Merhabalar arkadaşlar, konuya nasıl başlasam bilemiyorum. 6 senedir aynı yerde oturuyorum, hiç bir sorunum yoktu. komşularımla geçinip gidiyorduk. Ta ki bu haftaya kadar..
2 sene önce yeni biri taşındı apartmana, benim karşıma kapı komşum yani. Kendisi 50 yaşlarında annemden büyük. İlk tanışmamız onun benim kapıma gelmesi ile basladi. kahveye davet ettim etmez olaydım.
Gayet iyiydik hiç bir sorun yoktu, gel gitler başladı sohbet muhabbet her neyse. Bu bana apartmanda ki insanlar iyi mi dedi ben de gayet iyiler çok severim kendilerini çok sık gidip gelmeyiz ama gidince hoş karşılarlar dedim. Aynı sekilde ben de.
Neyse biz gelip gitmeye devam ederken bu bana geldiği bir gün komsularimin kocaları hakkında olumsuz şeyler söyledi çocukları hakkında da, ona da güya apartmandan biri demiş (iftira) ilk başta çok şaşırdım biliyorum zaten öyle bir insan olmadıklarını ya dedim yok öyle bişey hem tanıyorum o insanları derken konu kapandı. Gel zaman git zaman, benim kv ile sorunlairm vardı, bu da birine şahit oldu.
Bir gün bu bizdeyken kv bişey göndermiş. Bu da bana kv büyü yapmış olmasın falan at çöpe diyip benim aklımı bulayıp beni korkutuyordu.
Sonra başladı apartmanda çok sevdiğin insanlar senin arkandan konuşuyor sana plan yapıyorlar tuzak kuruyorlarmis falan inanmıyorum tabi hiç birine ama komşulara da sormadım tabi.
Başka bir zaman yine geldi. Bı komşu camdan bişey silkelemis büyü yapmış, büyü yaptığı kisi akşam fenalasmis büyü yaptığı için neler neler. Yok apartmandakiler benim evimi dinlermis laf tasiyorlarmis güya benim akrabalarıma güya kapı komşuma bunu diyen apartmandan bir abla.
Tabi bu bana anlatıyor bunları ama ben inanmıyorum hiç birine. Her gün her anlattığı şeyden sonra mesafe koyuyorum aramıyorum sormuyorum gitmiyorum. Ama o benim evime Cat kapı geldigi için lap diye dalıyor içeri bişey diyemiyorum. Kapı deliğinden beni gözlemeler evimi izlemeler neler neler. Milletin kapısına çıkıp dinlemeler saymakla bitmezz
Neymiş efendim komşunun biri benim kapımın önüne kanlı kanlı balık koymuş o temizlemiş hepsini biseyler sıçratmiş. Ayakkabılarımı bile kapının önünden yok etti çaldı. Neyse ben bunun söylediklerine gram taviz vermiyorum annesi babası bütün sülalesi bunu silmiş.
Gel zaman git zaman bunun evine biri geldi ben odamı temizliyordum bu da balkondaymis, balkonda biseyler anlatıyordu benim odam ile balkonu dip dibe. bu kadına beni anlatıyor ben demişim apartmanda büyücüler var beni dinliyorlar hiç birini sevmiuorum diyip hepsi ile gorusmusum neler neler şok oldum. Beceriksizmisim her aldığını aliyormuşum kıskançlıktan, halbu ki hiç biri doğru değil tam tersi kendi yaptiklarini ben yapmışım gibi anlattı. Ben bunları duyduktan sonra sildim numarasını falan
Neyse öyle böyle konuşmayı kestim ben bununla neyse ben doğum yaptım 4-5 ay önce benim kapım çaldı bir baktım kapı komşusu büyür dedim bebeğin olmuş hayirlisi olsun dedi hediyesini getirdim dedi ben de sağol dedim musaitmisin dedi buyur dedim eşim gelcek ama dedim.
Neyse bu girdi kahve falan yaptım ama diyorum şimdi akillandi herhalde falan. Neyse bu görünce selam falan veriyor disarida deidm evet akillanmis bu.
2-3 defa gelip gitti bana. 2 hafta önce benim kapı çaldı olaya bakın şimdi
kim o dedim ben dedi ne oldu soyle dedim açtım kapıyı bana gelsene kahveye dedi sasiridm açıkçası. Neyse gitmez olaydım. Ben bunun evine gittim bu aprtmanda ki herkesi çağırmış evine benim arkamdan geldiler hepsi oturudk.kahve içiyoruz.
Bu ikide bir manalı konuşuyor ilk başta anlamadım. Tabi ne demek istediğini sonra bir kere daha konuştu dank etti kafama laf soktuğu.
Biz eimdi koltukta oturuyoruz komşular ile hu basladi. Bana döndü Merve dedi apartmanda kimseyi sevmiyor ama herkesle gidip geliyor dedi açık konusalim dedi ben de anlamadım dedim sen demeidn mi dedi ben burdakilerden nefret ediyorum bana gelip gitmelerini istemiyorum diye demedin mi dedi ben sokkkkkk hayır dedim demedim öyle bişey tamam dedi şimdi ogrencekler hepsi dedi
bu şimdi ben demişim.hepsi benim evimi dinliyor dedikoducular demişim yani kısacası kendi söylediklerini ben söylemişim gibi anlattı. O kadar bağıra bağıra konuşuyor ki ben konusmayim diue ben durur muyum başladım bağırmaya yalancı seni dedim sen değil mıydın bunları bunları diyen sen neden kendi söylediklerini ben söylemişim gibi anlatıyorsun dedim küfürler havada uçuştu.
ftiracı dedim b.yucu dedim neler neler, getirmiş önüme kuranı kerimi bas diyor abdestli misin dedi yoo değilim dedim sen abdestliysen bassana dedim basmadı daha diyor anlatmadiklarim var anlatsana dedim benim korkum yok anlat hadi dedim anlatmadı çünkü yoktu yani o kadar şaşırdım ki kahve içme bahanesiyle çağırıp kavga etti.
Etmediği beddua kalmadı çocuğuma kadar. Ben de çocuğumu kucağıma alıp ciktim diğer komşular da arkamdan çıktı yani sasirdim böyle bir insanla oturup kalktigim için kendime kızıyorum, yani korkuyorum artık benim arkamdan gidip millete bişey anlatacak diye b.yu yapcak bana diye biraz uzun oldu anlatmak istedim.iftira gerçekten çok zor birşey başına gelmeyince anlamiyormus insan Allah herkesi iftiranın kurusundan da yaşından da korusun nasıl yapcam bilemiyorum.