Ben mi abartıyorum?

Burada o kadar konu var ki 'cocugum olmuyor diye/ bebegimi kaybettim diye bana gebeligi söylemediler. Kıskanırım diye mi gizlediler, nazarımdan mi korktular' diye alınan insanlar.
Eger Size soylemeseydi elbette ki ondan bundan duyardıniz,sosyal medyadan tebriklerden görürdünüz. bu sefer 'gordu de soylemedi' diye gönül koyardiniz

Allah razi olsun yorumunuz icimi rahatlatti ben fazla hassasiyet gosteriyorum bunu aşmam gerekiyor bir gun hamile kaldigim zaman bu dusuncelerin ne kadar yersiz oldugunu anlayacagim insallah
Aynen cnm aşmak gerekiyor herkes bizim gibi olsun herkes bizim gibi hassas davransın istiyoruz ama bunu düşünürken karşındakinin farklı bir insan olduğunu farklı bir beyine ve kalbe sahip olduğunu düşünemiyoruz herkesi huyunca kabul etmek lazım. İnşallah Rabbim en kısa zamanda kucağınızı doldursun hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

Çok zor zamanlardan geçmişsiniz,kayıplarınız olmuş ve belli ki hala atlatamamışsınız. Hassasiyetiniz bundan. Psikolojik destek aldınız mı? Başınız sağolsun.

Emin olun söylemeselerdi de onun için üzülecektiniz,yani şu anki durumunuzda ne yapsalar üzülecektiniz,aldırmamaya çalışın,anlattıklarınızdan belli ki kötü niyetli insanlar da değiller. Siz kendi psikolojik durumunuzla ilgilenin boşverin başkalarını. Allah size de en doğru zamanda sağlıklı bir çocuk verir inşallah.

Kesinlikle haklisiniz herkes'den anlaşilmayi beklemek olmaz maalesef olmuyorda o yuzden kendi kendimi iyilestirmeliyim

Allah razi olsun pskolojik destek alicam zaten bu acinin hamile kalana kadar gecmeyeceginin farkindayim cok iyiler ve bu dusuncem yuzunden de kendime kiziyor hatta utaniyorum ama elimde degil insallah en kısa zamanda aşacağim

Üzgünüm kaybınız için. Yalnız böyle durumlarda gerçekten insan ne yapacağını bilmiyor. Benim yakın arkadaşım düşük yaptı ben de hemen ardına hamile olduğumu öğrendim. O çok bebek istiyordu o yüzden çok etkilendi bu kayıptan. Şimdi söylesem onu üzeceğim belki, söylemesem bu sefer birinden duyacak neden söylemedi kıskanacağımımı düşündü diyecek. İnsan gerçekten arada kalıyor. Kötü niyetle değildir yani.
Çok geçmiş olsun size

Kayıplarınız için başınız sağ olsun. İnşallah tez zamanda hayırlısıyla siz de bebeğinizi kucağınıza alırsınız ama tamamen abartıyorsunuz. İnsanlar size göre yaşayamaz ki mutluluğunu sırf siz üzülmeyin diye kimse saklayamaz. bu dünyadan böyle incelikler beklemeyin ki üzülmeyesiniz

Valla öyle bir durum ki emin ol bu haberi erkende alsan,geçte alsan her türlü canın acırdı. Karşı tarafın yerine koyuyorum mesela kendimi söylesen bir türlü söylemesen bir türlü. Saklanacak bir şeyde değil ne zamana kadar saklanıp,ertenelebilir ki?
Biliyorum senin için çok acı ama hayat devam ediyor üstelik o insanlar için çok daha farklı devam ediyor şu an.
Umarım bir an önce istediğin evladına kavuşursun.

Çok tesekkur ederim haklisiniz

Cok tesekkur ederim cok haklisiniz karisik bir durum karsidakinin ne hissedecegini bilememek saglikla kucaginiza alin Allah en kisa zamanda arkadasinizada nasip etsin

Eltinizle normalde araniz kotu olsa nispet yapti derdik ama aranız iyiymis sizide her gun sormus gec soylese sorun olur diye dusunmustur bence takilmayin ve tavir almayin
Asla tavir almiyor halini hatrini sorup konusuyoruz tabi ben konuyu fazla içselleştirdim kendmi onun yerine koyunca dusuncemin de yanlis oldugunu anliyorum ama elimde olmadan fazla hassaslasiyorum ilk kayibimda yeni sayfa acmak kolay oldu ama bu kayibimda hareketlerini hissederken hatta son anda acimasizca kalp atisarini dinledim yasadigim travmayi atlatmakta gucluk cekiyorum bir gun gececek biliyorum

Cok tesekkur ederim cok haklisiniz karisik bir durum karsidakinin ne hissedecegini bilememek saglikla kucaginiza alin Allah en kisa zamanda arkadasinizada nasip etsin
Oo çok oldu bunlar olalı, o da aldı kucağına çocuklarını. Size de nasip olsun İnşallah. Şimdi hiç aklına bile gelmiyor bunlar, sizin de öyle olacak. Sadece zaman

kayıplarınız için çok üzüldüm, insan elbette böyle durumlarda hassaslaşıyor fakat karşı taraf için de zor bir durum. yani söylemeseler ve siz aileden başka birinden duysanız bu sefer "neden bana söylemediler" diye hassaslaşırdınız diğer yorumlara katılıyorum. bazen her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. ben 3 buçuk yıldır tek bir hamilelik bile yaşamadım, arkadaşlarımla bir grubumuz var içlerinden biri hiç hamilelik düşünmezken ve diğer kişiyle ben hep hamilelik konuşurken sadece düşünmeyen arkadaşım hamile kaldı ve doğum yaptı. bana hamileliğini gruptan yazdıktan sonra "siz o kadar üzülürken açıkçası nasıl söyleyeceğimi bilememiştim hamileliğimi" demişti. halbuki ben onun adına çok sevinmiştim ama karşı taraf için de sizin çok istediğinizi bilirken söylemesi zor oluyor. şu an ben tüp bebek tedavisi görüyorum. yan etkiler yaşadım, transferim ertelendi. ama bunları yaşayacağım varmış.. sizin de aynı şekilde. eltiniz de art niyetle vs söylememiştir.. umarım kucağınız boş kalmaz.. Allah isteyen herkese nasip etsin

Yaşadığınız çok zor ama onlarda bebek istiyordu ve olmuş sevinçlerini sevdikleri insanlarla paylaşmak istemişler sizin acınızı paylaştığınız gibi ha 1 hafta önce ha sonra haklı olarak duygusal bakıyorsunuz . Bebeği sormayarak etlinizin de hamilelik sürecinde üzülmesine vesile olursunuz. Düşük yapmanız onun hatası değil .

Elbette konusuyoruz bu konuda ama ben cok detayli sormadim iyi olduğunu biliyorum takindigim tavirda yanliş tabi farkindayim fazla duygusala bagladim zaten hamile kalsam eminim bu tavrimda degisecek

Forumda son on konuya her baktığımda; gebelik haberlerini neşeyle paylaşanlar, falanca tarihte doğumunu bekleyenler, ilk anneliğinde acemiliği yüzünden tecrübeli annelerden bilgi almak isteyenler, kaset testlerdeki olmayan çizgiyi binbir umutla varmış gibi görmek isteyenler...
Yüzlerce varyasyon sayabilirim.
Ben de bu yaşıma kadar hiç gebelik yaşayamadım. Yaşım 41. Ne yapayım, hamilelik sevincini paylaşan bir üye görsem, "hiç utanmıyor, anne olan var olamayan var, çocuğunu kaybeden var, kuvözde yaşam mücadelesi veren var, var oğlu var yani..." deyip üzülerek lanet mi edeyim?
Hayatta her şey bizler için.
Eltim ablam gibidir demişsiniz. Siz ablanızın hamilelik haberinin sevincini, acınızı bir tarafa bırakarak paylaşmaz mısınız?
Paylaşmam derseniz, bu çok bencilce olmaz mı?
Bunun zamanı yoktur, zamanlaması yoktur.
Size bir örnek vereyim. Babamın ölüm haberini aldığım yoğun bakım ünitesinin bitişiğinde, yeni doğan yoğun bakım ünitesi vardı.
Babamın bedenini bize sedyeyle getirdikleri esnada, diğer üniteden de yeni doğmuş bir bebek çıkardılar.
O an bizimle oturarak doğacak bebeği bekleyen diğer ailenin gözlerinde sevinç pırıltıları, bizimse ölüm feryadı vardı.
Babam, ruhunu yeni doğan bir bebeğe emanet edip gitti diye düşündüm o noktada. O kadar garip bir andı ki.

Birine daha söylemiştim.
Size de tekrar etmek istedim.
"Pencereden bakan dışarıyı görür, pencereye bakan camın kirini..."

İyimser olun. Bakış açınız çok önemlidir. Mutluluk da, acı da paylaştıkça iyi hissettirir.
Başınız sağ olsun.
Eltinizin gebeliği de hayırlı, uğurlu ve sağlıklı olsun.

Elbette konusuyoruz bu konuda ama ben cok detayli sormadim iyi olduğunu biliyorum takindigim tavirda yanliş tabi farkindayim fazla duygusala bagladim zaten hamile kalsam eminim bu tavrimda degisecek
Umarım en kısa sürede olur bende çok ağlardım her hamile haberini duyduğumda sizi çok iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…