• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben düşünemiyorum lütfen siz bana bir şey söyleyin

bunda dert yapacak bişey yok
bize de kuzenlerim gelirdi yaşları ben 10 iken 30 du
hep kucaklarında oturur sohbet ederdik oyun oynardık
karıları da bişey demiyordu

Buradakilerin çoğu size anlayış göstermiş ama ben gösteremeyeceğim.
Sorununuz hastalığınız değil. Çünkü siz kendi yeğeninize karşı oldukça sevgi doluyken eşinizin yeğenlerine karşı cephelisiniz. Yani kısacası hastalık falan bahane. Siz eşinizi, eşinizin yeğenlerinden kıskanıyorsunuz. Bunun başka açıklaması yok ve olamazda.
Düşünceleriniz sağlıklı değil. Kurtulmak istiyorsanız uzmana başvuracaksınız.Kaldı ki eşinizin görmesi korkusuyla yeni üyelikle konuyu açmış olmanız bile bence yanlış yolda olduğunuzun göstergesi.
Ben çocukları kıskananları asla anlamıyorum.
Benim kızım 15 yaşında. Hala gidip dayısına sarılır, öpüşür koklaşırlar. Ben kardeşimden eminim eh kızımdan da eminim. Öyleyse ne kıskanırım ne de bunu bir pedofiliye dönüştürürüm.
Siz eşinizden eminseniz, o 2 çocuğunda sapıklık huyları yoksa sorun nedir. Çocukların etraflarında eşiniz tarafından çevrilmesi mi sorun. Sorun ettiğiniz kız çocuğu bunlar ayıptır konusu değil. Eşinizin o çocuklara gösterdiği ilgi ve sevgi.
Cidden bu yanlış bir yol ve bence hemen uzman desteği alın.

Valla benim kızım ilkokul çağına geldiğinde hiç kimsenin kucağına oturamaz.hamakta sarmaş dolaş kuzeniyle yatamaz.izin vermem.çocuklara bu öğretilmemiş .ama yanlış anlamayın.eşinize bişey dediğim yok.zaten öyle bişey olsaydı.çocuklar böyle sırnaşmazlardı.ben şeyi merak ettim.evlenmeden önce eşiniz çocuklarla daha mı sık görüşürdü.bebekliklerinden beri sık görüşüp oynatıyorsa normal de devamlı yılda 2-3 defa görüp bu kadar ısrarcılarsa biraz şımarık çocuklardır.

Ben de her gün görüşüyorsunuz sandım. Senede 3 kere insan en sevmediği insana bile katlanır. Kaldı ki bunlar çocuk. Eşiniz çocuklarla iyi anlaşıyor diye sevinmeniz lazım. Hastalığım deyip durmuşsunuz da o kadar ciddi bir rahatsızlığınız yok. Siz de istediğinizde çocuk sahibi olabilirsiniz. Sizi hiç anlayamadım.

Sizin gibi insanlar akrabaligi öldürüyor. Cok sevdigim bir dayim var. Sizin gibi bir esi var. Onun sayesinde bizde görüsmeyi minimuma indirdik. Ölümlü dünya. Kendi egonuz ve kibiriniz yüzünden cocuklari mahrum birakmak derdindesiniz. Allah akil fikir versin. Baska birsey demiyorum

Valla benim kızım ilkokul çağına geldiğinde hiç kimsenin kucağına oturamaz.hamakta sarmaş dolaş kuzeniyle yatamaz.izin vermem.çocuklara bu öğretilmemiş .ama yanlış anlamayın.eşinize bişey dediğim yok.zaten öyle bişey olsaydı.çocuklar böyle sırnaşmazlardı.ben şeyi merak ettim.evlenmeden önce eşiniz çocuklarla daha mı sık görüşürdü.bebekliklerinden beri sık görüşüp oynatıyorsa normal de devamlı yılda 2-3 defa görüp bu kadar ısrarcılarsa biraz şımarık çocuklardır.

Evet aynen o şekilde. 3 senedir eşim başka bir ilde.3 senedir senede 2-3 kez görüyorlar ama eski alışkanlıklar aşılmıyor. Çünkü eşim bana inat gözümün içine baka baka yapmaya devam ediyor. Bahanesi de onlara hayir diyemem. Kızlarda omuzlarına binip sırtına biniyor. Adam 2 kelime edecek oluyor. Bizi çevir diye konusturmuyorlar. Eminim kendi cocugu olsa kizim bi dur der. Ben istemedigim için asla hayır demiyor

Benim büyük kizim küçükken kapıda beklerdi amcası işten gelince parka götürecek oyun oynacaklar diye şimdi küçük kizimda 2.5 yaşında saat 16:30 olunca kapıya dikilir amcası gelecek diye.Kaynimın ilkokula giden bir kızı var ama gene de kayinvalideme girer girmez biz evimize gidinceye kadar ilgilenir benim küçük kızımla.Pazarlari alt kattan eltim arar çocukları getir bırak git sen dinlen uyu üçü burda oynasın diye.halbuki eltim bitek pazar evde olmasına rağmen benim kızları hep evinde ister çok severler çünkü sürekli kıyafet yiyecek kitap oyuncak alırlar.bende keza cumartesileri eltimin çocuğunu kayinvalidemden alır akşama kadar oynatirim hepsi yemek kek börek hazirlarim. Iki kizimda babalarına ve amcalarina aşık cocuklardir ilk çocuğumun tüm doğum kıyafet vs. Masrafını kaynim karsilamistir çünkü onun tıbbi yönden çocuğu olması imkansız ve adamda bebek evlat özlemi vardı.kizlarima yemek bile hazırlar. o an cikamicaksam dışarı gelirken cocuklarin eksigi varsa al gel derim parasını veririm.hergun biyerdeyiz iş çıkışından yemek yada yatma saatine kadar ama şimdiye kadar ne ben nede onlar böyle düşünmemiştir düşünse bence eltim arayıp çocukları getir demez.cok yanlış bir düşünceniz var allahtan senede 2-3 benim gb hergun görsen kesin cinnet geçirirsin düşüncesindeyim. Amca yada dayi farketmez çekirdek ailenin bir parçası olmasa bile geniş ailenin (sülalenin) bir parçası akrabasiniz siz.size gelince siz kuzenleriniz ile oynayabilirsiniz uyuyabilirsiniz ama eşe gelince HAYIR!!! Bence çok fesatsiniz kusura bakmayın iki küçük çocuktan kiskanmak nedir allah aşkına.Saglikli dusunemiyorsun bence psikoloğa git. Siz sağlıktan dem vurmussunuzda benimde eltimin çocuğu olmuyordu evlatlık aldı sonradan ama hiç sizin gb davranmıyor çocuklarıma.

Benim büyük kizim küçükken kapıda beklerdi amcası işten gelince parka götürecek oyun oynacaklar diye şimdi küçük kizimda 2.5 yaşında saat 16:30 olunca kapıya dikilir amcası gelecek diye.Kaynimın ilkokula giden bir kızı var ama gene de kayinvalideme girer girmez biz evimize gidinceye kadar ilgilenir benim küçük kızımla.Pazarlari alt kattan eltim arar çocukları getir bırak git sen dinlen uyu üçü burda oynasın diye.halbuki eltim bitek pazar evde olmasına rağmen benim kızları hep evinde ister çok severler çünkü sürekli kıyafet yiyecek kitap oyuncak alırlar.bende keza cumartesileri eltimin çocuğunu kayinvalidemden alır akşama kadar oynatirim hepsi yemek kek börek hazirlarim. Iki kizimda babalarına ve amcalarina aşık cocuklardir ilk çocuğumun tüm doğum kıyafet vs. Masrafını kaynim karsilamistir çünkü onun tıbbi yönden çocuğu olması imkansız ve adamda bebek evlat özlemi vardı.kizlarima yemek bile hazırlar. o an cikamicaksam dışarı gelirken cocuklarin eksigi varsa al gel derim parasını veririm.hergun biyerdeyiz iş çıkışından yemek yada yatma saatine kadar ama şimdiye kadar ne ben nede onlar böyle düşünmemiştir düşünse bence eltim arayıp çocukları getir demez.cok yanlış bir düşünceniz var allahtan senede 2-3 benim gb hergun görsen kesin cinnet geçirirsin düşüncesindeyim. Amca yada dayi farketmez çekirdek ailenin bir parçası olmasa bile geniş ailenin (sülalenin) bir parçası akrabasiniz siz.size gelince siz kuzenleriniz ile oynayabilirsiniz uyuyabilirsiniz ama eşe gelince HAYIR!!! Bence çok fesatsiniz kusura bakmayın iki küçük çocuktan kiskanmak nedir allah aşkına.Saglikli dusunemiyorsun bence psikoloğa git. Siz sağlıktan dem vurmussunuzda benimde eltimin çocuğu olmuyordu evlatlık aldı sonradan ama hiç sizin gb davranmıyor çocuklarıma.

Yeğeni değil kuzeni teyzesinin kızları. Ayrıca benim kızdığım sey bu kadar sorun olmasına rağmen kendisinin kesinlikle geri adım atmaması dikkat ederim dememesi. Ben oturup yarim saat bi saat sohbet etsin istiyorum. Her gun gorecek durum olsa teyzesine acikca durumdan rahatsızlığımı söylerdim. Ama şuan mudahale etmeye gerek yok. Akşam yığılıp kalıyor eve geliyoruz yüzüme bakmadan yatıyor yoruluyor yani. Gerçekten bana inat yaptığını düşünüyorum. Oyle birazcik sevdim meselesi degil yani

Bu benim 2. Üyeligim kendi uyeligimden eşim kontrol ettiği için konu açmıyorum. Burdan sadece eşimle ilgili şeyler soruyorum. Ama bu konu biraz bana saldırıların olabileceğinden çekindiğim bir konu. Internette aradım ama boyle bir soru veya konu bulamadim. Ağır eleştirilerin beni aglatabilecegini bildiğim halde buraya açmaya karar verdim. Çünkü anlatacak kimsen olmayınca birileri senin için düşünsün senin için çözümler üretmeye çalışsın diye bir kaç ağır eleştiriye göz yummayi kabullenebiliyorsun.

Konum şu
Eşimin ilkokula giden 2 tane kuzeni var. Ne zaman teyzesine gitsek kızlar tepesinden inmiyor. 2 kelime edemiyoruz. Istemiyorum dese bile kızlar durmuyor. Tuvalet için veya herangi başka bişey için ilk çıktığı anda yapışıp ayaklarina dolanıp bırakmıyorlar. Bizi çevir diyorlar. Kızlar yapmayın desem de beni asla dinlemiyorlar. Ben de kendimde başkasının cocuguna 1-2 yapmayın demekten fazla mudahale etme hakki görmüyorum. Eşime izin verme diyorum sürekli. O da bana onları kıskanıyorsun küçük çocuklar diyor. Ama huzursuz oluyorum. Kocaman adam yetişkinler gibi otursun yanımda istiyorum. Belki de beni kıskandırdıgını sandığı için daha çok yapıyor. Yoruldum bilmiyorum.

Ben artık çok rahatsız olmaya başladım. Bayram geldiği için iyice gerildim. Aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Bir sebep mi bilmiyorum ama bende pko var. 1.5 senedir evliyim ve aslında çok da çocuk istemiyoruz. Ama yine de özellikle uğraşmadığımız ve hastalığımdan dolayı çocuğumuz da yok. Bazen ben yapayım da bizim çocuğumuzu sevsin isteği geliyor içimden. Kıskançlık gibi değil ama üzülme mutsuzluk gibi bir his. Siz belki kıskançlık diyeceksiniz ama nasıl hissettiğimi ben gerçekten biliyorum.

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir ne yapmalıyım eşim ne yapmalı? Teyze gile ben gitmemeli miyim gibi bir sürü düşünce var aklımda. Iyi niyetli bana yardım etmek veya yanlış düşünüyorsun gibi her düşünceye açığım

Kırıcı olmayın lütfen. Hassas bir dönemden geçiyorum. Anlayış bekliyorum
Bu hisleri bir tek ben yaşıyormuşum gibi geliyordu. bendede pko var. eşiminde 3 yegeni var ve onları kendi çocugu gibi seviyor. bazen gittiğimizde çimdikliyorum yeter yapma diye. bunun adı kıskanclıkmı bilmiyorum

Ufacık çocukları yetişkinler gibi oturup sizinle fiskos yapmalarını beklemiyorsunuzdur inşallah.

çocuk bu doğasında oyun var.

Bencede siz bir süre çocuk düşünmeyin.

zira kendi çocuğunuzu bile kıskanacakmışsınız gibi hissettim.

Bu hisleri bir tek ben yaşıyormuşum gibi geliyordu. bendede pko var. eşiminde 3 yegeni var ve onları kendi çocugu gibi seviyor. bazen gittiğimizde çimdikliyorum yeter yapma diye. bunun adı kıskanclıkmı bilmiyorum

Ya yeğen olsa anliycam teyzesinin kızı. Ve ben biraz uzak dur diyince böyle o kadar kızgınlaşıyor ki sanırsın kendi çocuğu. Ben buna tahammül edemiyorum. Eşim benimle ilgili çok kıskanç ben de bu bayram başımı örtmüyorum tüm akrabalara da sarılıyorum hadi bakalim dedim. Ben böyle tepki verince tamam bu sene biraz dikkat edicem dedi. Ama ona güvenip gitmek gelmiyor icimden

Oturmasını istediğim çocuklar değil esimm.

çocuklar istiyor ki eşinizde onlarla oynuyor.

ee ne var bunda. ne kadar güzel. demek ki ilerde ilgili bir baba olacak derdim ben olsam.

eşiniz bu durumdan rahatsızlık duymuyor belli ki, gayette normal..

siz neden rahatsız oluyorsunuz ?

Kıskanıyorsunuz. ama çok gereksiz ve saçma bir kıskanma şekli.

eşinizin çocuklar tarafından sevilmesi bence çok güzel.

güzel düşünün, olumlu düşünün biraz. sizede faydası olur biraz rahatlarsınız

Ya yeğen olsa anliycam teyzesinin kızı. Ve ben biraz uzak dur diyince böyle o kadar kızgınlaşıyor ki sanırsın kendi çocuğu. Ben buna tahammül edemiyorum. Eşim benimle ilgili çok kıskanç ben de bu bayram başımı örtmüyorum tüm akrabalara da sarılıyorum hadi bakalim dedim. Ben böyle tepki verince tamam bu sene biraz dikkat edicem dedi. Ama ona güvenip gitmek gelmiyor icimden

emin olki hiç farketmiyor yeğen kuzen. ben istemiyorum kim olursa olsun. yegenine gs forması alacakmış. bn kendi çocuguma hayal ettiğim seyi o baskasında yasayamaz

çocuklar istiyor ki eşinizde onlarla oynuyor.

ee ne var bunda. ne kadar güzel. demek ki ilerde ilgili bir baba olacak derdim ben olsam.

eşiniz bu durumdan rahatsızlık duymuyor belli ki, gayette normal..

siz neden rahatsız oluyorsunuz ?

Kıskanıyorsunuz. ama çok gereksiz ve saçma bir kıskanma şekli.

eşinizin çocuklar tarafından sevilmesi bence çok güzel.

güzel düşünün, olumlu düşünün biraz. sizede faydası olur biraz rahatlarsınız

Rahatlamam için eşimin, çocukların onun için o kadar da vazgeçilmez olmadığını söylemesi gerekiyor. Esim böyle devam ettiği sürece tepkimi çekmeyi düşünmüyorum. Teyzeye bu bayram gitmeyi hiç düşünmüyorum. Gerekirse anneanneye de gitmeyeceğim. Soran olursa da açık açık söyleyeceğim. Bu konu açıldığı günler ayrı yatıyoruz. Eşime bırakın dokunmak tiksinme geliyo. Bugün biraz tehdit ile dikkat edeceğini söyledi ama ona gram inancım yok

Ne kadar saçma bir kıyas yaptığınızın farkında mısınız? Yeğeni veya kuzeni olması hiç bir şey değiştirmez
Çocuk onlar. İlkokul çocuğu. Senede 3-4 kere gördüğünüz çocuklardan bu denli rahatsız olmanız sağlıklı bir aklın ürünü değil.
Kızların sizi kabullenmemeleri de çok normal, çocuk hisseder.
Ayrıca abilerine gelip oynama falan diyorsunuz, e azıcık aklı olan çocuğa itici gelir bu durum.

Bakın Benim eşim de sizin eşiniz gibi.
Benim benden bir kaç yaş büyük teyzem var. İlkokula giden kızı ve oğlu var. Bizimki de onları döndürür, havada takla attırır, ucurur falan abuk sabuk oyunlar oynarlar, ben de Güler eğlenirim.
Siz yeğeni/kuzeni hesabına giriyorsunuz.
Yapmayın.
Bir terslik var. Bunun hormonlarınızla, hastalığınızla, hassas döneminizle falan alakası yok. Bu hesap düşünülmüş bir şeyin sonucu.

Ayrıca eşiniz için örtülü iseniz, örtünmeyin.
Eşinize göre mahremiyet algınız varsa kendinize göre olanı kullanın.
Kendinizi de ilkokul çocukları ile kıyaslayarak eşinizin gözünde daha fazla küçük düşmeyin

emin olki hiç farketmiyor yeğen kuzen. ben istemiyorum kim olursa olsun. yegenine gs forması alacakmış. bn kendi çocuguma hayal ettiğim seyi o baskasında yasayamaz

Kız kurban olayım öyle ilişkiye. Ne istiyosa gidip alalim. Yeter ki çocukları tepesine bindirmesin. Yavaşla diyince dursun. Yok bizimki bisey diyince sanki öz çocuğu ben üvey anne gibi ilişkimize karışamazsın sanane diyor. Ayrı yatıyor. Delircem

Rahatlamam için eşimin, çocukların onun için o kadar da vazgeçilmez olmadığını söylemesi gerekiyor. Esim böyle devam ettiği sürece tepkimi çekmeyi düşünmüyorum. Teyzeye bu bayram gitmeyi hiç düşünmüyorum. Gerekirse anneanneye de gitmeyeceğim. Soran olursa da açık açık söyleyeceğim. Bu konu açıldığı günler ayrı yatıyoruz. Eşime bırakın dokunmak tiksinme geliyo. Bugün biraz tehdit ile dikkat edeceğini söyledi ama ona gram inancım yok

sizi bu kadar huzursuz eden nedir ?
bunu neden dile getirmiyorsunuz.
bakın bu sadece kıskançlıksa eğer bence destek alın.
bana göre hiç normal değilsiniz çünkü.
kıskançlığınıza kin de eklenmiş.
resmen çocuklarla sidik yarıştırıyor imajı veriyorsunuz.
heeee ben böyleyim bu kötü huyumdanda vazgeçmem derseniz,
sıkı durun yakında evliliğiniz de çatırdamaya başlar. demedi demeyin !

Valla birsey anlamadim
Cocuklarin esinize bu kadar duskunlugu de ne kaynakli bilemedim?

Cocuk tamam oynamak ister ama saatlerce oynamak istemeleri, esinizin de buna izin vermesi ..

Bilmiyorum

Fazla kalmayin o ortamda madem
Bir bahaneyle gidin erken gelin.

Baska birsey gelmedi aklima

Bu kadar dertlenip konu acacak birsey yok ama siz fazla takmissiniz

Ne kadar saçma bir kıyas yaptığınızın farkında mısınız? Yeğeni veya kuzeni olması hiç bir şey değiştirmez
Çocuk onlar. İlkokul çocuğu. Senede 3-4 kere gördüğünüz çocuklardan bu denli rahatsız olmanız sağlıklı bir aklın ürünü değil.
Kızların sizi kabullenmemeleri de çok normal, çocuk hisseder.
Ayrıca abilerine gelip oynama falan diyorsunuz, e azıcık aklı olan çocuğa itici gelir bu durum.

Bakın Benim eşim de sizin eşiniz gibi.
Benim benden bir kaç yaş büyük teyzem var. İlkokula giden kızı ve oğlu var. Bizimki de onları döndürür, havada takla attırır, ucurur falan abuk sabuk oyunlar oynarlar, ben de Güler eğlenirim.
Siz yeğeni/kuzeni hesabına giriyorsunuz.
Yapmayın.
Bir terslik var. Bunun hormonlarınızla, hastalığınızla, hassas döneminizle falan alakası yok. Bu hesap düşünülmüş bir şeyin sonucu.

Ayrıca eşiniz için örtülü iseniz, örtünmeyin.
Eşinize göre mahremiyet algınız varsa kendinize göre olanı kullanın.
Kendinizi de ilkokul çocukları ile kıyaslayarak eşinizin gözünde daha fazla küçük düşmeyin

Ben ona çok saygılıyım. Ben bayagi açık bir bayandım sortlar falan. O istiyor diye kapandim. Ve bunu hiç laf konusu etmedim kapaliligimdan mutluyum. O bana enistene sarılma tokalaşma, beraber büyüdüğüm erkek kuzenime selam bile verme diyorsa ben de bu isteğime uymasını beklerim. Ben 1.5 senedir bu konuyu açıklıyorum anlamıyor. Direk saldırıya geçmedim. Ama çok iyi bilir ki salak gibi tek taraflı fedakarlık yapacak seviyeyi gectim daha ağır misillemelerle giderim o üzülür. Ben zaten bundan 1 ay once boşanacaktım agla yalvar geri getirdi.

Back
X