- 29 Kasım 2020
- 896
- 1.642
-
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
Çocuk yine olmayabiliröyle de değil ama hadi hemen cocugum olmazsa beklemek zorunda kalırsam diye düşünüyorum
evlenmiş olmak için evlenecek insan boşanmaz evli kalırdı eski eşiyleÇocuk yine olmayabilir
Bence siz evlenmiş olmak için evlenmek istiyorsunuz
Pardon da bence dedim zaten bu sinir neden?evlenmiş olmak için evlenecek insan boşanmaz evli kalırdı eski eşiyle
Kadın doğru insanı bulup bir an evvel yuva kurmak çoluk çocuk yapmak istiyor yaşı geçmeden
yoo sinirli değilimPardon da bence dedim zaten bu sinir neden?
ben öyle bir izlenim aldım, istediğim yorumu yapma hakkına sahibim değil mi
keske çevremde cogunlugu baz almasa. sevgili oldgmuzu bilenler hemen evlilik ne zaman diye soruyo, birbirimizi cok seviyoruz tamamen olmasa da tanıdıgımızı düşünüyoruz, tabi ki acele etmiyorum ama hayat akıyo ben gec kalıyorum gbi hissediyorum..
aslında iş hayatına yeni atılmıyor, öğrenciliğinden beri hep çalışmış, eğitime gitmeden öncede çalışıyordu ama devlette değildi. devlet olsun diye 8 aylık bi eğitime gitti haziranda da bitecek işte. yani yıllardır çalışan biri ilk kez maaş almayacak paramı rahatça harcayım kafasında olacagnı sanmıyorum.Şimdi ablacım ben şöyle gördüm siz hayatta farklı yerlerdesiniz. Nasıl derseniz, siz evlilik deneyimi de olmuş, ne yaptığını bilen birisiniz. Evimi yuvamı bileyim diyorsunuz, ben acele ettiğinizi düşünmüyorum. 30 yaş üstü insanlar için 1 yıl gayet yeterli bir süre. Ben bununla evlenir miyim evlenmez miyim anlıyorsun.
Lakin adam daha çalışmaya yeni başlıyor, yani bir yerde hayata yeni atılıyor. Araba alma hevesi var, çalıştığı kazandığı parayı yeme hevesi vardır, birikim yapayım diyor haklı olarak .. insan evlilik sorumluluğuna girmeden önce normal olarak biraz gezip parasını yemek istiyor. yani adam bence evlenmeye kafaca ve maddi olarak pek hazır değil (bu benim fikrim tabi kendisine sorun)
Bence bir sorun. Çünkü elinde peşinat yoksa (ki sizin adamda yok, en kötü araba 100000tl sizin adamda yarısı bile yok paranın) araba taksidi yıllarca gidiyor. Onu beklerseniz 10yıl beklersiniz. Şöyle diyebilirsiniz, benim çok büyük maddi beklentim yok, araba taksidi de zaten uzun sürüyor. Yakınca evlensek, takside ben de destek olurum. 1 yıla ihtiyacım var derse durun, şimdi bir yüzük takın. Ama derse ki ben maddi olarak önümü göremiyorum, 5 yıla ihtiyacım var veya 3 yıla ihtiyacım var o zaman bu karar size kalmış.
miss sen nerelerdesin ya hiç göremiyorumŞimdi ablacım ben şöyle gördüm siz hayatta farklı yerlerdesiniz. Nasıl derseniz, siz evlilik deneyimi de olmuş, ne yaptığını bilen birisiniz. Evimi yuvamı bileyim diyorsunuz, ben acele ettiğinizi düşünmüyorum. 30 yaş üstü insanlar için 1 yıl gayet yeterli bir süre. Ben bununla evlenir miyim evlenmez miyim anlıyorsun.
Lakin adam daha çalışmaya yeni başlıyor, yani bir yerde hayata yeni atılıyor. Araba alma hevesi var, çalıştığı kazandığı parayı yeme hevesi vardır, birikim yapayım diyor haklı olarak .. insan evlilik sorumluluğuna girmeden önce normal olarak biraz gezip parasını yemek istiyor. yani adam bence evlenmeye kafaca ve maddi olarak pek hazır değil (bu benim fikrim tabi kendisine sorun)
Bence bir sorun. Çünkü elinde peşinat yoksa (ki sizin adamda yok, en kötü araba 100000tl sizin adamda yarısı bile yok paranın) araba taksidi yıllarca gidiyor. Onu beklerseniz 10yıl beklersiniz. Şöyle diyebilirsiniz, benim çok büyük maddi beklentim yok, araba taksidi de zaten uzun sürüyor. Yakınca evlensek, takside ben de destek olurum. 1 yıla ihtiyacım var derse durun, şimdi bir yüzük takın. Ama derse ki ben maddi olarak önümü göremiyorum, 5 yıla ihtiyacım var veya 3 yıla ihtiyacım var o zaman bu karar size kalmış.
çok teşekkür ederim duygularıma tercüman olmuşsunuz.. boşanalı 4 sene oldu, evlenmiş olmak için evlenseydim hiç boşanmazdım ya da 4 yıl içinde hemen evlenirdm. dogru insanı buldugumu hissettiğim icin bu düşünceler içindeyim.evlenmiş olmak için evlenecek insan boşanmaz evli kalırdı eski eşiyle
Kadın doğru insanı bulup bir an evvel yuva kurmak çoluk çocuk yapmak istiyor yaşı geçmeden
evlilikle hava atan biri olmadım hiç. ki evlilikle nasıl hava atılır anlayamadım. o zaman bekarların elinde hava atacak bişeyleri yok mu sizin düşüncenize göre?20 yaşındaysam bir yıllık ilişkide elbett tanıyamam kimseyi ama ikimizde olgun yetişkin insanlarız bir yıl gayette yeterli bir süre.ki sürekli kavga etsek tartışsak ona rağmen evliliği düşünsem neyse ama ilişkimi genel olarak baktıgımda büyük sorunlarımız anlaşmazlıklarımız yok.haliyle bir yıllık sürede az çok birbirimizi tanıdıgımızı düşünüyorum. zaten ayrı şehirlerdeyiz, uzaktan ilişki yürütmek yeteri kadar zorken neden ciddi adımlar atılmasınki?bu yaşta dediğiniz 18 yaşında oldgumu düşünecek, yaş 31 evlilik ve cocuk icin de olması gereken bi yaşYahu evliligi yasamis birisi olarak, neye geç kaliyorsun? Millete hava atmayami? Cokmu muhtestemde don yikamak, monoton hayata adim atmak?
Kadinin dogurganligi 30dan sonra birden yok olmuyor. Gayet 40'a kadar yolun var. Ancak bu zamanlar geri gelmez. Flört edebildigin, gezip tozabildigin,...
Bu yasta evlilik sorumlulugu istiyorsun fakat etrafa karsi kendini savunamiyorsun bile. Agizlarini gayet kapatabilirsin. Bir yillik iliskide karsindakini tabiki taniyamazsin. Gerçekten anlam veremiyorum, yogurdu üfleyerek yemen gerekirken,..
evlilikle hava atan biri olmadım hiç. ki evlilikle nasıl hava atılır anlayamadım. o zaman bekarların elinde hava atacak bişeyleri yok mu sizin düşüncenize göre?20 yaşındaysam bir yıllık ilişkide elbett tanıyamam kimseyi ama ikimizde olgun yetişkin insanlarız bir yıl gayette yeterli bir süre.ki sürekli kavga etsek tartışsak ona rağmen evliliği düşünsem neyse ama ilişkimi genel olarak baktıgımda büyük sorunlarımız anlaşmazlıklarımız yok.haliyle bir yıllık sürede az çok birbirimizi tanıdıgımızı düşünüyorum. zaten ayrı şehirlerdeyiz, uzaktan ilişki yürütmek yeteri kadar zorken neden ciddi adımlar atılmasınki?bu yaşta dediğiniz 18 yaşında oldgumu düşünecek, yaş 31 evlilik ve cocuk icin de olması gereken bi yaş
merhaba, aslında ilk msjmda bunu yazmıştım, kötü bi evlilik sonrasında mantıklı olan ama duygusal anlamda başarısız oldugum flörtlerden sonra istediğim ve sevip sevildiğim bi ilişki yaşıyorum. olumsuz anlamda ufak tefek şeyler dışında sorunumuz yok, değer görüyorum değer gösteriyorum.. boşanalı 4 sene oldu, bu kadar yaş evlilik takıntısını önceden yaşasaydım çoktan evlenirdim. ama ben doğru insan oldugunu düşündüğüm kişiyle hayatımı sürdürmek istiyorum. bu hisler içinde olmasan yaşım 45 de olsa 50 de olsa evliliği aklımdan geçirmezdimtekrar yazıcam; sürekli yaşı ve çevre baskısını ileri sürüyorsunuz. belki bu düşünceler sizi baskı altına sokmasa evlilik aklınızdan geçmez.
istemenizi anlıyorum ama 31 evlenmek ve çocuk için geç yada illa olması gereken bir yaş değil.
ne biliyim, yorumlarınızda "onu çok seviyorum, bu hayatı sadece onunla paylaşmak istiyorum" gibi şeyler çok göremedim. sanki olması gereken olsun artık gibi bir tavır var..
sizin hayatınız tabi, kendi duygularınızı en iyi siz bilirsiniz ama ben olsam "artık yaşım da geldi" cümlesinden önce "çok seviyorum ve hayatımı ancak onunla kurabilirim" cümlesini kurduğum zaman evlilik düşünürdüm.
aslında iş hayatına yeni atılmıyor, öğrenciliğinden beri hep çalışmış, eğitime gitmeden öncede çalışıyordu ama devlette değildi. devlet olsun diye 8 aylık bi eğitime gitti haziranda da bitecek işte. yani yıllardır çalışan biri ilk kez maaş almayacak paramı rahatça harcayım kafasında olacagnı sanmıyorum.
merhaba, aslında ilk msjmda bunu yazmıştım, kötü bi evlilik sonrasında mantıklı olan ama duygusal anlamda başarısız oldugum flörtlerden sonra istediğim ve sevip sevildiğim bi ilişki yaşıyorum. olumsuz anlamda ufak tefek şeyler dışında sorunumuz yok, değer görüyorum değer gösteriyorum.. boşanalı 4 sene oldu, bu kadar yaş evlilik takıntısını önceden yaşasaydım çoktan evlenirdim. ama ben doğru insan oldugunu düşündüğüm kişiyle hayatımı sürdürmek istiyorum. bu hisler içinde olmasan yaşım 45 de olsa 50 de olsa evliliği aklımdan geçirmezdim