ben neden böyleyim? ara verdik..

ben de öğretmenim, yuksek lisans yaptim, doktora yapıyorum, ikinci universitemi bitirdim; işletme. o ise isletmeyi 6 senede bitirmiş.
Iyy.. Yahu bu cidden zekasız heralde. Ben de okul uzattım kendimden biliyorum. Tembelim tekiyim. Bence arkana bile bakma. Ciddiyim. Bu ne ya millet işletmeyi çerez sayarken adam 6 senede bitirmiş. 6 senede tıp doktoru olunuyo. İstememekte haklısın. Bir de kompleks yaparsa yandın. Ama karar senin tabi vebal almak da istemem..

siz eşinize karşı nasıl duygular besliyorsunuz. gerçekten merak ettigim için soruyorum

Sevgi, saygı, hoşgörü.. Aşk bir süre sonra bitiyor ve yerini sevgi alıyor. Sonsuza kadar aşık kalamıyorsunuz maalesef. Ama evleneceğiniz insanı içiniz almalı, ısınmalısınız.. Madem bu adam böyle, ısınmışsınız, seviyorsunuz neden hayatı zindan ediyorsunuz kendinize anlamadım.

ısındım, tiksinmiyorum..ama hareketleri bazen batıyor, sorguladikca daha cok batiyor..sevgi demissiniz ya..ben onu insan olarak cok seviyorum ama bir erkege duyabilecegim tutku v.s yok. bu kadarı yeterli mi sizce? deneyim sahibisiniz o yüzden soruyorum

tabi ki okulu uzatanlara hiç bir sey demiyorum, zekasiz v.sv.s demiyorum. ama keske üniversite okumasaydi da biraz kendini gelistirseydi, kendi fikirlerini soyleyebilseydi, bu kadar utangac olmasaydi, espri yapmaya calisirken terlemeseydi (((

İnsan olarak arkadaşını da sevebilirsin. Ama bu arkadaşınla evleneceğin anlamına gelmez.

İnsan olarak arkadaşını da sevebilirsin. Ama bu arkadaşınla evleneceğin anlamına gelmez.
işte bu yüzden buradayim..evlenirsem bu kadar iyi bir insanla rahat eder miyim sizce? rahat kimseye batmaz ah bilsem rahat, mutlu olacagim hiç dusunmeyecegim. yaş 30 resmen bunalım yasi evde kaldin diyenler dolu, hemen evlenicem hic düşünmeden. .siz ne yapardiniz?

Ben olsam arada elektirik yoksa bırakırdım. Elektirik meselesi çok önemli çünkü o olmadan bir süre sonra partneriniz size batmaya başlar. Bunalımlara girersiniz. Bence yol yakınken vazgeçin hayatınıza devam edin.
Çok geç bir yaş değil. Kim bilir karşınıza kimler çıkacaktır.

tabi ki okulu uzatanlara hiç bir sey demiyorum, zekasiz v.sv.s demiyorum. ama keske üniversite okumasaydi da biraz kendini gelistirseydi, kendi fikirlerini soyleyebilseydi, bu kadar utangac olmasaydi, espri yapmaya calisirken terlemeseydi (((
Bak ben zekasız olduğum için değil tembel olduğum için uzattım. Maddi zorluğa vs bişey demiyorum. Ama benim için işin doğrusu o tembellikten kaldım. Ben sorumsuzum mesela. Evlenirsem kesinlikle evi idare edemem. Çocuk istemiyorum. İki kişilik kaynanasız kaynatasız özgür bi hayat istiyorum.

Muhtemelen çok da sorumluluk sahibi değil. Hırs azim yoktur diye tahmin ediyorum. Bi ortamda eğer onun espri yapamayışından ayak uyduramayışından utanıyosan sevmiyosundur bence. Ben anne kısmına çok takıldım.yani gözümde vasıfsız silik biri canlandı. Özgüvensiz biri falan hani ne bileyim istemezdim ya

Arkadasim lutfen evlenme, daha fazla dusunme surecini uzatarak kendine yazik etme. Lutfen lutfen lutfennn evlenme. Kas yasinda oldugunu bosver, ki 30 yasindaymissin. ne var yasinda Allah askina??? Ogretmensin, yuksek lisans mezunusun, doktora yapiyorsun, guzelsin, gencssin, hem cok duygusal hem de mantiklisin. Ne olur kendinin farkina var, evlenmek gibi bir zorunlulugun yok, kendini suclu hissetme. Emin ol karsina asik oldugun biri cikacak acele etme. O cocugu da uzerim diye dusunme ne olur, nereden biliyorsun evlendikten sonra daha cok uzmeyecegini? Ya da onun ya da o annenin sizin evliliginize mudahele ederek seni uzmeyecegini nerden biliyorsun? 20 yasinda bir insanla 30 yasinda bir insanin verdigi kararlar taban tabana zit oluyor. 18-20 yaslarinda bir genc kiz karsindakinin tipine, sacina, kiyafetlerine gore secim yapabiliyor. ama 30 yasinda karar verirken cok daha farkli seyler ariyorsun, ve bunlari aramak senin hakkin. Fazla saf (veya gercekten zekasi ortalamanin altinda da olabilir) birine nasil asik olacaksin Allah askina? Arkadas ortaminda cocuksu tavirlarina nasil tahammul edeceksin? Gururla tanistirabilecek misin? Bunlar en onemli seyler. Bak onemli demiyorum, en onemli! Ilk baktigin kriterler bu gibi ozellikler olmali zaten. Ve bu kadinlarin "daha ne istiyorsun?" tavrina da anlam veremiyorum. Yahu saygi duyabilecegim birini istiyorum, cok mu? Konu sahibi bu kadar kisa sure icerisinde adami nasil anlasin? bir kac arkadas ortaminda gorunce bariz safligini fark etmis. Simdi nasil yapsin bu adamla? Bana adamin annesinin isleri aceleye getirmesi de garip geldi. Sanki oglunu kakalar gibi bir tutum sergiliyor. "Benim sozumden cikmaz, senin de cikmaz." ne demek? Diledigin gibi yonet, istedigini yaptir demek. Nereden biliyor konu sahibinin yonetmek istedigi biriyle evlenmek istedigini? bu adamin karar mekanizmasi mi bozuk? kendi akli mi yok, da baskasinin aklina itaat ediyor?

Ne olur dusunme olayini bu kadar abartma, evlenme bu adamla. 2 gun uzulur 3. gun unutur. Sen onla mutlu olamazsin, mumkun degil. O da senle mutlu olamaz. Ama her ikinizin de mutlu olabilecegi milyon tane insan var disarda. Zamani geldiginde sen de o ask denen duyguyu tattiginda "iyiki o kisiyle evlenmemisim" diyeceksin.

teşekkür ederim yorumunuz için. umarım vicdanima yenik düşmeden duygularımla hareket edip soylediklerinizi acı çekmeden, cektirmeden uygulayabilirim. sagolun..

Şahsen 20 yaşındayım ve düşüncelerimi gördün:) kaldı ki 30 yaşında aklı başında bi kadın akıl zeka aramasın. Mümkün değil. Bariz kapasite farkı var. Bide rahat batıyo diyenler olmuş.batacak rahat var sanki.

Canim 20 yasinda daha erken olgunlasmissin, ne guzel. Ama mesela ben 15 16 yaslarindayken yakisikli olsun, iyi giyinsin, makara yapsin falan diye dusunurdum. Su an 28 yasindayim, neredeyse 1 yillik evliyim, mumkun degil sadece sevecen oldugu icin, ya da sadece yakisikli diye, ya da sadece zengin diye birine saygi duyabilmem.

muhtemelen hafta sonu onu göreceğim. .konusmam gerek..bbakalım ne hissedecegim..15 gün olacak gorusmeyeli..kkeşke biraz kalbim carpsa..şimdi içim tuhaf oldu ama bakalım o gün ne olacak

muhtemelen hafta sonu onu göreceğim. .konusmam gerek..bbakalım ne hissedecegim..15 gün olacak gorusmeyeli..kkeşke biraz kalbim carpsa..şimdi içim tuhaf oldu ama bakalım o gün ne olacak
Hakkinda hayirlisi canim benim, dilerim cok mutlu olursun. Insallah en dogru karari verirsin, kendi annene de butun bunlari anlat, onun da fikrini al. Cevrende guvendigin yakin arkadaslarinin da fikrini al, onlar ne diyorlar?

Teşekkür ederim:) peki gerçekten evlenmek istediğini nasıl anladın hazır evli birini bulmuşken benim gibi düşünen, sorayım. Özel değilse anlatır mısın hissettiklerini?

Hakkinda hayirlisi canim benim, dilerim cok mutlu olursun. Insallah en dogru karari verirsin, kendi annene de butun bunlari anlat, onun da fikrini al. Cevrende guvendigin yakin arkadaslarinin da fikrini al, onlar ne diyorlar?
Ailem cok sevdi onu.bu devirde böyle iyi, efendi mantıklı birisi nerde diyorlar. babam cok seviyor annem bayılıyor. zaten 5 apartman ötede ev tuttu evlenince yasayacagiz diye annem ne pisirse ona da yolluyor arkadaslarim hep olumlu yorum yaptı belliki sadece bana batiyor konusmalari ortamda..cok yakisiyorsunuz, cok karizmatik diyorlar..dualarini eksik etme ne olur, cok ihtiyacım var, cok sagol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…