• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben düşünemiyorum lütfen siz bana bir şey söyleyin

Aslında ben sizi anladım.
Kıskançlık değil yani sizin hissettiğiniz,eşinizi yanınızda istiyorsunuz sohbet sırasında.
Adam eve geldiğinde yorgunluktan yığılıp kalıyormuş.
Öyle misafirliğe gidildiğinde ben yalnız büyüklerle oturayım,eşim çocuklarla bütün gün oynasın kim ister Allah aşkına?
Beraber anlatacaklarımız,gülüp söyleşeceklerimiz olamaz mı?
Ben size hak verdim.
Kıskançlık,kötü niyet göremedim.
Çocukla oynanır,yarım saat,on beş dakika sevilir. Sonra ait olduğun yere,eşinin yanına büyüklerle sohbete gelirsin. Çocuklar büyüklerin yanına gelince "aaa dersin yok mu senin,kızım sen bebeğini oynasana,laf mı dinliyorsun sen?" diye büyütüldük biz.
Çocukların nasıl büyüklerin yanında olması abes karşılanıyorsa eşiniz de dadı değilse yanınızda olmalı bence.

sizi bu kadar huzursuz eden nedir ?
bunu neden dile getirmiyorsunuz.
bakın bu sadece kıskançlıksa eğer bence destek alın.
bana göre hiç normal değilsiniz çünkü.
kıskançlığınıza kin de eklenmiş.
resmen çocuklarla sidik yarıştırıyor imajı veriyorsunuz.
heeee ben böyleyim bu kötü huyumdanda vazgeçmem derseniz,
sıkı durun yakında evliliğiniz de çatırdamaya başlar. demedi demeyin !

Bask a bir sebepten ben zaten bosaniyordum yalvar yakar getirdi. Bu konuyu böyle büyütmeye devam ederse yarim kalan işi tamamlarim bana da hiç koymaz. Ben sadece kendi yaptığım fedakarliklarin tek tarafli olmasını istemiyorum. Rahatsız oldum iste bunu anlaması çok mu zor. O kavgayi buyutup kızları vazgeçilmez yaptıkça konu daha da büyüyor. Benim için asıl sorun kızlar olmaktan çıktı. Eşimin onlara çocuğu bana da üvey anneleri gibi davranması sorun haline geldi.

Diğer ailelere özeniyorum eşim yanımda otursun elimden tutsun güzelce sohbet edelim istiyorum ama onların aileden kime gitsek çıkıp geliyorlar. Bizi daha yan yana otururken göremedi ki ailesi beni gelin olarak saysın

Aslında ben sizi anladım.
Kıskançlık değil yani sizin hissettiğiniz,eşinizi yanınızda istiyorsunuz sohbet sırasında.
Adam eve geldiğinde yorgunluktan yığılıp kalıyormuş.
Öyle misafirliğe gidildiğinde ben yalnız büyüklerle oturayım,eşim çocuklarla bütün gün oynasın kim ister Allah aşkına?
Beraber anlatacaklarımız,gülüp söyleşeceklerimiz olamaz mı?
Ben size hak verdim.
Kıskançlık,kötü niyet göremedim.
Çocukla oynanır,yarım saat,on beş dakika sevilir. Sonra ait olduğun yere,eşinin yanına büyüklerle sohbete gelirsin. Çocuklar büyüklerin yanına gelince "aaa dersin yok mu senin,kızım sen bebeğini oynasana,laf mı dinliyorsun sen?" diye büyütüldük biz.
Çocukların nasıl büyüklerin yanında olması abes karşılanıyorsa eşiniz de dadı değilse yanınızda olmalı bence.

Temin ederim eşime birebir aynısını soyledim. Cocuklari kiskaniyorsun dogur bizimkini seveyim dedi cikti işin icinden

sizin için bu kadar basit olabilir
ben ve eşimde sorun var.
belkide çocugumuz olmayabilir. benim nasıl bir psikolojide oldugumu anlamanız çok zor
Benim icin basit demedim canim.
Nerden cikardin?

Dogur dedim sadece
Belki olur nerden biliyorsun Allah buyuk.

Deneyin tedavi falan neyse yapin.
Kotu birsey yazmamistim aslinda:KK64:

Ben ona çok saygılıyım. Ben bayagi açık bir bayandım sortlar falan. O istiyor diye kapandim. Ve bunu hiç laf konusu etmedim kapaliligimdan mutluyum. O bana enistene sarılma tokalaşma, beraber büyüdüğüm erkek kuzenime selam bile verme diyorsa ben de bu isteğime uymasını beklerim. Ben 1.5 senedir bu konuyu açıklıyorum anlamıyor. Direk saldırıya geçmedim. Ama çok iyi bilir ki salak gibi tek taraflı fedakarlık yapacak seviyeyi gectim daha ağır misillemelerle giderim o üzülür. Ben zaten bundan 1 ay once boşanacaktım agla yalvar geri getirdi.

Hanımefendi kimse için kapanmayın.
Kendiniz için kapanın, kapalı kalacaksanız da kendiniz için kalın.
Enişteniz ile kendi mahremiyet anlayışınız çerçevesinde görüşün.
Bunlar apayrı konular.
Bunlar sizin saçma fedakarlıklarınız diye ilkokul çocuklarına koca kadınlarmış gibi muamele mi edelim şimdi?
Çocuk onlar.

Siz bildiğiniz o çocuklara kadın muamelesi yapıyorsunuz.
Kendi yetişkin akrabalarınızla kıyaslıyorsunuz.
Sizin eşinizin dayatması ile öğrendiğiniz din bu kadarına yetiyor demek ki.
Çocuk ve yetişkin kavramınız ortadan kalkmış.
Kız çocuklarını düşürdüğünüz şu durumdan sizin adınıza utanıyorum.
Demekki bu zihniyet çocuğun rızası vardı, çocuk tahrik etti diyen zihniyet.

Gerçekten başta kendi çocuğu gibi görüyor olmasından rahatsızsınız sanmıştım. Ama şu kıyasınızla ne olduğunu da anlamış olduk.

Hanımefendi kimse için kapanmayın.
Kendiniz için kapanın, kapalı kalacaksanız da kendiniz için kalın.
Enişteniz ile kendi mahremiyet anlayışınız çerçevesinde görüşün.
Bunlar apayrı konular.
Bunlar sizin saçma fedakarlıklarınız diye ilkokul çocuklarına koca kadınlarmış gibi muamele mi edelim şimdi?
Çocuk onlar.

Siz bildiğiniz o çocuklara kadın muamelesi yapıyorsunuz.
Kendi yetişkin akrabalarınızla kıyaslıyorsunuz.
Sizin eşinizin dayatması ile öğrendiğiniz din bu kadarına yetiyor demek ki.
Çocuk ve yetişkin kavramınız ortadan kalkmış.
Kız çocuklarını düşürdüğünüz şu durumdan sizin adınıza utanıyorum.
Demekki bu zihniyet çocuğun rızası vardı, çocuk tahrik etti diyen zihniyet.

Gerçekten başta kendi çocuğu gibi görüyor olmasından rahatsızsınız sanmıştım. Ama şu kıyasınızla ne olduğunu da anlamış olduk.

beni tamamen yanlış anladınız. Dine aykırı olmamasına rağmen kendi amcamla düğünde dans etmeme izin vermedi. Ki kendi oturuyordu. Ben de demek istedim ki ben onun için herşeyi yaptım ondan da beklerdim.

Yeğeni değil kuzeni teyzesinin kızları. Ayrıca benim kızdığım sey bu kadar sorun olmasına rağmen kendisinin kesinlikle geri adım atmaması dikkat ederim dememesi. Ben oturup yarim saat bi saat sohbet etsin istiyorum. Her gun gorecek durum olsa teyzesine acikca durumdan rahatsızlığımı söylerdim. Ama şuan mudahale etmeye gerek yok. Akşam yığılıp kalıyor eve geliyoruz yüzüme bakmadan yatıyor yoruluyor yani. Gerçekten bana inat yaptığını düşünüyorum. Oyle birazcik sevdim meselesi degil yani
İster yeğeni olsun ister teyzesinin kızı demekki seviyor ayıp birşey yapıyormus gb niye engellemeye çalışıyorsunuz kusura bakmayın ama ben eşinizin yerinizde olsam değil küsmek felan daha sert çıkarım size.isterse geceye kadar oynasın eşim senede 2-3 defa alt tarafı.Sizinle tamamen zıt düşündüğümüz için kusura bakmayın lütfen ama unutmayın EŞİNİZ SİZİN ÇOCUĞUNUZ DEĞİL Gittiğiniz yerde yönlendirmeye çalışmayın içinden geldiği gb davransın senden öncede o o aileden biriydi siz istemiyorsunuz diye adam değişecek değil.Eşinize böyle davranmaya devam ederseniz biryerde patlak verip kötü sonuçlara sebebiyet verebilirsiniz.Size tavsiyem gerçekten bi psikologla paylaşın bu durumu sağlıklı düşünmüyorsunuz bence.

Bu benim 2. Üyeligim kendi uyeligimden eşim kontrol ettiği için konu açmıyorum. Burdan sadece eşimle ilgili şeyler soruyorum. Ama bu konu biraz bana saldırıların olabileceğinden çekindiğim bir konu. Internette aradım ama boyle bir soru veya konu bulamadim. Ağır eleştirilerin beni aglatabilecegini bildiğim halde buraya açmaya karar verdim. Çünkü anlatacak kimsen olmayınca birileri senin için düşünsün senin için çözümler üretmeye çalışsın diye bir kaç ağır eleştiriye göz yummayi kabullenebiliyorsun.

Konum şu
Eşimin ilkokula giden 2 tane kuzeni var. Ne zaman teyzesine gitsek kızlar tepesinden inmiyor. 2 kelime edemiyoruz. Istemiyorum dese bile kızlar durmuyor. Tuvalet için veya herangi başka bişey için ilk çıktığı anda yapışıp ayaklarina dolanıp bırakmıyorlar. Bizi çevir diyorlar. Kızlar yapmayın desem de beni asla dinlemiyorlar. Ben de kendimde başkasının cocuguna 1-2 yapmayın demekten fazla mudahale etme hakki görmüyorum. Eşime izin verme diyorum sürekli. O da bana onları kıskanıyorsun küçük çocuklar diyor. Ama huzursuz oluyorum. Kocaman adam yetişkinler gibi otursun yanımda istiyorum. Belki de beni kıskandırdıgını sandığı için daha çok yapıyor. Yoruldum bilmiyorum.

Ben artık çok rahatsız olmaya başladım. Bayram geldiği için iyice gerildim. Aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Bir sebep mi bilmiyorum ama bende pko var. 1.5 senedir evliyim ve aslında çok da çocuk istemiyoruz. Ama yine de özellikle uğraşmadığımız ve hastalığımdan dolayı çocuğumuz da yok. Bazen ben yapayım da bizim çocuğumuzu sevsin isteği geliyor içimden. Kıskançlık gibi değil ama üzülme mutsuzluk gibi bir his. Siz belki kıskançlık diyeceksiniz ama nasıl hissettiğimi ben gerçekten biliyorum.

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir ne yapmalıyım eşim ne yapmalı? Teyze gile ben gitmemeli miyim gibi bir sürü düşünce var aklımda. Iyi niyetli bana yardım etmek veya yanlış düşünüyorsun gibi her düşünceye açığım

Kırıcı olmayın lütfen. Hassas bir dönemden geçiyorum. Anlayış bekliyorum
Ben sorunun ne olduğunu bile anlamadım. Ilkokula giden kızları kiskanmadigina eminim çünkü o zaman ya kocanın sapık olduğunu düşünüyorsun ya da sen hastasın demektir. E çocuğunuz olmuyor diye üzülüyorsun desem zaten istemiyormuşsunuz yani o da değil. Kocan çocuklarla iyi anlaşıyor diye kızmak da büyük saçmalık olur. Hani kırmadan incitmeden yorum yapayım diyorum ama hiç elle tutulur tarafı yok. Umarım kocam benim dışında kediyle bile iletişime girmesin diyen kadınlardan değilsindir. Bu şekilde hayat hem sana hem eşine zindan olur.

Temin ederim eşime birebir aynısını soyledim. Cocuklari kiskaniyorsun dogur bizimkini seveyim dedi cikti işin icinden
Ya bu kıskançlık falan değil.
Ne alaka yani?
Eşle beraber sohbet etme isteği nasıl kıskançlık oluyormuş?
Ya benim için farketmez,bu bayram gitmeyiveririm,o gitsin kimle oynamak,sohbet etmek isterse serbest!
Bir bayram yalnız kalsın da ne hissettiğinizi anlasın bence.
Hoş mu canım ben büyüklerle sohbet edecem,o çocuklarla kuduracak!
Benim de kocam çok sever yeğenlerimizi,beraber denizde,havuzda,kumsalda kudururuz,oyunlar oynarız,ne bileyim muz kiralarız,bisiklete bineriz,maç izleriz,evet her sene formalarını biz aldık ama beraber yapılacak aktivite bunlar. Arada beraber fotoğraf,video çekeriz.Birkaç saat sonra tamam şimdi siz takılın,biz ya başbaşa ya da büyüklerle takılacağız,bu kadar.
Kısacası oyun kurarız,beraber oynarız,sonra kendileri oynar.

beni tamamen yanlış anladınız. Dine aykırı olmamasına rağmen kendi amcamla düğünde dans etmeme izin vermedi. Ki kendi oturuyordu. Ben de demek istedim ki ben onun için herşeyi yaptım ondan da beklerdim.

Yapmasaydınız.
Dans etseydiniz hanımefendi.
Eşinize sormasaydınız madem.
Yarın öbür gün acısını çocuklardan çıkaracaksanız, onları kirli Zihninize alet edecekseniz onun yerine amcanızla dans edin, eşinizle kavga edin eminim daha iyidir

Bu konuya daha fazla cevap yazmayacağım. Ziyadesiyle rahatsız oldum.
Yeğeni olsa neyse, kuzeni, diyebilme cüretiniz
Ve çocukları ‘kadın’ yerine koyuyor olmanız hiç hiç sağlıklı değil.
Yardım alın.

Yapmasaydınız.
Dans etseydiniz hanımefendi.
Eşinize sormasaydınız madem.
Yarın öbür gün acısını çocuklardan çıkaracaksanız, onları kirli Zihninize alet edecekseniz onun yerine amcanızla dans edin, eşinizle kavga edin eminim daha iyidir

Bu konuya daha fazla cevap yazmayacağım. Ziyadesiyle rahatsız oldum.
Yeğeni olsa neyse, kuzeni, diyebilme cüretiniz
Ve çocukları ‘kadın’ yerine koyuyor olmanız hiç hiç sağlıklı değil.
Yardım alın.

Ben nerde koca kız oldular dedim. Çocuk dedim her yerde özellikle. Istediğiniz şeyi bir şekilde önüme sunuyorsunuz. Zaten bu sitede yeter ki karalamak olsun. Aferin devam edin

Bu benim 2. Üyeligim kendi uyeligimden eşim kontrol ettiği için konu açmıyorum. Burdan sadece eşimle ilgili şeyler soruyorum. Ama bu konu biraz bana saldırıların olabileceğinden çekindiğim bir konu. Internette aradım ama boyle bir soru veya konu bulamadim. Ağır eleştirilerin beni aglatabilecegini bildiğim halde buraya açmaya karar verdim. Çünkü anlatacak kimsen olmayınca birileri senin için düşünsün senin için çözümler üretmeye çalışsın diye bir kaç ağır eleştiriye göz yummayi kabullenebiliyorsun.

Konum şu
Eşimin ilkokula giden 2 tane kuzeni var. Ne zaman teyzesine gitsek kızlar tepesinden inmiyor. 2 kelime edemiyoruz. Istemiyorum dese bile kızlar durmuyor. Tuvalet için veya herangi başka bişey için ilk çıktığı anda yapışıp ayaklarina dolanıp bırakmıyorlar. Bizi çevir diyorlar. Kızlar yapmayın desem de beni asla dinlemiyorlar. Ben de kendimde başkasının cocuguna 1-2 yapmayın demekten fazla mudahale etme hakki görmüyorum. Eşime izin verme diyorum sürekli. O da bana onları kıskanıyorsun küçük çocuklar diyor. Ama huzursuz oluyorum. Kocaman adam yetişkinler gibi otursun yanımda istiyorum. Belki de beni kıskandırdıgını sandığı için daha çok yapıyor. Yoruldum bilmiyorum.

Ben artık çok rahatsız olmaya başladım. Bayram geldiği için iyice gerildim. Aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Bir sebep mi bilmiyorum ama bende pko var. 1.5 senedir evliyim ve aslında çok da çocuk istemiyoruz. Ama yine de özellikle uğraşmadığımız ve hastalığımdan dolayı çocuğumuz da yok. Bazen ben yapayım da bizim çocuğumuzu sevsin isteği geliyor içimden. Kıskançlık gibi değil ama üzülme mutsuzluk gibi bir his. Siz belki kıskançlık diyeceksiniz ama nasıl hissettiğimi ben gerçekten biliyorum.

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir ne yapmalıyım eşim ne yapmalı? Teyze gile ben gitmemeli miyim gibi bir sürü düşünce var aklımda. Iyi niyetli bana yardım etmek veya yanlış düşünüyorsun gibi her düşünceye açığım

Kırıcı olmayın lütfen. Hassas bir dönemden geçiyorum. Anlayış bekliyorum
Bakin yanlis dusunuyorsunuz. Bahsettiginiz kuzenler daha cocuk ve cocuklar kendilerini sevmeyen bir kisiyi asla sevmezler. Demek ki esinizden o enerjiyi aliyorlar. Tabi ki bakis acisi ama benim esim boyle olsa uzulmek yerine mutlu olurdum. Cunku bu gösteriyor ki kendi cocugu oldugu zaman da cok ilgili ve oyuncu bir baba olacak.

Ben nerde koca kız oldular dedim. Çocuk dedim her yerde özellikle. Istediğiniz şeyi bir şekilde önüme sunuyorsunuz. Zaten bu sitede yeter ki karalamak olsun. Aferin devam edin

Yeğeni olsa neyse kuzeni.
Mesela çocuk olmaları hasebiyle, gözünüzde nasıl bir fark var?

Ve o Benim eniştemle sarılmama izin vermiyor, erkek kuzenimle selamlaşmama izin vermiyor, ama kendisi kuzenleriyle oynuyor?
Yetişkin kıyası yapıyorsunuz. Bu kıyas onları koyduğunuz yeri değiştiriyor.
Sizin erkek kuzeniniz, enişteniz yetişkin. Bunlar çocuk? Aynı şey mi allah aşkına?

Ben karalamıyorum. Siz kendiniz yeterince yazıyorsunuz.

Ben istemediğim için hayır demiyor, inadıma yapıyor diyorsunuz ama bu sizin kafanızda yarattığınız bir şey. Eşinizin de onları özlediğini, onlarla vakit geçirmeyi sevdiğini, o oyunlardan keyif alıyor olduğunu hiç düşünmediniz mi?

Back
X