- Konu Sahibi nesquik_24
-
"Bekara karı boşamak kolaydır" hesabı seni burda kimse anlayamaz. Burdaki yorumları okuyup kafana hiçbirşey takma. Sonuçta kararların ve hayatın senin. İnsanlar zannediyorlarki, bir ayrılık için geçerli nedenler dayak, içki, kumar, ikinci kadın, hakaret vs vs.
Tabiki bir anne olarak önce maddi konuları gözden geçirmen gerekiyor. Kendi ayaklarının üstünde durabilecek maddi manevi güce sahip olman gerekiyor. Ve karşılaşacağın zorluklarla hazırlıklı olmalısın. Çocuğun zaten hayatında bir değişim sürecine girecek, bu süreçten en az zararla çıkmasını sağlamalısın. Özellikle ilk boşandığın dönemde yaşamak istediğin özel hayatı kesinlikle ona yansıtmamalı, hatta mümkünse ertelemelisin.
Şu an hayatındaki adam evet belki evli olduğunu bile bile seninle birlikte oluyorsa hayır gelmeyecek olabilir. Ama belki hayatta karşılaştığın fırsatın da olabilir. Bunu tabiki zaman gösterir. Sen bu sürece girdikten sonraki sana karşı tavırları, güvenirliği, hayata ve durumuna karşı bakış açısı bunlar belirleyecek. Ama bir boşanma evresine gireceksen, bunu onun için değil kendin için yapmalısın. Zaten başkasına bakacak, başkasında duygusallığını tamamlama ihtiyacı duyacak durumda isen bu evlilik çoktan bitmiş. Bir evlilik veya ilişkide kendini yalnız hissediyorsan hep, zaten tek kişisin.
Eşinle zaten boşanma mevzusunu konuşmuşsun. Eğer o da kabul ediyorsa karşılıklı imza atarak tek veya iki celsede halledebilirsiniz. Ama çekilmeli dava olacaksa, yaklaşık bir sene sürebilir. Her halükarda sana tazminat ödemesi gerekiyor. Bir avukat arkadaşın varsa konuşmanda fayda var. Boşanmak için illa darp vs olması gerekmiyor. Duygusal veya cinsel uyuşmazlık da bir neden. Ve mahkemeler tarafından kabul görüyor. Bu süreçte tabi telefon, mesaj ve görüşme takibiniz yapılırsa haklarınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden hayatınızda bu süreçte birisi olmaması uygun olur. Kaldıki, zaten bu süreçte sizi olumlu veya olumsuz etkilememesi gerekiyor. Yani duygusal da olsa ondan etkilenerek karar almamalısınız.
Hayatta herşey insanlar için. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Ama kararınız ne olursa olsun, lütfen gelişme çağında olan çocuğunuza yansıtmayın. Gerekirse bir psikoloğa gidip destek alın. Onlar bizi yönlendirmiyorlar ama kendimize sormamız gereken ve cevaplamamız gereken konular hakkında düşünce mekanizmamızı çalıştırmamızı sağlıyorlar.
Bol şanslar..
hepsini anladim arkada$im da
sen bo$aninca tekrar evlenirsen e$in oglumu alirim demi$
bu nasil olcak
sende oglumsuz yapamam diyorsun ..
hadi evlenmediniz dost hayai ya$adin bunu bilmiycekmi e$in, yani onun derdi senin resmi nikahin deil çocuga uvey baba gelmesidir herhalde ..
hepsini anladim arkada$im da
sen bo$aninca tekrar evlenirsen e$in oglumu alirim demi$
bu nasil olcak
sende oglumsuz yapamam diyorsun ..
hadi evlenmediniz dost hayai ya$adin bunu bilmiycekmi e$in, yani onun derdi senin resmi nikahin deil çocuga uvey baba gelmesidir herhalde ..
anladığım kadarıyla eşiniz adamı biliyor. bu durumda tam bir türk aile yapısına sahip değil yaş.am şekliniz. onada bir şey diyemem. çünkü her erkeğin bunu kabul edip ben üstüme düşeni yaparım diyeceğini pek düşünemiyorum.burdaki yorumları ben kendime hergün sorguluyorum yazma amacım farklı bakış açısıydı..insanlar sandıki karşı taraf için bitiyor ve bunlar o yüzden..
ben artık böle düşünen anneler bayanlardan yorum okumak istemiyorum...
gerekli yere mail attım konu kapansın diye..
insanlar dediğiniz gibi sadece darp şiddet farklı nedenden evlilik bitirebilir ama benimki bunlar değil..tamamen sevgisizlik..
sevgi hissetmeyişim sevgi veremeyişim..
bugün bana yarın belki onların çevrelerinde akraba yakınlarına..Allahtan arkama dönüp baktığımda kendimi suçlu ahlaksızlık terbiyesizlik diye hitap edicek kadar kötü hissetmiyorum..
allaha şükür kendi düşüncelerim var..
eşim de herzaman ayrılsam da destekçi..hayatında biri var evet ama ben üzerime düşeni yapıcam dicek kadar da benden daha terbiyeli..
evlilikler böle anlaşmalı saygıyla bitmeli..çirkefleşmenin hakaretin manası yok..
arkadaşım tekrar çok teşekkür ederim..
dost hayatı diye tabir ettiğiniz hayata kendimi atacak kadar basit değilim...
gerekirse oğlumun 18 yaşını beklerim evlilik için ki olmasa da olur hayatımda diğer kişi illaki olucak diye değil yada onun için biten bişi değil ki bu olay...sonuçta eşim de evlenicek o zaman ben de olndan mı alıcam çocuğumuzu..
dost hayatı diye tabir ettiğiniz hayata kendimi atacak kadar basit değilim...
gerekirse oğlumun 18 yaşını beklerim evlilik için ki olmasa da olur hayatımda diğer kişi illaki olucak diye değil yada onun için biten bişi değil ki bu olay...sonuçta eşim de evlenicek o zaman ben de olndan mı alıcam çocuğumuzu..
bir kelime yazacaktınız bana. adam bekarmı evlimi.
evet
yada hayır.
peki..
burdaki yorumları ben kendime hergün sorguluyorum yazma amacım farklı bakış açısıydı..insanlar sandıki karşı taraf için bitiyor ve bunlar o yüzden..
ben artık böle düşünen anneler bayanlardan yorum okumak istemiyorum...
gerekli yere mail attım konu kapansın diye..
insanlar dediğiniz gibi sadece darp şiddet farklı nedenden evlilik bitirebilir ama benimki bunlar değil..tamamen sevgisizlik..
sevgi hissetmeyişim sevgi veremeyişim..
bugün bana yarın belki onların çevrelerinde akraba yakınlarına..Allahtan arkama dönüp baktığımda kendimi suçlu ahlaksızlık terbiyesizlik diye hitap edicek kadar kötü hissetmiyorum..
allaha şükür kendi düşüncelerim var..
eşim de herzaman ayrılsam da destekçi..hayatında biri var evet ama ben üzerime düşeni yapıcam dicek kadar da benden daha terbiyeli..
evlilikler böle anlaşmalı saygıyla bitmeli..çirkefleşmenin hakaretin manası yok..
arkadaşım tekrar çok teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?