- 5 Mayıs 2015
- 5.013
- 6.607
-
- Konu Sahibi notdefteri2_
iste bundan çok korkuyorum. .Yeterince zeki ve donanimli bulmadigin biriyle sakın evlenme, ilerde her seyi batar, insan kendinden daha fakir, cirkin, kisa, uzun, sisman vs birileriyle mutlu bir omur gecirebiliyor ama cahil ya da aptal buldugu biriyle mutlu olani gormedim.
Su da var; annesi 6 yıldır biçinbu sehire taşınması için yalvarmisyalvarmis.tasinmamis..benim için buraya geldi..ben gel demedim ama karşı da cikmadim.seni ailenden ayiramam istanbula gel diyemem diyip bizim sokagimiza tasindi. o kadar vicdan yapıyorum ki..İlk mesajınızda ortada büyük bir aşk varmış da siz şımarıklık ediyormuşsunuz gibi algılanıyor.
Oysa durum öyle değil.
"Beni bu kadar seven biriyle evlenmezsem hiç evlenmem gibi geliyor" diyorsunuz da öyle bir sevgi göremedim ben yazdıklarınızda.
Her ortalama erkek gibi evlilik düşünmüş, 30 yaşında, meslek sahibi bir kadınla o yola girmiş bir adam...
Ve annesine attığı her adımı ileten bir erkek zaten dediğiniz kadar çok seviyor olamaz sizi, sevse de ömür boyu gitmez bu, bir taraf ağır basar, diğer tarafın huzuru kaçar.
O nedenle bu hislerle tereddüt yaşamanız çok doğal, zaman mı istersiniz, bunları açık açık konuşup karşı tarafa süresiz zaman mı verirsiniz bilemem.
Ama tarif ettiğiniz şartlarda evlilik için doğru kişi, doğru zaman diyemedim, bu sizin için de karşı taraf için de geçerli olabilir.
Ya ciddi ciddi konuşup orta yolu bulmalı...
Ya da siz duygu durumunuzu daha iyi seviyeye yükseltecek bir adamla, o da ailesiyle mutlu mesut yaşayacak bir kadınla yani beklentilerinizi karşılayacak birileriyle hayatınızı birleştirmelisiniz.
Su da var; annesi 6 yıldır biçinbu sehire taşınması için yalvarmisyalvarmis.tasinmamis..benim için buraya geldi..ben gel demedim ama karşı da cikmadim.seni ailenden ayiramam istanbula gel diyemem diyip bizim sokagimiza tasindi. o kadar vicdan yapıyorum ki..
Cok tesekkur ederim size. gerçekten icimin rahatladigini hissettim. Bugün size duaciyim. bunlari baska bir göz soylemeyince içim kemirilip duruyor..sağolun. .Yapmayın.
Siz gel dememişsiniz ki, canı istemese gelmezdi zaten.
Bakın annesi yalvardığında canı istememiş, taşınmamış.
Anlattığınıza göre her adımını annesiyle paylaşan, annesiyle samimiyetin dozunu abartan bir adam...
Bana göre böyle biri sağlıklı psikolojide değildir, aileye bağlı olunur, bağımlı olunmaz.
Siz bugün sizin için şehrini değiştirdi diye vicdan yaparsınız...
O yarın kendi kararı bu olduğu halde bu yaptığıyla övünür, üstünlük taslar.
Sevdiği insan için ülke değiştirip o ülkede başkasına aşık olanlar da var.
Diğer açılardan değerlendirip evliliği sağlıklı bulursanız ne ala ama kafanızda hallolmayan şeyler varken şehir değiştirme meselesini geçerli kriter saymayın.
evet belki de cok pişman olucam, işte ondan korkuyorum. o yüzden buradan fikir akmak, buna benzer seyleri yasayip sonunda mutlu olanlari duymak için girdim belki de buraya. Aşksız, yoğun sevgisiz yapılan evlilikler mutlu gidiyor mu diye merak ediyorum. disardan bakılınca çok şımarık gorunuyorum biliyorum ama onun 1 senesini almak cok basit, oyalamak cok basit inanın. ne dersem yapıyor zaten. ama kul hakkindan da gelecegimden de korkuyorum. size de hak veriyorum yanlış anlamayin. yine de sağolun bir görüş bir görüştür benim için.Valla bu ara böyle konulara rastlıyorum. İnsanlar sevgiden ilgiden bunalıyorlar sıkılıyorlar falan.
Bırakın böyle adamları bacım. Bırakın hayatlarını kursunlar çekilin yollarından.
Sonra geriye dönüp keşke der misiniz bilemem.
İnsanoğlu kıymet bilmez kaybedince anlar ancak.
Kaybedin.
Cok tesekkur ederim size. gerçekten icimin rahatladigini hissettim. Bugün size duaciyim. bunlari baska bir göz soylemeyince içim kemirilip duruyor..sağolun. .
gerçekten böyle olabilir mi?? cok mu büyütüyorum acaba? bu insana hiç bir sey hissetmiyor değilim. ömür boyu diye düşününce içime afakanlar basıyor.Bence evlilikten korkuyorsunuz gözünüzde bu kadar büyütmeyin
gerçekten böyle olabilir mi?? cok mu büyütüyorum acaba? bu insana hiç bir sey hissetmiyor değilim. ömür boyu diye düşününce içime afakanlar basıyor.
acaba evlilik korkusu mu, sevgi çıkmazı mı ne dersiniz?
eve
Evet o zaman verdi bana ama ailesi söz diye tutturuyor. Bir de annesiyle saatlerce telefonda ne konuşuyor anlamıyorum. cok bağlı annesine. e zaman verdim dese nolucak kadın annemi arıyor ne zaman gelelim diyip duruyor..cocuga da surekli anneden abladan baskı aman şöyle konusma aman bunu deme. hep yanimda oluyor o da çocuğu gözümde pasif algilamama sebep oluyor. iyice soguyorum. offff çok karisigim. daha sevgimi olcemeden söz icin izin istiyorum.
bir de size mantıklı geliyor mu ne yasadiysak annesine anlatiyor, kadin bana anneler gününde her seyimizi anlatti. sen ona pasif demissim, yürüyüşüne laf etmişsin diye. tamam kötü niyetli degil olsun istiyor ama sizce anneyle bu kadar samimiyet erkeğe yakışır mı?
Aynen öyle yonlendirilmek istiyor. bir sorun anlatinca ona yeter ki üzülme diyor, e ne yapalim diyw bilmiyorum ama üzülme sakın diyor. yani verecegi cevap yok, yavas düşünüyor, zorlamiyor kendini. ona göre yaninda ömür boyu oturmam bile çok mutlu edermis onu.bi konu hakkinda tartisamiyoruz önemli olan saglik, huzur ne gerek var diyor. ben cok sosyal biriyim, gülmeyi, konuşmayı, farklı seyler ogrenmeyi, uygulamayi severim. farklı bir söz duymak istiyorum ondan. o huzur, mutluluk olsun, gezelim o kadar. .ddaha hic tartismadik, kavga cikartmaya calistim bir paket sigara içti yanimda, çözüm önerisi yok, pasif...hayır bence de yakışmaz ama işte onu çekip çevirmek sizin elinizde olan birşey bunlar sonraki aşama, eğer gerçekten mutlu olacağınıza inanıyorsanız ileride tatlı dille birşeylerin aramızda kalması gerektiğini anlatırsan bi sıkıntı olmaz, benim anladığım kadarıyla bu adam biraz yönlendirilmeye meyilli ve kendi fikirlerinden emin olamıyor, e sizde öyle valla birinizden birinin duruma el atması lazım yoksa bu iş olmayacak .. :S
Aynen öyle yonlendirilmek istiyor. bir sorun anlatinca ona yeter ki üzülme diyor, e ne yapalim diyw bilmiyorum ama üzülme sakın diyor. yani verecegi cevap yok, yavas düşünüyor, zorlamiyor kendini. ona göre yaninda ömür boyu oturmam bile çok mutlu edermis onu.bi konu hakkinda tartisamiyoruz önemli olan saglik, huzur ne gerek var diyor. ben cok sosyal biriyim, gülmeyi, konuşmayı, farklı seyler ogrenmeyi, uygulamayi severim. farklı bir söz duymak istiyorum ondan. o huzur, mutluluk olsun, gezelim o kadar. .ddaha hic tartismadik, kavga cikartmaya calistim bir paket sigara içti yanimda, çözüm önerisi yok, pasif...
ama diğer yandan melek gibi bir insan beni el üstünde tutuyor. ama doyurmuyor içimi duygularimi... napicam bilmiyorum. .o kadar kararsizim ki...
Hem size basit ve zeki biri değil gibi geliyor hemde bağlarınızı koparmıyosunuz nasıl iş anlamadım.. Annesini neden arıyorsunuz madem evlilikten korkuyorsunuz da genelde evlilik düşünenler arar anneyi...[/QUOT
sonuçta tanisildi, annesini de sevdim, onlar oldu bu iş gozuyle bakiyorlar. zaten zaman isteyerek uzuyorum onları, anneler gününde arayıp gönlünü alayim dedim. tam 4 saat telefonda üzme oglumu, yüzük takalim nolursun diye yalvardi.oyalvardi.o kadar sıkıştım ki...o kadar bunaldim ki. kararsizlik bir yandan, hayatimdan cikartamam bir yandan, aileyi uzmem bir yandan, cevrem ne zaman düğün diye soruyor..inanin bazen bana bir şey olsa da herkes bir sussa diyorum..
eve
Evet o zaman verdi bana ama ailesi söz diye tutturuyor. Bir de annesiyle saatlerce telefonda ne konuşuyor anlamıyorum. cok bağlı annesine. e zaman verdim dese nolucak kadın annemi arıyor ne zaman gelelim diyip duruyor..cocuga da surekli anneden abladan baskı aman şöyle konusma aman bunu deme. hep yanimda oluyor o da çocuğu gözümde pasif algilamama sebep oluyor. iyice soguyorum. offff çok karisigim. daha sevgimi olcemeden söz icin izin istiyorum.
bir de size mantıklı geliyor mu ne yasadiysak annesine anlatiyor, kadin bana anneler gününde her seyimizi anlatti. sen ona pasif demissim, yürüyüşüne laf etmişsin diye. tamam kötü niyetli degil olsun istiyor ama sizce anneyle bu kadar samimiyet erkeğe yakışır mı?
iste sevdigimden emin olsam, herkesin bir kusuru var diyip kabul edicem. ona sefkat duyuyorum, tip olarak hoşlanıyorum. bu sevgi mi bilmiyorum. evet seviyorum dedigim an bu insanla huzuru yakalicam biliyorum. ama bu pasif davranislari sogutuyor beni. ortamda konusamamasi, bir konu hakkinda saygi uyandirmayan cevaplari..iilerisi icin olan sevgimi de öldürür mü bilmiyorum. .adamın kişiliği belli canım şimdi, yani sen eğer onu yönlendirmeyi kaldıramayacaksan bence bırak hiç bulaşma bu işe, çünkü pasif erkekler böyledir biri onu hep çekmek zorunda bir yerlere, bazen kullanırlar böylelerini ki çok üzülürüm, ama sana büyük bir görev düşüyor bu da ayrı bir sorumluluk. yeri geldimi onu korumak senin görevin olacak, o bir kapalı kutu açmak gerek belki sadece sana açılacak, aranızda sevgi varmı ondan da emin olamadım şimdi çünkü sevmek böyle karakterde bir insanı çok değiştirir. belli özünde iyi birisi ama herşeyden önce kendine dön ve şunu sor canım, ben bu sorumluluğu almaya hazırmıyım? eğer direk evet diyemiyorsan kendine karşı tarafı da kendini de üzme derim..
İnsan psikoolojisi böyledir işte. İnsan bencildir. Kendisini insanların en değerlisi zanneder. Biz kadınlar da henellikle bu hislerimizden dolayı, birlikte olduğumuz erkekleri acaba daha iyisini bulabilirmiydim diye kafamızın içinde sorgulayıp dururuz. Oysa ki bilmeyiz ki enh değerli şey sevilmek yaslanılacak sıcak bır omuz.Önceki actigim konuyu hatirlayanlar vardir. Nisana yakin bir anda korkmustum, sogumustum, sevgimk sorguluyordum.Evlenmekten vazgectim, erkek arkadasimla ara verdik. Bir haftadir o ne yedi ne icti diye agliyorum, o üzülüyor diye kendimi mahvediyorum. ona sarılmayı cok özledim. ama bana olan ilgisi, sevgisini hatırlıyorum, resmen batiyor..yapayalnız kaldi sehirde diye kardesimi yanina yolladim o gün. hem özledim, hem de evlilik cok korkutuyor..annesini aradim anneler günü için oğlumu üzme bir an önce kararını ver dedi mahvoldum, haklı kadın.
Bu kadar iyi biriyle, beni bu kadar seven biriyle de evlenmezsem hiç evlenemem gibi geliyor. ama ona hissettiğim vicdan ki, sevgi mi bilmiyorum. çok kararsizim, cok karisigim..evliligi cok mu büyütüyorum kafamda sizce?
Beni cok sevdigi icin mi bilmiyorum, bana basit biri gibi, cok zeki degil gibi geliyor..ben mi cok sey ariyorum!!