Hayır tabiki de eşin ne isterse o moda olan biri değilim. İstemediğim ters olan şeylerini kabul etmiyorum ayrıca kendime de zaman ayırıyorum kendimle de ilgileniyorum. Eşime de rahatsız olduğum noktaları açıkça söylüyorum ama eşim aşırı zor bir insan. Mesela bir yere misafir gittiğimizde evin hanımı kızı varken eşim kalkar bulaşıkları toparlar makineye koyar ve bu da beni aşırı rahatsız ediyorum. Mesela bu onun kalıplaşmış huyu belli dersiniz ne var bunda ama her yerde olmuyor ben bile kalkmazken onun kalkması hoş değil insanlar rahatsız oluyor. Ya da ramazanda bana bir işim var iftara bekleme dedi tamam dedim oysa bir arkadaşı ev almış adamın kendisi iş yerinde çalışıyor eşim ise adamın evinde ustaların başında bekliyormuş. Bu da onun kalıplaşmış karakteri. Benzer şey başka konular içinde geçerli mesela eşim karşı cinse yardım ediyor art niyetle değil ama bir sınırı yok ama ben rahatsız oluyorum. Onu öyle kabul etmek istiyorum ama cidden zor el iyisi bir insanla olmak
Hayatınız böyle mi geçecek? O yaparsa ben de yaparım, ağzının payını veririm, dersini alır oturur...
Hiç yarışmayın, kazanamazsınız kocanıza baştan vermişsiniz oyunu. Çalışamazsın çünkü erkekler var ama bana serbest. Kadınlara yardım da ederim, alışverişe de giderim, yorulmasınlar diye bulaşıklarını da makineye dizerim, bir dediklerini iki etmem ama sana yapmam, sen evde oturup benim onayladıklarımı yiyip içebilirsin sadece. Siz bunu kabul etmiş bunu layık görmüşsünüz kendinize. Hiç boşarım atarım ederim demeyin. Bu noktaya kadar gelmişsiniz boşanmamışsınız, çünkü magandalıkla kekolukla sorununuz yok. Milletin komşu olmak istemediği, leş ötesi bir arsızla evli kalmak zorunda değilsiniz.
Karşı cinse yardım ediyor art niyetle değil, ama siz birine yardım edecek olsanız art niyet oluyor. Size değer vermeyen önemsemeyen adamlara yapışmakla kalmayıp çocuk yapıyorsunuz. O bir yaparsa ben iki yapıyorum ağzının payını veriyorum diye sayıklamaya devam edin. Adam özgürlüğünüzü alıp eve kapatmış sizi ve siz de boyun eğmişsiniz. Yarın bir gün dediğim dedik, kariyerli kendine saygısı olan, höt yapan bir kadına denk geldi mi kapılıp gider böyle tipler. Çoluk çocuk umurunda da olmaz.
Ağzınızla kuş tutsanız adamın kölesisiniz. Çalışmak istememek bir tercih ama size o tercih bile sorulmuyor. Yok, yasak yapamazsın demiş, siz de yapamıyorsunuz. Herkese medeni olun yazmışsınız ama kocanız höt diyor eve tıkıyor sizi, nasıl bir medeniyet bu? Karı koca birbirine saygı göstermek, fikirlere düşüncelere değer vermek, karşılıklı anlayışlı davranmak, iş hayatının ve sosyal yaşamın gereğine göre davranmak değil mi medeniyet?