Bencilce düşünenler

Damlacik

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2023
180
41
31
Arkadaşlar merhaba. Sizlerden fikir almak istiyorum. Tek taraflı düşünen insanlarla nasıl anlaşabiliyorsunuz. Normalde iletişimimi keserim ama ne yazık ki kayınvalidem çok tek taraflı bencilce düşünen bi kadın çoğu zaman eşim de öyle. Ben bu durumu zihnimde büyütmek istemiyorum ama elimde olmuyor çoğu zaman. Nasıl aşabilirim bu durumu

Çok kırıcı oluyor en yakınınızdaki bencillik özellikle eşiniz. kayınvalideniz bencilse siz daha bencil olun düzeltebileceğinizi sanmıyorum takmayın bence, keyfinize bakın. Ama eşinizle konuşun hayat arkadaşınızın bencil olması kırıcı ve üzücü.

aşamıyorsunuz. bir zaman sonra kabullenmeye başlıyorsunuz. yani öyleymiş. ben başlayamadım henüz kabullenmeye ama, kendimizi yıpratmaktansa o kişiyi görmezden gelmek en doğrusu. Benim kv de ne dersen anlamıyor işin doğrusunu anlatırsın yine anlamıyor hep kendi bildiği doğrudur. Bende görmezden gelmeye çalışıyorum

Öyle gerçekten

Zamanla kabullenir miyiz bende bilmiyorum başka çare de yok gibi

Cevap vererek. Biraz da onların beyni yorulsun.

Mesela eşim kendi yaptığı bi hatayı görmezden gelir hiç üstünde durmaz ama aynı şeyi ben yaparsam sıkıntı olur onun için
Eşinizle bu konuda konuşmuşsunuzdur diye düşünüyorum.Anlamiyorsa sizde benzerini yapın tepkisi olursa açıklayın sebebini.Umarim zamanla düzelir ama kv ye pek müdahale edemezsiniz gibi, sadece mesafe koyabilirsiniz

Kayınvalidenin bencilligi idare edilebilir. Ama eş bencilliği bir süre sonra dayanılmaz olur bence.

Eşime söylüyorum ama kayınvalideme diyemiyorum ne yazık ki mümkün olduğunca mesafeli olmak istiyorum ama onda da kendileri yüzünden olduğunu anlamazlar ben mesafeli gelin olurum
Niye ona da söyle. İlla kavga küfür vs gerek yok ki. Ben sizin gibi düşünmüyorum diyip kendi fikrini beyan et. Atiyorum ;" Ali'ye kırmızıdan başka renk yakışmaz dedi, x anne ben öyle düşünmüyorum Ali esmer haki yeşili de çok yakışır..." Yaşadığınız olayı bilmediğim için böyle basit bir örnek verdim.

Biraz çekingen kalıyorum aşmam lazım

Uzaklaşamıyorsanız zihniniz zamanla uzaklaşmak istediğiniz davranışa benzemeye başlar savunma mekanizması olarak.

Reactions: Gao
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…