ben 3 senelik evliyim ve öğretmenim. tüm yaz tatillerinde ara tatillerde memlekete gidiyorum yani kayınvalidemin yanına. geçen senede benim kızıma baktı.
kayınvalidem sürekli bana eltimin beni kıskandığını hatta bir keresinde benim çocuğum bakıldığı için böyle yaptığını söyleyip yakınıp durur. eltimde bunu destekler bazı davranışlar yaptı. ben hastayım anne gerii gel, benim çocuklarım rezil anne onlar ne olacak ...gibi. bende buna inanmaya başladım. neyse bunları 3 sene boyunca seslenmedim yapmaz falan filan diye kendimi geçiştirdim. bu yaz daha çok üzerime geldi. benim annemlere gitmeme tutta, paracısın diye bir sürü hakaret içeren sözler söyledi durdu.eşimin abisi yaz tatiline geldiğinde eşimle abisinin arasında sorunlar çıktı. kayınvalidem de siz çok durdunuz artık gidin milletin huzurunu siz bozuyorsunuz. siz hemen ev alıpta göğe çıkacaksınız diye bir sürü laf söyledi. gittim bende eşimi bunları söyledim dayanamadım. hatta ağladım annem neden bunları söyledi benim ailemin sana ne zararı var diye.ailemede suçladığı için. neyse aralarımız biraz düzeldi.beraber tatile gittik. ben istemiyordum. tatille birkaç tatsızlık oldu ben eşime beni niye getirdim ben böyle tatil istemiyordum dedim.eşimde o gün başka olaylara sinirlenmiş bana çok sert çıkıştı.senden nefret ediyorum falan demeye başladı.bende bana böyle deyince ben sendenn nefret edeli çok olmuştı falan deyince soluğu kayınvalidemin yanında aldı.tatile gitmeden söylediğim sözlerden dolayı.( siz evden gidin.. senin yüzünde böyle oluyor. paracısın sen hiç kimseyi düşünmezsin,....vb. aklına ne gelirse saydı döktü.)
sen benim eşimin kıymetini bileceksin vs. laflar söyledi ama ben istemiyorum hatta ağlıyorum. sabaha kadar ağladım. sabahta kıyamet koptu zaten eltim başladı bana hakaret etmeye.eşimde ona kızmaya başladı sen de böylesin Gülşen hiç bişey yapmadı senin gibi değil. sen anneme ağlatıp duruyorsun falan dedi. ertesi gün evden ayrıldık ayrılırkende ben eltimi soğuk öpüp gittim.eşimde eltimin elini öpmedi. bayrama kadar konuşmadık bi kere eltimin evine gittik sürekli laf söylemeler falan. eşim buna alınmış. sonra kurban bayramı oldu eltim laf söylemeye başladı. ben gittiğimden beri iyi değilim gibi. bende otur konuşalım dedim ama der demez başladı terbiyesiz falan. sen nasıl okumuşsun. buna benzer laflar kurmaya başladı. ben derdimi anlatmaya başlıyorum o böyle tepkiler veriyor. ben sinirlendim çünkü kayınvalidem sende de hata var diyeceği yerde o da başladı böyle yapılmaz ki demeye.öyle deyince bende sen bana bunları bunları demişsin demeye, sen beni kıskandığın için bunları bunları yaptın, benim çocuğum bakıldığı için bana bunları söyledin demeye. annem çevirmeye başladı. sanki 3 sene boyunca ağlayan o değilmiş gibi yanımızda. kıvırmaya başladı hatta bana yalancısın bile dedi yani. ben bu insanların bide 3 sene boyunca çocuğunu bakmışım hatta doğum yaptım kendi kızımı bile kucağıma alamadım kilitli kapılar arkasında büyüttüm. oda olmazmış gibi dayak yedi kızım tuttum elimden ayırdım hergün yaptığım yemekten yedirdim bulaşığını yıkadım. üstüne üstelik bu kadar hakaret duydum neymiş suçlusu benmişim kendi problemimi anlatamıyormuşum eşimi kavga ettiriyormuşum. daha sonra yalancı oluyormuşum, paragöz oluyormuşum,...
eşim bunlara inanmıyordu geçen gün çin biber turşusu yapmak için domates çıkarttım kayınvalidemde ben kızımı uyuturken yaptığım şeyi domates sosu yapmış. neyse bayram tatili bitti eve geldik. yarın pazardan domates al. ben çin biber turşusu yapacağım dedim. sen yapmadın mı ondan dedi.
yok yapmadım annem ben uyurken domates sosu yapmış dedim.ben böyle der demez eşimde senin problemin bu diye başladı saymaya olan bana olduda sen kendi derdini çözemiyorsunda... devam etti gitti.
eşimin abisi eltimi yani eşini bi koruyor görmelisiniz. hiç hakarete maruz kalmadı bile. benimki de kalkmış bana bunları söylüyor.
ben herşeyini duydum eltimdende, kayınvalidemde bırak derdime ortak olmayı bırak bir de eşimden duyuyorum herşeyi.ben ne yapayım ya ...