- 27 Kasım 2017
- 701
- 2.379
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Bi gün iş çıkışına gidin mesela ,Kelimelerim bile az ve özdür aslında...çok konuşmayı sevmem..
Bugüne kadar sizin dırdırcı diye tabir ettiğiniz şekilde kafa ütülemedim hiç.. birlikte bir şeyler paylaşmayı istemek,sohbet etmek istemek dırdırcılık mı oluyor ?
Teşekkürler yine de .. görüşünüz..
Bi gün iş çıkışına gidin mesela ,
Hayatım güzel bi yemek yiyelim deyin.
Ordan yavaş yürüyüş sohbet eve gelin.
Yani ne bileyim bir şeyi ifade etmenin bin türlü yolu var.
Sözel işe yaramıyor demekki sizin eşinizde.
Yanımda yokken mesajlarıma umursamazca,soğuk soğuk tavır takındığı İçin o an ilgilenmek içimden gelmedi.. yapmacık da davranamam ki..Dizinize yatması bir sığınma şekli bence.Belli ki o da bir adım atmış kendince.esinizin sevgi dili böyle olabilir.Az bir şefkat gösterip konuşmak için hoş bir fırsat oluşturabilirdiniz.
Uykumdan uyandırılmaktan nefret ederim.. bir de uyanıkken hiçbir girişimde bulunmadı ya,uykumda onun gerginliği de vardı hala üzerimde.. itmedim ama ,izin verirsen uyuyacağım dedim..Zor durum..ama keske yatakta itmeseydin. Gecte olsa adim atmis oysaki.
Bence eşinize haksızlık ediyorsunuz. Bakın adam hem okulu hem işi aynı anda götürmeye çalışıyor. Üzerinde göze batmamak için pazar bile çalışıyor. (Bu durumda gercekten sizi gezdirmek icin izin almamalı bence de. Bu isyerinde hos karsılanmaz. Allah korusun okul isi sekteye ugrarsa elindeki isinden de olabilir.) Bir de üstüne okul stresi. Ki biz öğrenciyken sadece okul stresiyle zor basediyoruz.
Akşam geldiğinde dizinize yatmış, yatarken sarılmış.. bunlar da duygusal iletişim çeşitlerinden. Keşke itici olacağınıza siz de ona karşılık verseydiniz, birbirinize merhametle yaklaşsaydınız... Belki böyle böyle o da size içindekileri açabilirdi.
Bu kadar yoğun bir hayat yaşıyorken ne kadar sizi eglendirebilir ki? Sizce de sizin ona daha anlayışlı daha ılımlı olmanız gerekmez mi?
Evde hicbir şey yapmadan oturuyorsunuz sanirim. Kendinizi meşgul edecek bir şeyler bulmanız gerek, bu gidişle iyice eşinize saracaksınız. Mesela is bulamıyorsanız bir kursa yazılmayı deneyin belki size yeni bir iş kapısı açabilir, meslek edindirme kursları bu konuda gerçekten iyi. Ya da siz de okula başlayabilirsiniz, yeni bir meslek şansınız olur o zaman da.
Açıkçası ben sizi suçlu gördüm ve biraz ayıpladım bu konunuzda. Biraz şımarık bir izlenim verdiniz
Mesleğimle ilgili birkaç yere baş vurdum.. ses çıkmadı , kasiyerlik satış danışmanlığı vs de başvurdum.. ordan da ses çıkmadı..Siz neden işe girmiyorsunuz o kısmı anlayamadım ben
Keşke okul bitmeden evlenmeseydiniz. Belli ki flört dönemine doymadan evlilik yükünün altına girmissiniz. Bu saatten sonra yapabilecegin tek şey eşinden yana beklentiyi sıfıra indirmek. Mutlu ederek mutlu olmayı öğrenmen gerek mesela. Bunun dışında da kendinize meşgale edinin ki eşiniz tek odak noktası olmasın. Mesela ucretsiz meslek edindirme kurslarına gidebilirsiniz. Ya da el beceriniz varsa evde örgü dikiş pasta börek gibi şeyler yaparak ufak çaplı para kazanabilirsiniz. Anladığım kadarıyla bebek özlemi de var. Cocuk-bebek bakıcılığı yapabilirsiniz.
Bir şey söyleyeyim mi? Eşiniz evlenmeden önce gözünde siz çok yüce bir mertebedeymissiniz ama şuan sizi o mertebede görmüyor. Bence yeniden eşinin saygısını kazanmak için önce kendine saygını kazanmalisin. Dimdik duran bir kadın olsan o zaten yine senin peşinden koşacak böyle iki gram ilgi için peşinden yalvarmak gerekmeyecek diye düşünüyorum...
Sizin yaşadıklarınızı bir çok karı koca yaşıyor . Şahsen ben de yaşadım ve bir çok kişiden de duydum. Olay bence şurda bitiyor. Biz kadınlar duygusal ve ince düşünen canlılarız. Erkekler biraz daha düz mantık ve bizim baktığımız yerden bakamıyorlar olaylara.eminim eşiniz sizi çok seviyordur sadece anlayamıyor sizi eksik olduğu noktaları göremiyor . Bunu tatlı dille anlatsanız yüzyüze . Gülumseyerek güzellikle . Belki ozaman daha iyi anlayacaktır. Kendinizi ezdirin demiyorum asla yapmayın bunu. Siz haklısınız . Ama erkekler cidden asık surattan anlamıyor .
Adam dizinize yatmış kalkmışsınız, mesajlara canım sıkıldı diyosunuz. Gelmiş yatakta sarılmış uyandırılmayı sevmem diyosunuz. Ee bu adamın hiç mi sevmediği bişey yok sanıyosunuz. Birileri burda size yol gösteriyo ona bişey buna bişey.
İlişkiyi yönetmeyi deneyin. İçinizden gelmesede yakınlık kurun derdini sorun. İlk ondan beklemeyin. Böyle böyle oda açılır. Size yönelir. Adam şuanda geçim derdinde okul ev eş çok arada kalmış belliki. Sığınacak biyer arıyodur eminim. Bu siz olun. Desteğinizi hissettirin ona. Hiç bişey kaybetmezsiniz. Ona bakarken kıyamıyosanız bunu belli edin.
Sakın hamile falan kalmayın bence. Bu halinizle ilgi alaka beklenti tavan yapmış bide hamilelik hormonlar hiç durduramazsınız kendinizi.
Konu acan arkadaslarin geneline bakiyorum da sikayetler hemen hemen ayni . Eslerinin ilgisizligi vakit ayirmamasi ve gezmeye goturmemesi. Benim de esimle aramda sorunlarim var evinden cok ailesiyle geziyor ilgileniyor baktim bas edemiyorum ben de kendim geziyorum. Simdi haftada 2 gun cocuklarima bakmasi icin biriyle anlastim o iki gunde canim ne isterse onu yapacagim nereye istersem oraya gidecegim. Gezmek tozmak icin koca sart degil o senle gezmek istemiyorsa zaten sende onla gezmekten zevk almazsin ki sahsen ben artik almiyorum. Bosverin kocalarinizi onlara bel baglamayin istediklerinizi kendiniz yapin , bir omur erkeklerin duzelmesini beklmekle gecmez.