- 7 Mart 2013
- 6.095
- 18.333
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herhalde sizin aileniz öyle. Ne demek oynayan kadınları izleyen beyler falan çirkin diyorsunuz bir de . Düğünümde 2 dk bile oturmadım, kimsenin de gözünü dikip beni izlediğini sanmıyorum çünkü hep beraber eğleniyorduk. Yerinizde olsam kına yerine mevlit okutur, nikah yapardım. Hatta takıyı da adamlar eşinize taksın çok çirkin bence bir adamın bir kadına takı hediye etmesiYok maalesef haram :) ahh.. Yanlış bilinen çok şey var işte. Ailem de tıpkı böyle düşünüyor fakat karışık bir ortamda böyle oynamalı müzikli şeyler haram.. Zaten beylerin oturup oynayan kadınları seyretmesi bana oldum olası çirkin gelmiştir.
Müzik haram diyen kim? Merakınızi gidermek zorunda değilim. Ben yorumunuzda başka bir şeye takıldım. Onu da anlamayacaksınız. Neyse.Neden??
Madem müzik haram, haram olduğunu söyleyenler lütfen müziğin haram olduğunu açıkça belirten Kuran bölümünü yazabilir mi?
Kına için kadınlar arasındadır diye davetiyede belirtin. Düğün için de yemekli, mevlütlü vs diye yazın. İçeriği anlayan anlar bu şekilde. Gelmek istemeyen gelmez.Her şeyi biz yapıyoruz nişanlımla.. Bu konuda kimse elini taşın altına koymadı, Allah'tan ki ikimiz de çalışıyoruz..
Ya lütfen tartışmayın, zaten gerginim bunalmış vaziyetteyim böyle bir tartışmaya sebebiyet vermek istemem..Neden??
Madem müzik haram, haram olduğunu söyleyenler lütfen müziğin haram olduğunu açıkça belirten Kuran bölümünü yazabilir mi?
Maalesef öyle. Gerçekten. Şahit oluyorum böyle şeylere, olmasam yazmazdım..Herhalde sizin aileniz öyle. Ne demek oynayan kadınları izleyen beyler falan çirkin diyorsunuz bir de . Düğünümde 2 dk bile oturmadım, kimsenin de gözünü dikip beni izlediğini sanmıyorum çünkü hep beraber eğleniyorduk. Yerinizde olsam kına yerine mevlit okutur, nikah yapardım. Hatta takıyı da adamlar eşinize taksın çok çirkin bence bir adamın bir kadına takı hediye etmesi
Benim kapatasım geldi. Hakkaten.. Azıcık ferahlayayım dertleşeyim diye geldim daha bi bunaldım. Bakayım nerden siliyoruzBu konu kapanır ahanda buraya yazıyorum
Bu siteyi pek bilmiyorsunuz sanırım dini boyuta girildi mi burada saç baş yolunur mesela yukarıda MissCerrycim dostum diye hitap etmiş ne güzel kibarca öteki demiş ki ben senin nereden dostun oluyorum ha ha yok böyle bir şeyYa lütfen tartışmayın, zaten gerginim bunalmış vaziyetteyim böyle bir tartışmaya sebebiyet vermek istemem..
Maalesef öyle. Gerçekten. Şahit oluyorum böyle şeylere, olmasam yazmazdım..
Benim kapatasım geldi. Hakkaten.. Azıcık ferahlayayım dertleşeyim diye geldim daha bi bunaldım. Bakayım nerden siliyoruz
O zaman çevrenizi gözden geçirin? Belki de bu kadar yasak gözüyle görüldüğü için adamlar çiftetelli oynayan kadını görünce kafayı yiyorlar herhaldeYa lütfen tartışmayın, zaten gerginim bunalmış vaziyetteyim böyle bir tartışmaya sebebiyet vermek istemem..
Benim kapatasım geldi. Hakkaten.. Azıcık ferahlayayım dertleşeyim diye geldim daha bi bunaldım. Bakayım nerden siliyoruz
Yorumlara kapattırın. Konuyu silerseniz banlanırsınız. Geri de gelir konu.Ya lütfen tartışmayın, zaten gerginim bunalmış vaziyetteyim böyle bir tartışmaya sebebiyet vermek istemem..
O zaman kusura bakmasınlar ama siz ne derseniz bir zahmet uymalilarHer şeyi biz yapıyoruz nişanlımla.. Bu konuda kimse elini taşın altına koymadı, Allah'tan ki ikimiz de çalışıyoruz..
Dans edilip ardından Kuran mı okunacak 4 saat sürecek bari dans etmeyin dini düşünüyorsunuz madem musiki grup tutun ayrıca sadece nikah için salon tutmak da çok gereksiz şuan düğün salonları çok pahalıNikahımız salonda kıyılacak, dans edeceğiz(artık nikah kıyıldığı için sorun etmiyorum) daha sonra takı faslı olacak ve Kur'an okunacak büyük ihtimalle, bunu henüz kesinleştirmedik 4 saat sürecek düğün
Dini nikah da resmi olarak geçerli. Müftülükte kıyılıyor. Aile cüzdanı veriliyor orada. İkisi bir arada.sadece dini nikah yapabilrisniz aslında, din adetlerine göre. resmi nikahı da devlet işlerinde aile kabul edilin diye gidin imzalayın bankada dekont imzalar gibi dönün eve madem kimse de gelmesin zaten. hem inanmayıp hem medeni kanun nikahına neden bu kadar özeniyorsunuz ki. ( keşke sadece dini nikahla kalabilsem yazmışsınız yukarda ona istinaden)
Yemek de vardır diye düşündüm ben. Zaten düğünler 4 saat sürmez. Genelde 1 saat sonra başlar. Takıdan sonra da millet toz olur , eğer takı sonda olacaksa. Kalabalık olursa takı süresinden dolayı 3 saat sürsün en fazla.Dans edilip ardından Kuran mı okunacak 4 saat sürecek bari dans etmeyin dini düşünüyorsunuz madem musiki grup tutun ayrıca sadece nikah için salon tutmak da çok gereksiz şuan düğün salonları çok pahalı
Keske dini nikahla kalabilsem dememis, sadece nikahla(resmi) evlenebilsem demiş. Nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız.sadece dini nikah yapabilrisniz aslında, din adetlerine göre. resmi nikahı da devlet işlerinde aile kabul edilin diye gidin imzalayın bankada dekont imzalar gibi dönün eve madem kimse de gelmesin zaten. hem inanmayıp hem medeni kanun nikahına neden bu kadar özeniyorsunuz ki. ( keşke sadece dini nikahla kalabilsem yazmışsınız yukarda ona istinaden)
Elbette ki gittim :) hayal gücüm evet çok geniştir fakat gerçekçiyimdir de.. :) maalesef bazı şeylere gözümüzü çok kapatıyor yahut kendimizce yorumluyoruz belki vicdan rahatlatması bilemem. Fakat ben bu durumdan hoşnut değilim. Her neyse, son sözlerinize hiç hiç katılmadım. Nikahı duyurmak elzemdir. Bunu yaparken de belli ölçüler dahilinde yapmak gerekir, böylesi dinimizce de daha uygun. Düşünceleriniz için teşekkür ederim, farklı bir pencere açmanız hoşuma gitti fakat manzarası pek de bana ve inancıma uygun değildi, kapatıyorum :)