylaşımı yaptım ve elimden geldiğincede kimsenin hatta benim bile yanlış fikir ve yorumlarla bu bilgileri kirletmesini istemiyorum.Tekrar ilginiz için çok çok çok teşekkür ederim!!!

ben karbonatı 1 ltlik içme suyumun içine karıştırdım biyerde yanlışmı yapıyorum acaba O_O bu arada 60 kilodan 58 e düştüm yüzüm bile çöktü biraz baya belli etti kendini 2 kilo.. ama tabi hasta olduğum ve yemek yiyemediğim için kilo verdim yoksa diyetle falan alakası yoktu :D

Canes doğru yapıyorsun tabikide 1 litre suya yarım çay kaşığı tavsiye ediliyor.Sadece bu kuralı uyguluyorsanız biraz daha zamana ihtiyaç var.Çok geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim

ben 1 paket boşalttım ama paketler ufak sanırım az oldu ozaman suyumda dibinde 2 küçük su bardağı kaldı üzerine eklesem olur mu? + olarak düzenli beslenmiyorum ama yediğime dikkat ediyorum ve yürüyüşlerimi aksatmıyorum çok düzenli bir insan değilim böyle konularda ve teşekkür ederim 1-2 güne iyileşecek gibiyim nezaman midemi bozsam kilo veriyorum işime de geliyor sanki ^^

ben 1 paket boşalttım ama paketler ufak sanırım az oldu ozaman suyumda dibinde 2 küçük su bardağı kaldı üzerine eklesem olur mu? + olarak düzenli beslenmiyorum ama yediğime dikkat ediyorum ve yürüyüşlerimi aksatmıyorum çok düzenli bir insan değilim böyle konularda ve teşekkür ederim 1-2 güne iyileşecek gibiyim nezaman midemi bozsam kilo veriyorum işime de geliyor sanki ^^

Canes 1 litre suya yarım çay kaşığı karbonat yerine 1 paketmi boşalttın ? O suyu içmek ağız tadını bozmadımı ? Ayrıca bu yüksek alkali suyu içerken şuan çok daha dikkatli olmalısın çünkü daha öncede bahsettiğim gibi ''Midemizin yediklerimizi parçalayıp,sindirebilmesi için mide asidi var eğer yemekten kısa süre önce ve sonra yüksek alkali suyu içersen mide asidinde yokolur ve yediklerimizi sindiremez.Miden şuanda rahatsız olduğu için daha dikkat et kendine.Bende sizin gibi düzenli bir hayata sahip değilim hatta spor bile yapamıyorum :(
Spor yapabilmeniz çok büyük bir artı bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı dilerim

çay kaşığımı ben onu neden yemek kaşığı diye okudum 1 paket 1 tatlı kaşığına eşitmiş

editliyorum sorunum düzeldi

. suyuda bitirmedim kalanınıda içmiyim ozaman akşam yemeğini yiyeli çok oldu 7 gibi falan yemiştim çok sorunlu bir insanım ya

Son düzenleme:
çay kaşığımı ben onu neden yemek kaşığı diye okudum 1 paket 1 tatlı kaşığına eşitmiş

editliyorum sorunum düzeldi

. suyuda bitirmedim kalanınıda içmiyim ozaman akşam yemeğini yiyeli çok oldu 7 gibi falan yemiştim çok sorunlu bir insanım ya
Tesadüfen bir kaç kez aynı şeyi konuşmuş olmamıza çok sevindim.Banada bazen oluyor gözümün gördüğünü okuyamıyorum :))) Neyseki 1 çorba kaşığı karbonat içmekten kurtuldun !!!:1:

Neremle okuyorum yazıları anlamadım bu aralar cidden çok sorunluyum O_O karbonatım ve sirkem bitti üşenmezsem gidip aliyim akşam olmadan :D şöyle 6 kilo falan versem çok sevindirik olcam inşallah :D

bende takip ediyorum kısa bir süere önce başladığım yaşam değişiklik programıma bu alkali olayıda alıyorum teşekkürler paylaşımlarda bulunalım inşallah

Back