Bencil miyim yoksa haklı mıyım...Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

derinss

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
15.137
17.923
823
İstanbul
Merhaba,
Kadınlar Kulübüne yaklaşık 3,5 yıldır üyeyim kimilerine içten kimilerine itici gelen nice yorumlarım oldu.
Bugüne kadar bu derece canımı sıkan bir konuyla karşılaşmadığım için konu açma gereği duymadım.
Sizden isteğim kendinizi benim yerime koyup düşüncelerinizi paylaşmanız ama belirtirken evli,bekar veya kaç yıllık evli olduğunuzu da eklerseniz çok sevinirim. Düşüncelerinizi yaşanmışlıklarınızla birlikte değerlendirmek istiyorum.Sakın bir ayrıma gideceğimi sanmayın sadece düşüncelerinizi bana daha faydalı olması için bu bana gerekli.

Yaklaşık bir yıllık evliyim,3 yıllık bir flört döneminden sonra gayet coşkulu mutlu bir şekilde evlendim.Ve evliliğimde genel olarak ilk yıllar çıktığı iddia edilen kişilik çatışmalarını yaşamadım.Eşim eğitimli,nazik,düşünceli sevgisini bazen bir demet çiçekle bazen çok sevdiğim çikolatayla bazen güzel bir seyahatle gösteren biri.Gezmeme,para harcamama,sosyal ilişkilerime karışmaz.Kötü söz,şiddet,ihanet bunlar ilişkimizin yakınında bile geçmemiştir Allah herkesin evinden ırak etsin.Çevre tarafından şanslı sayılırım zira ben ona nazaran biraz da dominant ve sert micazdayım.

Bunlara karşılık eşim inattır. Birşeyi yapmak istemiyorsa boğazını kesseniz yapmaz ve sizin o çırpınışlarınızı dikkate almaz. İlk zamanlar bu yönüne çok takılsam da ki bu üç yıllık flörtte bu kadar etkin değildi şimdilerde pek önemsemiyorum. Eşim haftanın 5 günü çalışır ve iki gün tatili vardır. Kasımdan beri cumartesi günleri yüksek lisans için okula gidiyor. Bir tek pazar günümüz var. Telaşla özlemle o günün tadını çıkartmaya çalışıyoruz. İşin özü onu çok özlüyorum ve o gün de olmasa boğulurdum sanıyorum.Fakat bugün bana yepyeni bir haber ile geldi. Yelken klübü kurdular şirket olarak ve pazar günleri onun eğitimleri başlıyormuş.Haberi duyduğum anda çöktüm,istemsiz bir şekilde ağlamaya başladım. Sonra duruldum eşim bu arada çok kızdı.Konuyu büyüttüğümü söyledi.Y.Lisans ın temmuzda biteceğini fedakarlık yapmam gerektiğini ve bencil olduğumu iddia etti. Bu arada sofraya oturduk.Ben ağlamıyor yemeğimi yiyordum o konuyu tekrar açtı herkes katılıyor onlar evli değil mi ben neden gitmeyeyim ne kadar anlayışsızsın vs dedi.Patlamamak için kendimi tutuyordum. En sonunda çocuk gibi davranıyorsun ,zaten her akşam görüşmüyor muyuz dedi..? Yıkıldım insan karısına bunu nasıl söylerdi.Ağzımda yemek inanın delirdim gözüm döndü,sofrayı sanırım dağıttım o esnada,tabaklar,bardak sürahi herşey kontrolsüz bir şekilde ağlamaya başladım.Kendimi yatak odasına kitledim ve yaklaşık 1 saat ağladım akabinde dua ettim ki beni başka birşey sakinleştiremez. O bu sırada dondu kaldı,evliliğimizde ilk kez böyle bir durum yaşıyoruz. Odaya girmek istedi,giremeyince gitti.

Kendime geldiğimde mutfağı topladım,yemek yedim.Pc'yi aldım ve tekrar yatak odasına geldim kapıyı da kitledim.Yüzünü o sofraki saniyeden sonra görmedim.görmek dahi istemiyorum.Odaya gelmeye çalıştı,öyle ki kapının kilidini bile sökmeye çalıştı ama başaramadı.Ne yapacağımı bilmiyorum ben evliliğin gerçek yüzüyle şimdi mi karşılaştım? Yapayalnız ne yapacağım haftalar boyu,bencil biri miyim? Yoksa haklı mıyım? Kendimi böyle terkedildim bir köpek yavrusu gibi hissediyorum.Kaldı ki evde köpeğiniz sizi bekliyorsa ona bile koşa koşa gidersiniz. Sanırım eşim beni artık yeterince sevmiyor.Dipteyim ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum..

Olumlu olumsuz özgürce yorum yapın.Bu konunun açılış amacı asla pohpohlanma arzusu değildir.Destekleriniz elbette çok kıymetli ama haksızsam sonuna kadar eleştirin..

Uzun oldu dilerim benim hatrıma okursunuz ..Şimdiden teşekkür ederim :71:

Son düzenleme:
hiç şaşırmadm benım nişanlım da böle aynıı...tıpa tıp aynı hatta:D ben duzeltemedım yıllardır böle bır adamı ya küserım yada kavga ederız öle dedıgıme gelır yada gelmez:S

hiç şaşırmadm benım nişanlım da böle aynıı...tıpa tıp aynı hatta:D ben duzeltemedım yıllardır böle bır adamı ya küserım yada kavga ederız öle dedıgıme gelır yada gelmez:S

Bir gelişme veya bir değişme olmuyor yani..
Ben kendimi paraladığımla kalacağım :19:

Ben bekarım yorumumuda ona göre değerlendrirsin artık abartmıssın bence biraz tamam seviosun onunla beraber vakit geçirmek istiosun ama siz liseli aşıklar değilsinz onu anlaman ve birazda sabretmen gerekio söyldği gbi her akşam berabersiniz bu vakitleri değerlendir geceleri yanında başını göğsüne koyup uyuyabiliosun eşiyle ayrı şehrlerde yaşayan yol gözleyen çok insan var alışmalısn derim ben sende kendine bi uğraş bul kursa falan yazıl yanlız kalmamş olursun

yelken kulübüne sen de gidebilirsin canım.
yüksek lisansın dersleri de kaç saat sürüyo bilmiyorum ama tüm cumartesinizi almıyordur bence.
akşamları kendinize programlar yapabilirsiniz.
biraz aşırı tepki vermişsin bence.

not: bekarım...

Ben bekarım yorumumuda ona göre değerlendrirsin artık abartmıssın bence biraz tamam seviosun onunla beraber vakit geçirmek istiosun ama siz liseli aşıklar değilsinz onu anlaman ve birazda sabretmen gerekio söyldği gbi her akşam berabersiniz bu vakitleri değerlendir geceleri yanında başını göğsüne koyup uyuyabiliosun eşiyle ayrı şehrlerde yaşayan yol gözleyen çok insan var alışmalısn derim ben sende kendine bi uğraş bul kursa falan yazıl yanlız kalmamş olursun

Ahh evet o da bana öyle dedi.Kursa yazıl sende,istediğin kursa git dedi.
Bende kursa gitmek için evlenmedim seninle dedim.
Bahsettiğin noktalarda haklısın aslında ama haftanın yedi gününden birtanesini bile bana ayıramaması.
nezakaten bile düşünmemesi çok incitti beni.
Sence insanın kocasıyla haftanın bir günü vakit geçirmek istemesi ergen aşıkların durumumudur? Yoksa sıradan bir istek midir.? İnan arada kalıyorum ..

Ben yeni nişanlıyım..

Dışardan bakan biri olarak ilk etapta eşinizin yaptığı durum sizi bunaltmış kırmış olabilir ki haklısınız .Çünkü siz birlikte zaman geçirmeyi istiyorsunuz.. Emin olun oda sizin kadar istiyordur bu kadar güzel birlikteliğiniz bunun göstergesidir.
Fakat belliki uzun süredir yaşadığı yogun hayat sizi yormuş.. Buda sanırım son nokta olarak sizi patlama durumuna getirmiş.. Fevri davrandığınızı düşünüyorum. Evet tepkiyi belli etmek gerekiyor fakat konuşarak ve bu durumun sizi üzdüğünü belirterek konuşulmalıydı. Yumuşak bir ses tonu ve sevgiyle bakan gözlerler. Hatta belki kaygınızdan bile söz edebilirdiniz bu arada. ''Geçirecegimiz zaman neredeyse hiç kalmıyor, ben seni cok ozluyorum ve doyamıyorum. Ya ilşkimize zarar verirse böyle bir durum'' şeklinde dile getirseydiniz , eminim ki sizin kalbinizi rahatlatmak için elinden geleni yapardı.Bu şekilde sizi daha iyi anlayabilirdi. Anlamasaydı bile sonradan anlayacagına eminim.. Üstelik sizden zaman istemiş temmuza kadar.

Birde eşinizin aklıma takılan bir cümlesi ;'' o kadar kişi geliyor , onlar evli değil mi ?'' Bence eşler birbirlerini başkalarının hayatlarını kıyaslayacak duruma getirmemelidir.. Evet hep anlayış olmuyor. Ben evli değilim ama benim bile nişanlıma patlama durumlarım oluyor , fakat kendimi frenliyorum çok ilerlemeden ; kendi kendime o krizi atlatıp sonrasında sadece kızgınlıgımla konusuyorum onunla ;çünkü sonucunda sonradan araya sogukluk giriyor. Evet mutlaka barışılıyor ama tekrar tekrar yaşanabilme habercisidir bu tür boşalmalar.

Çok uzun ve karışık yazdıysam özür dilerim ; ama o kadar güzel bir ilişki yazmışsınız ki kıyamıyor sanırım insan böyle kırgınlıkların olmasına..

Eminim ki eşiniz sizi çok seviyor ; sadece çok yoğun oldugu için aklını işine vermiş. Siz bu durumda en azından temmuza kadar ona öyle bir destek verin ki akşam koşa koşa yorulan bedenini sizde dindirmek için çabalasın.

Huzurunuz ve aşınız artarak daim olur inşaallah. :nazar:

yelken kulübüne sen de gidebilirsin canım.
yüksek lisansın dersleri de kaç saat sürüyo bilmiyorum ama tüm cumartesinizi almıyordur bence.
akşamları kendinize programlar yapabilirsiniz.
biraz aşırı tepki vermişsin bence.

not: bekarım...

Yelken kulübüne şirket olarak olarak gidiyorlar.
Hepsi erkek,beni dahil etmek isteyeceği bir grup değil aksi gibi deniz aşığıdır.
Yazın da yarışları var( ah dertli başım)
y,lisans dersleri sabah 8 akşam 8 sürüyor.
Eve zaten beyin olarak tükenmiş olarak geliyor.
ben işsizim,çocuğum da yok acaba ona fazla bağlanmış mı oldum bu 1 yıllık süreçte..?

seni çok iyi anlıyorum bazılarına abartmışsın gbi gelebilir ama ben de senin verdiğin tepkiyi verirdim ha belki masayı falan dağıtmazdım ya da dağıtırdım biemiyorum.. benm eşimin de sadece 1 gün izni var ve ben sürekli onunla olmak istiyorum daha 6 aylık evliyiz eğer bana o böyle bir şeyle gelseydi çok büyük tepki gösterirdim ve bana zaten her akşam beni görüyorsun demesi beni çok üzerdi.

ben seni anlıyorum cnm o yuzden tepkın normal bende evlenınce ona yuklenmemek ıcın birşeyler yapacagım mesela platese gıdecegım ne bılım kursa gıdecegım sende öle yap...bak sen en azından nete gırıyosun benım o da olmayacak:S

Sevgili derinss bende 24 yıllık evliyim anladığım kadarıyla eşinin sadece pazar günleri eğitimi olacak herhalde sende çok sıcak bakmıyorsun bu işe...
Hem yüksek lisans hemde eğitim olunca hafta sonları yanlız kalacağını düşünüyorsun değilmi en azından akşamları evde yada dışarıda beraber olabileceğinizi düşün yine vakit geçirirsiniz beraber olunca ..

Bence eşin bu işi kesin yapmaya kararlıysa zaten kararından dönmez nede seni dinler ama çokta üzerine gitme eşinin evliliğinde huzursuzluk yaşanmasın bu yüzde..

Daha sakin bir kafayla oturun konuşun tartışın ortak bir karara varabilirsiniz böylelikle ...

arkadaşım ben 4 aylık ewliyim we bunları yasıyorum
eşin sana çikolatayla çiçekle gelmiş başbaşa güze wakit geçirmişsiniz
hemde 1 sene boyunca bu bozulmamıs ne güzel:16:
sana hak weriyorum 1 sene boyunca bu şekilde yasamaya alısmıssın
we suan bebeği elinden alınan çocuk gibi hissediyosun:60:
ilk başta ne kadar tepki göstersende bi süre sonra alısmak zorundasın
yapcak bişey yok:43:
sana bi örnek
eşim kendi işini yapıyo
we cumartesi günleri bi nakliye şirketinin muhasebesini tahsilatını yapıyo
bana ilk önce bu işi söylediğinde tamda dısarı çıkıyoduk ewde bunalmıstım
o gezmeyi kendime we eşime zehir ettim
sen gibi kırıldım:19:
çünkü cumartesi günü gecenin bir yarısına kadar calısıcaktı:2:
en erken 12 en gec sabahın 5 i 6 sı:19:
benimde elimde eşimle geçiriceim sadece pazarım war we o geç geldiği için bütün gün uyicak:43:
wakit geciremicez
bunları düşündüm söyledim ağladım bagırdım
ama nafile çalısıyo
hem bak bide şöyle bişey oluyo ben ewde tek kalamıyorum karanlıktan yalnız olmaktan korkuyorum
cumartesileri ya kayınwalidemler geliyo ya ben gidiyorum:19:
we tüm pazarımız istemesemde onlarla geçiyo:43:
kalk kahwaltını yap cık derken 2 3 oluyo ((eger görümcemler bi plan yapmadıysa)))
ayyy hadiiiii hep birlikte şuraya gidelim ws:63:
zoruma halaa gidiyo tabiki ama alıstım
inan cok ii anlıyorum haklısın ama erkekler biz kadar ince düşünemiyo
bak warya benim halim seninkinden kötü sen dua et:8:

benim toplamda 5 senelik bir birlikteliğim var. ilk 3 yılında beraber çalışıyorduk son 1,5 yılıda evlilik.
yani hep beraberdik.
başlarda hep birlikte olmak için her anı değerlendirirken şimdilerde eskisi gibi değiliz. akşamdam akşama görüşüyoruz.çok çalışıyor.kendi işi olduğuiçin bazen pazar bile çalışıyor. ve hiç ama hiç beraber kalamıyoruz. bende başlarda bunu anlamadan sorun yaptım. psikolojim bozuldu falan.ama artık alıştım.bide sonuçta çalışıyor bana evimize ailemize bakmak için yapıyor diye avutuyordum kendimi
bunu neden anlattığıma gelince karamsar olmak istemem ama sanırım bu duruma alışmalısın. gerçekten moralinide bozmak istemiyorum. herkez benim ilişkim gibi olacak değil sonuçta ama benim başıma gelen bu ve önümdeki örneğe göre yazıyorum.
belki kısa süreli bir sosyaleşme olayıdır. iş ortamı onu gerektiriyordur,gitmesi gerekiyordur falan.
öylede olsa böylede olsa sen kafanı fazla takıpta üzülme.
ayrıca geçirdiğimiz zamanda azda olsa oldukça keyifli oluyor. çok özlüyorum kimi zaman kocamı ve görünce içim açılıyor. bazende diyorum. çok birlikte olup birşey paylaşmamaktansa az olup çok şey paylaşmak belkide daha hayırlıdır.

ha ayrıca eşim bu iş olayında bana da aynı cümleyi kullandı
aksamları yetmiyo mu napiyiiiimmm:27:
böyle şeytan dedi ki al kafasına fırlat bişey:84:

ben yeni evliyim daha bir yıl bile olmadı
tamam üzülmen cok normal bence de eşinle vakit gecirmeyi cok seviyosun ama
yok artık beni yeterince sevmiyo, yok terkedilmiş köpek gbi hissettim falan bence biraz abartı olmuş
adam seni bırakıp kendine başka ev tutmadı ya, terkedilmek bunun neresinde?
benim eşim gece calışıyo, vardiyalı da değil hep gece
haftada bi gece evde sadece, ama hep gece uyanık durdugu için gündüz uyumaya alışık, yine gündüz uyuyo gece uyanık, ben de malesef gece uyuyorum okulum var kendimi ona göre ayarlayamıyorum
eşimle toplasan görüştüğümüz günde 1-2 saat, hatta okuldan gec dönersem hiç görmüyorum
üzülüyorum üzülmüyorum değil, bu konuda tartışıyoruz da hatta iki gün önce baya baya olaylar oldu ama hiç beni sevmediğini düşünmedim, terkedilmiş gbi hissetmedim

Son düzenleme:
ben seni haklı buluyorum canım...
bende 1 yıllık evliyim akşamları dahi az geliyor bana..
bazen sınavları oluyor haftasonu
o haftasonundan hiçbişey anlamıyorum...
yeni olduğumuz için kocamla geçen her saniye bana tatlı geliyor...
bencede düşünmesi lazımdı pazar günü boşum onuda karınla başbaşa geçirsem diye...
ben olsam bende böyle düşünmesini beklerdim kocamın doğruya doğru....
üzerine fazla gitme bu duruma üzüldüğünü pazar gününü başbaşa geçirmek istediğini
tatlı dille masumane ifadelerle dile getir...
sende sert çıkarsan iş inada biner o daha bi hırsla gider kulübe...
karşılıklı konuşman daha mantıklı...
allah büyük sorunlarla karşılaştırmasın

derinsscim 10 yıllık evliyim ve gerçekten ama gerçekten çok aşırı tepki verdiğini düşünüyorum, bence evlilikleri kuvvetli tutan ayrı aktivitelerde yapmaktır, ayrıca emin ol bu erkeklere çok iyi gelen bi ihtiyaç gibi bişey, onları çok mutlu eden bişey, hatta evliliklerindeki mutluluk için bile gerekli. Ve yapmak istediği şeyde çok heyecan verici bişey valla okuyunca çok hoşuma gitti, keşke benimde böyle bi fırsatım olsa diye düşündüm

Ben yeni nişanlıyım..

Dışardan bakan biri olarak ilk etapta eşinizin yaptığı durum sizi bunaltmış kırmış olabilir ki haklısınız .Çünkü siz birlikte zaman geçirmeyi istiyorsunuz.. Emin olun oda sizin kadar istiyordur bu kadar güzel birlikteliğiniz bunun göstergesidir.
Fakat belliki uzun süredir yaşadığı yogun hayat sizi yormuş.. Buda sanırım son nokta olarak sizi patlama durumuna getirmiş.. Fevri davrandığınızı düşünüyorum. Evet tepkiyi belli etmek gerekiyor fakat konuşarak ve bu durumun sizi üzdüğünü belirterek konuşulmalıydı. Yumuşak bir ses tonu ve sevgiyle bakan gözlerler. Hatta belki kaygınızdan bile söz edebilirdiniz bu arada. ''Geçirecegimiz zaman neredeyse hiç kalmıyor, ben seni cok ozluyorum ve doyamıyorum. Ya ilşkimize zarar verirse böyle bir durum'' şeklinde dile getirseydiniz , eminim ki sizin kalbinizi rahatlatmak için elinden geleni yapardı.Bu şekilde sizi daha iyi anlayabilirdi. Anlamasaydı bile sonradan anlayacagına eminim.. Üstelik sizden zaman istemiş temmuza kadar.

Birde eşinizin aklıma takılan bir cümlesi ;'' o kadar kişi geliyor , onlar evli değil mi ?'' Bence eşler birbirlerini başkalarının hayatlarını kıyaslayacak duruma getirmemelidir.. Evet hep anlayış olmuyor. Ben evli değilim ama benim bile nişanlıma patlama durumlarım oluyor , fakat kendimi frenliyorum çok ilerlemeden ; kendi kendime o krizi atlatıp sonrasında sadece kızgınlıgımla konusuyorum onunla ;çünkü sonucunda sonradan araya sogukluk giriyor. Evet mutlaka barışılıyor ama tekrar tekrar yaşanabilme habercisidir bu tür boşalmalar.

Çok uzun ve karışık yazdıysam özür dilerim ; ama o kadar güzel bir ilişki yazmışsınız ki kıyamıyor sanırım insan böyle kırgınlıkların olmasına..

Eminim ki eşiniz sizi çok seviyor ; sadece çok yoğun oldugu için aklını işine vermiş. Siz bu durumda en azından temmuza kadar ona öyle bir destek verin ki akşam koşa koşa yorulan bedenini sizde dindirmek için çabalasın.

Huzurunuz ve aşınız artarak daim olur inşaallah. :nazar:

Tatlı dilli kadınlara hayranım..Hiçbir zaman onlardan biri olamadım.Hep derdimi yüksek ses ve gerginlikle anlatmak zorunda kaldım.Beceriksizim diyelim.Olay anında bu kadar yükselmeseydik.Belki şu anda bu halde olmayacaktık.

Bana iş yerinde ailesine hiç önem vermeyen bir adamı örnek verdi.O bile 2 çocuk sahibi geliyor ben niye gidemiyim dedi.Bu benim için kötü bir sinyal oldu çünkü ailesine umursamayan bir adam bizim kriterimiz olazdı.Ki haklısın her ilişki farklı farklı kıyas götürmez.

Eşimin evliliğin rutinine ve bana alıştığını bireysel olarak hayatını yaşamak istediğini düşünüyorum aslında gelece yönelik kaygılarım sanırım..

İçten ve tatlı yorumun için teşekkür ederim dilerim yaşadıklarımı asla yaşamazsın evlenince ,mutluluklar dilerim

ha ben nolucam dersen sen itilmiş bi kenara atılmış değilsin, sonuçta tüm akşamlar sizin, zaten emin ol onunda niyeti seni kenara atmak falan değil, hani erkekler mastan kadınlar venüsten derler ya testosteronsal bişey yani
tamam kızabilirsin trip atarsın falan ama masa dağıtmak bana çok ağır gelen bi tepki oldu, kusura bakmada

seni çok iyi anlıyorum bazılarına abartmışsın gbi gelebilir ama ben de senin verdiğin tepkiyi verirdim ha belki masayı falan dağıtmazdım ya da dağıtırdım biemiyorum.. benm eşimin de sadece 1 gün izni var ve ben sürekli onunla olmak istiyorum daha 6 aylık evliyiz eğer bana o böyle bir şeyle gelseydi çok büyük tepki gösterirdim ve bana zaten her akşam beni görüyorsun demesi beni çok üzerdi.

Acaba evlilik eskiyince bu tip şeyler normal kabul ediliyorda,ilk yıllar mı hassas olunuyor.
Hayır çocuk da değilim ergen de değilim 27 yaşıma geldim..Bilemiyorum..

Back
X