• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben napmalıyım?para mı mutluluk mu?

Genellikle hemcinslerimi üzmeme taraftarıyım çünkü kadınlar için hayat daha zor ama kusura bakma tutulacak tarafın yok senin.

Aldatma var mı? Dayak, hakaret? Eşin para esirgiyor mu? Aç mısın açıkta mısın? Bunlar bile insanın eşini aldatması için bahane olamaz kaldı ki hiçbirisini yazmadığına göre aynaya dön bir bak.

Bu yaptığın korkunç birşey biliyor musun? Evli ve çocuk sahibi bir kadınken nasıl başka bir erkekle birlikte olabilirsin? Eşin bunu hakediyor mu? Bir erkeğin onurunu, gururunu bu şekilde ayaklar altına almanın bahanesi olabilir mi sence?

Bundan sonra ne yapmak lazım diyorsun bunu sormak için çok geç artık. Zaten mesele eşinle arandaki problemler değil sen o adama aşık olmuşsun aksi olsa derdine derman aramak için bunca yıl neden bekler insan?

Üzgünüm ama sen kesinlikle güvenilip yola çıkılabilecek bir insan değilsin. Ne desek boş sana. Eşinden boşan derhal. Çocuğunuda alma evli bir kadınla birlikte olmaktan utanmayan bir adamın yanında büyümesindense ki birlikte yaşayabileceğinizden de emin değilim babasının yanında kalsın. İsabetli bir karar.

Ayrıca namusunu ayaklar altına almaktan korkmadığın bir adamada kiranı ödetme bu kadarınıda yapma artık.

Bilemiyorum, senin adına çok üzüldüm gerçekten. Yazık çok yazık...

eşimle aramızda aşılmaz sorunlar var....ben onunla beraber olamıyorum çünkü bu süre zarfında 2 yıldır hayatımda kendimi güvende hissedeceğim mutlu edeceğine inandığım ki etmese de evlilik gibi acil planımın olmadığı ne yazıkki görüştüğüm biri var...eşime hissetmediğim duyguları kendisine hissedip ona yakınlığımdan dolayı kendimden yeri geldi utandım ama onsuz bi mutluluk huzur düşünmem mümkün değil şuanda...
eşimin maddi durumu yerinde..velayet anlaşmalı babada olucak...özel sağlık imkanlarından faydalansın diye ama şöyle bi tehditte var eğer evlenirsen çocuğu alırız gibi sözylemleri var...
ailem yok....mutlu değilim....hayatımda önem verdiğim kişi bi oğlum bi de ne yazıkki görüştüğüm bana mutluluk veren kişi...

şuraya kadar size gerçekten üzüldüm. sevmediği bir adamla nasıl ömür geçirecek bu kadıncağız dedim ve son paragrafı okudum.
söyleyecek söz bulamıyorum...
2 yıldır süren gayrimeşru bir görüşme evli bir hanımın hiç girmemesi gereken bir mevzu. belki de o adama olan hislerinizden dolayı eşinize yakın hissedemiyorsunuz? yani uzaklaşmanın sebebi bu adam olabilir. evli olduğunuzu biliyor ve sizinle iletişime devam ediyorsa bu da çok yanlış. yarın birgün sen eski eşini aldattın bana da yapabilirsin demeyeceğini nereden bilebiliriz ki?

velayet anlaşmalı babada kalacak çocuk...
babayı sevmeyebilirsiniz ve hatta nefret bile edebilirsiniz ama çocuğu bırakmak, hem de maddi durumu bahane ederek. o çocuğun paraya değil bir anneye ihtiyacı var. zaten boşanma gerçekleştikten sonra babası çocuğunu öyle sahipsiz mi bırakacak, illa ki destek olacaktır, olmak zorunda.
farzedelim ki olmadı, çalışıp küçük bir yavruyu doyurmak için her işi yapar insan.

para mı?
mutluluk mu? demişsiniz bence ikisi de değil. sadece ANNELİK

Son düzenleme:
yorum ve fikir istemiyorum artık arkadaşlar..herkese teker teker teşekkürler..gerçekten "bir derdim var " köşesine yazmamam gereken bi konuydu..lütfen paylaşımda bulunmayın konu da kapansın..

"Bekara karı boşamak kolaydır" hesabı seni burda kimse anlayamaz. Burdaki yorumları okuyup kafana hiçbirşey takma. Sonuçta kararların ve hayatın senin. İnsanlar zannediyorlarki, bir ayrılık için geçerli nedenler dayak, içki, kumar, ikinci kadın, hakaret vs vs.
Tabiki bir anne olarak önce maddi konuları gözden geçirmen gerekiyor. Kendi ayaklarının üstünde durabilecek maddi manevi güce sahip olman gerekiyor. Ve karşılaşacağın zorluklarla hazırlıklı olmalısın. Çocuğun zaten hayatında bir değişim sürecine girecek, bu süreçten en az zararla çıkmasını sağlamalısın. Özellikle ilk boşandığın dönemde yaşamak istediğin özel hayatı kesinlikle ona yansıtmamalı, hatta mümkünse ertelemelisin.
Şu an hayatındaki adam evet belki evli olduğunu bile bile seninle birlikte oluyorsa hayır gelmeyecek olabilir. Ama belki hayatta karşılaştığın fırsatın da olabilir. Bunu tabiki zaman gösterir. Sen bu sürece girdikten sonraki sana karşı tavırları, güvenirliği, hayata ve durumuna karşı bakış açısı bunlar belirleyecek. Ama bir boşanma evresine gireceksen, bunu onun için değil kendin için yapmalısın. Zaten başkasına bakacak, başkasında duygusallığını tamamlama ihtiyacı duyacak durumda isen bu evlilik çoktan bitmiş. Bir evlilik veya ilişkide kendini yalnız hissediyorsan hep, zaten tek kişisin.
Eşinle zaten boşanma mevzusunu konuşmuşsun. Eğer o da kabul ediyorsa karşılıklı imza atarak tek veya iki celsede halledebilirsiniz. Ama çekilmeli dava olacaksa, yaklaşık bir sene sürebilir. Her halükarda sana tazminat ödemesi gerekiyor. Bir avukat arkadaşın varsa konuşmanda fayda var. Boşanmak için illa darp vs olması gerekmiyor. Duygusal veya cinsel uyuşmazlık da bir neden. Ve mahkemeler tarafından kabul görüyor. Bu süreçte tabi telefon, mesaj ve görüşme takibiniz yapılırsa haklarınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden hayatınızda bu süreçte birisi olmaması uygun olur. Kaldıki, zaten bu süreçte sizi olumlu veya olumsuz etkilememesi gerekiyor. Yani duygusal da olsa ondan etkilenerek karar almamalısınız.
Hayatta herşey insanlar için. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Ama kararınız ne olursa olsun, lütfen gelişme çağında olan çocuğunuza yansıtmayın. Gerekirse bir psikoloğa gidip destek alın. Onlar bizi yönlendirmiyorlar ama kendimize sormamız gereken ve cevaplamamız gereken konular hakkında düşünce mekanizmamızı çalıştırmamızı sağlıyorlar.
Bol şanslar..

hepsini anladim arkada$im da
sen bo$aninca tekrar evlenirsen e$in oglumu alirim demi$
bu nasil olcak
sende oglumsuz yapamam diyorsun ..
hadi evlenmediniz dost hayai ya$adin bunu bilmiycekmi e$in, yani onun derdi senin resmi nikahin deil çocuga uvey baba gelmesidir herhalde ..

"Bekara karı boşamak kolaydır" hesabı seni burda kimse anlayamaz. Burdaki yorumları okuyup kafana hiçbirşey takma. Sonuçta kararların ve hayatın senin. İnsanlar zannediyorlarki, bir ayrılık için geçerli nedenler dayak, içki, kumar, ikinci kadın, hakaret vs vs.
Tabiki bir anne olarak önce maddi konuları gözden geçirmen gerekiyor. Kendi ayaklarının üstünde durabilecek maddi manevi güce sahip olman gerekiyor. Ve karşılaşacağın zorluklarla hazırlıklı olmalısın. Çocuğun zaten hayatında bir değişim sürecine girecek, bu süreçten en az zararla çıkmasını sağlamalısın. Özellikle ilk boşandığın dönemde yaşamak istediğin özel hayatı kesinlikle ona yansıtmamalı, hatta mümkünse ertelemelisin.
Şu an hayatındaki adam evet belki evli olduğunu bile bile seninle birlikte oluyorsa hayır gelmeyecek olabilir. Ama belki hayatta karşılaştığın fırsatın da olabilir. Bunu tabiki zaman gösterir. Sen bu sürece girdikten sonraki sana karşı tavırları, güvenirliği, hayata ve durumuna karşı bakış açısı bunlar belirleyecek. Ama bir boşanma evresine gireceksen, bunu onun için değil kendin için yapmalısın. Zaten başkasına bakacak, başkasında duygusallığını tamamlama ihtiyacı duyacak durumda isen bu evlilik çoktan bitmiş. Bir evlilik veya ilişkide kendini yalnız hissediyorsan hep, zaten tek kişisin.
Eşinle zaten boşanma mevzusunu konuşmuşsun. Eğer o da kabul ediyorsa karşılıklı imza atarak tek veya iki celsede halledebilirsiniz. Ama çekilmeli dava olacaksa, yaklaşık bir sene sürebilir. Her halükarda sana tazminat ödemesi gerekiyor. Bir avukat arkadaşın varsa konuşmanda fayda var. Boşanmak için illa darp vs olması gerekmiyor. Duygusal veya cinsel uyuşmazlık da bir neden. Ve mahkemeler tarafından kabul görüyor. Bu süreçte tabi telefon, mesaj ve görüşme takibiniz yapılırsa haklarınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden hayatınızda bu süreçte birisi olmaması uygun olur. Kaldıki, zaten bu süreçte sizi olumlu veya olumsuz etkilememesi gerekiyor. Yani duygusal da olsa ondan etkilenerek karar almamalısınız.
Hayatta herşey insanlar için. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Ama kararınız ne olursa olsun, lütfen gelişme çağında olan çocuğunuza yansıtmayın. Gerekirse bir psikoloğa gidip destek alın. Onlar bizi yönlendirmiyorlar ama kendimize sormamız gereken ve cevaplamamız gereken konular hakkında düşünce mekanizmamızı çalıştırmamızı sağlıyorlar.
Bol şanslar..

burdaki yorumları ben kendime hergün sorguluyorum yazma amacım farklı bakış açısıydı..insanlar sandıki karşı taraf için bitiyor ve bunlar o yüzden..
ben artık böle düşünen anneler bayanlardan yorum okumak istemiyorum...
gerekli yere mail attım konu kapansın diye..
insanlar dediğiniz gibi sadece darp şiddet farklı nedenden evlilik bitirebilir ama benimki bunlar değil..tamamen sevgisizlik..
sevgi hissetmeyişim sevgi veremeyişim..
bugün bana yarın belki onların çevrelerinde akraba yakınlarına..Allahtan arkama dönüp baktığımda kendimi suçlu ahlaksızlık terbiyesizlik diye hitap edicek kadar kötü hissetmiyorum..
allaha şükür kendi düşüncelerim var..
eşim de herzaman ayrılsam da destekçi..hayatında biri var evet ama ben üzerime düşeni yapıcam dicek kadar da benden daha terbiyeli..
evlilikler böle anlaşmalı saygıyla bitmeli..çirkefleşmenin hakaretin manası yok..
arkadaşım tekrar çok teşekkür ederim..

bu nasil olcak
hadi evlenmediniz dost hayai ya$adin bunu bilmiycekmi e$in, yani onun derdi senin resmi nikahin deil çocuga uvey baba gelmesidir herhalde ..

Adam sadece gözünü korkutmuş. Öyle bir hakkı yok. ŞArtlar olumlu ise evlenebilirsin de. Kaldı ki yakınlarda düşünmüyorum demişsin. O zamana kadar eşinin hayatına başkası girmeyeceği ne malumki. Dediğim gibi bunları avukatla konuşmalısın. Açıkça ne olup bitti anlatalısın..

bu nasil olcak

dost hayatı diye tabir ettiğiniz hayata kendimi atacak kadar basit değilim...
gerekirse oğlumun 18 yaşını beklerim evlilik için ki olmasa da olur hayatımda diğer kişi illaki olucak diye değil yada onun için biten bişi değil ki bu olay...sonuçta eşim de evlenicek o zaman ben de olndan mı alıcam çocuğumuzu..

burdaki yorumları ben kendime hergün sorguluyorum yazma amacım farklı bakış açısıydı..insanlar sandıki karşı taraf için bitiyor ve bunlar o yüzden..
insanlar dediğiniz gibi sadece darp şiddet farklı nedenden evlilik bitirebilir ama benimki bunlar değil..tamamen sevgisizlik..
bugün bana yarın belki onların çevrelerinde akraba yakınlarına..Allahtan arkama dönüp baktığımda kendimi suçlu ahlaksızlık terbiyesizlik diye hitap edicek kadar kötü hissetmiyorum..
eşim de herzaman ayrılsam da destekçi..hayatında biri var evet ama ben üzerime düşeni yapıcam dicek kadar da benden daha terbiyeli..
evlilikler böle anlaşmalı saygıyla bitmeli.
.çirkefleşmenin hakaretin manası yok..
anladığım kadarıyla eşiniz adamı biliyor. bu durumda tam bir türk aile yapısına sahip değil yaş.am şekliniz. onada bir şey diyemem. çünkü her erkeğin bunu kabul edip ben üstüme düşeni yaparım diyeceğini pek düşünemiyorum.
ayrıca çirkeflik kelimesi burada yorum yapan arkadaşlar için biraz ağır olmuş.
nasılki biz bu bölümde eşini aldatan kocalara demediğimizi bırakmıyoruz. hemcinsimizi kayırmamız bizi taraflı duruma düşürürdü.
umarım diğer adam bekardır. cevabımı alamadım çünkü..

gerekirse oğlumun 18 yaşını beklerim evlilik için ki olmasa da olur hayatımda diğer kişi illaki olucak diye değil yada onun için biten bişi değil ki bu olay...sonuçta eşim de evlenicek o zaman ben de olndan mı alıcam çocuğumuzu..

o kadar yazi yazip son satirina 2 yillik ili$kiyi ekleyince ,hepsi bu adam yuzunden gibi geliyor di$ardan bakinca .. kizma bize yazindan bu anla$iliyor bence ..

bide mutluluk mu parami demi$in ya ba$likda ..
bunun bo$anmanla ilgisi ne

para e$inle kalmak mutluluk ayri ya$amak mi demek istiyorsun ..

o adam seni ogluyun 18 ya$ina kadar beklemezki
demi$in ya hayatimda bi oglum bide bu adam var guvendigim diye ..
yani o kadarda basit deil demekki bu adamin senin hayatindaki yeri ..

dost hayati dedigim nikahsiz ya$amak i$te
sevgili hayati yada birliktelik mi deseydim hepsi ayni kapiya çikiyor
$imdi ki yaptiginizin pekde farki yok gibi ..
e$iniz biliyormu bide onu merak ettim ..

İnsan mutlu olmayabilir, evlilik kötü gidebilir, hayatta her şey olabilir

Ama aldatmak olamaz. Bunun gerekçesi olmaz, yürümüyorsa ayrılır yoluna bakarsın. Ayrılmak için bir aileye, dayanağa vs ihtiyaç yok.

Çalışır çabalar ayağa kalkarsın, iyi niyetle yaşamak için çırpınan kimseyi desteksiz bırakmaz Rabbim. İnsanın sahibi Allah tır.

2 yıl az bir zaman değil, çok büyük bir hatadasın ve bu hata ifşa olursa çok seviyorum dediğin evladını ömür boyu kaybedebilirsin, aklı başına geldiğinde senden nefret etmesini sağlayabilirsin.

Sevgiline gelince ; bence adam değil. Evli bir kadının hayatında olmak insanlık değil. Bu forumda nasıl evli erkeklerle birlikte olan kadınlara kızıyorsak, aynı şey erkekler içinde geçerli. Olmaz olmamalı.

Hayatını heba etmek istememekte haklısın, etme ama bunu doğru yoldan yap. Evlenirsen çocuğu alırız demişler ama velayet almak o kadar kolay değil, anne düzgün bir hayat yaşadıkça velayet çok sorun olmaz. Ama şu durumu devam ettirirsen yani bu ilişkinin şüphesi bile eşin tarafından fark edilirse evladını kaybedersin.

Diyeceğim o ki boşan; eşine de yazık evladına da. Boşan ve ayaklarının üzerinde dur. Sevgilin sana şu an çok hoş geliyor ama bu tinette bir adam sana dünyayı dar edebilir, sana asla güvenmeyecek çünkü sen bir aldatma sonucu onun hayatındasın, bu sürekli başına kakılacak ki haksız da olmayacak.

Hayatta her mutluluğun bir bedeli var, sende ödeyeceksin bu bedelleri, kendini istediğin kadar sağlama almaya çalış yine de ödeyeceksin. Her şeyden önce soyadını kirlettiğin,ekmeğini yediğin eşinin hakkını ödeyeceksin, evladının hakkını ödeyeceksin. Hiç bir şey karşılıksız değildir. Hatandan dönmeni ve düzgün bir hayat kurmanı dilerim. Allah evladının hatrına seni doğru yola sevk etsin.

Son düzenleme:
Herşeyden önce sen bir annesin ya şimdi birkaç şey söylemek isterdim ama hem çok acımasız olur hemde hakkım yok..Sen sadece kendini düşünüyorsun oğlunun velayetini verdikten sonra almaları kolay olur ki oğlun yıllar sonra bunları duysa seninle yaşamak ister mi?Burda ne söylenirse söylensin sen yine istediğin gibi davranırsın.

bahaneler uydurma arkadaşım ya adamı sen görüp beğenmişsin evlenmişsin . sanki zorla verdiler adama seni . şimdide birine aşık olmuşsun bunu boşayayım da diğerinle evleneyim hayelleri kuruyorsun . yani bu adam çıkmasaydı evliliğini sürdürecektin . ya bu insanlar bir dalı bulmadan diğerini bırakmıyorlar demek . bir insanı ya seviyorsundur yada sevmiyor siyahla beyaz kadar nettir bu . başından anlarsın . madem iyi günde kötü günde yanında değilsin ne yani ne evlendin ?yazık ya adama acıdım . bence hemen boşan . ama boşanıncada mutluluğu veren kişinin senle evleneceğini falan sanma . adam bekarda olsa evlenmiş boşanmış çocuklu birinle evlenmek istemez . haa istese bile ailesi hiç istemez . hadi istediler diyelim bu adam bu karekterkde bir insan olsa senle evli olduğunu bile bile çıkmaz . evli kadınla birlikte olan adamdan hayır bekliyorsun . masallarda yaşıyorsun sanırım yada fazla tv dizisi izlemişsin .

evlilikler böle anlaşmalı saygıyla bitmeli..çirkefleşmenin hakaretin manası yok..

Şurası varya beni benden aldı .
O koca terbiyeli değil eğer dediğin gibiyse.
Bu epey bir genişlik , bugün kocayı bırak ben hayatıma birini soksam sevgilim varken bana neler yapar kestiremiyorum.
Zaten ne olursa olsun insan kendine yakışanı yapmalı herzaman :34:

Okypete cevap büyük ihtimal evet yönünde.
Ama kesin o da mutlu değildir .
O da boşanmaya çalışıyordur hatta.

Aldatanlar hiç mutlu değillerdir , aldatılanlarda hiç mutlu edemezler zaten.
Böyle insanların gelip de aldatmayı haklı sebebe dayandırmaları ne yazık ki aldatmayı haklı kılmıyor :50:

Son düzenleyen: Moderatör:
istersen boşan ama şunu bil boşanınca çok kötü durumlara düşüp çok pişman olabilirsin.o adama güvenip boşanmayı zaten aklından çıkar o yakında ortadan kaybolur.oğlunu eşine mi bırakıp ayrılacaksın onu tam anlamadım ama eğer öyleyse buna çok kızdım işte.ne kadar sık görürsen gör o çocuk kaç gece annesiz uyuyacak.benim de kızım 4 yaşında benden hayatta 2-3 gün ayrı kalamaz.onu geçtim ben yapamam.
bazıları karşı çıkacak belki ama sadece sevmediğim için eşimden ayrılıyorum diyenleri anlamıyorum.evlilikle sevgili olmak aynı şey değil.evlilikle bir aile kuruyorsunuz çocuklarınız oluyor o evliliğin bozulması en çok çocukları etkiliyor,birçek kişiyi etkiliyor sevgilini sevmezsen çekmezsin ayrılırsın ama evliliği bozmak başka sebepler gerektirir.dayak ,aldatma ,psikolojik fiziksel şiddet zaten başlıca sebepler de,saygı kalmaması aşırı ilgisizlik değer görmeme yüzünden de insan ayrılmak isteyebilir.ama bunlar olmadan ben sevemiyorum aşk hissetmiyorum diye ayrılmak şımarıklık bence.aşk tabiki gerekli ama dediğim gibi evlilik de başka sormluluklar getiriyor.şimdi burda bu çocuğa yazık değil mi yani.hayır konu sahibi arkadaşım sana da yazık haberin yok inşallah zor durumlara düşmezsin

Son düzenleme:
Herkesin hayatında biri var, herkes de memnun görünüyor.

İyi ki varsın Cem Yılmaz; hani biz marjinaldik?

Back