- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Hiçbir evlilik mükemmel değil canım merak etme illaki sıkıntılar çıkıyor bizde evlenir evlenmez yasamadık bu rahatlığı ki 8senelik sevgililik dönemimiz var :) asker yolu bekledim evlenecekti işi bile belli değildi o dönemde çalıştıgı işte güzel para kazanamıyordu yeni iş bulması gerekiyordu kayınbabam eşime baskı yapardı iş bul ben bakamam size diye ve istanbul gibi bi yerde yasayacaktık yeni gelindim eksik eşya aldım eski bi binada ev tuttuk 900lira kira doğalgazı bozuk 300liranın altında fatura gelmezdi diğer eksikler vs ve eşim 1400lira maaş alırdı misafirliğe giderken giydiğim kıyafetler beğenilmezdi ama eşim alamazdı ona yansıtmazdım çünkü oda belli etmese bile üzülürdü ben gizli gizli ağlardım bir keresinde para ihtiyavı oldu babasından aldı nasıl utandı anlatamam sana bir erkek için özellikle evli bir erkek için babadan para almak onur kırıcı bişey eşinizde bekarken bunu sanırım tam anlamadı ve evlendikten sonra yavas yavas anlayıp önüne bakmak istesi sanırım en azından sorumluluk almak istiyo kavgalar gürültüler illki oluyo canım evlilik sevgililil dönemlerine hiç benzemiyo bambaşka olayları var sana tavsiyem kendini yıpratma zamanda alsa geçiyo tüm bunlar iş arayabilirsin çalışabilirsin arkadaş çevrenle daha iyi vakit geçirebilirsin sürekli evdeysen oda bunalıma girmene yetiyo. Bir keresinde ben sevgililer günüydü daha öncesinde hep uzakta oldugumuz için ilk defa beraber kutlayacaktık evde süslendim birşeyler hazırladım eşimi bekliyorum iş üstüne işi çıktı yemek arası gibi bişeye geldi eve bağırdıö çağırdım çocuk istiyorum ben en azından onunla oyalanayım bana arkadaş olsun diye eşimde alıp beni işyerine götürdü :)orda onu seyrettim en azından beraberdik :) Allah yokluklarını göstermesin ve daha büyük dertler vermesin o zamanlar bende maddiyat düzelsin düzen otursun diye çocuk istememiştim ama suan çocugumuz olmuyoRabbim en kısa zamanda nasip eder inşallah eğer çocuk düşünürsen o sana arkadaş olur aile desteğinizde varsa o biraz büyüyene kadar düzeniniz oturur zaten
Günaydın abla..
Yüzüme dese seni sevmiyor,istemiyorum seninle hiçbir şeyi diye,hala uğraşacak değilim ki abla..
Ben gurursuz bir insan değilim ki,istenmediğimi duyduğum yerde durayım..
Buradaki herkes okulu İçin izin aşıyor,birde srninle zaman geçirmek için mi alsın vs demiş ya,ben de idare etmeye çalıştım..
Ama ben güzel bir evliliğim olsun,çocuğum olsun istiyorum artık,okuyan birisi iş ve okulu bir arada nereye kadar ne şekilde götürebilir ki, ben de tabiki destek olurum fakat belli bir düzen olmadan baştan düşünülmeden bunlar bundan sonra nasıl yapılabilir ki bilmiyorum..bu şekilde önümü göremiyorum abla.. ailemden ayrılmak istemesem,başka ilde kira ödemektense babamın,yani kendi evimde oturmak istesem gelecek 3 yıl devamlı o şehre yerleşmesi gerekiyor Yani öyle düşün abla..
görünürde kendi çabalıyor,okuluna gelip gidip yolu o çekiyor,yeri geliyor aç susuz kalan o ,ama beni de etkileyen yönleri var. Ben bunu kimseye anlatamıyorum ...
Sevgisini vs bilmiyorum.. bana en ufak tartışmada seni tanıdığımdan beri yüzüm gülmedi,şöyle böyle diyen bir İnsan.. herkesin hatası olabilir değil mi,ben onu flört döneminde üzdüm doğru ,ben hatamı biliyorum .. ama evleneli 2 yıldır o bana iyi iken,benim beklentilerime cevap verirken ben hiç huzursuzluk çıkarmadım..
Hiç kimsenin mi kötü günü geçmiyor,tartışma olmuyor mu hiçbir evde.. kendisi hemen başlıyor, ellerini havaya kaldırıp,Allah ım benim ne günahım vardı,da beni bununla sınıyosun,isyan etmiyorum ama sabrını ver diyor..
Ben kendimi öyle kötü hissediyorum ki o an ,ya diyorum maden ben bu kadar kötü biriyim ya boşa beni.. git kurtul benden.. nedir bu psikolojik baskı..
Böyle bir hayatım var işte...
Şimdi yine okula gitti.. bana bir soru sordu,bilmiyorum dedim, bana düzgün cevap ver triplenme,konuşmanda bile hayır yok diyor bana ..
Günüm yine böyle başladı.. ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum...
Kaç yaşındasın canım sen?
Gerçekten sevdiğini/sevmediğini sözle ifade etmesi yeterli oluyor mu?
Yani adam sana bu kadar kötü davranıyor,sonrasında seni seviyorum ki deyince yeterli oluyor mu yani?
Buradakiler okul der,iş der herkesin kendi fikridir beni ilgilendirmez. Benim buradan hissettiğim adamın sana kötü davranışları. Pazar çalışıyormuş,okuyormuş vs. İsterse 7/24 çalışsın,eve milyarlar getirsin yüzümü güldüremeyen adamı ne yapayım?
Kırılıyorsundur yazdıklarıma ama inan seni üzmek istemiyorum sadece bu kadar gözünün kapalı olduğuna inanmıyorum...
"Seni tanıdığımdan beri anamdan emdiğim süt burnumdan geldi,bana zulüm ettin,mutlu günüm sayılıdır demeye başladı.."
bu cümleyi senin mesajından aldım. Yani seni seviyor ama seni tanıdığından beri anasından emdiği süt burnundan geldi,öyle mi? Seni seviyor öyle mi?
Bir an önce toparlan!
Hayal dünyasında yaşıyorsun!
Ya kendine eziyet edilmesini seviyorsun ya da hayallerle mutlusun ama unutma boşuna çabalıyorsun!
26 yaşındayım abla.
Abla 2-3 sene öncesine kadar ben o kadar dik başlı,kimseye eyvallahım olmayan biriydim ki... bana deselerdi ki mutlu olmadığın bir evliliği devam ettireceksin. Yok hayır, olamaz öyle şey derdim..
Ama ben ne ara böyle oldum kendimi tanıyamıyorum..
Annemler yeni ev aldı ve temizlik yapılıyor,geçenlerde yanlarına gittik,kendisi anneme “anne yapılacak bir şey var mı,ben de yardım edeyim” dedi ve salonun camını aradan çıkardı.. mesela anneme ben bile yardım etmemiştim o akşam..
Beni bu kadar anlamayan,benim isteklerimi düşüncelerimi göz ardı eden,beni üzen bir insan aileme neden böyle davranıyor...
Dışarıya karşı olan bu yüzü gerçek hali ise biz neden anlaşamıyoruz bu kadar..
Ortada hiçbir sorun yokken,bana istediğim gibi davranırken ben hiç sıkıntı yaratmadım ya...
Hayat şartları mı ,yorgun oluşu mu ,maddi sıkıntılar mı bilmiyorum ama beni mutlu etmek için Hiç çaba sarf etmiyor yaa..
Hani büyükler derler ya “içkisi yok,kumarı yok,dövmesi sövmesi yok,ihaneti yok,kor dizini otur”diye..
Şımarıklık mı ediyorum diye düşünüyorum abla hep... ilerde pişman olmaktan korkuyorum,anlatabildim mi bilmiyorum ama
Anladım canım anladım da...
Ben mesela bana olan sevgisini aileme yaptıkları/yapmadıkları ile değerlendirmem.
Çünkü benim annemi,babamı sevmek zorunda değil. Yeteri kadar saygılı olsun bana yeter.
Yani ben zaten o ortama dahi sokmam eşimi. Kaldı ki annemin evini camını silecek.
Gereksiz samimiyetlerden hoşlanmam. Anne babam bugün eşimin bir yaptığını beğenirler yarın eleştirirler ben kaldıramam yani ne beğensinler ne eleştirsinler derim. Aslında senin yerinde olsam, anne babama iyi davranıp beni kırması daha da çok soğuturdu açıkçası. Kusura bakma da adamın ikiyüzlü olduğunu düşünürdüm.
Aslolan sana iyi davranması senin ailene değil.
Tabii ki hayat senin. Adamın içkisi,kumarı,dövmesi olmadığına şükredip hayatına devam edebilirsin. Sevgisiz yaşamak da senin tercihin.
Bu kadar seni üzen adamdan ayrılınca nasıl pişman olacaksın bilemiyorum.
Mutlu olmanı dilerim can-ı gönülden.
Bari adamın hareketlerini umursama,beklentilerini bitir ki daha fazla yıpranma.
Okuduklarından yola çıkıp hemen size yok psikolojik şiddet uyguluyor bilmem ne diyenleri dikkate almayın bence. İlişkilerde her şey karşılıklıdır. Sizin de hatalarınız mutlaka vardır.
Onca mesaj atmışsınız, belki sizin beklentiniz otururken sizinle konuşmasıydı. Ama onun yöntemi gelip dizinize yatmak olmuş, yatakta sarılmak olmuş. Onun ilgisini gösterme yöntemi de bu olmuş. Anlamıyorum ki bunun nesini beğenmiyorsunuz?
Eşiniz arkadaşlarıyla sabahlara kadar kafelerde boş boş oturan biri değil. Saçma sapan seviyesiz ilişkileri de yok anlattığınız kadarıyla. Okul ve iş arasında mekik dokuyor ve bunu çok muhtemel sizin için, kaliteli bir hayat sürdürmeniz için yapıyor. İlgi isteğinizi anlıyorum ama bunu bu tavrınızla elde edemezsiniz bence. Eşinize biraz huzurlu bir ortam sağlasanız, en azından size sarıldığında karşılığını verseniz, sevgi ve merhamet gösterseniz bence çok daha sağlıklı tepkiler alırsınız. "Eşiniz adım atmasın, siz atın" demiyorum. Şu an eşinizle konuşuyor olsam ona da edecek bir çift lafım olurdu. Ama ancak sizinle konuşabildiğimiz için bunları söylüyorum. Umarım halledebilirsiniz.
Aynı fikirdeyimSizin azıcık kafa dağıtmak için bir yere gitme imkanınız var mı
Eşiniz cidden yorgun pazar da çalışmak çok zorlar
Okul için izin aldığı ortada, bir de gezmek için izin isteyememesi normal
Sizin ilgi ihtiyacınız da normal ama ilgi konusunda ikiniz orta yolu bulamıyorsunuz
Adam ilgi olsun diye gelip kucağına yatmış sarılmış vs olmamış
İş bulamıyorsunuz madem halk eğitim vs bir kursa gitseniz kafanız dağılır
Aynı durumda sayiliriz canm benim elimde aynı ilgisiz daha neler varda söyleyecek yapacak bişey yok İşte benimde hataların oldu zamanında ve her tartismamizda dile getiriyor çok zor bir durum iki çocuğum var üstelik bosanmak istesem bile bosanamiyorum cocuklarim için olmasa bir dakika bile düşünmeden bosanirdim ama olan onlara olur bu seferde buna hakkım yok balık baştan kokar birsey duzelmiyorsa sonrada beklemenin bir manası yok duzelmezBen de çok yoruldum,yıprandım.. o da...
Benim de hatalarım tabiki var,zamanında üzdüm onu. Belki de hak ediyorum bu yaptıklarını..
Bilmiyorum,bu evlilik düzelir mi veya sürecek mi
Allah yardımcınız olsunAynı durumda sayiliriz canm benim elimde aynı ilgisiz daha neler varda söyleyecek yapacak bişey yok İşte benimde hataların oldu zamanında ve her tartismamizda dile getiriyor çok zor bir durum iki çocuğum var üstelik bosanmak istesem bile bosanamiyorum cocuklarim için olmasa bir dakika bile düşünmeden bosanirdim ama olan onlara olur bu seferde buna hakkım yok balık baştan kokar birsey duzelmiyorsa sonrada beklemenin bir manası yok duzelmez
Ben de çok yoruldum,yıprandım.. o da...
Benim de hatalarım tabiki var,zamanında üzdüm onu. Belki de hak ediyorum bu yaptıklarını..
Bilmiyorum,bu evlilik düzelir mi veya sürecek mi
İnşallah Allah seninde yardımcın olsunAllah yardımcınız olsun
Huzursuzluk çok zor ya, hiçbir birliktelikte tek taraf hatalı değildir.. ben eşimi üzdüm evet,pişmanım da o hatalarım İçin, belki de bu duruma gelmemizde benim etkim çok .. cezamı çekiyorum o zaman da..
Bakalım hayat neler getirecek...