• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun

Net şekilde haklısınız. Virüs muhabbeti bitince kreşe verin. Gerçekten çocuk iyi bakılmıyor. Çocuğun başında durmak bakmak değildir. Yetiştirdikleri de ortada yani.
Evlerine gönderin, bakıcı bile şunlardan iyidir.

Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.

Net şekilde haklısınız. Virüs muhabbeti bitince kreşe verin. Gerçekten çocuk iyi bakılmıyor. Çocuğun başında durmak bakmak değildir. Yetiştirdikleri de ortada yani.
Evlerine gönderin, bakıcı bile şunlardan iyidir.
Kesinlikle.Su durumlar geçsin ilk isim o olacak

Hayir, anlattiklarindan sen haklisin. Bunun yerine bakici tutsan kafan daha rahat olur, masrafin da daha az. Direkt soyle, is bolumu yap. Her seyi sen yapma. Aksam yemegini kim yapiyor? Sen yapiyorsan birak yapma. Disarida ye oyle eve git gerekirse. Kizina da ona uygun yemekler hazirla. Cici bebeyle cocuk buyutulmez. Onceden yiyeceklerini hazirla birak istersen.

Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.
Ev işini geçtim de ortada bir çocuk varsa ilgilenilmek zorunda. Sebze değil bu kendi kendine büyümüyor. Onunla oyun oynanması, basit de olsa aktivite yapılması lazım. Kaldı ki beslenmesi bile düzgün sağlanmıyormuş, Küçük çocuğa bir yumurta olsun kırmamak bu kadar zor olmamalı.

Memuriyetin hayırlı olsun. Çocuk bakım işi ne yazık ki yakın çevre ile olmuyor. Hem çocuğu aç bırakıyor hem ilgilenmiyor. Neden buna müsade ediyorsun? Çocuğunun psikolojisini düşünemiyorum... hiçbir çocuk ilgi için yalvarmamalı, ağlamamalı...

Ayrıca anlamadığım kayınların neden geliyor, evleri yok mu? Kocaman adamlar kendi başlarının çaresine bakabilmeliler. Onlara yapacağın o kadar masrafı bakıcıya ayırsan çocuğuna çok iyi bakılırdı eminim. Bakıcılarla çalışmak çok zor ama senin şu anki durumun da çok zor. Çocuğunun ve senin sağlığın açısından kayınvalidenin gelmemesini sağlasan çok daha iyi olur.

Kendi kullandırdığın sürece alışkanlık edinecekler ve seni hep ama hep kullanmak isteyecekler...

Eşine hiçbir şey söyleyemiyorum. Tam bir ana kuzusu 🤷🏼‍♀️ Yaptıkları pislikleri fotoğrafla, ileride ailesini savunursa önüne koyarsın en azından.

canım cancağızım. kayınların, kayın validen nasılsa bize muhtaç diye seni çalışan köle olarak görüyorlar sanırım.
ha şu var kayınvaliden evde temizlik yapmak zorunda değil çocuğa bakıyorsa.

ama görünen o ki çocuğun başında bekçi gibi durmak da çocuğa bakmak olmuyor.

bu işin çözümü yok ne yazıkki. çünkü eşiniz, kardeşleri bir düzene alışmışlar siz o düzende dış kapının dış mandalısınız. kendi evinize çıkıp kendi düzeninizi kurmadığınız sürece onlara ne deseniz ne anlatsanız boş.

Hayir, anlattiklarindan sen haklisin. Bunun yerine bakici tutsan kafan daha rahat olur, masrafin da daha az. Direkt soyle, is bolumu yap. Her seyi sen yapma. Aksam yemegini kim yapiyor? Sen yapiyorsan birak yapma. Disarida ye oyle eve git gerekirse. Kizina da ona uygun yemekler hazirla. Cici bebeyle cocuk buyutulmez. Onceden yiyeceklerini hazirla birak istersen.
Aslında yapmam ama çocuk için yapayım diyorum ondan yapıyorum.Bazen hazirladigim ertesi güne kalmıyor bile😔

Ev işini geçtim de ortada bir çocuk varsa ilgilenilmek zorunda. Sebze değil bu kendi kendine büyümüyor. Onunla oyun oynanması, basit de olsa aktivite yapılması lazım. Kaldı ki beslenmesi bile düzgün sağlanmıyormuş, Küçük çocuğa bir yumurta olsun kırmamak bu kadar zor olmamalı.

Kadının çocuğa layıkıyla bakmadığı zaten ortada. Bakıcı tutmak yerine işinin ehli olmayan yaşlı insanlara düzenlerini de bozarak çocuk emanet ederseniz bunlar kaçınılmaz olur.

Hiç bişey yapmak zorunda değil ama. Çocukla ilgilenmek, ihtiyaçlarını karşılamak anne babanın görevidir. Kimseyi buna zorlayamazsınız, bunun için biriyle ücret karşılığı anlaşmadıysanız. Babaanne kendi bildiği gibi, gücü yettiği kadar bakar.

canım cancağızım. kayınların, kayın validen nasılsa bize muhtaç diye seni çalışan köle olarak görüyorlar sanırım.
ha şu var kayınvaliden evde temizlik yapmak zorunda değil çocuğa bakıyorsa.

ama görünen o ki çocuğun başında bekçi gibi durmak da çocuğa bakmak olmuyor.

bu işin çözümü yok ne yazıkki. çünkü eşiniz, kardeşleri bir düzene alışmışlar siz o düzende dış kapının dış mandalısınız. kendi evinize çıkıp kendi düzeninizi kurmadığınız sürece onlara ne deseniz ne anlatsanız boş.
Temizlik yapmak zorunda degil ama cocuklarinin kirlettigini kendisi ya da ogullarinin temizlemesi gerek bence . Misafir degiller ki. Ben kirletirsem ben temizlerim. Ev sahibi calisiyor zaten.

Aslında yapmam ama çocuk için yapayım diyorum ondan yapıyorum.Bazen hazirladigim ertesi güne kalmıyor bile😔
Cocugun onceligin olsun. Babaanne senin cocugu besleyecegine sen onunkileri besliyorsun. Yemekler kalmiyorsa onceden ayir, bu kizimin yarinki yemegi diye koy dolaba. Herkes yettigi kadar yesin, kalaniyla doysun. Bu ne boyle. Sen mi kayinlarinin bakicisisin, senin kizina mi bakiliyor belli degil.

evet haklısınız yani diğer 2 genç oğlanın pisliklerini yeni genç gelin kızımız temizlemek zorunda değil ki.

çocuğa bakıyoruz diye heralde ye iş yangel yat. 800tl doğalgaz gelmiş.

bu işin tek çözümü, ayrı eve çıkmak yada, akşam geldinmi al çocuğu korona bitince çık dışarda ye. eşinlede aranı iyi tut. tartışma.

onlarda naparsa yapsınlar evde aç kalsınlar bir iki belki akıllanırlar dicemde nerde..

Iyide bunların size yükten başka hiçbirşeyi yok parazit olmuşlar artık. Gönderin hepsini gitsin evine anneniz gelsin kalsın sürekli zaten sonra inşallah açılır kreşler kızınızda gider yaşı gelmiş nasılsa. Ne para birikir bunlarla ne iş biter . En azından onlar olmasa kafanız rahat olur. Elbette yapmak zorunda degil ama torun bakmaya gelen toruna yemek hazirlasin bir zahmet .Kocanız bir öküz ona söyleyeceğim tek şey su gelsinde kendi kalsın milletin temizligini yapsın o zaman . Sizin için değiştin sen diye şov yapacağına şartlar değişti karıma destek olun desin ailesine bir zahmet . Bu konuda net olun kvye , kaynınıza falanda yüz vermeyin. Hem gelinin maaşı yiyecekler oturup hem eli işe gitmicek hem ortalığı batıracak ay ne güzel hayat ben gelip ben bakayim çocuğunuza nasılsa maksat bir başında durmak boş boş değil mi .

Ben senin yerinde olsam kaynana ve 2 kayina harcadigim paraya bakici tutarim. Bakiciya sunu yedir bunu yedir dersen yedirir. Bakicinin evine gotursen bile yemegini koyarsin yanina. Bu sekilde hem yorulur hem minnetli kalirsin. Memurmuşsun gerekirse maasinin yarisini ayir ama kimseye minnet etme. Cocugun mutlulugu daha onemli

Hemen bakıcı bakmaya başla 3 bin mutfak çok değil mi yahu :oha: onlar senin evine geldiyse eğer o kayınlarinda biraz olsun yardim etmek zorunda 2 aile yaşıyor sonuçta aa çocuğa bakıyor o bişey yapmasın ne bekliyorsun falan gibi düşünmüyorum benim çocuğuma bakar benim paramın fazlasıyla o eve giderse kaynananız yemekte yapabilir eskiden yapamıyor muydu yani siz yokken yapabilir 1 kap çok değil... eşinizde çok kaba yardim et sanki öldün mü anneme laf etmeymiş bari git kardeşlerine söyle toplu olun şöyle yapın diye... bitanem bul bakicini güvenilir birini yemeğini de yapar evini de toplar yükünü hafifletir paranda baya yüksek oranda cebinde kalır mutfağa 3 bin diyince baya şoke oldum 😨 bencil insanlar akşama kadar oturur sen gelince de kesin ölüyorum anam bitiyorum çocuk yordu mahvoldum diyordur . Zihniyette aynen şudur gelin o herhalde yapacak Nolmus çalıştıysa biz onun yasında neler yapıyorduk ohooooo👌 BAKICI HEMEN BAKICI BUL

Kötü bir döneme denk geldiniz maalesef işe başlamak için. Hem işyerinde hem ailenizde yaşadığınız sorunların çoğu bundan. Bakıcı bulabilirsiniz, harcadığınız parayı bakıcıya verseniz inanın çiçek gibi bakar. İşsizlik almış başını gitmiş, size arkadaş bile olur bakıcı . Gönderin gitsin, kıl konusu sinirlerimi bozdu şu an mantıklı düşünemiyorum 😂

Back
X