• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hassasım? :(

dertli45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
243
73
28
34
Hanımlar merhaba

Biz evleneli 1.5 sene oldu. Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz evimizin içi geçen sene her şeyiyle sıfırdan yapıldı.
İşten geldikten sonra kayınvalidem burda oldukça yemek yapıyor sağolsun..
Şuan eşimle bende 1.5 senede iyi para biriktirdik. Arabamız var ama yenilemek istiyoruz. ( otomatik vites vs olsunn diye) Takılarımız vs de duruyor. Ama tabiki araba için onları satmayacağız.
Dün babamlardaydım. Tabiki bizde daire almak istiyoruz hani hemen taşınmasak bile yatırım olacak bizim için. Ama eşimle ikimizin düşünceside biraz daha nakit çıkartıp o şekilde borca girmek. Kredi korkutuyor. Neyse; dün tamam biliyorum babamın bizi düşündüğü için dediğini ama çok kırıldım babama.

Daire alın borca girin yoksa millet sizden sürekli para isteyecek. ( bi önceki konumu bilenler vardır. )

Bugün iş yerinde sormuşlar babama ortanca damadın evi var mı babamda var demiş. Kimin üstüne demişler babamda; damadın babasının üstüne demiş. Güya arkadaşlarıda demiş ki ; O zaman onun bişeyi yok babasının üstüneyse vs diye. Bekleyin bekleyin paranız aynı kalcak bilmem ne saydı durdu. Eşim yoktu ben vardım sadeece. Biliyorum iyiliğimizi düşündüğünü ama bizde bu şekilde düşünüyoruz. Kim istemez ki ev sahibi olmak di mi sonuçta?

Sürekli gittiğimde hep aynı muhabbeti yapıyor. Ve bu durum beni rahatsız ediyor. Tabiki bizim düşüncemiz var ama her gittigimzde uslubuda dalga geçer gibi olduğu için kırılıyorum. Çok mu hassasım anlamadım :(

Hanımlar merhaba

Biz evleneli 1.5 sene oldu. Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz evimizin içi geçen sene her şeyiyle sıfırdan yapıldı.
Şuan eşimle bende 1.5 senede iyi para biriktirdik. Arabamız var ama yenilemek istiyoruz. ( otomatik vites vs olsunn diye) Takılarımız vs de duruyor. Ama tabiki araba için onları satmayacağız.
Dün babamlardaydım. Tabiki bizde daire almak istiyoruz hani hemen taşınmasak bile yatırım olacak bizim için. Ama eşimle ikimizin düşünceside biraz daha nakit çıkartıp o şekilde borca girmek. Kredi korkutuyor. Neyse; dün tamam biliyorum babamın bizi düşündüğü için dediğini ama çok kırıldım babama.

Daire alın borca girin yoksa millet sizden sürekli para isteyecek. ( bi önceki konumu bilenler vardır. )

Bugün iş yerinde sormuşlar babama ortanca damadın evi var mı babamda var demiş. Kimin üstüne demişler babamda; damadın babasının üstüne demiş. Güya arkadaşlarıda demiş ki ; O zaman onun bişeyi yok babasının üstüneyse vs diye. Bekleyin bekleyin paranız aynı kalcak bilmem ne saydı durdu. Eşim yoktu ben vardım sadeece. Biliyorum iyiliğimizi düşündüğünü ama bizde bu şekilde düşünüyoruz. Kim istemez ki ev sahibi olmak di mi sonuçta?

Sürekli gittiğimde hep aynı muhabbeti yapıyor. Ve bu durum beni rahatsız ediyor. Tabiki bizim düşüncemiz var ama her gittigimzde uslubuda dalga geçer gibi olduğu için kırılıyorum. Çok mu hassasım anlamadım :KK43:
Babanızın böyle karışması doğru değil bu ikinizin vereceği bir karar herkes ev alarak evlenmiyor sonuçta kısmet olursa alırsınız ileride,ama diğer konunu hatırlıyorum ne yaptın istedin mi paranı ve sende ev almak istiyor musun peki alınca taşınacak mısın.

Babanız tamamen sizi düşünüyor ve muhtemelen KP, KV elinden kurtulun istiyor. Ne bileyim ben de kızımın durumu iyi olsa, ev alabilecek olsa dünürümün evinde değil kendi evinde olsun isterim. Zaman ne getirir bilinmez. Borç da bir şekilde ödeniyor, dediği de doğru para birikir sonra hiç ummadığın şekilde gider anlamazsın.

Kusura bakmayın da babanız ortalık karıştırıyor. Bunu bir kayınvalide söylese kıyamet kopar.Fişfiklemek tabiri

tam bu durumlar için.Ananın babanın malı kimin? Evlatlarının.Yanında mı götürecek????

Aaaa millete ne yaaa.Baban ağızlarının payını verememiş mi?Babamın işyerindeki arkadaşlarına ne benim kocamın oturduğu evin tapusunun kimin üzerine olduğu.
Ayrıca ne babanı ne de başkasını da ilgilendirmez sizin ekonomik kararlarınız.Tavsiyesini yapar geçer bir büyük olarak.

Baban iyiliğinizi yatırımlarınızla değil,mutlu olmanız anlaşmanızla düşünmeli.

yatırım yapmak ayrı bir şey babanın üslubu ayrı bir şey

hani baban evlenirken o evin kp in olduğunu bilmiyor muydu

siz ister ev alır ister araba alırsınız isterseniz de hepsini yersiniz

en fazla hani ileride lazım olur birikim yapın vs denir de bu kadar karışmaması lazım

aynı şeyi kp dese kızarız ona ne bizim evimizin iç işinden diye

çok fazla maddi konulara girmeyin

gerekirse de siz de şaka yollu biz de kocaman insan olduk biliriz ne yapacağımızı deyip kapatın konuyu

yarın deprem olur taş taş üstünde kalmaz mesela o zaman ne yapayım evi arabayı

Babanızın böyle karışması doğru değil bu ikinizin vereceği bir karar herkes ev alarak evlenmiyor sonuçta kısmet olursa alırsınız ileride,ama diğer konunu hatırlıyorum ne yaptın istedin mi paranı ve sende ev almak istiyor musun peki alınca taşınacak mısın.

Almak istiyorum canım tabi ki şuan ki evim küçük zaten. İleriye doğruda taşınmak istiyorum. Mesela 3-4 sene sonra vs.
İsteyemedim.. Utandım :(

Babanız iyiliğiniz için söylüyor Ama sizi rahatsız eden bir durum yoksa kime ne?!

Almak istiyorum canım tabi ki şuan ki evim küçük zaten. İleriye doğruda taşınmak istiyorum. Mesela 3-4 sene sonra vs.
İsteyemedim.. Utandım :KK43:
o zaman araba almayın hiç zaten bir sürü masrafı çıkar durdurk yere para gider hem aldığın fiyata satamazsın,kaza vs yapsan yine düşük fiyata gider.3-4 sene sonra ise o zaman biraz daha birikim yaparsınız,ayrıca babanızda ortalığı karıştırıyor resmen hele iş arkadaşları neden karışıyor orası tuhaf.

Babanız tamamen sizi düşünüyor ve muhtemelen KP, KV elinden kurtulun istiyor. Ne bileyim ben de kızımın durumu iyi olsa, ev alabilecek olsa dünürümün evinde değil kendi evinde olsun isterim. Zaman ne getirir bilinmez. Borç da bir şekilde ödeniyor, dediği de doğru para birikir sonra hiç ummadığın şekilde gider anlamazsın.

Evet doğru diyor ama uslubuna çok kırıldım küçük düşürür gibiydi insanı :(

Kusura bakmayın da babanız ortalık karıştırıyor. Bunu bir kayınvalide söylese kıyamet kopar.Fişfiklemek tabiri

tam bu durumlar için.Ananın babanın malı kimin? Evlatlarının.Yanında mı götürecek????

Bizde düşünüyoruz zaten kendimize göre birşeyler. Ben zaten karışmasında demiyorum kesinlikle. o iş yeri arkadaşları muhabbeti canımı sıktı :(

Annenizw rahatsizliginizi belirtin

babanizo frenlesin.babaizin tavri hiç

hoş degil..

Aaaa millete ne yaaa.Baban ağızlarının payını verememiş mi?Babamın işyerindeki arkadaşlarına ne benim kocamın oturduğu evin tapusunun kimin üzerine olduğu.
Ayrıca ne babanı ne de başkasını da ilgilendirmez sizin ekonomik kararlarınız.Tavsiyesini yapar geçer bir büyük olarak.

Baban iyiliğinizi yatırımlarınızla değil,mutlu olmanız anlaşmanızla düşünmeli.

Acaba diyorum bizi gaza getirmek için mi uydurdu bilemedim.
Tavsiyesi başım gözüm üstüne uslubuna kırıldım. :(

yatırım yapmak ayrı bir şey babanın üslubu ayrı bir şey

hani baban evlenirken o evin kp in olduğunu bilmiyor muydu

siz ister ev alır ister araba alırsınız isterseniz de hepsini yersiniz

en fazla hani ileride lazım olur birikim yapın vs denir de bu kadar karışmaması lazım

aynı şeyi kp dese kızarız ona ne bizim evimizin iç işinden diye

çok fazla maddi konulara girmeyin

gerekirse de siz de şaka yollu biz de kocaman insan olduk biliriz ne yapacağımızı deyip kapatın konuyu

yarın deprem olur taş taş üstünde kalmaz mesela o zaman ne yapayım evi arabayı

Ben cevap veremedğim için oluyor zaten bunlar. Haklısınız ama her gittiğimde konusu açılıyor :(

Kredi işine girmeseniz de paranız oldupu yerde değwrlenmeyecek canım baban bu konuda belkı haklı.siz nakit biriktirmeye çalıltıkça ev fiyatları da artacak bunu da düşünün derim.
Bu zamanda borcsuz ev işine girmek zor.inşallah hayırlısı olur

Biz de annemin evinde oturacağız. Tapu muhtemelen annemde kalacak. Kayınpederim eşime bunları söylese çok alınırım ara bozuyor diye. Ciddi anlamda da mesafe koyarım.
Çok ayıp etmiş babanız.
Babanıza bence sizin evde otursak da böyle der miydin baba diyin anlasın hatasını aranızı bozmaya kalkmasın

Babam ne iş yerinde benim ev araba muhabbetimi yapar,nede paramıza karışır. İstediğimizi alırız,bazen satarız. Bazen babama garip gelir,niye böyle yaptılar diye anlamlandıramaz ama sadece hayırlı olsun der. Kim ne karışır parama!

Babanızın yaptığını kayınvalide yapsaydı şimdi burası ayağa kalkmıştı.
Sizin olaya gelirsek, babanız tabiki sizin iyiliğinizi düşünüyor. Belki size cesaret vermek için söylüyordur. Kötülük olduğunu sanmıyorum.

Hanımlar merhaba

Sürekli gittiğimde hep aynı muhabbeti yapıyor. Ve bu durum beni rahatsız ediyor. Tabiki bizim düşüncemiz var ama her gittigimzde uslubuda dalga geçer gibi olduğu için kırılıyorum. Çok mu hassasım anlamadım :KK43:

Valla babanın genel uslübu buysa yapacak bişey yok, sonuçta kızının geleceği sağlama alınsın istiyor tamam kırılabilirsin de bu gibi durumlarda niyete bakmak lazım

ben babanıza hak verdim

baba olarak sana yardımcı olmaya çalışmış iyi niyetinize kurban gtmeyin diye

ki ben de her zaman heryerde söylerim paranız olduğunu bilen olursa muhakkak tırtıklayan da olur öyle ya da böyle çaktırarak ya da çaktırmadan nasıl olsa onlarda para var diye

bence siz fazla hassassınız kendinize akıl verirken cahil yerine koyuluyor gibi hissedip kırılmanız normal ama olay sizi kırmak aşağılamak düşünemezsin sen demek değil bence
size iyi niyenizi suistimal ederler diye uyarmış normal bu bence

babadır doğrudur annedir doğrudur demek iddalı olur zaman zaman anne babalarda yanlış düşünebilir
sizin doğrularınız olsun kv kp anne bananın tavsiyelerini alın doğru olduğuna inandığınız tavsiyeleri uygulayın yanlışları engelleyin yanlış bile olsanız bu sizin yanlışlarınız olsun

Eşiniz duyarsa çok üzülür bence.
Eşinin malından mülkünden kime ne??
Ev olsun olmasın onlara ne yararı ya da ne zararı var.
Babanıza söyleyin kimse burnunu sokmasın böyle şeylere!

Back
X