- 24 Mayıs 2019
- 1.027
- 3.706
- 26
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herkese merhaba ;
Ben nerede hata yaptım? Dengeli menüler ve her zamankinden fazla spor yaparak haftanın sonunda bu yazıyı yazıyor olmak biraz tuhaf.. halime takımımda epey güldük, biraz da sizi eğlendireyim. Geçen haftayı 75 kg ile kapattım ve o kilo benim sağlam direnç kilolarımdan birisidir. O nedenle diğer spor aktivitelerime ek olarak 30 dakika cardio egzersize başladım. Bir akşam geç saatte 3 tane çeçil peynir yedim ama vücudum sanki bir mandırayı yağmalamışım gibi tepki verdi +1 ile ertesi güne başladım. Tabi ki çok ciddiye almadım.. tartıdaki artış suni ve direnç kilomda olmam nedeniyle vücudumun abartılı reaksiyonu gibi geldi. Nasılsa çözerdim.. sonuçta ilk defa başıma gelmiyordu..Benim derdim 75’ i nasıl kıracağımdı. yeme düzenim genelde 12 saat üzerine kuruludur. sabah 8-9 kahvaltı, akşam 6 da yemek ve 8 de bir ara öğünle bitiyor. Dedim ben if beslenmeyle metabolizmamı şaşırtayım. 8/16 olacak şekilde başladım 75,7 de takıldım kaldım günlerce. Takıldıkça açlık süremi 18 saatlere çıkardım. Bu arada her gün spor yaptım. Cardio egzersizler ip atlama,danslar yürüyüşler. 100 gr ne aşağı ne yukarı gidiyordu. Ama gözle görünür bir incelme var diye her an eksileri göreceğime inandım tüm hafta. Perşembe akşamı hala tartıda bir değişiklik olmayınca, battı balık yan gider diye her gün atladığımdan kat kat fazla ip atlamaya karar verdim. Kendime attığım en komik gol de bu oldu sanırım; battı balık 300 gr yukarı gitti :) 7 bin ip atladım, 1000 kalori yaktım Cuma günü öğlene kadar tükettiğim ödem atıcılara rağmen tartıda 76 gördüm. Ve işte haftanın en fazla kilo alan kişisi olarak buradayım.
Uzun lafın kısası; aslında her şeyi olması gerektiği gibi yaptım ama yine de artı gördüm. İnsanın canı elbette sıkılıyor tartıda böyle bir sonuç alınca.. ama boşuna demiyorlar tartıdaki kilonuza değil incelemenize bakın diye. Eğer hiç tartılmamış olsam süper bir hafta geçirdim sanırdım incelmeme göre :) muhtemelen tartıdaki karşılığını gelecek haftalarda alacağım bir çaba oldu benim bu hafta yaptıklarım.. yaşayıp göreceğim..
İnanılmaz bir sonuçtu ama 3 tane çeçil peynir bunu yapmamalıydı.. ama benim favorim de 7 bin ip atlayıp +300 gelmekti. Diren matematik dedim vazgeçmedim.. Bu hafta gece geç saatte mandıralardan uzak duruyorum :)Ben ilk defa yapılan hatanın anlatıldığı bir mesaja bu kadar çok güldüm.
En çok da şurada: "Bir akşam geç saatte 3 tane çeçil peynir yedim ama vücudum sanki bir mandırayı yağmalamışım gibi tepki verdi +1 ile ertesi güne başladım"
Allah iyiliğini versin.