Ben mi yanlış düşünüyorum lütfen fikir verin 😓

Benim ailemle aramda 1,5 saat mesafe olmasına rağmen dayanamıyordum. Eleştirilecek tarafı yok, kaldı ki farklı durumlar da söz konusu. 2 ayda 1 gitmek istemeniz fazlasıyla makul, eşinizin bu durumu sorun etmemesi lazım.
Beni anladığınız için teşekkür ederim keşke benim de aramda 1.5 saat olsaydı :KK43:

O zaman eşiniz haksız madem kendi ailesi burnunun dibinde sizde ailenizi görebilirsiniz elbette benim dediğim ikinizde uygulayacaksaniz geçerli.Ne güzel kendisi isterse bir çaya çorbaya gitsin size gelince yok.Bilmem içerlerdim sonra ofkelenirdim sonra bende bu şehirde oturmayacagim derdim sonra olan olurdu.Siz bana bakmayın ben empati ve adalet yoksa hakkaniyetli davranilmazsa bana benzini döküp çakmakla yakan biriyim yani siz daha aklı selim yorumlara bakın 🙄Çekirdek aile olacaksak onun ailesinden de farklı şehirde çekirdek olalım Onun sülalesinin olduğu yer ona çekirdek bana değil .

Hepsi köprüyü geçene kadar herşeye evet diyor zaten benimkide sözde giyimime kuşamıma karışmayacaktı iş ciddiye binince söyledikleri gibi olmuyor 😂 ama şunu söyleyim taviz vermeyin,o zaman istediğiniz gibi gidersiniz ailenize.Taviz verirsineniz onun dediği olur.
Zaten tartıştık o gün. Ancak 2 ayda bir değil de 3-4 ayda bir gitmeye karar verdim. Gidince de 15 günden aşağı kalmıycam

O zaman eşiniz haksız madem kendi ailesi burnunun dibinde sizde ailenizi görebilirsiniz elbette benim dediğim ikinizde uygulayacaksaniz geçerli.Ne güzel kendisi isterse bir çaya çorbaya gitsin size gelince yok.Bilmem içerlerdim sonra ofkelenirdim sonra bende bu şehirde oturmayacagim derdim sonra olan olurdu.Siz bana bakmayın ben empati ve adalet yoksa hakkaniyetli davranilmazsa bana benzini döküp çakmakla yakan biriyim yani siz daha aklı selim yorumlara bakın 🙄Çekirdek aile olacaksak onun ailesinden de farklı şehirde çekirdek olalım Onun sülalesinin olduğu yer ona çekirdek bana değil .
İşten dolayı buradayız yoksa başka şehire gitmek istemiştik zaten başta. Ama eşim ailemle aynı apartmandayız sürekli görüşelim kafasında bir insan değil. Arada bir kayınvalidem yemeğe çağırır öyle gideriz yoksa anneme gidelim diye tutturmaz öyle hakkını yemeyim. Ama tabi belki de iki aileye de eşit mesafede olmak daha iyi olabilirdi bilmiyorum

Kabul eder ki. Tamam der gelsinler istedikleri kadar kalsınlar
E tamam onlar gelsinler ne var ki bunda? 4 - 5 ay bana da uzun geldi. .en azından 3 ay yapın bari ortayı bulun. Aileni göreceksin tabiki .Ne kadar kalıyorsun gittin mi mesela belki çok uzun yalnız kalmak canını sıkıyor olabilir bir süre sonra ondan dedim . Ailenle sıkıntısı yok bence eşinin öyle olsa onlar gelsin kalsın demez. Evde işler zor geliyor olabilir mi ?

Öncelikle merhaba. Ben daha önce uzak bir şehre evlendiğimi ve ailem konusunda çok hassas olduğumu onları çok özlediğimi yazmıştım burada. Ayrıca ailemde memlekette yalnızlar benden başka kimseleri yok. Her neyse öncelikle şunu belirteyim ailesine çok düşkün olmayan insanlar beni anlamayıp eleştirecektir bu konuda. O yüzden lütfen aileme aşırı düşkün olduğumu bilerek yorum yapın. Dediğim gibi ben aileme uzak bir yerde yaşıyorum arada 9 saat var. Ben evleneli 4 ay oldu bir kere memlekete gittim nasip olursa yakında ailem yanıma gelecek. Eşim evlenmeden önce istediğin zaman gidip gelirsin diyordu. Şimdi lafta yine öyle diyor ama geçen gün ciddi ciddi konuşurken sen artık evlisin öyle sürekli sürekli gidemezsin arada bir gidersin dedi. Ben 2 ayda bir gitmek istiyorum deyince buna sıcak bakmadı. Dediğim gibi yine sen evlisin burada bir evimiz var gerekirse 4-5 ayda bir gidersin dedi. Ve bu durum canımı sıktı açıkçası. Ben ailemi, memleketimi ve memleketteki evimi aşırı özlüyorum çok canım yanıyor. Evlenmeden önce bu denli zorluk çekeceğimi bu kadar üzüleceğimi gerçekten bilmiyordum. Belki söylenenler olacaktır bu duruma çünkü insanlar ailesini sevse bile bir sınır çiziyor ama bizde durum farklı bizim farklı bir bağımız var kardeşim vefat etti ben tek çocuk kaldım ve ailemle aramızds daha farklı hassas bir bağ oluştu. Hem ben üzülüp özlüyorum hem onların yalnızlığına canımı sıkıyorum. Eşimle başka konuda sorunlarımız yok bu arada çok iyi anlaşırız ama bu konuda biraz anlaşmazlık yaşadık. Sizce ne düşünmeliyim ne yapmalıyım? Kim haklı bilemiyorum :KK43:
2 ayda bir gitmek fazla değil mi?

Zamanla Aileniz de sık sık gitmenizi istemeyecektir.

Yok herşey istediğiniz gibi olsun elbette sadece kadınların hep erkek tarafında yaşamasi falan hep kadınların fedakarlık yapmasi beni sıkıyor adet buymuş gibi tüm çevreyi bırakıp gitmek falan .Ben kızımı vermiyorum vermem öyle kendi memleketine götürecek olana onlara da uzak banada uzak .Yada damat gelsin toplaşıp bilemem artık 😂Fena kaynana olacağım galiba😂😂😂😂Bu kk benide bozdu galiba 😂

asla fedakarlik diyemem. Bir seçim yapti - h3r secim gibi sonuclarindan o sorumlu.
buraya kendi istegiyle gelip bubam da bubam, esim dostum diyip her firsatta gidip uzunca kalmak isteseydi (ki iki ayda 15 gün benim icin oldukca uzun bir süre) zaten "bundan bana koca olmaz" derdim, ayrilirdim.
bugun hadi gidip geliyorsunuz. 28 yaşindasiniz cok bekleyeceginizi sanmam, yarin hamile kalinca.ne yapacaksiniz? karni burnunda birkac ayda bir 10 saatlik yolculuk mu yapacaksiniz? ya da gidip dogumu da orada mi yapacaksiniz?
yine son vereceksiniz bu kadar sık gidip gelmeye.
ya da bebişiniz dogdu. gun gelip yıkanmaya vakit bulamazken cidden birkac ayda bir bebegi otobüse atip memlekete mi gidip tüm rutinini bozacak mısınız??
bu size normal geliyor mu?
bılmıyorum duygusallik dediginiz mantığı kaybedip sacmalayip aglamak mi?
duygusalim, sevgilim, aşkim diye mantiksiz bir secim yapip uzaga gelin gitmissiniz. birazcik mantigini kullanan herkes uzak mesafe iliskisinde hele de calisan - degistiremeyecegi isi olan karşı tarafsa kendisinin onun sehrin3 tasinacagini bilir. en basindan ona göre ilerler ya da ayrilir. sizin gibi "hadi bir baslayayim" diyip asik olup iyice baglanip, mucadele edip birlikte hayaller kurup sonra "ama sevdim" diye tasinmak da mantiksiz bir duygusallik. en basindan bu konuyu düşünüp o kisiyle konuşup flortu kesecektiniz (eger amaciniz "aman canim takiliriz" degilse).
zaten salt duygularla mantiksiz bir secim yapip ailenize bu kadar düşkünken uzaga gelin gitmissiniz. simdi de salt duygularla mantiksiz secim yapip evinize-yeni ailenize alismak yerine zirt pirt aile evine dönmeye heves ediyorsunuz.
bence biraz yaşinizin kadini olun, gereksiz ve size zarar veren duygusalliktan arinmaya çalışın. yakinda anne olacaksiniz. sacma sapan - hissi duygularla mi yetistireceksiniz cocugunuzu yoksa mantikli- bazen zor da olsa tutarli sekilde mi? "ay cok duygusalum, gozyasina kiyamam" diye yanlis yaptigi her seye göz mü yumacaksiniz mesela?
biraz kendinizi torpulemeniz - evinize alismaniz lazım
calismiyorsaniz da hobi bulun kendinize. punç öğrenin mesela yastik kiliflari yapın hem evinizdeki koltuklara hem annenizin evine. ya da makreme yapin, cicek yetistirin, kedi alin...
su yaadiginiz sehirle bag kurmaya çalısin.
ilk aylar her zaman icin en zorudur ama alismaya calisin.
Haklısınız evet :KK43: bu gerçekleri düşünüyorum elbet. Çocuk olursa daha kısıtlanıcam biliyorum. Bu yüzden çocuk yapmayı geciktirmeyi bile düşündüm. Kafam çok karışık gerçekten. Biz görüşmeye başladığımızda iş konusu belirsizdi aslında. Biz evlenmeye yakın netleşti. Burada yaşamama ihtimalimiz daha yüksekti. Ama son anda böyle bir durum oluştu. Ve bu duruma başta çok üzüldüm ancak artık bırakamayacak bir seviyeye gelmişti ilişkimiz. Yoksa hep sorguluyorum zaten yanlış mı yaptım diye. Ama eşimden yana şikayetim yok hiç şükür. Kendimi bir şekilde oyalamaya çalışıyorum zaten. Tablo falan yapmaya çalışıyorum. Bir tane kedim var memleketten getirdim. Yolculukta o da benimle geliyor bana iki katı zor oluyor mesela. Kendi oyalanmamdansa anne babamı düşünüp üzülüyorum onlar yalnız diye işte... Ama bazı şeyleri aşmak lazım biliyorum

2 ayda bir gitmek fazla değil mi?

Zamanla Aileniz de sık sık gitmenizi istemeyecektir.
Annem hiç baskı kurmaz zaten. Üzülse bile içinde yaşar bana belli etmez. Sürekli buraya gel demez hiç. Sadece ben sık sık gitmek istiyorum. Ama 3-4 ayda bir gitmeye karar verdiö

Yok herşey istediğiniz gibi olsun elbette sadece kadınların hep erkek tarafında yaşamasi falan hep kadınların fedakarlık yapmasi beni sıkıyor adet buymuş gibi tüm çevreyi bırakıp gitmek falan .Ben kızımı vermiyorum vermem öyle kendi memleketine götürecek olana onlara da uzak banada uzak .Yada damat gelsin toplaşıp bilemem artık 😂Fena kaynana olacağım galiba😂😂😂😂Bu kk benide bozdu galiba 😂
Zamanında ailemi anlamamışım ama kimse el bebek gül bebek büyüttüğü kızını uzaklara vermek istemez gerçekten ben olmayan çocuğum için bile bunu düşünüyorum :KK43: ben de bu konuda kötü kaynana olabilirim dediğiniz gibi ama siz daha keskin gibisiniz 😂

Siz evlendiğiniz zaman keşke ailenize yakın bir yerde otursaymışsınız. Durumunuzu kaybınızı anlıyorum ama aynı şekilde eşiniz 2 ayda bir 15 günlüğüne gitse siz ne yapardınız ? Gerçekçi olalım. Tabi ki gideceksiniz sağlık durumları olursa belki 1 ay da kalacaksınız o ayrı bir şey.
Yani burada herkes yazıyor ama biraz böyle olabilecek şeyleri mantıken düşünüp yazmak lazım.
Nasip olmadı keşke yakın olsaydım aileme :KK43: evet haklısınız o yüzden 3-4 ayda bir gitmeye karar verdim

Valla kimse kusura bakmasın bu konuda büyük de konuşurum. Ben aileme çok düşkün olmadığım halde onlardan uzak kalmayı kabul edebilecek bi insan değilim. Üniversite okurken aramızda 5 saat mesafe vardı. Okurken dedim ki bir daha asla ailemle aramda bu kadar mesafe olmayacak. Dediğimi de yaptım. KPSS’ye dahi girmedim. Atanıp araya uzaklık girmesin diye. Eşimle sevgiliyken şehir dışından bir iş teklifi almıştı. Birlikte o şehre taşınmayı teklif etti. Kabul etmedim. Evlendikten sonra yurtdışından teklif geldi eşime sen gidebilirsin ben ailemden uzak kalmak istemiyorum dedim. Eşimle hiç tanışmazken üniversitedeki flörtlerimle hiç ciddi düşünmedim çünkü hepsi başka şehirlerdendi. Yani evlenip barklandıktan sonra aileme düşkünüm diye boşuna eşinizi darlamayın. Madem düşkündünüz neden evlenip şehir dışına gittiniz ? Ki ailenizde özel bir durum da var. Eşiniz sürekli sizin yol paranızı karşılamak zorunda değil. Git gel masraf. Siz yokken yaşam düzeni bozulacak ayrı dert. Bu arada 2 ay gayet ideal ama kendiniz çalışmıyorsanız böyle bişey için diretemezsiniz. Çalışıyor olsanız zaten gidemezsiniz. Bence canınız sıkılıyor gerçekten düşkün olsanız o kadar uzaklaşamazdınız.
Ben üniversiteyi de kendi şehrimde okudum. Bu yüzden memleketten bir çıkma isteğim vardı. Memleketimi severdim ama bunalmış hissediyordum orada. Küçük bir şehir pek bir şey yoktu ve kendimi bildim bileli oradaydım sıkılmıştım. Ayrıca bazı akrabalardan uzak kalmayı çok istemiştim bu konuda bazı problemlerim vardı. Eşimle de başta nerede yaşayavağımız belirsizdi. Bir anda gelişti onun memlekette yaşama durumu. Ve artık ilişki olarak çok ilerlemiştik netleştiğinde. Eşimin şehrini seviyorum onda bir sorun yok. Ayrıca yanılıyorsunuz canım kesinlikle sıkılmıyor burada güzel vakit geçiriyorum bu konuda bir problemim yok. Aileme düşkünüm ancak evlenmeden önce o psikolojik buhranla bazı gerçekler zor anlaşılıyor. Biliyordum zorluk çekeceğimi ancak bu denli olacağını asla düşünmedim. Yaşamak başkaymış bunu evlenınce anladım

Ay anneannenize Allah rahmet eylesin ne kadar doğru söylemiş yaa. Tam olarak anlatmak istediğim şey. Ben aileme düşkün olmadığım halde aradaki mesafeyi göze alamadım. Ölüm var hastalık var. Şıp diye yanlarında olmak istediğime karar verdim. Ne iş ne aşk engel olamadı bu kararıma. Hadi iş meselesini de anlarım ama koca için şehir değiştirmek ne bileyim 😂 ondan sonra kocanın ailesi abluka altına alınca vay anam vay babam gidemedim gelemedim. E kocan yollamazsa gelemezsin sen kendin kabul ettin ananı babanı bırakıp kocanın aile apartmanına taşınmayı 😂
Keşke bilmeden yorum yapmasanız. Aile apartmanında değilim. İşe yakın bir apartmandı ve bize uygundu. Ev bulmak ne kadar zor bilirsiniz herhâlde. Ayrıca kendi evimizi yaptırıp çıkma durumumuz var buradan. Eşimin ailesi abluka altına almıyor. Maalesef her söylediğinizde yanıldınız. Kayınvalidem tatlı bir kadın sürekli bana dahil olmaya ya da karışmaya çalışmıyor. Benim problemim bunlar değil bakın olsaydı dertlerimin arasında sıralardım merak etmeyin

Bu yoğun aile duygularınızı eşinize yansıttıysanız o da evliliğe alışamayacağınızdan kaygılanmış olabilir.
Yani biliyor düşkünlüğümü. O da evden bu kadar kısa sürede 15 gün uzak kalmamı hoş karşılamıyor ev düzenimiz bozulursa diye. yoksa sağ olsun her konuda destek. Yine bu konuda da destek olmaya çalışıyor yine gidersin diyor ama 4 ayda bir 15 gün falan olsun bu kadar ayrı kalmayalım diyor

Ben esinize hak verdim. 15 gün kalmak istiyorsanız ya en azından 4 ayda bir,
2 ayda bir gitmek istiyorsanız da 15 gün değil 4-5 bilemedin bir hafta kalmanız daha makul. Ya gidişlerinizin arasinı açın, yada kalış sürenizi azaltın.
Ailenize gidin tabi ki ama ortayı da bulun. Kendinizi onun yerine koyun 15 gün yalnız bırakması sizi kırıp incitmez miydi?
Haklısınız. 3-4 ayda bir gitmeye karar verdim

Eşim 2 ayda 1 ,
15 gün beni bırakıp ailesiyle kalsa bunu hoş karşılamazdım.

E tamam onlar gelsinler ne var ki bunda? 4 - 5 ay bana da uzun geldi. .en azından 3 ay yapın bari ortayı bulun. Aileni göreceksin tabiki .Ne kadar kalıyorsun gittin mi mesela belki çok uzun yalnız kalmak canını sıkıyor olabilir bir süre sonra ondan dedim . Ailenle sıkıntısı yok bence eşinin öyle olsa onlar gelsin kalsın demez. Evde işler zor geliyor olabilir mi ?
Eşim ailemi sever zaten hiç problemi yok. Sürekli arar hal hatır sorar. Ben de öyle düşünüyorum artık3-4 ayda bir gidicem. Ailemde fırsat buldukça gelecek. Evet bu kadar kısa zamanda bu kadar ayrı kalmamızdan hoşlanmıyor o yüzden diyor zaten. Yoksa işten falan değil ben diyorum ben gidince annenlerde kal istersen hem beraber vakit geçirirsiniz hem yalnız kalmazsın diye hem de pek işi olmaz böylece yoksa iş yerinde yeterince yoruluyor zaten ben de daha yorulsun istemem

X