Ben mi abartıyorum?

Sunshine597

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
1.349
593
73
26
Merhaba 4 yıllık evliyim ve kolay hamile kalamiyorum takviyelerle gectigimiz şubat ayinda 7 haftalik düşuk ardindan ekim ayında 20 haftalik erken doğumla bebegimi kaybettim.Eltilerimle aramiz cok iyi her hafta birbirimize gider geliriz erken doğum yaptiktan 2 hafta sonra eltimin hamilelik haberini aldik hic unutamiyorum o gunu göguslerim sizliyordu ilk ne dusunecegimi bilemedim tabi onlar adina sevindim ama acımin tazeliginden dolayi bu haberin erken verilmesine kirildim acim vardi ki beni bu surecte en iyi eltilerim anlardi nasil zor zamanlar gecirdigimi bilirler lohusalikta ustune eklenince ister istemez neden erken soylediler diye kafamda kurup durdum eltimide cok severim anlayisli ince dusuncelidir elti degil tam bir abladir dogumdan sonrada her gun nasil oldugumu sordu guzel haberler paylasilmali ama zamaninda acıma saygi beklerdim yine bekledim "senin ne hissettigini dusunemedik erken verdik haberi" diye ben o zamanlar tv de bile bebek gorunce agliyordum, sela verilince agliyordum acimın tarifi yok suan iyiyim ama kafamda bunu asamadim nasil davranicagimi bilemiyorum hâla birbirimize gider geliriz ama ben gebeliginin nasil gittigini tam sormuyorum bebek konusunu konusmak istemiyorum anlasin istiyorum boyle dusunucede kendime kiziyorum ama elimde degil ben mi fazla dramatize ediyorum

Fazla dramatize ediyorsunuz. Kayıplarınız için başınız sağolsun. Şayet eltiniz size hamile olduğunu söylemese, bu defa da söylememesine kırılma ihtimaliniz vardı.

Sizin durumunuza çok benzer durumdaki bir kadın ; kendisine hamilelik haberi verilmediği için çok üzülmüş , nazarım değer diye mi bana söylemediler gibi bir cümle kurmuştu.

Başınız sağ olsun üzüldüm. İnşallah sizin de en kısa zamanda sağlıklı bebeğiniz olur.

Eltiniz sizin arkadaşınız değil. Ne yazık ki idare etmeniz gereken biri. Sizin kadar ince düşünmemiş olabilir. Hormonların etkisi ile biraz daha hassassınız. Üzerine çok takılmayın, kendinizi kurmayın ama herkesle biraz mesafe iyidir.

Bence kötü niyetli değiller.

Burada benzer çok konu açılıyor ve çocuk sahibi olamayan kadınlara geç söylenen hamilelikler de aynı şekilde sorun oluyor. Bence genel olarak bu tarz kayıplar yaşayanlarda hassasiyet oluyor, erken de haber verilse, geç de haber verilse hep bir üzüntü yaratıyor.

Umarım tez zamanda sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz siz de.

Hamile bir kadına üstelik yakın olduğu birisinin hal hatır sormamasi da onu üzer, bir de böyle düşünün.

Psikolojiniz kötü olabilir ama eltinizin hiç bir suçu yok. Söylemeseler de bu defa, bana neden söylemediler, neden sakladılar diye düşünebilirdiniz. Üstelik ablanız gibiymiş, bence bi yerden sonra acınızı yansıtmamalısınız. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur

Geç haber verseler ondan rahatsız olup, benim kıskanacağımı mı düşündüler de söylemediler diyecektiniz büyük ihtimal. Hassas bir dönemden geçtiğiniz için aileden gelen bir bebek haberi her türlü rahatsız edecekti sizi söyleyiş itibariyle.
Bana abla gibi dediğiniz insana, ceza verir gibi hal hatır sormamak nereden baksanız yanlış olur.

Malesef dünya sizin etrafınızda dönmüyor.. sizin kaybınız varsa da onların da sevinci var. Sizden gizleselerdi de ayrı bir alınma nedeni olurdu. Sizinle aynı durumu yaşadım kendim de insan tabi ki kendiyle karşılaştırıyor, kaybettiklerini düşünüyor. Ama malesef hayat bu, bu kadar herkesten hassasiyet bekleyemezsiniz

Bence belli bile etmeyin sizi anlıyorum hassas bir dönem geçiriyorsunuz ama herkes her an sizi düşünmek acaba bu neder diye hesap etmek zorunda değil. Hayat acımasız malesef herkesden ince düşünce beklersen hem çok kırılır hemde dışlanırsın çünki belli bir vakitten sonra alıngan insanlar çok sıkıcı olmaya başlıyor. Allah inşallah size bir evlat nasip eder

Tesekkur ederim haklisiniz elbet bir gun soyleyeceklerdi belki 2 degil 5 hafta sonra belki ayni hissayat olacakti o zamanlar lohusalik pskolojisiyle zor atlattigim ve uzun sure gebelik bekleyipde kaybetmenin acisini yasayinca duygularim karisti dedigim gbi bu dusuncem icinde kiziyorum kendime.

Allah razi olsun yorumunuz icimi rahatlatti ben fazla hassasiyet gosteriyorum bunu aşmam gerekiyor bir gun hamile kaldigim zaman bu dusuncelerin ne kadar yersiz oldugunu anlayacagim insallah

Tesekkur ederim

sizin durumunuzda olanlar icin karsi tarafin nasil bir davranis sergilemesi gerektigi oyle zor ki onlar için... size gecmis olsun, eltinize de hayirli olsun insallah.
Haklisiniz bazen kendileri de dile getiriyor ama insan yaşamadigi aciyi anlamazmis o yuzden onlarada hak veriyorum benim sorunum fazla hassas olmam

Kayıplarınız gerçekten çok üzücü. Allah tez zamanda size de sağlıkla kucağınıza alacağınız evladınızı nasip etsin. Ama aranız gerçekten bu kadar iyiyse kötü niyetle size duyurulmamıştır, biraz fazla hassas yaklaşıyor olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…