Ben hiç mi bir şey hak etmiyorum ..

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
Ne kadar sık konu açıyorsun diyebilirsiniz,bana karşı önyargılı yaklaşanlar da çok.. ama ne olur önyargısız bir şekilde okuyun lütfen..

O kadar çok bunaldım ki,iş bulamıyorum,bütün kapılar kapanmış durumda sanki benim için.. kasiyerliğe bile,mobilya satış danışmanlığı vs. başvurdum.. ama yok yokk..

Bunların eksikliğini yaşarken bir de manevi anlamda o kadar yalnızım ki..
Eşim evlendikten sonra o kadar değişti ki,bana karşı ilgisiz,çoğu zaman umursamayan.. Benim zamanında yaptığım hatalar var, kendisini üzdüm zamanında,sevgiliyken benden ayrılsın diye çok uğraştım, türlü yalanlar söyledim.. Allah affetsin..
Aynı okulda okuyorduk,ve seninle birlikte olmak istemiyorum artık dediğimde,koskoca Ankara’da sadece oturduğum semti bildiği halde geldi bizim binamızı buldu. Sevgililer günüydü,arabamızın yanına Gül bırakıp gitti...
Böyle bir insandı. O kadar ısrarcıydı ki,arkadaşlarım bile X ile evlenirsen seni çok hoş tutar,çok mutlu olursun derlerdi.. öyle söyleyeyim,gel zaman git zaman evlendik ama şuan benim için kılını kıpırdatmayan bir insana dönüştü...

Haftanın 2 günü okuluna gidiyor, birinde geceleri 2-3 gibi eve geliyor, okul İçin iş yerinden izin aldığı İçin göze batmamak İçin pazar günleri bile çalışıyor.. birlikte yaptığımız hiçbir şey yok.. bana özel olarak ayrılan hiçbir zaman yok.. o kadar üzülüyorum,kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki..

Bana şimdi okuluna taktın diyenler olacak ama , İstanbul’a hayatımda hiç gitmedim ,o kadar çok merak ediyorum ki.. kendisine o kadar çok dedim ki,ne olur izin al 2 günlüğüne de olsa gidelim diye,masraf olmasın diye halanlarda kalabilirim diye bile dedim.. bana “işten izin almak sıkıntı,onu da geçtim maddi olarak zordayız” oldu cevabı...
Ama okulu uğruna 5 gün birden izin almıştı geçen haftalarda,bunları düşündükçe o kadar değersiz hissediyorum ki,benim isteklerimin hiçbir önemi yok.. haksız mıyım ?nolur deyin ya..

Kendisine dün mesajla anlatmak istedim,senin sevgine,ilgine ihtiyacım var dedim.. güzel güzel sohbet etmeye,birbirimizi anlamaya dinlemeye çok ihtiyacım var dedim.. seninle vakit geçirmek için ömrümün sonuna kadar akşamları tv izlemeyebilirim,telefonu elime almayabilirim dedim.. iletişimsizlik bizi göz göre göre bitirmesin,
ben bu evlilik için elimden geleni yapmaya çalışıyorum dedim.. karşılıklı konuşurken beni dinlemiyor,kendi kendini dinleyip bağırıp çağırıp ortamı terk ediyor diye yazarak hislerimi anlatmaya çalıştım..

Kendisinin 2 yıllık okulu bu seneye de uzadı,ve dgs ile tamamlayacağı İçin bir 3 yıl kadar daha okuyacak. Ve eğer kazanırsa okuyacağı ile yerleşeceğiz galiba.. fakat hep düşünüyorum, ben evleneli 2,5 yıl oldu ve her şey normal olsa çocuğum olsun isterdim.. kendisi ile okuyacağı ile gittiğimizde okula devamlı gitmek zorunda olduğu İçin part time çalışabilir ancak,ben de çalışırım tabiki,ama o ilde kimsem olmayacağı İçin yardım edecek çocuğumla ilgilenmek isterim..
Şuan kira vermediğimiz halde zor geçiniyoruz, bu durumda nasıl geçinebiliriz,hep bunları düşünüyorum.. bir düzen olmadığı İçin,çocuk bile istemiyorum ya..

Kendisine yukarda yazdıklarımı yazdım ve attım,işten geldiğinde en ufak konuşmak yok,sadece geldi dizime yattı..başım öyle ağrıyordu ki,uzanacağım dedim,kalktı diğer koltuğa geçti,ve önceki gün geç geldiği için uyudu orada,ben de hap içip yerime yattım,uykuya daldığımda geldi ve sarılmaya çalıştı,kırgındım, baştan savar şekilde karşılık verdiğinden dolayı o güzel mesajlarıma.. karşılık vermedim ve izin verirsen uyuyacağım dedim..
Başladı... geldim dizine yattım,yatakta sarılmaya çalıştım bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum falan.. dedim ki “ 1-2 saat aynı ortamdaydık,oradayken tek kelime etmiyorsun benimle,başım ağrıyor uyumak istediğimi söylüyorum bu da hata oluyor dedim.. hanımlar benim kocama hiç nazım geçmez,suratım asıksa sadece eleştirir,neyin var demez.. ona ilgi beklediğimi sevgi beklediğimi ağzımla söylüyorum ya.. ben sana ne yaptım okuluma gidip geldiysem sana ne zararım var diye başladı.. sadece ilgi,sevgi diyorum duymuyor beni.. bana zararın manevi anlamda dedim,beni görmüyorsun ,benim isteklerimi hiç önemsemiyorsun dedim..benim için hiç boş vaktin yok dedim..

Seni tanıdığımdan beri anamdan emdiğim süt burnumdan geldi,bana zulüm ettin,mutlu günüm sayılıdır demeye başladı.. dayanamadım dedim ki ; Allah en yakın zamanda sana bensiz bir hayat nasip etsin o zaman dedim, madem bu kadar kötü biriyim ya ben dedim.. gecenin 12 sinde yüksek sesle konuşmaya,kafasına yumruklarla vurmaya başladı.. onu tutmaya çalıştıkça benim de canım yandı.. bu böyle olmayacak apartmana rezil olacaktık,çıktım gittim salona yattım...
Söylediğim hiçbir şey yok ya.. hiçbiriniz eşinize sitem etmez misiniz, bana az vakit ayırıyorsun,beni ihmal ediyorsun diye... birlikte zaman geçirelim buna ihtiyacım var diye.. dediklerim sadece bunlar.. hiçbir eleştiriye gelemiyor, sadece onun kabul ettiği şekilde konuşmalıyım.. karşılıklı konuşarak hiçbir şey çözülmüyor.. kendi kararı ile yazdığı bir okul var benim fikrimi göz ardı ederek,tüm işini gücünü,planını projesini ona göre ayarlıyor,bense sadece seyrediyorum.. insan mahcup olmaz mı biraz olsun ya,ben uzun zamandır tüm 1 günümü eşime hiç ayırmadım,ama okula gidiyorum devamlı hakkına giriyorum ona daha merhametli,daha güzel davranmam gerekir diye..
Seninle birlikte uyanmayı,birlikte kahvaltı yapmayı istiyorum diyorum,ben tüm kalbimi açtım ona ama hiçbirini görmeyen, sadece bublar için “mecburiyet” diyen bir İnsan var ya.. o kadar doldum ki, gözlerim dolu dolu yazdım tüm bunları ..

Sizin azıcık kafa dağıtmak için bir yere gitme imkanınız var mı

Eşiniz cidden yorgun pazar da çalışmak çok zorlar

Okul için izin aldığı ortada, bir de gezmek için izin isteyememesi normal

Sizin ilgi ihtiyacınız da normal ama ilgi konusunda ikiniz orta yolu bulamıyorsunuz

Adam ilgi olsun diye gelip kucağına yatmış sarılmış vs olmamış

İş bulamıyorsunuz madem halk eğitim vs bir kursa gitseniz kafanız dağılır

Benimle tek kelime konuşmaya çalışmadı. Tek kelime ya.. sonrasında yattı uyudu, ve başım gerçekten çok ağrıyordu.. uykumdan uyandırılmayı hiç sevmem.. otururken bi laf atsaydı bana bunu bekledim.. ben de yapmadım çünkü hep ben yapıyorum.. ehliyet kursum var ve dersler oluyor,başka bir yere gidemem şuan

Üşenmedim hepsini okudum maddi zorluklar çekiyosunuz adamın omzun da bir sürü yük var en önemlisi geçim sıkıntısı sizi de anlıyorum flört dönemin de ki ilgiyi istiyosunuz ama ne yazık ki bu mümkün değil. Keşke dizinize yattığın da ondan uzaklaşmak yerine saçlarını okşayıp tatlı tatlı derdinizi anlatsaydınız.

Bu adam sana planlı bir şekilde psikolojik şiddet uyguluyor farkındasındır umarım.

İnan bilmiyorum.. benim aileme çevreme o kadar iyi davranan biri ki,o kadar Güler yüzlü görünen bir insan ki...
Bu anlattıklarımı da yapan o ama.. ben karma karışığım o mu gerçek hali tavrı bu mu diye..
Ben onu üzdüm evet, ama evleneli yaptığım hiçbir şey yok.. ve kabullenilmeyecek hatalar da yapmadım.. bana karşı neden böyle..

Karşılıklı konuşmaya çalıştığımızda %70 kavgayla bitiyor sonu.. o yüzden hislerimi yazarak anlatmayı seçtim.. ve bana hep, “mecburiyet,ben de elimden geleni yapıyorum” gibi soğuk soğuk cevaplar verdi... içimden gelmedi ona dediğiniz gibi davranmak.. benim hissettikleirmin yanlış olduğunu,beni sevdiğini,benim onun İçin kıymetli olduğumu söyleseydi,karşısında ağlayacak haldeydim oysaki...

Erkekler ne yazık ki bizim kadar ayrıntılı ve duygusal yaklaşamıyolar bazı konulara eski ilişkim de böyleydi sürekli ilgi bekler ağlardım. İçiniz den gelmese bile sıcak davranın o sizi anladığın da soğuk yapar tavır alırsınız.

Konularinizi daha once hic okumadim
Bu konu icin ben sizi hatali buldum
Flort donemi gibi asla olmaz ama daha guzel olabilir
1. Si adam okuluna sirf kendi icin gayret etmez sizde varsiniz dimi guzel bir gelecek icin bunca seyi cekiyor
Surekli calismak ve okumak cok zor.
Ve eve geldiginde de ayri bir savas bekliyor
Siz kendinizi one suruyorsunuz ama adamin dinlenmeye hakki yokmu
Cocuk gibi size siginmis dizinize yatmis bazen insan once biraz susmak ve huzur bulmak ister dinlenmek ister sonra konusmak ister
Sizin fikriniz olmasa da su an okuyor ve destek olmalisiniz. Bu okul sizin de geleceginiz icin. Size soz hakki geldiginde konusursunuz. Benim hakkim yokmu demissiniz ama ztn sartlar ortada benim nazarimda es olmak boyle bsy degil

Okula giderek hakkınıza girmiyor, daha iyi bir gelecek için hem okuyup hem çalışıyor ki bu hiç kolay bir şey değil. Eşiniz depresyonda bile olabilir. Ama sizi sürekli "bana ilgi göster, neden bana ilgi göstermiyorsun" diye darlayan biri olarak görüyorum şuan. Eşinizi hayatınızın merkezinden alın. Beklentiyi biraz düşürün. Biraz nefes aldırın. Sizinle konuşmadığından şikayet etmişsiniz ama beni anlamayan biriyle ben de konuşmak istemem.

Teşekkür ederim yorum İçin. Benim demek istediğim de benim isteklerimi düşüncelerimi hep ertelemesi... görmezden gelmesi..
Mesela 3 ay yaz boyu okula gitmedi, 2 gün izin alıp dediğim gibi İstanbul a gidebilirdik birlikte..otel masrafı olmadın diye onun ailesinde kalmak bile kabul etmiştim.. ama benim için bunu bile yapmadı.. gerçekten çok istediğimi bildiği halde..
düşünüyorum da ben erkek olsam eşime böyle küçük jestler yapardım...

Okula gidiyor diye değil,bana hiç vakit ayırmıyor diye dedim onu.. bir zamanlar evlilik programları vardı hani ,ve yaşlı amcalar gelirdi, Esra Erol da neden evlenmek istiyorsun derdi ya, yaşlı amca evde bir sese,bir nefese ihtiyacım olduğu İçin derdi.. benim demek istediğim o.. bir sese,birlikte saçmalamaya,birlikte gülmeye ..
Bunlar at ile deve değil sanıyorum..
Ve olması gerekenler diye düşünüyorum..

Ama onu kiyasla soylemeyin su an istemeniz sadece ittirir tam dersler hizlanmisken

Konularinizi genelde takip ettim hic yazmadim diye hatirliyorum. 17 yillik evliyim ilk 2 yilimiz kaynana kp le gectigi2 için kavga bile etmiyorduk daha sonra kendi evimize gecince çok kavga eder olduk. İşe gidip gelir tvye bakardi bense benimle ilgilensin sohbet edelim isterdim bunlari söyleyince daha cok kavga ediyorduk hatta tv yi yere atmisligi var. Ne zaman atandı o zaman rahatladık simdi akşamları hep beraberiz bizi birakip hicbiryere gitmez.surekli sevgisini dile getirir demem o ki stresten olabilir faxla üstüne gitme okulunu bitirip işe girmesini bekle duzeleceltir birde sevgini dile getir bunu sürekli yap belki hala sevilmedigini düşünüyordur. Umarım herşey yoluna girer

Bu yıl eğer kazanırsa 3 yıl kadar okul okuyacak..az değil maalesef..
Ve o ile yerleşirsek hangi maddiyata güvenerek çocuk yapacağımı,hayatımızı nasıl idame ettireceğimize dair hiçbir fikrim yok.. ayrıca dün akşam “ kalbime dokunan bir damla sevgini hissetmedim” dedi.. sevdiğime inanmıyor Yani..oysa ben ona kıyamıyorum.. şuan konuşmuyoruz,küsüz ama yanımda uyuyor,bakarken bile kıyamıyorum .. o bunları bilmiyor...

Dırdırcı kadın dedikleri sanırım siz olıyorsunuz.
Adam gece gündüz çalışıyor.
Üstüne üstlük bir de okuyor.
Pazar günü bile çalışıyor.
Siz dizinize yatan adamı of pof ederek 3 hayırla uğurluyorsunuz.
Şahsen ben bu tempoda bi hayat yaşasam evde asık surat görmek istemem.
Hayat = Yankı bence.
Kimden ne görmek isterseniz , öyle davranın.
Eşinize dır dır edeceğinize , hoş tutun.
Adam okulu sizin için okuyor.
Çocuğuna iyi bi gelecek sunmak için.
Siz baya bencilsiniz ya.

Kelimelerim bile az ve özdür aslında...çok konuşmayı sevmem..
Bugüne kadar sizin dırdırcı diye tabir ettiğiniz şekilde kafa ütülemedim hiç.. birlikte bir şeyler paylaşmayı istemek,sohbet etmek istemek dırdırcılık mı oluyor ?
Teşekkürler yine de .. görüşünüz..

Dizinize yatması bir sığınma şekli bence.Belli ki o da bir adım atmış kendince.esinizin sevgi dili böyle olabilir.Az bir şefkat gösterip konuşmak için hoş bir fırsat oluşturabilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…