• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne zaman böyle kötü oldum

buradaki gençlerden o kadar çok şey öğreniyorum ki,sağolun kızlar.taze bir kayınvalideyim.gelinime nasıl davranmam gerektiğini sizlerden öğreniyorum.
konu sahibi, çoğunlukla haklısınız ama çalışmanız konusunda kötü bir niyetini göremedim kayınvalidenizin.benim gelinim de çalışmayı sevmiyor pek ve evlendiğinden beri işi bırakmak istiyor.birkaç kez yaptığının yanlış olduğunu söylemek istedim.ama yuttum laflarımı yanlış anlar diye.
ama geçen gün aynı konuyu ailesinin yanında açınca,ilk karşı çıkan babası olmuş.gelinimizde ona hak vermiş.eminim biz söylemiş olsaydık,aynı sizin gibi,işime neden karışıyorlar diye düşünürdü.bize dayatılan,"kaynana,kayınpeder" algısından oluşuyor bütün bunlar.oysa ki ön yargılarımız bir kırsak,nasıl da mutlu olacağız.

Çok duyarlısınız, tebrik ederim.

Bir söz vardır ben çok severim: "Kaynana sünger olmuş, raftan gelinin başına düşmüş, gelinin başı kanamış"

Yani zor işler :KK19:
Bi de bu var:

"Kaynana pamuk ipliği olup raftan düşse gelinin başını yarar"

Son düzenleme:
Sizin büyük bir artınız var. O da şu; içgörünüz var. Kendinizi eleştiriyorsunuz. Hatalarınizi irdeliyorsunuz. Bu şekilde en optimum çözümü bulursunuz.

Eve misafir çağırması yanlış.Halletmişsiniz o konuyu zaten.Evi temizlemesi falan bilemem,zaten çocuğunuza da bakacakmış her halükarda evde olacak.
Bence siz kaynananıza takıksınız biraz.Kadın kötü bir şey dememiş,çok para kazanırsa çalışmazsın demiş rahatını düşünmüş.Sen yok çalışcam deyip terslemişsin bayağı bence.Bana böyle bir şekilde söylense ben çok kızardım.
Ne yapıyorsun sen nasıl konuşuyorsun diye .
Madem baştan kabul etmeyecektiniz bence altlı üstlü oturmayı.Şimdi çıkma imkanınız yoksa mecburen çekeceksiniz bazı şeyleri :KK43:

insan birini çok sevip aynı zamanda çok fazla nefret edebilir mi ?

benim yaşadığım tam olarak bu.

yaşadığım sorunları daha öncesinde anlatmıştım bir ara düzelmişti.. altılı üstlü oturmanın avantajları ve dezavantajları..

eskiden herşeyime karışan ben yokkene vime girip eşyalarıma müdahale eden yatak odama bile girip bundan rahatsızlık duymayan evime misafir çağıracak kadar evi kendi evi sanan kayınvalidemle açık açık sıkıntılarımı konuşup rahatsızlığımı dile getirmiştim..
karşılıklı kırgınlıklar olsa bile bi şekilde çözüldü olay işi tatlıya bağladık .. bağlamıştık..

kayınvalidemin iyi niyetinden zerre şüphem yok. ne yapıyorsa benim işimi kolaylaştırmak için yapıyor fakat ben rahatsız oluyorum..
geçen hafta kız kardeşimin bizde kalması gerekti 1 hafta bizdeydi evimde ben yokken gayette takıldı duşunu aldı yemeğii yaptı ütümü yaptı evimi süpürdü sildi.. bir gram rahatsızlık duymadım. ama o yaptığında iyi niyetli olduğunu bilsem bile istemiyorum burası benim evim nasıl yapar diyorum.. eşim o benim annem ne olacak yardımcı tutsak parayla yapsa hoşuna gider diyo ee haklı ama niye böyle hissediyorum.. acaba eskiden özelime çok girdi diye şimdi içimde hep o korku mu var nedir yani bu içimdeki huzursuzluk.

anahtarı geri almak istemiyorum çünkü evi yeni yaptırmış olmamıza rağmen duvarlar terliyor bir gün evi havalandırmayayım perdeyi açmayayım hemen küfleniyor duvar kenarlarım.. ee ihtiyacım oluyor bazen anne kıymayı çıkarır mısın perdeyi kapar mısın vs diye kaldı ki kadın zaten çocuğuma bakacak ve o zaman sabahtan akşama kadar evimde olacak..

bakın bunu içten söylüyorum içimdeki bu kini atmak istiyorum.. kardeşim evimdeyken nasıl umrumda değilse aynı şeyi onun içinde hissedebilmek istiyorum.
sevdiğim adamı bugüne getirmiş insan bugün bu kadar güzel bi hayatım varsa eşimin katkısı büyüktür bunda ee dolayısıyla annesininde..

eskiden hep kavga ederdim eşime bağırıp çağırırdım istemiyorum nasıl karışır bu ne terbiyesizlik diye sonra bi gece çok büyük bir kavga ettik annesi evime misafir çağırdığında daha önceki konumda yazmıştım bunu o geceden sonra biz 3-4 gün ayrı yattık sonra bi şekilde barıştık ama hep içimizde bi burukluk kaldı daha yeni evliydik o zaman.. üstüne bi daha o konuyu açmamıştık bi akşam durduk yere eşim beni karşısına aldı bak dedi ben hayatımı sana adadım ömrümün kalanını seninle geçircem seni gerçekten seviyorum yaşadığın şeylere alışkın olmadığının farkındayım bazı konularda sonuna kadar haklıydın ama o zamanlar herşeyi abartıp büyük bi meseleymiş gibi davranıyordun bende senin geçekten neyden rahatsız olduğunu anlayamıyordum çünkü aklımda zaten hekza herşeyi sorun eden biri aslında annemin yaptıgı hersey normal.. direk bu durum vardı dedi.. şimdi sen herşeyden şikayetçi olmasan ama canını sıkan bişey olduğunda bak şu durum benim hoşuma gitmedi desen ben seni ciddiye almam mı tabiki önemserim ama hergün hergün herşeyden şikayet eden birini beyin otomatik olarak ciddiye almıyor dedi.

aklını kullan sen akıllı bir kadınsın kendini zaten ezdirmezsin benim müdahaleme dahi gerek kalmadan halledersin baktım müdahale gerekiyor ben zaten gerekeni yaparım o zaman yapmamamın sebebi çok yeniydik ve senin abarttığını düşnüüyordum dedi..

şimdi ben o günden beri eşime rahatszlıklarımı dile getirmemeye çalışıyorum.ama kendimi zor tutuyorum.. iyi bişey yapmış olsa bile huzursuzum sanki elimi versem kolumu kaptıracakmışım gibi geliyor.

bir de eşim hiç ummadığı bir anda zam aldı kayınvalimde de bana dün 1-2 sene sonra iyice yükselir maaşı sende evde oturursun zaten sabah uyanırken zorlanıyorsun dedi. bende ne münasebet boşuna mı okudum çalışcam tabiki evde otur otur ne olacak falan dedim evet aslında doğru diyosun kocandan nasıl para isticen hadi 1 istedin 2 istedin 3 ye bişey alırken insan utanır en iyisi kendi paranı harca daha iyi dedi.. bende istemem zaten kimsenin sırtından geçinmek gibi bi niyetim yok dedim ama şimdi ben bu lafa acayip uyuz oldum adam benim kocam isterim istemem sen hangi akla hizmet bana böyle bişey diyebiliyorsun. eşime söyleyecektim söylemedim yanlış anlar diye çünkü bir yanımda kadın kendi ayakaların üstünde dur oğlum bile olsa kimseye minnet etme diyen bi kadın..
ki sonuna kadar haklı kadınların çalışmasından yanayım hiçde işten çıkmayı düşünmüyorum ama bunu o söyleyince altında kötü niyet arıyorum..

ben mi kötü niyetliyim kalbim mi kararmış nedir vallahi üzülüyorum ya.
bazen o kadar seviyorum ki bazen de görmeye tahammülüm yok.

şimdi eşime bu durumu söylemek istiyorum söylersem sanki yine gereksiz yere huzursuzluk çıkarmış gibi olcam ama ya diyorum kadın acaba oğlumun parasını yemesin çalışsın yuazık oğluşuma modunda mı söyledi bunu ki biraz o da benim gibi bazen oğlunu yere göğe sığdıramayıp bazen de keşke kızım olsaydı ne hayırsız evlat aman kızım kendini ezdirme falan diyor.
eşim bana sürekli sen iyi ol ben senin içindeki iyiliği sevdim merhametlisin derdi. ben kendimi hiç iyi biri olarak görmüyorum artık. kaybediyorum gün geçtikçe içimdeki güzellikleri..
doğmamış çocuğumu kıskanıyorum ya ona anne derse diye kafamdan senaryolar kurup kin tutuyorum ona karşı.. ve ben ne zaman böyle oldum bilmiyorum o kadar üzgünüm ki...
Konuşmak için konuşan, her şeye burnunu sokan bana göre densiz bir kaynanan var.

yaşadığım sorunları daha öncesinde anlatmıştım bir ara düzelmişti.. altılı üstlü oturmanın avantajları ve dezavantajları..

eskiden herşeyime karışan ben yokkene vime girip eşyalarıma müdahale eden yatak odama bile girip bundan rahatsızlık duymayan evime misafir çağıracak kadar evi kendi evi sanan kayınvalidemle açık açık sıkıntılarımı konuşup rahatsızlığımı dile getirmiştim..
karşılıklı kırgınlıklar olsa bile bi şekilde çözüldü olay işi tatlıya bağladık .. bağlamıştık..

kayınvalidemin iyi niyetinden zerre şüphem yok. ne yapıyorsa benim işimi kolaylaştırmak için yapıyor fakat ben rahatsız oluyorum..
geçen hafta kız kardeşimin bizde kalması gerekti 1 hafta bizdeydi evimde ben yokken gayette takıldı duşunu aldı yemeğii yaptı ütümü yaptı evimi süpürdü sildi.. bir gram rahatsızlık duymadım. ama o yaptığında iyi niyetli olduğunu bilsem bile istemiyorum burası benim evim nasıl yapar diyorum.. eşim o benim annem ne olacak yardımcı tutsak parayla yapsa hoşuna gider diyo ee haklı ama niye böyle hissediyorum.. acaba eskiden özelime çok girdi diye şimdi içimde hep o korku mu var nedir yani bu içimdeki huzursuzluk.

anahtarı geri almak istemiyorum çünkü evi yeni yaptırmış olmamıza rağmen duvarlar terliyor bir gün evi havalandırmayayım perdeyi açmayayım hemen küfleniyor duvar kenarlarım.. ee ihtiyacım oluyor bazen anne kıymayı çıkarır mısın perdeyi kapar mısın vs diye kaldı ki kadın zaten çocuğuma bakacak ve o zaman sabahtan akşama kadar evimde olacak..

bakın bunu içten söylüyorum içimdeki bu kini atmak istiyorum.. kardeşim evimdeyken nasıl umrumda değilse aynı şeyi onun içinde hissedebilmek istiyorum.
sevdiğim adamı bugüne getirmiş insan bugün bu kadar güzel bi hayatım varsa eşimin katkısı büyüktür bunda ee dolayısıyla annesininde..

eskiden hep kavga ederdim eşime bağırıp çağırırdım istemiyorum nasıl karışır bu ne terbiyesizlik diye sonra bi gece çok büyük bir kavga ettik annesi evime misafir çağırdığında daha önceki konumda yazmıştım bunu o geceden sonra biz 3-4 gün ayrı yattık sonra bi şekilde barıştık ama hep içimizde bi burukluk kaldı daha yeni evliydik o zaman.. üstüne bi daha o konuyu açmamıştık bi akşam durduk yere eşim beni karşısına aldı bak dedi ben hayatımı sana adadım ömrümün kalanını seninle geçircem seni gerçekten seviyorum yaşadığın şeylere alışkın olmadığının farkındayım bazı konularda sonuna kadar haklıydın ama o zamanlar herşeyi abartıp büyük bi meseleymiş gibi davranıyordun bende senin geçekten neyden rahatsız olduğunu anlayamıyordum çünkü aklımda zaten hekza herşeyi sorun eden biri aslında annemin yaptıgı hersey normal.. direk bu durum vardı dedi.. şimdi sen herşeyden şikayetçi olmasan ama canını sıkan bişey olduğunda bak şu durum benim hoşuma gitmedi desen ben seni ciddiye almam mı tabiki önemserim ama hergün hergün herşeyden şikayet eden birini beyin otomatik olarak ciddiye almıyor dedi.

aklını kullan sen akıllı bir kadınsın kendini zaten ezdirmezsin benim müdahaleme dahi gerek kalmadan halledersin baktım müdahale gerekiyor ben zaten gerekeni yaparım o zaman yapmamamın sebebi çok yeniydik ve senin abarttığını düşnüüyordum dedi..

şimdi ben o günden beri eşime rahatszlıklarımı dile getirmemeye çalışıyorum.ama kendimi zor tutuyorum.. iyi bişey yapmış olsa bile huzursuzum sanki elimi versem kolumu kaptıracakmışım gibi geliyor.

bir de eşim hiç ummadığı bir anda zam aldı kayınvalimde de bana dün 1-2 sene sonra iyice yükselir maaşı sende evde oturursun zaten sabah uyanırken zorlanıyorsun dedi. bende ne münasebet boşuna mı okudum çalışcam tabiki evde otur otur ne olacak falan dedim evet aslında doğru diyosun kocandan nasıl para isticen hadi 1 istedin 2 istedin 3 ye bişey alırken insan utanır en iyisi kendi paranı harca daha iyi dedi.. bende istemem zaten kimsenin sırtından geçinmek gibi bi niyetim yok dedim ama şimdi ben bu lafa acayip uyuz oldum adam benim kocam isterim istemem sen hangi akla hizmet bana böyle bişey diyebiliyorsun. eşime söyleyecektim söylemedim yanlış anlar diye çünkü bir yanımda kadın kendi ayakaların üstünde dur oğlum bile olsa kimseye minnet etme diyen bi kadın..
ki sonuna kadar haklı kadınların çalışmasından yanayım hiçde işten çıkmayı düşünmüyorum ama bunu o söyleyince altında kötü niyet arıyorum..

şimdi eşime bu durumu söylemek istiyorum söylersem sanki yine gereksiz yere huzursuzluk çıkarmış gibi olcam ama ya diyorum kadın acaba oğlumun parasını yemesin çalışsın yuazık oğluşuma modunda mı söyledi bunu ki biraz o da benim gibi bazen oğlunu yere göğe sığdıramayıp bazen de keşke kızım olsaydı ne hayırsız evlat aman kızım kendini ezdirme falan diyor.
eşim bana sürekli sen iyi ol ben senin içindeki iyiliği sevdim merhametlisin derdi. ben kendimi hiç iyi biri olarak görmüyorum artık. kaybediyorum gün geçtikçe içimdeki güzellikleri..
doğmamış çocuğumu kıskanıyorum ya ona anne derse diye kafamdan senaryolar kurup kin tutuyorum ona karşı.. ve ben ne zaman böyle oldum bilmiyorum o kadar üzgünüm ki...
kesin senin kv ve benim kv kardeş veya biz kardeşiz :):mad: bu kadarmı olur.bak sonucunu söyleyim sana 15 yıl sonra ne ölüme ne ölülerine diyorsun.bire bir yaşadım aynılarını.bu ilişki çook şeylere gebelere

Keske kv m seninki gibi olsa.... egitime mi gondersem acaba seninkinin yanina... saka biyana yapma huzurunu bozuyorsun. Kv gayet anlayisli ve yardimsever gebeliginde ve cocugunu alinca kucagina daha iyi anlayacaksin bunu. Bizim toplumda bir kv dusmanligi var yazik esine de sana da. Isin ike ikgili soyledigi sey de bence gayet normal arkadasin dese kafana takmazsin. Bence biraz toparla yuregini...

Ya yazıyı okuyunca kendimi gördüm yeni evliykende aynı şeyleri düşünüyordum şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. Bu zamanında yaşanan olaylara karşılık bi tedbir davranışı ya da tam ifade edemiyorum ama iyi niyetli gibi olsa da önünü bıraksam herşey eskiye döner diye düşünüyorum. Kardeşiniz varken öyle düşünmediniz çünkü onunla kayınvalidenizle yaşadığınız olaylar gibi olaylar yaşamadınız.
Yani ben artık kendim mesafeli davranıyorum. Üstelik kayınvalidem oğluma bakıyor. Günlük yiyeceği yemeği hatta haftalık meyvesini ve kuruyemişini bile alıp gönderiyorum. Annem olsa bu kadar yapmazdım belki. Ama içimden bu davranışları bırakmak geliyor. Aslında çok istiyorum. Ama bi bırakamıyorum kendimi. Eskiye döneriz diye korkuyorum.

zaten işimde gücümde insanım mesgalemde var biliyorum yaptığımın düşüncelerimin ve davranışlarımın bazen saçma olduğunu ama beynim hemen müdahale ediyor ya öyle değilse diye..
atmak istiyorum kafamdan kardeşime nasıl davranıyorsam ona da öyle davranmak istiyorum kombinin derecesini kısıtığında sananee sanamı kaldı benim evimin ısısı demek yerine aa sağol anne yaa ben unutmuştum diyebilmek istiyorum.. bi yandan da deme yine yüz bulacak nevresimlerini bile değiştirecek sakın deme diyorum..

Gerçekten kıstığın zaman sanane dediniz mi ?
O kadın bunca şeye rağmen size iyi davranıyor mu?
Size kızım diyor mu?
Evladınız olacak unutmayın..
Bu paronayadan uzaklaşın biran önce..
Güzellikle söyleyince anlayabilen bir insan, sadece amacı size yardım etmek, ve sizi çok benimsemiş..
İnşaallah toparlanırsınız yoksa bu sizin evliliğinizi de sarsar.

Bende senin gibiyim ama benim kv de gerçekten ugrasıyor benle

Kadının evinize girmesini istemiyorsanız arayıp "camı aç,kıymayı çıkar vs"demeyeceksiniz. Yok bunlar yapılacak diyorsanız,kininizi,öfkenizi törpüleyeceksiniz. Sonuçta evime girme,misafir çağırma vs demişsiniz zamanında,haklısınız bu konuda ,siz yokken girmesin zaten ama şimdi arayıp eve yollamanız abeste iştigal.
Bu kadar taktıysanız bir süre uzak durun, birşey istemeyin. Mesafeli olun. Belki sakinleşirsiniz. Öyle bir hal almışki iyi birşey yapsa dahi rahatsız olup,doğmamış çocuğu kıskanıyorsunuz.

işte bunu diyorum ben neden böylerim ruh hastası gibi davranıyorum. içimde bunu sürekli körükleyen bişey var kötü biriymişim gibi hissediyorum ve aynı zamanda kendimi çok kötü hissediyorum.
Canım kafaya takmamaya çalış
Sen işi iyice abartmışsın. Onun yerine anneni koy. Ve hatalarını görmek yerine sadece yaptığı iyi işleri görmeye çalış. Konunun öncesini bilmiyorum.Ama eşine bebeğine hayatına mutluluğuna saygı duyuyorsan kin besleme
Eşin çok mantıklı ve olgun bir insan anlattığın kadarıyla annesini bile savunmamış
Sende olur olmaz her şeyi problem edip eşine yansıtma.İleride gerçekten haksız durumda olsan bile eşin abarttığını düşünür. İlişkiniz zarar görür. En ufak bir tatsızlıkta bile görüyor zaten
Tamm yaptığı şeylerin hepsinde haklı demiyorum. Ama sanırım sana yakın olmak ve araya mesafe koymamak istiyor. Hem ilerde çocuğuna da bakacak. Bence onu yanlış tanıdığını ve iyi bir insan olduğunu düşünmeye çalış. Yoksa sende çok yıpranırsın.
Şu çalışıp çalışmama meselesinden de eşine bahsetme :)
Olumlu şeyler düşünürsen iyi bir insan olursun.

kesin senin kv ve benim kv kardeş veya biz kardeşiz :):mad: bu kadarmı olur.bak sonucunu söyleyim sana 15 yıl sonra ne ölüme ne ölülerine diyorsun.bire bir yaşadım aynılarını.bu ilişki çook şeylere gebelere

ben sanki hatırlıyor gibiyim sizin yazılarınızı ama tam eminde olamadım..
sanmıyorum ya o kadar birbirimize gireceğimizi yani diyorum ya biraz fazla karışması dışında apaçık kötü ni niyeti yok bence.

ben sanki hatırlıyor gibiyim sizin yazılarınızı ama tam eminde olamadım..
sanmıyorum ya o kadar birbirimize gireceğimizi yani diyorum ya biraz fazla karışması dışında apaçık kötü ni niyeti yok bence.
BENİMKİDE ÖYLEYDİ AMA BEN TEK KELİME ETMEDEN OLAYI BİTİRDİM ASLA SEVİYELERİNE İNMEDİM. BEN ONU BUNU BİLMEM VIÇ VIÇ OLMIYCAN..BENİMKİDE BENDEN HABERSİZ ÇOOOK EVİME MİSAFİR DAVET ETTİİ. ÇOOOK İŞİME KARIŞTI EVİMİ DEĞİŞTİRDİ BENDEN HABERSİZ. ŞİMDİLERDE HOŞ GÖRÜYORSUN AMA SONRASI BATIYOOOO... DUR DAHA YENİSİN 15 YIL SONRA GÖRÜŞELİM.

Ben hep annem yerine koyarim kayınvalidemi, bunu annem yapsa nasil tepki verirdim der ve oyle davranirim.
Annem de bazen beni gicik eder ama ona kin baglayamam degil mi? Biraz politika, biraz empati, biraz da ozveri kayınvalidesi ile gecinemeyen olmaz heralde (kayınvalideleri surahi hanim olanlari tenzih ederim :)

zaten işimde gücümde insanım mesgalemde var biliyorum yaptığımın düşüncelerimin ve davranışlarımın bazen saçma olduğunu ama beynim hemen müdahale ediyor ya öyle değilse diye..
atmak istiyorum kafamdan kardeşime nasıl davranıyorsam ona da öyle davranmak istiyorum kombinin derecesini kısıtığında sananee sanamı kaldı benim evimin ısısı demek yerine aa sağol anne yaa ben unutmuştum diyebilmek istiyorum.. bi yandan da deme yine yüz bulacak nevresimlerini bile değiştirecek sakın deme diyorum..
vesvese bunlar biraz Kuran ayetlerini okuyun,iyi gelir.
ben kvnizin sizin tarafınızdan ezildiğini düşündüm konuyu okurken ve için için üzüldüm hatta kendimi fevri ve hırçın sanırdım,,üzmeyin insanlarıda kendinizide.

Benimde kv de fazla iyidir. Fazla düşünceli dir. Bende tıpkı sen gibi sinirlenir im. Eşim de aynı senin esin gibi söyler dusunur. Sonra yine sen gibi kendime kızarim. Sonra bir söz duydum. Doğruluğu tartışılır tabi de. Ben sanırım inanıyorum. Düğünde gelin ile kaynana arasındañ yılan geçer derler. Sanırım bizim öyle bir durumumuz var :)

Ya allatan korkun. Kadın sizin sabahları uyanamamanizi bile gözeterek çalışma diyor tam bi anne gibi. Ha onun da gıcık yanları vardır hangimizin yok sanki. Kendi annemizi yeri gelince idare ediyoruz onu da ediverin. Ayrıca evinize duzeninize bu kadar takintiliysaniz insanlardan yardim istemeyeceksiniz. Duvarlar terliyo mecbur eve gonderiyorum nedir ya. Benim duvarlar da rutubet yapıyo aldım bi nem alma makinesi onu calistiriyom. Siz de öyle yapın. Kadın hem e i havalandıracak hem boyacilarin başında durucak hem ilerde torun bakicam yapicak yapicak fedakarlığı. Siz karşıliginda neden azcık alttan lma fedakarlığı bile yapamiyorsunuz

Back
X