Ben kötü bir evlat mıyım? :|

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.879
37
Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadi:KK43: çok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın:KK43:

valla zor bir durum..
babana vermesen baban kırılıri sende böyle zor duruma düşüyorsun..
ne desem..
bence babana söyle sana daha fazla para versin
bana verdiğin yetmiyor baba de
ihtiyaçlarım var benimde falan de güzelce anlat

Söyledim. Kış geldi 1 tane kazagim var. Oda üniversite aldigim. Forma gibi iş yerinde hep aynı kıyafeti giyiyorum. En azından bu ay bir kaç parça bişey alırım dedim ama bana kalan para ile de arkadaşımdan borç almıştım onu vericem yine kalmıyor. Söyledim giyecek biseyim yok. Nisanim olacak sacim çok kötü durumda boyatmam lazım diye gelecek ay yaparsın dedi. Gelecek ay da masraflarim olacak hangi birisine vericem diyorum anlamıyor. Dünden beri Ağlıyorum bişey de diyemiyorum kirilmasindan korkuyorum:KK43:

ben de maaşımı olduğu gbi rahmetli babma verirdim. ama benim maaşım tee o zamanlar 400 liraydı. 100 ünü geri bana verirdi sanırım. sonra atandım 20 bin kredi çektim verdim. o ara evlendim. babama tekrar yardım etmem gerekti sağlık için ama edemedim ve babam vefat etti. inan vicdan azabından her gece başımı yastığa rahat koyamıyorum. seni şu an çok iyi anlıyorum.
gelgelelim babanla otur konuş. ben evlenmek üzereyim ve ihtiyaçlarım var. şu an sadece mutfağa ve bazı faturalara yarımcı olabilirim baba beni anla deyip kalkarım. 200 lira yemeğine mi yetsin , çayına kahvene mi, özel ihtiyaçlarına mı??

Maasini aldigin gibi avmye git. Bir ay tencere takimi al. Pesin ver hepsini. Taksit yapma. Diger ay yemek takimi al mesela. Yoksa ceyizsiz kalirsin. Bilemedim. Sonucta babanin isi var sende 30una gelmissin. Iki gomlek alip disarda bi kahve icmeyeceksen de calisma yani.

Hiç calisasim yok böyle olunca ne için çalışıyorum diyorum. Ya alıyor borç bitse yine sesim çıkmayacak ama çok zor.

Söyledim. Kış geldi 1 tane kazagim var. Oda üniversite aldigim. Forma gibi iş yerinde hep aynı kıyafeti giyiyorum. En azından bu ay bir kaç parça bişey alırım dedim ama bana kalan para ile de arkadaşımdan borç almıştım onu vericem yine kalmıyor. Söyledim giyecek biseyim yok. Nisanim olacak sacim çok kötü durumda boyatmam lazım diye gelecek ay yaparsın dedi. Gelecek ay da masraflarim olacak hangi birisine vericem diyorum anlamıyor. Dünden beri Ağlıyorum bişey de diyemiyorum kirilmasindan korkuyorum:KK43:
bak sana bi arkadaş nasihatı:
bundan sonra maaşına zam yapıldı diyelim, veya başka bir işe girdin daha yüksek aldın diyelim kesinlikle maaşının tamamını babana söyleme maaşın 1500 se 1300 de 1250 de sana kalsın
eksik söyle ..
ayrıca baban kırılır sonra sana gelir der ki,
ben sana bunca yıl baktım bi kuruş esirgemedim sen bana paranın lafını yapıyosun diye içerlenir sonra senin ne kazak alasın kalır ne saçını boyatasın kalır.
bak nişanlanacakmışsın şimdiden söyliyim babana verdiğin gibi bütün parayı eşine verme
eğer çalışacaksan tabii

babanızın nasıl bir baba olduğu ile alakalı biraz da bu durum
çocukluğunuzdan beri nasıldı? fedakar şefkatli iyi bir baba mıydı?
bide şöyle bir bakın gerçekten ihtiyaç varsa idare edin ve güzelce konuşun
mesela size gelecek ay mı yaparsın diyor maaşınızı aldığınız gibi ona vermeden ne yapacaksanız yapın

güzelce konuşsanız anlamaz mı?evlenince ne olacak peki?siz para vermeyince,aranız bozulur mu?

benim gelinimin babası,4 yıl önce ev almış.gelinim,babasının kredisini ödüyor her ay.evlendi,adam kabul etmedi,ben sana güvenerek o evi aldım dedi.hala ödüyor yani.sanırım bir senesi kaldı.var böyle babalar.evlenince de istemesin de.

Sen kötü değil fazlasıyla hayırlı bir evlatsın.
Artık seninde kendini düşünme vaktin gelmiş.
Tamam baban kırılmasın ama nereye kadar böyle gidecek.
Yarın bir gün evleneceksin, seninde bir sorumluluğun olacak, ayrı bir masrafların olacak.
Böyle para vermeye devam edecek misin?

Sen kötü değil fazlasıyla hayırlı bir evlatsın.
Artık seninde kendini düşünme vaktin gelmiş.
Tamam baban kırılmasın ama nereye kadar böyle gidecek.
Yarın bir gün evleneceksin, seninde bir sorumluluğun olacak, ayrı bir masrafların olacak.
Böyle para vermeye devam edecek misin?[/QUOTE]

yok istemez ozaman. Evlenmeden Çeyiz almadan paramin hepsini bir kaç ay borcuma yatırıp bitireyim dedim ondan sonra rahat rahat ceyizimi hazirlarim dedim oda olmadı.

Maaşınızı aldığınızda kuaföre gidin saçınızı yaptırın, kazağınızı alın, öyle gidin eve.

Öyle yapamam anneme söyledim odemesi gereken bir kredisi varmış senden alıp ona yatiracakmis dedi. Babama bari 300 tl ver dedim kesinlikle olmaz bana lazım dedi. Öyle dedikten sonra gidip harcayamam

bazı babalar da oluyor bu evlenmeden kızın parasını yeme hırsı.çünkü evlenince kocası yiyecek diye garip bir düşünce var.

konu sahibinin babasında bu hırsı gördüm.

Ortada evlilik olayı yokken de öyleydi

güzelce konuşsanız anlamaz mı?evlenince ne olacak peki?siz para vermeyince,aranız bozulur mu?

benim gelinimin babası,4 yıl önce ev almış.gelinim,babasının kredisini ödüyor her ay.evlendi,adam kabul etmedi,ben sana güvenerek o evi aldım dedi.hala ödüyor yani.sanırım bir senesi kaldı.var böyle babalar.evlenince de istemesin de.

Yok okadar yapmaz babam. Nerden suan bir kaç kuruş gelse kardir benim için borcumu öderim düşüncesinde. Evlenince 1 kuruş bile almaz bana laf gelmesin diye

biz babamıza tüm kardesler olarak hep aldığımız maası verdik .4 kardestik bir ben calısmıyordm 3 kardesm babam çalışıyordu babam tüm hayatı bize zehir eden hasta ruhlu bir adamdı
eger bir maasını verme hayatı bize dar ederdi dögüş kavga cok cektirdi annemede bizede
neyse hep haraca baglamıs gibi verdiler bende başladım işe bende verdim neyse
sonra hepimizin evlilik yası geldi arka arkaya hepimiz yakın yasları
verdiğimiz paraları annnem biriktirdi abimin altınlarını falan aldık esyalar su bu düğün yaptık abim evlendi
sonra diğer abim sonra ablam son ben kaldım bende ceyizimi aldım vermedim babama
bende evlendim ve annemgile ev aldık kurtardık hepimz kendimizi
eger biz para vermesek sürünürdü babam
hep annem için yaptık herseyi
simdi kuzu oldu yakamızdanda düştü sagda solda evi ben aldım diyormus herkez biliyor onun alamayacagını hadi canım cocuklarının sayesinde ev saahibi oldun diyorlar biliyor herkez bizim ne kadar fedakar oldugumuzu
bizi biz kendimz büyütüp baktık inan aldıgı maas kime neye yetecek cocuk yasta iki abim calıstıda ekemek yedık
simdi yaramı destı bu konu cok yazdım kusura bakmayın
sen de sen ol yaranamazsın baban nasıl biri bilmiyorm ama kendini düşün bence surda ne kalmıs evleniyorsun her ay bir esyanı al ben öyle dedm babama ben vermeyecegm masımla ceyizi mi alacagm dedim yorganlarımın yününe kadar kendim aldım ceyiz için

haa bak suda var fedakar anne babaya el ekmek tutunca meslegini eline alınca yardım sonuna kadar yapılır
benim evladım su an bana yapsa sevinirim gurur duyarım ama bende su an onun içn cok fedakarlık yapıyorm.
ama onun hayatınıda yine düşünerek hareket ederim
evladımın gelecegi içn onu hep yönlendiririm parasal birikim yaparım yine evladım için onu sömürmem

X