• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben düşünemiyorum lütfen siz bana bir şey söyleyin

Şüphe derken şunu kastettim; kapı açık oynuyorlar kapatmıyor eğilince görebiliyorum oyunlarını dedim. Az önce pedofili ile ilgili kötü bir konu gördüm. Eşim hakkında yanlış düşünülmesinden cekinip ayri odaya gidiyorlar diyince yanlis anlamayin esimden suphem yok dedim.

Ilk başta sadece oynamaları rahatsız ediyordu. Sanki eşi benim ama çocuklar benim değil ama onun cocugu gibi bir durum oluşmuştu. O dönem ben de hastalığımı öğrenmiştim yani çocuğum olmayacak triplerindeydim. Piknikte eşim hamakta yatıyordu biri bir diğeri bir koynuna yatmıştı. Içim cız etti. O günden sonra huzursuzluğum devam etti
Evet çok hassas konu o yüzden
Ben de incitmeden sormaya çalıştım
Sen de anlayışla ve kibarca cevap verdin

Şimdi daha anlaşır oldu,konuya gelirsek bunu sen çok büyütmüşsün kafanda
Sana öyle geliyor,hissettiklerin hani onun çocukları gibi düşünmen çok uç,elinde değil bunu sende biliyorsun ve söylüyorsun
Sende gir aralarına sen de oyna onlarla
Bu biraz senin takmanı engeller diye düşünüyorum
Ve üzülme Allahtan ümit kesilmez
Ama emin ol senin de çocukların olacak,o zaman herşey daha güzel olacak

Bir sorun olduğunun, yani hissettiklerinizin normal olmadığının farkındasınız besbelli ki yardım istiyorsunuz.
Kıskançlık yaşadığınız çocuklar sadece o iki yeğeni mi, başkalarından da böyle kıskanıyor musunuz?
Eşinizle paylaştınız mı hissettiklerinizi? Tepkisi ne oldu?

Baska kimseden kıskanmıyorum. Hatta ben çocukları eşimden daha fazla severim. Çocuklar da beni çok sever. Ben de kendi 3 yas kız kuzenimle sarılır uyurum benim kucagimdan inmez. Ama kızlar eşimi cok sevdiklerinden beni yadırgadılar. Bir de büyümüş de küçülmüş gibiler. Ben de onların bu özelliklerinden dolayı pek ısınamadım

Çocuğun olduğu ortamda benim eşim iptal.
Bende 4 tane yeğen var, ikisi ilkokula gidiyor, en çok eşim oynar onlarla.
Bizim çocuktan sonra enerjisi yetmediği için biraz azalttı.
Yani ne gibi sıkıntı çıkarabilirim ki bununla ilgii?

Insanın kendi çocugu olunca farkli oluyor.allahm istedgnz zaman sizede nasip etsin inşallah pco yu takma dr. Bna senin cocugun olmaz dedi ama korunurken bile oldu 2tane cocugum var sıkıntı etme

Allah bağışlasın. Darısı bize. Ama hemen değil 3 4 sene sonra inşallah. Eşim daha çok çocuk olgun bir babaları olsun isterim

Çocuklardan çok hoşlanmıyorsun ve eşinle bu kadar iyi anlaşmaları seni rahatsız ediyor sanırım. Bazı çocuklardan ben de hiç hoşlanmam :)
Biraz hastalığı da takmış olabilirsin, çocuğum olmayacak gibi düşünüp eşini onlara babalık yapıyor gibi hissediyorsun belki de.
Fazla abartmışsın gibi geldi bana.
Ayrıcq pko luyum ve iki çocuğum var :)

Bundan rahatsızlık duyma lütfen. Çocuk bunlar. Tabi öyle yapacaklar, oynayacaklar. Ne mutlu ki eşin de çirkef, soğuk biri değil ne güzel oynuyor seve seve. Kendini boş yere huzursuz etme. Birazcık kıskanmışsın sanki o kadar. O da yaşadığın zor dönemden kaynaklıdır. Kafana takacağın son şey bu olsun...

Çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Evet kötü tahammülsüz bir adam olmasından cok daha iyi

Gerçekten okurken sizin adınıza üzüldüm :KK43:
Mutlu olmanız gereken şeylere üzülüyorsunuz. Hatta daha ileri gidip bunu büyük bir sorun haline getirip tepki veriyorsunuz!!
Pko’lu olmanız çocuğunuz olmayacağı anlamına gelmez. Ben 13 yıllık evliyim olmaması için bir sebep yok ama olmuyor işte.
Ama bu sizin bu tepkiniz için geçerli bir sebep değil. Ben daha çok mutlu oluyorum eşim çocuklarla oynayınca iyi anlaşınca. Hele ki bu kadar seyrek gördüğü küçücük yeğenleri olunca düşünceleriniz çok lüzumsuz doğrusu. Adam senenin her günü sizin yahu ne var 3, 5 saat kızçelerle oynasa.
Yapmayın lütfen. Düşüncelerinize engel olamıyorsanız bir uzmana danışın bence.

Çocuklardan çok hoşlanmıyorsun ve eşinle bu kadar iyi anlaşmaları seni rahatsız ediyor sanırım. Bazı çocuklardan ben de hiç hoşlanmam :)
Biraz hastalığı da takmış olabilirsin, çocuğum olmayacak gibi düşünüp eşini onlara babalık yapıyor gibi hissediyorsun belki de.
Fazla abartmışsın gibi geldi bana.
Ayrıcq pko luyum ve iki çocuğum var :)

Çok sevindim Allah bağışlasın. Çocukları çok severim ama eşimden dolayı kızlar beni pek kabullenmedi. Ben de soğukluk hissettim

Gerçekten okurken sizin adınıza üzüldüm :KK43:
Mutlu olmanız gereken şeylere üzülüyorsunuz. Hatta daha ileri gidip bunu büyük bir sorun haline getirip tepki veriyorsunuz!!
Pko’lu olmanız çocuğunuz olmayacağı anlamına gelmez. Ben 13 yıllık evliyim olmaması için bir sebep yok ama olmuyor işte.
Ama bu sizin bu tepkiniz için geçerli bir sebep değil. Ben daha çok mutlu oluyorum eşim çocuklarla oynayınca iyi anlaşınca. Hele ki bu kadar seyrek gördüğü küçücük yeğenleri olunca düşünceleriniz çok lüzumsuz doğrusu. Adam senenin her günü sizin yahu ne var 3, 5 saat kızçelerle oynasa.
Yapmayın lütfen. Düşüncelerinize engel olamıyorsanız bir uzmana danışın bence.

Aslında sokakta beraber çocuk severiz. Benim ailemde de kucuk cocuklar var onlari da cok severiz. Sadece bu kızlarla ilgilenmesi beni huzursuz etti. Kizlar biraz simarik büyümüşler ve ben yeğenlerime yapmayın desem en azından 1 saat kendi hallerinde oyun kurarlar. Bu kızlar ben yapmayın dedikce daha da bulaşıyor. Resmen eşime aşıklar. Yadırgamıyorum ben de 8 yaşında dayima aşıktım. Yengeme dayımla ben evlencem diyodum. Ama kendi başıma gelince bir garip oldum. Çocuğum olmazsa falan diye de düşündükçe, eşimin kızlara sevgisi beni incitmeye başladı. Keşke kendi çocuğum olsa onu sevse demeye başladım

Aslında sokakta beraber çocuk severiz. Benim ailemde de kucuk cocuklar var onlari da cok severiz. Sadece bu kızlarla ilgilenmesi beni huzursuz etti. Kizlar biraz simarik büyümüşler ve ben yeğenlerime yapmayın desem en azından 1 saat kendi hallerinde oyun kurarlar. Bu kızlar ben yapmayın dedikce daha da bulaşıyor. Resmen eşime aşıklar. Yadırgamıyorum ben de 8 yaşında dayima aşıktım. Yengeme dayımla ben evlencem diyodum. Ama kendi başıma gelince bir garip oldum. Çocuğum olmazsa falan diye de düşündükçe, eşimin kızlara sevgisi beni incitmeye başladı. Keşke kendi çocuğum olsa onu sevse demeye başladım
Kızlardan çok hoşlanmasan bile ÇOCUK onlar. Onlar seni kıskanıyorlar, sen yetişkinsin buna gülmen gerekir.
Bak hem sen de yaşamışsın aynı şeyi. Yengen sana tavır alsaydı, dayını engelleseydi sen ne yapardın?
Yapma cancazım, eşinde bu duruma kızar ve haklıda olur. Eşininde başkalarının gözünde de anlayışsız, kıskanç kadın durumuna düşürme kendini.
İlk okuduğumda bende sana sinirlendim doğrusu. “Kadına bak ilkokul çocuğunu eşinden kıskanıyor pess” dedim :işsiz:
Ama kendince geçerli sebeplerin varmış.
Hiç takılma ne pko’na, nede kızların çocukça kıskançlıklarına. Gül geç. Bak yeni evlisin tadını çıkar.
Öyle gitmemeyi düşünüyorum falanda deme. Aa yakışıyormu sana koca kadın:KK68:

Kırmızı kısım doğru gibi bilmiyorum sanirim öyle.

Oyun da şu şekilde koltuk altından tutup havada çeviriyor. Oyunda sakıncalı bir durum yok. Kızlar bazen kucağına zıplıyor ama eşim yanlış bir yere otururlarsa dizine göre ayarlayıp sorunu çözüyor. Eşime bu konuda çok güveniyorum hiç bir şüphem yok. Sorunun başlangıcını bir yorumda anlattim ona göz atabilirsiniz

Şimdi okudum o yorumunuzu. Allah size inşallah istediğiniz zaman hemencik bir eevlat nasip eder.
Normalde çocuk istemeseniz bile "istersem bir gün yaparım" garantisi insanın içini rahatlatıyor ama biri gelip de sana "çocuk yapamazsın" diyince, çocuk istemiyor olsan bile, o an sanki en çok istediğin şey çocuk sahibi olmakmış gibi hissediyorsun...

Sizin sorun da bu sanırım. How i met your mother dizisi izlediniz mi bilmiyorum ama bir bölümünde, çocuklardan nefret eden bir kadının kısır olduğunu öğrendiğinde hissettikleri/üzüntüsü anlatılıyordu.

Sizin hastalıgınıza çok hakim değilim ama bu hastalığa sahip olup hamile kalan insanlar tanıyorum. İnşallah sizin de istediğiniz an çocuğunuz olur. Eminim o zaman eşiniz kuzenleriyle o kadar vakit geçirmeyecektir ya da geçirse bile sizin umrunuzda olmayacaktır.

Lütfen turuncu yaprak
Bu düşünceler normal değil
Sende biliyorsun ,farkındasın ki konu açtın buraya
İçinde çözemedin ,beynin yoruldu kabullenemedin,
Bunları aş
Bunlar sağlıklı düşünceler değil
Onlar minik kızlar
Eğer her kız çocuğundan değil yalnızca bu iki kız çocuğundan kıskanıyorsun
Bunu zaten söylüyorsun
Lütfen bu normal değil
Ne yapabiliriz senin için,nasıl yardımcı olalım bilemiyorum ki
Kelime bulamıyorum

Az önce size bir yorum yazdım ama ben "her kız çocuğunu" sorun ettiğinizi zannetmiştim. Özellikle bu iki kıza karşı bu duyguları hissediyorsanız durum değişir. Lütfen onların sadece çocuk olduğunu, eşinize aşık olmadıklarını, eşinizin de onları evlat yerine koymadan sadece çocuk oldukları için sevdiğini unutmayın.

Az önce size bir yorum yazdım ama ben "her kız çocuğunu" sorun ettiğinizi zannetmiştim. Özellikle bu iki kıza karşı bu duyguları hissediyorsanız durum değişir. Lütfen onların sadece çocuk olduğunu, eşinize aşık olmadıklarını, eşinizin de onları evlat yerine koymadan sadece çocuk oldukları için sevdiğini unutmayın.

Lütfen turuncu yaprak
Bu düşünceler normal değil
Sende biliyorsun ,farkındasın ki konu açtın buraya
İçinde çözemedin ,beynin yoruldu kabullenemedin,
Bunları aş
Bunlar sağlıklı düşünceler değil
Onlar minik kızlar
Eğer her kız çocuğundan değil yalnızca bu iki kız çocuğundan kıskanıyorsun
Bunu zaten söylüyorsun
Lütfen bu normal değil
Ne yapabiliriz senin için,nasıl yardımcı olalım bilemiyorum ki
Kelime bulamıyorum

Yanlış veya eksik anlatmis olabilirim yazı dilinde günlük hayattaki gibi akıcı olamıyorum. Eksik kısmi düzelteyim.
Ben kızları zaten hiç tehdit falan görmedim. Onları anlıyorum ben de dayima aşık olduğumu düşünüyordum. Sorun eşimin onların üstüne bu kadar çok düşmesi. Hatta o yuzden cocuk yapmayı bile düşündüm dedim.

Senede maksimum 3 kere görüştüğümüz için 4-5 saat vakit geçiriyoruz. Çocuklar eşini götürüyor odaya. Kapı açık zaten farklı bi şüphem olamaz ama ne bileyim o mekânda kalmak istemiyorum. Kaynanam teyze ben ve eşleri oluyor. Allah'tan yalnız kalmıyorum. Bu sene gitmeyeceğim gibi görünüyor

Farklı bi şüphe derken ?

Çokta takılmayın çocuk sonuçta bi kaç seneye düzelirler büyüyünce.. eşiniz de kıramıyor demekki cocukları... takmayın bence gerek yok

Kaç yaşında bu çocuklar? Kaçıncı sınıfa gidiyorlar? Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum açıkçası.yani bu çocuklar 3-5-7 yaşında olmuş olsalardı bu cevir oyunu çok şirin,tatlı,sempatik..ama bizim kapıda ilkokul 4-5 e giden çocuklar var çok büyükler.mesela bitanesi 3.sinifa gidiyor ve bahçede hangi erkek komşuyu görse onunla top oynamak istiyor,gidiyor yakınlık kuruyor.hele bitanesine takmış durumda, geçen gün 2 yaşındaki bebeğini bahceye getiren komsumuza bu kız bı yanaşıyor,sarilmaya çalışıyor,abiii hadi oyun oynayalım filan,çevresinde dönüyor,sirinlik yapior,adam biraz gerildi,x uzak dur lütfen senin kız arkadasin yokmu! Git onlarla oyna dedi.diger komşularda ay rahat bırak adami ne rahatsız ediyorsun diye çocuğu uyardılar.gecen yine aynı komşu ile denk geldik,bu kız yine yakınlık kuruyor,sırnaşiyor anladım bu abiyi bu kız çok seviyor ama günümüzde öyle hadiseler oluyorki,komşudan dikkat etmek istiyor.bide şimdiki cocuklarmi farklı bizmi çok olgunluk,ben çocuğun hareketleri karşısında utandım inanın.adama kollarını aciyor,adamin cevresinde dönüp egiliyor,eliyle dokunuyor filan.benim hissettiğim şuydu o kız benim kızım olsaydı bu davranışlarıni kontrol ederdim ve izin vermezdim.sizin bu kızlarda 3,4,5.sinif kadar buyuklerse döndür oyunu için geç kalmışlar..bana göre abartı.bende rahatsız olurdum.kiskanclik değil bu,sadece adini koyamadığın rahatsız olma duygusu.şunuda söyleyeyim cenaze olduğu gün oynamasida çok abartı.ben istemezdim,ciddiyete davet ederdim.cocuklarin elinde oyuncak gibi ne o öyle:) dede rahmetli olmuş,yok döndür yok cevir o gün bari bı durun yani.ben sizi çok iyi anladım konu sahibi,bizim bahçede okadar çok çocuk varki onları gozlemliyorum ben,yaş grubuna gore çocukların değerlendirmeleri de farklı olabiliyor.siz gitmeniz gerekiyorsa gidin bayramda ama bu durumda yapılabilecek pek bişey yok mecbur bu durumu kabulleniceksiniz.zaten çok şık gorusmuyormuşsunuz.buyurler düzelirler inş.

Son düzenleme:
Bence kıskanılacak bir durum yok neticede o çocuklar eşinizin kuzenleri. Elbette onları sevecek, oyunlar oynayacak. Bence bunu kendi kendinize de aşabilirsiniz, normal birşey olduğunu kendinize kabullendirin.Oldu ki aşamadınız psikoloğa gidin çünkü eşinizle aranız bozulabilir

Kaç yaşında bu çocuklar? Kaçıncı sınıfa gidiyorlar? Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum açıkçası.yani bu çocuklar 3-5-7 yaşında olmuş olsalardı bu cevir oyunu çok şirin,tatlı,sempatik..ama bizim kapıda ilkokul 4-5 e giden çocuklar var çok büyükler.mesela bitanesi 3.sinifa gidiyor ve bahçede hangi erkek komşuyu görse onunla top oynamak istiyor,gidiyor yakınlık kuruyor.hele bitanesine takmış durumda, geçen gün 2 yaşındaki bebeğini bahceye getiren komsumuza bu kız bı yanaşıyor,sarilmaya çalışıyor,abiii hadi oyun oynayalım filan,çevresinde dönüyor,sirinlik yapior,adam biraz gerildi,x uzak dur lütfen senin kız arkadasin yokmu! Git onlarla oyna dedi.diger komşularda ay rahat bırak adami ne rahatsız ediyorsun diye çocuğu uyardılar.gecen yine aynı komşu ile denk geldik,bu kız yine yakınlık kuruyor,sırnaşiyor anladım bu abiyi bu kız çok seviyor ama günümüzde öyle hadiseler oluyorki,komşudan dikkat etmek istiyor.bide şimdiki cocuklarmi farklı bizmi çok olgunluk,ben çocuğun hareketleri karşısında utandım inanın.adama kollarını aciyor,adamin cevresinde dönüp egiliyor,eliyle dokunuyor filan.benim hissettiğim şuydu o kız benim kızım olsaydı bu davranışlarıni kontrol ederdim ve izin vermezdim.sizin bu kızlarda 3,4,5.sinif kadar buyuklerse döndür oyunu için geç kalmışlar..bana göre abartı.bende rahatsız olurdum.kiskanclik değil bu,sadece adini koyamadığın rahatsız olma duygusu.şunuda söyleyeyim cenaze olduğu gün oynamasida çok abartı.ben istemezdim,ciddiyete davet ederdim.cocuklarin elinde oyuncak gibi ne o öyle:) dede rahmetli olmuş,yok döndür yok cevir o gün bari bı durun yani.ben sizi çok iyi anladım konu sahibi,bizim bahçede okadar çok çocuk varki onları gozlemliyorum ben,yaş grubuna gore çocukların değerlendirmeleri de farklı olabiliyor.siz gitmeniz gerekiyorsa gidin bayramda ama bu durumda yapılabilecek pek bişey yok mecbur bu durumu kabulleniceksiniz.zaten çok şık gorusmuyormuşsunuz.buyurler düzelirler inş.
Sizin bakış açınızda gayet mantıklı.Çocukların yaşları çok önemli her ne kadar konu sahibinin eşi art niyetli olmasa da eğer çocukların yaşları en az 10-12 ise böyle oyunlar oynanmamalı.Bu çocuğu istismara açık bir hale getirmektir.Abi olarak gördükleri bir insanla böyle oyunlar oynayabiliyorlarsa başkalarıyla da böyle oyunlar oynamakta sakınca görmezler

Back
X