Ben hiç mi bir şey hak etmiyorum ..

Bi gün iş çıkışına gidin mesela ,
Hayatım güzel bi yemek yiyelim deyin.
Ordan yavaş yürüyüş sohbet eve gelin.
Yani ne bileyim bir şeyi ifade etmenin bin türlü yolu var.
Sözel işe yaramıyor demekki sizin eşinizde.

Maddi sıkıntı içinde olduğumuzu bildiğim için ,mesela o kendini kötü hissetmesin diye dışarıda yemek yiyelim bile demem.. o konuda bile “dırdır” etmem bilmem anlatabildim mi..
Evde yemek yenir, arada bir dışarı çıkıp parkta dolaşsak,veya bir dondurma yesek desem . İstemeyerek çıkar,orda da tek kelime edilmez,ya da ağız münakaşası yapılarak eve gelinir, ve ben dediğime diyeceğime pişman olurum. Bilmem anladınız mı ..

Dizinize yatması bir sığınma şekli bence.Belli ki o da bir adım atmış kendince.esinizin sevgi dili böyle olabilir.Az bir şefkat gösterip konuşmak için hoş bir fırsat oluşturabilirdiniz.
Yanımda yokken mesajlarıma umursamazca,soğuk soğuk tavır takındığı İçin o an ilgilenmek içimden gelmedi.. yapmacık da davranamam ki..

Zor durum..ama keske yatakta itmeseydin. Gecte olsa adim atmis oysaki.

Eşiniz haklı , çalışmadığınız ve meşgaleniz de olmadığı için eşinize sarmış durumdasınız.Adam da kaça bölünsün ki? Sürekli sitem eden kadın huzur kaçırır.İlgilenmekten kastınız sürekli mıç mıç olmaksa o zor.Adam hem okuyor hem çalışıyor.Biraz hayat arkadaşı olun , dert olmayın , yükü bölüşün.Evden işe işten eve hatta okula giden bir eşiniz var.Gidip dışarda arkadaşlarıyla muhabbet edip sizi yalnız bırakmıyor yani.Mecbruiyetleri var.Biraz anlayışlı olmalısınız.

Bence eşinize haksızlık ediyorsunuz. Bakın adam hem okulu hem işi aynı anda götürmeye çalışıyor. Üzerinde göze batmamak için pazar bile çalışıyor. (Bu durumda gercekten sizi gezdirmek icin izin almamalı bence de. Bu isyerinde hos karsılanmaz. Allah korusun okul isi sekteye ugrarsa elindeki isinden de olabilir.) Bir de üstüne okul stresi. Ki biz öğrenciyken sadece okul stresiyle zor basediyoruz.

Akşam geldiğinde dizinize yatmış, yatarken sarılmış.. bunlar da duygusal iletişim çeşitlerinden. Keşke itici olacağınıza siz de ona karşılık verseydiniz, birbirinize merhametle yaklaşsaydınız... Belki böyle böyle o da size içindekileri açabilirdi.

Bu kadar yoğun bir hayat yaşıyorken ne kadar sizi eglendirebilir ki? Sizce de sizin ona daha anlayışlı daha ılımlı olmanız gerekmez mi?

Evde hicbir şey yapmadan oturuyorsunuz sanirim. Kendinizi meşgul edecek bir şeyler bulmanız gerek, bu gidişle iyice eşinize saracaksınız. Mesela is bulamıyorsanız bir kursa yazılmayı deneyin belki size yeni bir iş kapısı açabilir, meslek edindirme kursları bu konuda gerçekten iyi. Ya da siz de okula başlayabilirsiniz, yeni bir meslek şansınız olur o zaman da.

Açıkçası ben sizi suçlu gördüm ve biraz ayıpladım bu konunuzda. Biraz şımarık bir izlenim verdiniz

Okula gidin beraber madem sizde çalışmıyorsunuz öğlenleri birlikte yemek yersiniz ders arası mutlaka vardır ya da bi aile terapistinden yardım alın o da belli ki sizin geleceğiniz için çabalıyor hem iş hem okul hiç kolay değil ama sizi de ilgisiz bırakmaması lazım tabii.

Şöyle söyleyeyim yazdım ama : 2.5 yıllık evliyim,ve ben de çocuğum olsun isterim.. fakat seneye başka ile taşınırsak okulundan dolayı, kira+ev masrafı+bebek masrafı+okul masrafı bunları nasıl karşılayabilecek diye düşünüyorum..
Ben hamile olursam veya yeni Doğum yapmış olursam haliyle çalışamam.. ama mimarlık okuyacak olan birisi düzenli derslere girerek , hangi vakitte bunları karşılayacak kadar çalışabilir ? Part time bir çalışma şekli bu ihtiyaçları karşılar mı peki ??
Ben önümü göremezken neye dayanarak destek olayım ?? O zaman 3-4 yıl daha çocuğumuz olmaz diyorum kavga kıyamet kopuyor.. bunları düşünmek şımarıklık ise evet şımarığım

Keşke okul bitmeden evlenmeseydiniz. Belli ki flört dönemine doymadan evlilik yükünün altına girmissiniz. Bu saatten sonra yapabilecegin tek şey eşinden yana beklentiyi sıfıra indirmek. Mutlu ederek mutlu olmayı öğrenmen gerek mesela. Bunun dışında da kendinize meşgale edinin ki eşiniz tek odak noktası olmasın. Mesela ucretsiz meslek edindirme kurslarına gidebilirsiniz. Ya da el beceriniz varsa evde örgü dikiş pasta börek gibi şeyler yaparak ufak çaplı para kazanabilirsiniz. Anladığım kadarıyla bebek özlemi de var. Cocuk-bebek bakıcılığı yapabilirsiniz.
Bir şey söyleyeyim mi? Eşiniz evlenmeden önce gözünde siz çok yüce bir mertebedeymissiniz ama şuan sizi o mertebede görmüyor. Bence yeniden eşinin saygısını kazanmak için önce kendine saygını kazanmalisin. Dimdik duran bir kadın olsan o zaten yine senin peşinden koşacak böyle iki gram ilgi için peşinden yalvarmak gerekmeyecek diye düşünüyorum...

Sizin yaşadıklarınızı bir çok karı koca yaşıyor . Şahsen ben de yaşadım ve bir çok kişiden de duydum. Olay bence şurda bitiyor. Biz kadınlar duygusal ve ince düşünen canlılarız. Erkekler biraz daha düz mantık ve bizim baktığımız yerden bakamıyorlar olaylara.eminim eşiniz sizi çok seviyordur sadece anlayamıyor sizi eksik olduğu noktaları göremiyor . Bunu tatlı dille anlatsanız yüzyüze . Gülumseyerek güzellikle . Belki ozaman daha iyi anlayacaktır. Kendinizi ezdirin demiyorum asla yapmayın bunu. Siz haklısınız . Ama erkekler cidden asık surattan anlamıyor .

Adam dizinize yatmış kalkmışsınız, mesajlara canım sıkıldı diyosunuz. Gelmiş yatakta sarılmış uyandırılmayı sevmem diyosunuz. Ee bu adamın hiç mi sevmediği bişey yok sanıyosunuz. Birileri burda size yol gösteriyo ona bişey buna bişey.
İlişkiyi yönetmeyi deneyin. İçinizden gelmesede yakınlık kurun derdini sorun. İlk ondan beklemeyin. Böyle böyle oda açılır. Size yönelir. Adam şuanda geçim derdinde okul ev eş çok arada kalmış belliki. Sığınacak biyer arıyodur eminim. Bu siz olun. Desteğinizi hissettirin ona. Hiç bişey kaybetmezsiniz. Ona bakarken kıyamıyosanız bunu belli edin.
Sakın hamile falan kalmayın bence. Bu halinizle ilgi alaka beklenti tavan yapmış bide hamilelik hormonlar hiç durduramazsınız kendinizi.

duzenli bir isiniz olmadan evlendiginiz icin bunlari yasiyorsunuz, su an esinizle farkli dunyalarda yasiyorsunuz o yuzden iletisiminiz yok. oncelikle esinizin dunyasina ortak olmalisiniz okulu dersleri neyse bunlarla ilgili sohbet etmelisiniz ki iletisiminiz kuvvetlensin o da sizi mutlu etmeye calisssin, ikinci olarak is bulmalisiniz bi kac yere basvurdum bekliyorumla degil gercekten isteyip calismaniz lazim, hem surekli esinizi dusunmezsiniz hem de maddi olarak rahatlayacaginiz icin daha mutlu olursunuz.

Konu acan arkadaslarin geneline bakiyorum da sikayetler hemen hemen ayni . Eslerinin ilgisizligi vakit ayirmamasi ve gezmeye goturmemesi. Benim de esimle aramda sorunlarim var evinden cok ailesiyle geziyor ilgileniyor baktim bas edemiyorum ben de kendim geziyorum. Simdi haftada 2 gun cocuklarima bakmasi icin biriyle anlastim o iki gunde canim ne isterse onu yapacagim nereye istersem oraya gidecegim. Gezmek tozmak icin koca sart degil o senle gezmek istemiyorsa zaten sende onla gezmekten zevk almazsin ki sahsen ben artik almiyorum. Bosverin kocalarinizi onlara bel baglamayin istediklerinizi kendiniz yapin , bir omur erkeklerin duzelmesini beklmekle gecmez.

İşte zaten ben de bundan bahsediyorum.. adam bana okul okuyacağını söylemedi ki, evlendikten 2 ay sonra bana danışmadan yazdı bu okulu... güya evlenmeden önce söyleseydi,onu okuyana kadar beklemez ayrılırmıştım.. karşısına alıp konuşmadı ki beni bak böyle böyle,3-5 yıl daha okuyacağım ben ne dersin,nasıl yapalım diye...
Eğer söylese dediği gibi şuan evli olmazdık zaten..beni elde ettikten sonra planlarını devreye soktu..

Ve bu doğrultuda birkaç yıl boyunca ne düzenli işi olacak,ne de evlilik devam ederse çocuk olacak.. ben gelecek günlerin ne getireceğini farklı bir ile yerleşince asgari ücret gibi bir parayla kira,mutfak,çocuk,okul ücretlerini nasıl karşılayabileceğini bilmeden çocuk yapamam ki..
Eğer bana evlenmeden önce bahsetseydi bu olaydan ,ben o zaman tamam nasıl istersen,arkandayım deyip te şimdi böyle davransaydım.. o zaman hatalı bendim..
Şuan ise bana bile yetemezken bir de çocuk istiyor...

Sevgisini vs bilmiyorum.. bana en ufak tartışmada seni tanıdığımdan beri yüzüm gülmedi,şöyle böyle diyen bir İnsan.. herkesin hatası olabilir değil mi,ben onu flört döneminde üzdüm doğru ,ben hatamı biliyorum .. ama evleneli 2 yıldır o bana iyi iken,benim beklentilerime cevap verirken ben hiç huzursuzluk çıkarmadım..
Hiç kimsenin mi kötü günü geçmiyor,tartışma olmuyor mu hiçbir evde.. kendisi hemen başlıyor, ellerini havaya kaldırıp,Allah ım benim ne günahım vardı,da beni bununla sınıyosun,isyan etmiyorum ama sabrını ver diyor..
Ben kendimi öyle kötü hissediyorum ki o an ,ya diyorum maden ben bu kadar kötü biriyim ya boşa beni.. git kurtul benden.. nedir bu psikolojik baskı..
Böyle bir hayatım var işte...
Şimdi yine okula gitti.. bana bir soru sordu,bilmiyorum dedim, bana düzgün cevap ver triplenme,konuşmanda bile hayır yok diyor bana ..
Günüm yine böyle başladı.. ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

Bebeğim olsun isterdim 2.5 yıl oldu ama asla düşünmüyorum biliyor musunuz.. bu düzensizlikle , sınava çalışırken bir hazırlanacak,öğrenci olacak olan bir babası varken bir bebek istemiyorum zaten...
Yaptığı şeyler,verdiği kararlar bizim şuandaki huzursuzluk sebebimiz,bizi böyle mutsuz ediyor ya ( tabi ona göre bir şey yok,onda hata yok) böyle birine destek olamıyorum ya...

O kadar pişmanım ki evlendiğim için.. bana deseler ki seni 3 sene önceye döndürelim,neyim varsa vermeye hazırım..
Ömrümün sonuna kadar bekar yaşamaya seçerdim..
Ben bu insana markete gittiğimde haber vermezsem kavga kıyamet kopuyor, 5 dk sonra evde olabileceğim yer düşünün.. kendisi bana ikimizin de hayatını etkileyecek 5-6 yıllık bir olayı hiç söylemeden sinsice ilerliyor...
Çevremden herkesin dediği şey “ okuyan biriyle evlenilir mi X ya neden böyle bir şey yaptın” . ( yanlış anlaşılmasın,okumaya karşı oldukları İçin değil, belli bir düzen olmaz,işten çıkarsalar ortada kalırsınız vs.diye düşündüklerinden)..
Şimdi yine çıktı gitti okuluna..
Geçen gün dedim ki günü birlik gidiyorsun ben de gelsem seninle benim için de bir değişiklik olur dedim.. bana “ yol parasını babamdan alıyorum,maddi olarak sıkıntıdayız,ben bir haftalık yol param daha çıksın diye bakıyorum “ dedi..
O kadar zoruma gidiyor ki bunlar.. 1 gün ya sadece yol masrafım olurdu bir de simit bile yerdim Yani..
Böyle zamanlardan geçiyorum anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…