ben mi aceleci davranıyorum?

Yanlıs hısler yanlıs kararlar aldırır. Mantıgınız da kalbınızle ve cevrenızle aynı fıkırde mı pekı?

ben sevgiliniz olsam cidden bozulurdum ya bu dusuncelere. yani bir yillik evlilikte adam hemen memuriyete baslar baslamaz evlenmek istemeniz, 20-25 binlik birikimi falan dusunmeniz ne bileyim ben rahatsiz oldum.

sizin birikiminiz varmis, neden paylasmadiniz ki sevgilinizle oldugunu? ikinizin birikimi birlesince sizi masrafsiz sekilde evlendirir mi? yani siz zaten dugun/kina istemiyorsunuz nikah yeter diyorsunuz. o zaman konusu acilirsa kendi birikiminizi kullanmayi teklif edin. ama araba alma evlenelim demeyin bu cok ayip olur.

yaa çok utandımm ben birikimini şu nedenle söyledim, arabayı evlilikten sonraya ertelerse ikimizin birikimiyle evleneblrz anlamında. tabiki ona bu şekilde söylemedim. para maddiyat konusunda asla bu şekilde konuşamam, keşke düğün istemiyorum gerek yok dese masrafını geçtim o stresi yaşamak istemiyorum tekrar. ama o önceden evlenmedgi icin kafasındaki düğün planı nedir bilmiyorum. yaşım 25-26 olsa hiiiç düşünmem bile

Bu yaşlar için 1 senelik birliktelik bence de yeterli. Adam sizdeki birikimi bilmiyorsa maddi olarak bu süreç zorlar diye düşünüyor olabilir. Daha sakin bi şekilde çok istediğinizi belli etmeden konuşabilirsiniz. Ben evlilikten önce maddi manevi her türlü beklentinin konuşulmasından yanayım. Belki adam hiç çocuk istemiyor yada sadece maddi süreç gözünü korkutuyordur bunları önceden konuşun. İkiniz de bu süreçte neler yapabilirsiniz, nelerden taviz vermezsiniz yada nelerden fedakarlık edersiniz açık açık konuşun. Eğer seneye de olabilir diye düşünüyorsanız bu sene bişey yapmasanız da olur seneye isteme+yüzük 2 ay sonra da nikah olur biter çok gözünüzde büyütmeyin :)
Ailesiyle tanıştınız mı sizi onaylıyorlar mı? Bazı insanlar 2. Evliliği sorun edebiliyorlar. Öyle bi çekincesi olup da zaman kazanmaya çalışıyor olabilir mi?

Yanlıs hısler yanlıs kararlar aldırır. Mantıgınız da kalbınızle ve cevrenızle aynı fıkırde mı pekı?
mantıgım ve kalbim sevgilimle rahatca gezip tozmak belki aynı evde yaşamak istediğimi söylüyor. ben ailemle yaşıyorum hala, ayrı eve çıkabilmem için şehir değiştirmem gerekir, küçük bi şehirde ailemle yaşıyorum,farklı bi şehirde tek başıma yaşasam sevgilimle rahatca zaman geçirsem canımız istediğinde istedgmz yere gitsek..

bütün ailesi biliyor beni, annesi ablaları da önceki evliliğimi biliyo, sorun yapacak insanlar değiller çok şükür, laf arasında cok söyledim birikimle ilgili şeyler,yani mutlaka tahmn ediyodur birikimin oldgnu

bütün ailesi biliyor beni, annesi ablaları da önceki evliliğimi biliyo, sorun yapacak insanlar değiller çok şükür, laf arasında cok söyledim birikimle ilgili şeyler,yani mutlaka tahmn ediyodur birikimin oldgnu
O zaman gelecekten / hayattan beklentilerini sorabilirsiniz. Bunları nasıl ve ne zaman gerçekleştireceğini anlatır muhtemelen Gelişmelerden haberdar edin. Mutluluklar

başınızdan bir evlilik geçmiş
Yaş geçmeden yeniden evleneyim anne olayım istiyorsunuz.
Onun için de sonu evlilik değilse bu ilişkiye devam etmek istemiyorsunuz.

Bence açıkça düşüncesini sorun.
Belli bir yasa gelmişsiniz evlilik beklentiniz olması normal
2-3 sene düşünmüyorum. Ev araba şu bu birikim düşünüyorum vs de diyebilir o zaman da tercihine saygı duyun.

Açıkça sorun bizle ilgili düşüncen ne diye.

Cok fazla beklenti icindesiniz daha yasiniz erken hrseu hemen olsun istiyosunuz siz bu istedikleriniz icin birikim
Yapiyomusunuz? Adam calisip biraz biseyler yapmak istiyor haklida olmasi gereken bu yangindan mal kacirir gibi neden bu evlilik meraki. Zaten bir kere bosandim demissiniz. Adami hic darlamayin birakin arabasini alsin sizde birikim yapin dugun vs gibi beklentileriniz olmazsa ki bu durumda cok gereksiz zamani gelince evlenirsiniz. Bogmayin insani

Çevre baskısı sizi bu aceleciliğe sürükleyen. Onların ee düğün yok mu soruları size takıntı yaratıyor. Belki de siz de sevgilinizi bir an önce net şekilde tescilli ele de geçirmek istiyor olabilirsiniz :) Ama şöyle düşündüm, diyelimki evlendiniz eşinizin ilk iş zamanları, adapte sorunu illaki olacak, ve bir miktar borç araba isteği ise belki sizin nişan, düğün vs. gibi şeylerle askıya alınacak. Aranızda geçecek ufacık bir ilgi eksikliği, maddi bir sorun karşısında, eşiniz "Ben sana demiştim, önce araba alacaktım, acele ettikk şu şu oldu" gibisinden bir muhabbete girse sizin gururunuz incinir. Sağlam başlayıp devam etmesi için, karşısnın fikrine saygı duyun ve evlilik isteğini ondan bekleyin. Erkekler, ilk olarak evliliği kadın tarafı isterse biraz uzaklaşıyorlar gibi de deneyimlemiştim. Karşısına bırakın derim. Karşısının ilk evliliği mi bilmiyorum ama ilk ise sorumluluk alacağını bildiğinden biraz da düşünme payı da bırakmak istiyor olabilir, bu konuda kararsız geldi bana.

kesinlikle çevre baskısı.. belki daha farklı bi çevrede yaşıyor olsam hiç bu kadar kasmicam kendimi..gelecekle ilgili çook güzel hayaller kuruyo aslında,atlarız arabamıza tatillere gideriz görmediğimiz şehirleri gezeriz gibi.. ama bu hayalleri sevgiliyken mi yapcaz evliyken mi yapcaz bilmiyorum o kadar ayrıntılı söylemiyo hayallerini :))) onun ilk evliliği, sorumluluktan korkacak biri değil ama evlilik bi tık korkutuyo olabilir belki bilemiyorum..msjınız cok hosuma gitti cok samimi:) teşekkür ederim :)

konusu acıldıgı zaman 2-3 sene bende beklemek istemiyorum düzenimi kurmak istiyorum seninle birlkte demişti, 2-3 sene bekleyeceğini sanmıyorum çünkü ben beklemeyeceğimi söylemiştim

Ha bir sene bir ömür gibi geliyor yani çok mantıksız olduğunun farkındasınız da biyolojik saate laf antamıyorsunuz
kesinlikle çook mantıksız ama ah şu çevre ve toplumun dayattıgı bazı kurallar... şu yaşta evlen şu yaşta cocugun olsun şu yaşta ikinci cocuk kaç yaşındasın evin araban yok mu... ah beni bi bıraksalar kendi halime

Onları suçlama. Bu senin sorunun

iyi de yaşı 30 oldu diye elbette evlilik düşünülecek diyemez ki kimse..size göre 30 geçtir başkasına göre erken.
yaşa takılıp bu yüzden acele etmemenizi öneririm.

Ben sizi çok haksız bulmadım. hani dese bu yıl nisan yapalim 2 yıl sonrada evleniriz vs bence rahatlayacaksiniz. sizin caninizı sıkan hic planlarında bunun olmaması ise baslayacak araba alacak ki 25 binle kredisiz araba alamaz ee kredi 3 yıl odese nereden baksan 4 yıl var.

Aslında once evlenip arabayı sonra alabilirsiniz. Burada duyuyorum bir dugune en az 150 bin lazım diyenlerden degilseniz. Bir gelinlik bir damatlık alyanslar nikah mutevazi esyalarla cok borc icinde evlenmezsiniz sonrada araba alır beraber gezersiniz. si zde calısıyorsanız araba almak daha kolay olur.

Ayrıca evlilik buyuk sorumluluk adam hayatını yasasin diye de dusunmuyorum 30 yasindaki adamdan bahsediyoruz 20 değil sonucta beraberde hayatınızı yasayabilirsiniz. 100 binler harcayip gosterisli dugunler gosterisli esyalar almazsıniz borc harc icinde evlenmezseniz hemen de cocuk yapmazsanız gayet tabi beraber hayatınızı yasarsınız.

Ben esimle nisanlandigimda ikimizinde isi yoktu. esimin isi olduktan 6 ay sonra evlendik sonra benim isim oldu. Şükür esya taksidi dısında borçsuz evlendik ve beraber yasadık hayatı gezfik tozduk yurtdısına gittik arabamızı da beraber aldık.

ayni su an birinci oncelik araba degil bence ama o boyle düşünmüyorsa yapacak bir sey yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…