- 8 Ekim 2008
- 2.093
- 1.377
- 698
- Konu Sahibi benedenben
her bünye farklı herkeste aynı sonuçların olmasını beklememiz imkansız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım beslenme şekli hemen hemen aynı,sadece alkali beslenme süt ve süt ürünlerine pek sıcak bakmıyor galiba.Ben buğün suyu en az 3 lt alkali suya tamamlamaya çalışacağım.Ayrıca Hoca TSH hormonu 2,5 olanlar zor kilo verir diyor.Benimki2,7 civarında.Benedenbenciğim ben malesef o günden sonra gerektiği gibi uygulayamadım.Yarın sabah tartılıp başlayacağım ve yediklerimi de paylaşacağım.Sende yediklerini paylaşır ve yorum yazarsan diğer arkadaşlara da faydası olur.Annenin yapısında bacaklarında incelik vardır ya da ödem vardır o gitmiştir.Annen ne kadar sürede verdi.Sevgicim merak ettim ve sende işe yaramadığını düşünüp moralim bile bozuldu diyebilirim :) Bugüne kadar tüm bildiklerimi bu sistemle birleştirdiğim düşünülürse bence sendede bu birikim vardır diye tahmin ediyorum.
Çocukluğumuzdan beri Kahvaltı altın,öğle yemeği gümüş,akşam yemeği bronz değerinde öğretilmiştir bize.Yani mesela bu sabah kahvaltıda
4-5 tane çemensiz pastırma
2-3 tane x-large hindi füme
2 avuç taze badem
5 zeytin
dünkü kahvaltım dahada garip :)
6-7 tane kepekli unla yapılmış krep
2-3 pastırma
1 avuç badem
ve çilek reçeli (bazen böyle kaçamaklar yapıyorum,hatta ramazanda 30 gecenin 20 gecesinde bu krep olayına girmişimdir)
Ama akşam yemeğime çok dikkat ediyorum ızgara et salata fix menü diyebilirim.
Bunun yanında bazen zeytinyağlı ve ızgara et
Tavuk sote ve zeytinyağlı gibi varyasyonlarda yapıyorum.
Ayrıca seni motive edecek bir haber daha vereyim annem ben gözünün önünde erirken 1 gram bile veremiyordu.Bende buna çok sinir oluyordum ve aklım almıyordu çünkü genellikle aynı şeyleri yiyoruz sadece o bazen ekmek yiyordu.
Hiç spor yapmayan,metobolizması hemen hemen durmuş,yıllardır aynı kiloda olup ne yaptıysa 1 gram bile veremeyen anneminde sonunda vücut direnci kırıldı.4 kilo verdi ama nedense bacakları çok inceldi :))))
Evet her bünye farklı ve bugüne kadar birçok kişinin memnun kaldığı diyetlerden ben memnun kalmadım zorlandım,veya benim memnun kaldığım zayıflama ilaçlarından arkadaşlarım memnun kalmadı.her bünye farklı herkeste aynı sonuçların olmasını beklememiz imkansız
Sevgicim evet çok haklısın hatta annem bugün tvde izlemiş bir diyetisyen diyormuşki eğer kaçamak yapacak olsam dondurmamı yoksa mantımı?Mantıyı tercih ederim!!! Çok ilginç geliyor bana ama dondurma listede çok asitliler bölümünde yer alıyor malesef.Canım beslenme şekli hemen hemen aynı,sadece alkali beslenme süt ve süt ürünlerine pek sıcak bakmıyor galiba.Ben buğün suyu en az 3 lt alkali suya tamamlamaya çalışacağım.Ayrıca Hoca TSH hormonu 2,5 olanlar zor kilo verir diyor.Benimki2,7 civarında.Benedenbenciğim ben malesef o günden sonra gerektiği gibi uygulayamadım.Yarın sabah tartılıp başlayacağım ve yediklerimi de paylaşacağım.Sende yediklerini paylaşır ve yorum yazarsan diğer arkadaşlara da faydası olur.Annenin yapısında bacaklarında incelik vardır ya da ödem vardır o gitmiştir.Annen ne kadar sürede verdi.
Sevgicim evet çok haklısın hatta annem bugün tvde izlemiş bir diyetisyen diyormuşki eğer kaçamak yapacak olsam dondurmamı yoksa mantımı?Mantıyı tercih ederim!!! Çok ilginç geliyor bana ama dondurma listede çok asitliler bölümünde yer alıyor malesef.
TSH Hormonu nedir?
Ne yalan söyliyim bende önceki hafta su okadar az içtimki ama kilomu kontrol ettim bir değişiklik yok neyseki.
Birde bizim evde yemek pişirilmiyor gibi bir durum var.Çok nadir yemek yapıyoruz .Dışarıdan urfa,adana,tavuk ve bulgur pilavının olduğu karışık kebap söylüyoruz :)))
Daha öncede söylediğim gibi geceleri karbonhidrat asla almayın işte benim gibi kebap yeseniz bile mutlaka protein tüketmeye çalışın
Çünkü etin yanında yenen sebzelerdeki karbonhidrat zaten vücudumuza yetiyor.
Bacak meseleside yapı itibariyle annemdede bendede çok kalın.Nazar değmesin diye kilo verdiğini bana söylememiş,giydiği pantolonun ona bol geldiğini farkettiğimde itiraf etti :)))
Omega 3 kullanmaya korkuyordum ama yağlar ile ilgili bölümde mutlaka alınması gerektiği söylendiği için kullanmaya başladım ama 2 tane içmiyorum 1 tane içiyorum.TSH hormonu troidle ilgili bir hormon.mümkünse en azından bazik yiyecekleri yazabilir misin?liste malesef okunmuyor.Yarın kilomu yazacağım,günlük listemi de yazacağım. Beslenme tarzı karataya çok benziyor,zorlanmayacağım inş.Günlük tartımıda yazacağım inş.
Senin de önerilerini bekliyorum.Bu konuyla ilgili bilgi kısıtlı böylece başkaları da ararlanır.....
omega 3 aldınız mı?
Karatay hocada omega 3 yağı üzerinde çok duruyor.Ben de almaya çalışacağım.Yeşil zeytin bence işlemden geçmemiş ve rafine edilmemiş zeytin neden karşı çıkıyorsun, aksine siyah zeytin bildiğim kadarıyla işlemden geçiyor.Eğer yeşil olan asidikse o zaman diyeceğim bir şey yok.Dün karbonatlı suyu belirtilen kadar içtim.Damla ben de almak isterdim fakat biraz pahalı geldi. Bir kutu ne kadar gidiyor, belki alır en azından evde olmadığım zamanlarda kullanırım.Dışarıda karbonat kullanmak biraz zor olur.Omega 3 kullanmaya korkuyordum ama yağlar ile ilgili bölümde mutlaka alınması gerektiği söylendiği için kullanmaya başladım ama 2 tane içmiyorum 1 tane içiyorum.
Ben o tabloyu doğru düzgün tekrar yayınlıcam ama dediğim gibi bu kitaptan çıkardığım iyi bir özet yinede kitabı almanızı tavsiye ederim.Orada Omega 3-6 dengesinin kurulması gerektiğini bilimsel nedenleriyle beraber anlatıyor.Başucunuzdan ayırmayacağınıza eminim (sürekli kitabı alın dememin sebebi,çok ayrıntılı bir özet çıkardığım için Ayşegül Çoruhluya karşı vicdanımın sızlaması lütfen yanlış anlamayın)
Sevgicim kahvaltıda tuzsuz zeytin yemediğini tahmin ediyorum birde ilk gün yeşil yiyorum demiştin.
Bende Tuzlu zeytin yemek zorunda kaldığım için biraz zeytini azaltmanı tavsiye ediyorum.Ama geri kalanlar benden bile çok çok daha iyi seçtiğin gıdalar.Keşke bende lor ve haşlanmış yumurta yiyebilsem
Karatayında tüm kitaplarını okuduğum için yumurta konusundada bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Elinden geldiğince yumurtayı olduğu halde yemeye çalışacakmışız.Çok kaynatmayacakmışız.Kendi doğal halinden uzaklaştıkça vücudumuza sadece zarar veriyormuş.Bununla ilgili bölümü kitapta bulunca onuda yazarım.Ama ilk işim tabloları düzeltmek
Smmmsude tebrikler canım,gençken kilo vermek kolay.şu an belimdeki sinir sıkışmasından iki gündür oturuyorum.yürümek istesem dizlerim buna musade etmiyor .istediğin kiloya inş. en yakın zamanda ulaşırsın ve korursun.sevgiler...
çok teşekkürler çok geçmiş olsun kısa sürede sağlığına kavuşman dileğiyle.
Sevgicim kavrulmamış badem severmisin? Ben kiloyla alıyorum kısa süredede bitiyor çünkü unlu gıdalar kullanmıyorum kahvaltıda ekmek ve benzeri ürünler yerine avuç avuç badem yiyorum.Bu sabah tartıldım,86 kg geldim.400gr gitmiş, sabah diyetle başladım öğlen makarna akşam gittiğim yerde yediğim bisküvilerle devam etti.tek dikkat ettiğim 3 lt karbonatlı su oldu. Bu böyle pazartesine kadar gider gider gibi geliyor bana.Pazar Çubuk festivaline gideceğiz inş.Ama suyuma dikkat etmeye çalışacağım.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
10 zeytin(5'iyeşil,5'i siyah)
lor peynirli kırmızı biber
içine çok az limon kattığım çay
her yemekten önce 1çay kaşığı zerdeçal-zencefil-tarçın karışımı almaya başladım.Haydi hayırlısı...
Benedeben neredesin, diğer arkadaşlar gelin siz de.......
Şunu söylemeyide unutmuşum zerdeçal-zencefil-tarçın karışımıda süper istersen sadece kahvaltı önceside alabilirsin.Bu sabah tartıldım,86 kg geldim.400gr gitmiş, sabah diyetle başladım öğlen makarna akşam gittiğim yerde yediğim bisküvilerle devam etti.tek dikkat ettiğim 3 lt karbonatlı su oldu. Bu böyle pazartesine kadar gider gider gibi geliyor bana.Pazar Çubuk festivaline gideceğiz inş.Ama suyuma dikkat etmeye çalışacağım.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
10 zeytin(5'iyeşil,5'i siyah)
lor peynirli kırmızı biber
içine çok az limon kattığım çay
her yemekten önce 1çay kaşığı zerdeçal-zencefil-tarçın karışımı almaya başladım.Haydi hayırlısı...
Benedeben neredesin, diğer arkadaşlar gelin siz de.......
Sağol canım, haber almak güzel....Aslında her şeyin bilinç altında bittiğini biliyorum.Fakat bilinç altımı bir türlü kodlayamadım.kendinin kullandığı olumlama cümleleri varsa yazarsan sevinirim.Aslında diyete ilk başladığım zamanlarda motivasyonum çok iyiydi.İki ay sıfır kaçamakla yaptım,sonra duraklama başladı,yaklaşık bir ay aynı şekilde devam ettim.Buna rağmen kilo veremeyince kaçamaklar arttı,arkasından Ramazan derken93 kg dan 83 e düşmüştüm tekrar 86 küsürleri gördüm.Kurban Bayramı sonuyiğenimin düğünü var,75 bir olabilsem.Lütfen desteğini bekliyorum, benimde günlüğüm vardı. Geçen sene yaşadığımız acı bir olaydan sonra ara verdim.Tekrar orada devam etmeye cesaretim yok. .sevgilerŞunu söylemeyide unutmuşum zerdeçal-zencefil-tarçın karışımıda süper istersen sadece kahvaltı önceside alabilirsin.
Artık tartılmaktan vazgeçiyorsun,birde olayın psikolojik boyutu var çünkü,zihinsel olarak bir kayıp olarak algılanıp vücudun direnç göstermemesi için haftada 1 kez tartılmalısın.Dile getirirken bile zayıflıyorum,kilo vermeye çalışıyorum tarzı sözlerden kaçınmalısın bilinçaltımız çok farklı çalışıyor.İdeal kiloma ulaşıyorum cümlesini gün içinde sürekli düşünmeye devam et.
Böyle gidersen bence çok kısa sürede kalıcı sonuç alıcaz işallahhhhhhhh......yuuupppiiiii!!!
Sevgicim hiç merak etme bu kez başarıcaz birbirimize destek olarak.Benim kullandığım bir olumlama cümlesi yok çünkü artık kıramadığım 65 kilo sınırını çok güzel birşekilde kırdığım için artık kilo verme olayını aklıma bile getirmiyorum sadece aynı düzenle bu sisteme devam ediyorum.
Daha önce denediğin alkali olma olayı değildi sanırım,istersen şimdi o kötü olayları sil ve yeni bir başlık aç bende yanındayım biliyorsun.
Akşam yemeklerini haber vermeden kaçıyorsun hep en önemliside akşam yemekleri Sevgicim akşam yemeklerin hakkında bilgi verirsen sevinirim.
Dün ve bugün yorucu geçti.Dün festival şehitlerden dolayı etkinlikler iptal edilmişti ve biraz sönüktü.Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun,ailelerine sabır diliyorum.Dün orada sandviç ekmegi içinde saç tava ve yarım gözleme ve 2 dilim baklava yedim. akşam 1 kelek ve 4-5 dilim karpuzla günü bitirdim.Oradan geldikten sonra salatalık turşularımı kurdum, karışık turşularımın da ön hazırlığını yaptım. kısaca gece 1'e kadar ayaktaydım.
Bugün kahvaltıda
yarım bazlamada tost(tam bugday unundan yapılmış)
10 çeri domates
8 cin biber
2 kuru incir
2 gün kurusu
bakalım yorumun ne olacak Benedenben?Yaklaşık 1 kg vermişimve bu kadar yemeğe rağmen.Birazda eski yeme sistemime dönmeye çalışacağım,bakalım sonuç ne olacak.
Bu hafta tartılmanın son günü diyelim Sevgicim!Hafta sonuna kadar artık tartılma lütfen.Dün kaçamakların son gününde güzel bir kapanış yapmışsın.
Yeni döneme çok iyi başlamışsın bakalım akşam yemeğinde neler vardı?
Bunca saç tava,gözleme,baklavanın sana kilo olarak geri dönmemesinin sebebini artık vücuduna giren alkali suya bağlıyorum ben.O konuda sana çok özeniyorum çünkü su konusunu 1 haftadır çok ihmal ettim yine vücudumun asiti yükselmiştir ama ölçmeye cesaret edemiyorum.Bir türlü 58e inemedim ama sende beni motive ettin şu dakikadan itibaren tekrar su içmeye başlıyorum senin kadar olmasada ....