- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bazı arkadaşların Türkçeleri iyi olmadığı için anlayamadı galiba..
Kısa boylulukla şişmanlığı, zayıflığı karşılaştırsaymış, niye etnik kökenini vurgulamış diyen sözde çok hassas arkadaşlar, konu utanma olunca malum, Konu Sahibi, erkek arkadaşına, kız arkadaşın çok kısa vb. Diyolarsa ona ve o bunlar yüzünden utandıysa da benden, bana da BAŞKA İNSANLAR 'sevgilin kürt' vs. Dediler ama benim bundan dolayı ondan utanmak hiç aklıma gelmedi demek istemiş. Yani millet kıza sevgilisinin etnik kökeninden dem vurmuş, fiziki herhangi bi özelliğinin değil..
Memleketteki bu mağdur edebiyatından da ben utanıyorum fena halde..
Bazı arkadaşların Türkçeleri iyi olmadığı için anlayamadı galiba..
Kısa boylulukla şişmanlığı, zayıflığı karşılaştırsaymış, niye etnik kökenini vurgulamış diyen sözde çok hassas arkadaşlar, konu utanma olunca malum, Konu Sahibi, erkek arkadaşına, kız arkadaşın çok kısa vb. Diyolarsa ona ve o bunlar yüzünden utandıysa da benden, bana da BAŞKA İNSANLAR 'sevgilin kürt' vs. Dediler ama benim bundan dolayı ondan utanmak hiç aklıma gelmedi demek istemiş. Yani millet kıza sevgilisinin etnik kökeninden dem vurmuş, fiziki herhangi bi özelliğinin değil..
Memleketteki bu mağdur edebiyatından da ben utanıyorum fena halde..
tebrik ederim
2 sayfa onceden konuyu tahmin edip yazmissin safkelebek,
leb.i duymadan cumlelerden cikarimin da boylesi![]()
katiliyorum,Ciddi konuşmanın yeri ayrı sevgililikte, gevşek gevşek konuşmanın da, dediğin gibi ben de kısa boyluyum konu sahibinin sinirini anlarım ama utanma lafını ilk eden bensem boyuma edilen laf üstüne ya aynı seviyede savuştururum veya susarım hakettim diye, ciddiyse zaten terkederim ortamı. Senin için çadırlarda yaşıyorlar demişlerdi gibi bir şey kullanamam/kullanılmaz.
Seviyeyi ilk önce birinin yükseltmesi lazım, ciddi konuşuyoruz uyarısını biri yapmadan zaten akar gidersin, iki taraftan da gelmezse bu uyarı, gerisi gelir zaten, o da arkasından demek senin de 12 den sonra kafan çalışmıyormuş demeye yer bulur rahatça. Al sana hassasiyetli gül gibi kavga.
ben dağlıyım, o obalı ama hiç böyle şeylerden kavga etmiyoruz kavga adabımız olduğu için, dalgamızı rahat rahat geçeriz ama aynı şeylere sinir olan kişiler yerine aynı şeylere gülünebilen sevgililer bulunmalı bence genel olarak. Yav he he sine, liseli misin? diye tepki verildiğinde anlayamıyorsa, gerek yokmuş zaten devam etmeye.
Türkiye'de her kesim için bir ötekileştirme var ve bunu sizin bizim gibi insanlar yapıyor, uzaydan gelmiyor.. Türk, Kürt, dindar, ateist, sağcı,solcu, komünist, liste uzayıp gider. Bazı zihinleri kalıplaşmış insanlar için de Kürt olmak kötü bir şey. Bunun bazıları tarafından böyle görüldüğünü hepimiz biliyoruz. Kız da böyle olmasına rağmen, yani bir kesim için de oğlanın etnik kökeninin utanılanılacak bir şey olmasına rağmen ben düşünmedim, utanmadım demiş. Kaldı ki zaten Kürtler için negatif bir fikri olsa başta bu insanla çıkmazdı. Konuyu bırakmışsınız, kız sanki Kürtlük için yanlış bir şey söylemiş gibi yorumlar yazmışsınız. Yarası olan havadan nem kapar, şuan ortada Kürtlere söylenilmiş kötü bir laf yok, bir kesimin onlar hakkındaki kötü düşünceleri var. Ne güzel ki Kürt olmasa bile bazı insanlar bu konularda hassas..Bence Kürt çevreninde bunu görüp, her "Kürt" kelimesinin üzerine atlamaması gerekiyor. Bu konuda yapıldığı gibi, Kürtlere kötü gözle bakmayan, ılımlı birinin bile üstüne bu denli giderseniz size de iyi niyetle yaklaşılmasını beklememelisiniz.
Siz milletin din iman bekcisimisinizki o yaziyi kaldir diyosunuz kiza! Oyle basina ortu gecirmekle iman olsaydi oooooooo. O kadar ayet ezberlemissinizde peygamberkmizin kalbini mi yardin kissasini ogrenememissiniz demekki.. cok sinirleniyorum sizin gibi bos insanlra hangi hakla bi insana bi lafi soyluyosunuz siz kimsinizki???Bizim yaramiz yok. Yara konu sahibinin ve senin gibilerin şekerim. .
Anlamanin dil ile bir alakası yoktur.
Eğer dil ile alakasi olsaydi konu sahibini ayni bizim gibi anlardiniz.
Anlamak başka bir alanı kapsıyor. Ah tabi anlarsanız! !! .
Neden zoruna gitti ki? Adam sevmiyormus, bütün balik etli ve siskolardan nefret ediyormuş. Bu onun en doğal hakki değil mi?
O kadar sayip sayistiracagina, kalbine nefret tohumlari ekecegine kendine yapilmasini istemedigin bir seyi başkasına yapma, yoksa ha böyle kalirsin ortada...
Adamin seni neden begenmedigi belli oldu. Umarim irkciliktan bir kac ay banlanirsin...
Söylemeyeyim diyorum ama bu cevvalliğiniz karşısında kendimi tutamıyorum..
Ne kadar çirkin bir üslubunuz var? Dili daha iyi anladığınızdan falan bahsediyorsunuz ama anlatılmak istenenin yanından dahi geçemediğiniz gibi bildiğin provakatörlük yapıyorsunuz. Kendinize gelin lütfen konu sahibi hadi yanlış anlaşıldıysa diye 2-3 kere açıklamaya çalıştı yine anlamamazlıktan geliyorsunuz demekki böyle anlamak işinize geliyor. Amacınız ne yani sürekli aba altından sopa görsterir gibi alttan alttan laf sokuyorsunuz şişko kısa falan ne kadar çirkin bu konuda bir ırkçı gördüysem bu konu sahibi değil sizsiniz.
aslında buraya yazma amacım derdimi birileriyle paylaşmak kızlar 3 yıllık bir ilişkim var DI. Sevgilimle bir konuda tartışırken yazdığı şeyler çocukça geldi ve utanıyorum bunları okurken bu yaşta birine yakışmıyor bu sözler dedim ve bana ben yıllardır senden utanıyorum kısa boyundan herşeyinden dedi. Oysa ben bir gün olsun Kürt bir sevgilim olduğu için utanmadım utanmamda insanlar bana kürtler öyle kürtler böyle dedikleri zaman,sana hiç yakışmıyo dedikleri zaman hep ben onu savundum ben onun kalbini sevdim çünkü bu lafı bana o kadar koydu ki 3 yılın hiç hatrı kalmadı içimde cevap bile vermedim yazdığı mesajlara engelledim her yerden siz olsaydınız napardınız yada ben napmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz.
Ya hanımlar ben sevgilimin kürt olmasından utanacak en son insanım çünkü benim ailemdede kürt insanlar var benim o niyetle demediğimi eminim bir çoğunuz biliyorsunuz ve konuyu saptırıyorsunuz ben ırkçı biri olsam zaten öyle biriyle çıkmam benim orda anlatmak istediğim bir kez daha söylüyorum ki ona insanlar sevgilin kısa dedikleri için benden utanıyormuş banada insanlar pek çok şey söylüyor ama ben kulak asmıyorum çünkü bana göre bunlar utanılcak şeyler değil demek istedim hala sen kürtler için ırkçılık yapıyorsun diyecekseniz lütfen boşuna kendinizi yormayın benim almak istediğim cevap farklı ve açtığım konuyu bam başka yerlere götürüyorsunuz zaten moralim bozuk birde bunlara cevap vermekle uğraşmayayım lütfen anlayışlı olmanızı bekliyorum hepinizden .
Aynı üslupla aynı tarz bir cevap. Konu sahibine ya da başkasına ortalığı resmen karıştırmaya çalışıyorSUNUZ. Ayrıca SİZ nasıl başkasına yorum yapma hakkına sahipseniz bende SİZE yorum yapma hakkına sahip oluyorum değil mi? Şu gökyüzüne uzanan egonuzu indirip bahsedip durduğunuz islam ahlakına uygun davransanız da herkes sizden feyz alsa ya? Sizin gibiler yüzünden olay hep başka tarafa kayıyor.Ben bunlari sana mi yazdim? Yoo. O zaman sana ne oluyor?
Bana diyecegine kadar bunlari yazdığım kisinin yorumlarini da oku bakalim ayni tepkiyi verecek misin?. Ha bu kişi konu sahibi değil.
Neyse, selametle...
Aynı üslupla aynı tarz bir cevap. Konu sahibine ya da başkasına ortalığı resmen karıştırmaya çalışıyorSUNUZ. Ayrıca SİZ nasıl başkasına yorum yapma hakkına sahipseniz bende SİZE yorum yapma hakkına sahip oluyorum değil mi? Şu gökyüzüne uzanan egonuzu indirip bahsedip durduğunuz islam ahlakına uygun davransanız da herkes sizden feyz alsa ya? Sizin gibiler yüzünden olay hep başka tarafa kayıyor.
Cümlelerinize anlam ve yapısal özellikler bakımından dikkat etmenizi tavsiye ederim.
"Türkçeyi hangimiz daha iyi biliyoruz?" yarışınızı bayağı bulacak kadar da okuduğunu anlama ve değerlendirmede iyiyimdir.
Baskasinin yorumu bana ve benim irkimdan olanlaraysa eğer doğal olarak yorum yapma hakkina sahibim.
Ya ya benim gibiler yuzunden ahhh benim gibiler ahh..
Dedigim gibi muhatabim degilsiniz, olamazsiniz da zaten çünkü içinde nefret tohumlari büyüten bir insan muhatabim olamaz..
Simdi, dadanacak başka kapı bulunuz..
Hoşçakal![]()
var yaaaaaaaaaaaaaaa emin ol yırtarım ben o bebeyiaslında buraya yazma amacım derdimi birileriyle paylaşmak kızlar 3 yıllık bir ilişkim var DI. Sevgilimle bir konuda tartışırken yazdığı şeyler çocukça geldi ve utanıyorum bunları okurken bu yaşta birine yakışmıyor bu sözler dedim ve bana ben yıllardır senden utanıyorum kısa boyundan herşeyinden dedi. Oysa ben bir gün olsun Kürt bir sevgilim olduğu için utanmadım utanmamda insanlar bana kürtler öyle kürtler böyle dedikleri zaman,sana hiç yakışmıyo dedikleri zaman hep ben onu savundum ben onun kalbini sevdim çünkü bu lafı bana o kadar koydu ki 3 yılın hiç hatrı kalmadı içimde cevap bile vermedim yazdığı mesajlara engelledim her yerden siz olsaydınız napardınız yada ben napmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz.
Ya hanımlar ben sevgilimin kürt olmasından utanacak en son insanım çünkü benim ailemdede kürt insanlar var benim o niyetle demediğimi eminim bir çoğunuz biliyorsunuz ve konuyu saptırıyorsunuz ben ırkçı biri olsam zaten öyle biriyle çıkmam benim orda anlatmak istediğim bir kez daha söylüyorum ki ona insanlar sevgilin kısa dedikleri için benden utanıyormuş banada insanlar pek çok şey söylüyor ama ben kulak asmıyorum çünkü bana göre bunlar utanılcak şeyler değil demek istedim hala sen kürtler için ırkçılık yapıyorsun diyecekseniz lütfen boşuna kendinizi yormayın benim almak istediğim cevap farklı ve açtığım konuyu bam başka yerlere götürüyorsunuz zaten moralim bozuk birde bunlara cevap vermekle uğraşmayayım lütfen anlayışlı olmanızı bekliyorum hepinizden .