ben neden böyleyim? ara verdik..

Yeterince zeki ve donanimli bulmadigin biriyle sakın evlenme, ilerde her seyi batar, insan kendinden daha fakir, cirkin, kisa, uzun, sisman vs birileriyle mutlu bir omur gecirebiliyor ama cahil ya da aptal buldugu biriyle mutlu olani gormedim.
Alintiladigim mesaji bir daha oku konu sahibi. Bunu hafife alma, goz ardi etme. Zeki bulmamis olabilirsin, eger bu gozune simdiden battiysa acele karar verme.

Bence boşluktasınız ve ilgi hoşunuza gittiği için onunla birlikte olmak istemişsiniz. Evlenmeyi düşündüğünüz adama acımanız, merhamet göstermeniz ilk sırada aranan özellikler değil. Onun elini tutup iyiye kötüye birlikte katlanabilirim diyor musunuz mesela. Onun elini gururla tutup anlatabiliyor musunuz çevrenize. Siz kendinize yakıştıramadığınız için acabalarınızla savaşıyorsunuz. Bence ona değil kendi durumunuza üzülün. Çünkü bu şekilde en az onun kadar siz de mutsuz olursunuz.Sizinki şımarıklıktan falan değil sadece aradığınızı bulamamışsınız. Evlilik korkusu da değil yaşadığınız. Birinin yakışıklı ya da tarz sahibi olması evlilik için yeterli değil. Karşınızdakinin önce kalbini sonra da beynini sevmelisiniz. Saygı duymayacağınız yavaş düşünüyor vs. diyeceğiniz biriyle yaşayacağınız evlilik ne size ne ona iyi gelir. Lütfen tarafsızca bakın olaya ve hem onu hem de kendinizi özgür bırakın.

yazık günah kendinden emin olmadan cocugun hayatıyla oynamıssın.. bence kendini önce tartmalısın acaba o mu yoksa ben mi basitim diye
haklisiniz 3 ayda nikah yapamadim cok basitim. siz kesin 1 ayda oturabildiniz nikah masasina..bu kadar dusunmem enine boyuna tartmam ne kadar basitlik degil mi..haklisin.

kalb
kalbinin iyiligini sevebilirim, cok iyi ancak beynini sevmem icin fazlasi gerekiyor sanirim (( ona hic bir sey anlatmak gelmiyor içimden, cevapları o kadar cocuksu ki..

Psikolog um da aynı şeyi söyledi ilerde arayacagin huzur dedi. peki sizce yeterli mi huzur, sahiplenme..duygusal seyler ardindan gelir mi? belki de ben fazla şey arıyorum diyorum bazen. ama burada o kadar farkli fikirler var ki..ddonanımlı bulmadigin biriyle asla evlenme doyen de var huzurdan ötesi yok diyende...eEvli insanlardan fikir alayim hic yasamadim diyorum. .hakaret eden de var ama..

Size cevap yazdim ancak alintilayamadim yukarıda (

Evet pasifmiş. Evet annesinin aklına muhtaçmış.beğenmemekte haklısın.kariyerin var yaşın ilerlemiş hayat tecrüben var. 17-18 yaşında olsan her şey toz pembe gelir ay şehir değiştirdi der görmezden gelirsin kötüleri. Hatta gözüne gözüne soksa dahi kötü huyu batmaz gözüne. Ama aklınla düşünebiliyorsun olgunsun.

Ben böyle birini istemezdim. Zeka cidden önemli. Adam gerizekalı değil elbet öyle demek istemiyorum ama insan bi kendi hayatını sürdürebilmeli.
Tavır koymaya bile anası arıyor. Böyle bişey olabilir mi?

Ya sev ya bırak yolumuzu çizelim diyecek kararlılığı cesareti yok. Değer vermek kopamamak başka eziklik başka. Bence biraz pasif evet..

Ayrıca da herkes sana yüklenmiş ama annesi söz için tutturuyo diyorsun. Daha sen tanımadan aileler nişanlamaya kalkışmış. Suç senin değil.

İkisi aynı şey aslında...

Karşınızdaki insan huzur verme iddiasında bile olsa hakkında olumsuz yargılarınızın olduğu birinde o dinginliği nasıl bulacaksınız?

Yani zeka, karakter anlamında donanımlı olmayan biri huzur vermez.

İnsanın aklında soru işaretleri varken iç huzuru kaçar her şeyden önce.

Para pul arayan birine "huzurdan önemlisi yok, bunlara takılma" denir...

Ama zihinsel donanım arayana "aferin" denir.

Siz sonradan elde edilebilecek, karşılıklı çabanızla üstesinden gelinebilecek bir durum yüzünden mızmızlık yapmıyorsunuz ki...

Hayatınızın en önemli kararlarından birinde aklınıza yatmayan şeyler varken neyin eleştirildiğini anlamadım.

Sizin durumunuzun burada tartışılabilecek kadar göreceli olduğunu da düşünmüyorum.

Çocukça tepkiler veren, ailesine bağımlı erkek tipi genel için olumsuz bir resimdir.

çok şükür beni anlayanlar da var..cok tesekkur ederim. Ümit verme konusunda evet haksızlık yapmis olabilirim, 7 kez gördükten sonra (ki yüzük takilsin öyle konuşun dendi, takmadim) evet seni tanimak istiyorum dedim. ama istanbul-Aistanbul-Ankara nasıl olacak dedim. bunu der demez işini birakti buraya ggeldi.o dönem bir sürü Çeyiz aldim v.s herkese evleniyorum dedim. mutluydum. ama arkadas ortamlarima girince beraber sacmaladigini, cocuksu oldugunu gördüm. zaten kuruntulu bir yapim var sonra her sey batmaya basladi..10 gündür gorusmuyoruz, bakalım ne hissedicem diye bu karariverdiki verdik. haftasonu bir cevap vermem gerekiyor. biraz daha tanima şansım olsa bile cocuk bunu istiyor olsa bile annesi neden zaman kaybettirdin oğluma diye söylenecek biliyorum. ve asıl en kötü yanı şu; tanistiran kişiyle aynı yerde calisiyoruz sürekli o aileden haber getiriyor ((( yüzüne bakamaz oldum ((

Gercekten kotu olmus.Onun tarafindan dusununce durum oldukca uzucu.Madem hoslanmadiniz keske abinizin zoru ile gorusmeye devam etmeseydiniz.
Gorucun usulu bi tanismadan mi soz ediyoruz bu arada?4 kez yazmissiniz ya
İnsan sevdigi kisi ile hayatini birlestirmek icin can atar.Dogru bi karar mi verdim diye sorgular, dugune yakin stres yapar ama sizinki bana biraz daha farkli geldi.
Ailenizin israri ile gorusmeye devam edip iyi,yakisikli cocuk vs diyerek hoslanacak yonlerini bulmussunuz.Normal bir iliskide yani ondan etkilenip,begenmis olsaydiniz bunlar otomatik gelisirdi.İsler ciddiye binince de bir omur gecirecek kadar sevmediginizi farkettiniz. Uzantmadan bitirin sevmiyorsaniz, o adama da yazik..
Hakkinizda hayirlisi olsun,umarim.en dogru karari verirsiniz

Cok onemli bir karar vereceksin.Lutfen bir kagida iyi,bir kagida kotu diye nitelenedirdigin ozlelliklerini yaz ve karsilastir.Somut olarak gormen karar vermeni kolaylastiracak.

çok doğru, o da huzur vermeyecekk sonuçta. ve inanin maddiyatla hiç isim yok, maaşı benimkinin tam yarısı. ev kira araba kullanmayi bile bilmiyor. hiç birini onemsemedim ki güzel bir kızım, şimdiye kadar tanistirildigim en vasifsiz kişi diyebilirim. onda bir sey yakaladim; tarzımız uyuyordu ve insancil, vicdanli birisiydi. ve bana olan sevgisi çok seffafti digerleri gibi egolari zirve yapmamisti..
ama şimdi bu yeterli gelmiyor ( beni hiç uzmeyeceginden eminim ama digerleri hep korkuttu beni ikinci bir şans bile vermedim onlara..nneden böyle oldum sonradan bilemiyorum (

görücü usulü denilebilir. daha modernize edilmiş hali diyelim. onun ailesinin , benim ailemin zoruyla ve benim 30 yaş sendromumda birlesince daha cok sans vermek istedim. ve ilk gorustugumden daha cok ısındım gün geçtikçe. dedim daha ne bekliyorum bu yasta, sevgisi var, saygisi var, huzur dolu iyi bir kalbi var..hhoşlanıyorum da..ama buraya geldikten sonra her gün görüşme firsatimiz oldu ve ben sıkıldım yanında. .sşimdi ben mi cok sey bekliyorum, bu adamı boşuna reddedicem diyorum.pdiyorum.pisman olmaktan korkuyorum çünkü erkekler gerçekten güvenilmez aynı anda 3 kisiyle gorusuyorlar, bir anda telefonlara cvp vermiyorlar.
yoksa gerçekten sevmek bu degil mi ömür gecmez mi diyorum.
en kötü talih bütün ailesinin sabirsizlikla nişan tarihi beklemesi. annem geçici felç geçirdiğindgeçirdiğinide bile adıni koyalım diye israr ettiler. zor durdurdum. artik vaktim kalmadı. kapana sıkışmış gibiyim..ppisman olmaktan korkuyorum. .

Cok onemli bir karar vereceksin.Lutfen bir kagida iyi,bir kagida kotu diye nitelenedirdigin ozlelliklerini yaz ve karsilastir.Somut olarak gormen karar vermeni kolaylastiracak.
yazdım. artıları eksilerinin 5 katı. somut ve karakter özellikleri çok fazla, olumlu. ama duygular???

Ne iş yapıyo bu çocuk kaç yaşında?

Bugün panikatak krizi gecirdim ve inanin o an ölmeyi istedim! bunu yazmak bile utanç verici biliyorum ama gercekten ilk kez istedim. bu kararsizlik, pisman olma korkusu benim bedenimi, ruhumu mahvetti! hastaligimi iyice tetikledi. yardım aliyorum ama maddi olarak zorluyor artik. nereye kadar psikolog yonlendirecek ki..
keşke vicdansiz, gamsiz, endişesiz biri olsaydim kestirip atardim. ya da yasim 20 kusur olsaydı. . inanin çok kötüyüm. annem bana bakinca ağlıyor. kilo verdim bariz. dua edin yazmasaniz bile nolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…