Ben delirmiyim de kimler delirsin 😕

Eşinizin çalışma saati nasıl? Eğer akşam geç gelmiyorsa, o gelince ona devredip siz yemeği yapın, gün içinde de o yarım saatcik uykusunda da kesinlikle evle ilgili bir iş değil kendizle ilgili bir şeyler yapın. Ne seviyorsanız. Kitap okuyun, yanında bir kahve, ya da açın bir yabancı dizi kısa onlar malum. İlla ki bu sürede sadece kendiniz için bir şey yapın.
Bazı bebekler böyle, bazılarının dediği gibi her bebek asla öyle değil. Ne bebekler var sıkıntısız kuzu gibi büyüyen, bizzat şahit oldum.
Güzel haber bebekliği böyle geçenler çok sakin bir çocukluk geçiriyor
Yine aynı şekilde eşiniz evdeyken de bir yarım saat sadece sizin olsun, ister duşa girin keyif yapın ister girin yatağa kafa dinleyin.

Bence disten dolayi degil, nazi sana geçiyor diye böyle davraniyor. Daha öncede dedim, gece uyandiginda en fazla su ver ve tekrar yatagina koy. Odasini ayir. Cocuk aglayacak, cingar çikartacak ama sonunda uyuyacak. Düzene girecek.

Düzen dedigin seyi, birazda sen saglamalisin. Cocuk kendi basina "simdi yemek saati, simdi oyun saati, simdi uyku saati" demiyecek. O düzeni sagladiginda, bekleyecek ama. Bilecek artik yemek saatini, oyun saatini.

Yerde kurulan parklar var mesela, yerde hali var ve etrafta plastik kapilar var, çoçuk disariya çikmasin diye. Cocugu onun içine koy, oyuncaklari ile beraber ve oynasin. Mizmizlandiginda bir iki dakika ben burdayiim de ve tekrar isine devam et. Yada mama sandalyesine koy, mutfakta seni izlesin yemek yaparken. Elinede bir oyuncak ve tamam.

Yok valla ilgiden falan degil
Ben oglumla daha cok ilgileniyordum hic boyle bir cocuk degildi , bak simdi yazmama engel olmak istedi hayir dedim , gitti kapiyi carpti deli gibi agliyor
Gidip aliyim bari
Hey allahım ya :)) napıcaz böyle resmen ellerinde oynatıyorlar

Allah kolaylık versin. Oğlum 1 yaşında bizdede durum aynı.. doğduğu günden aynı hemde.. yok 40 çıksın, yok 3ayı bitsin derken diş dönemi başladı suan diş sorunu da yok ve sizden farkımız 2 kardeşi var ama imkanı yok kimseleri istemiyor. Artık umudum kalmadı düzeleceğine. Şöyle mutlu mutlu oynasın eğlensin istiyorum ama hep mutsuz ve memnuniyetsiz bir bebek ve sürekli hırçın.. inşallah geçer. Benimde öyleydi düzeldi mesajlarını 4 gözle bekliyorum.. bunalmakta çok haklısın.

Hadi ya.
Can mı dayanır yahu 2.5 yıl çocuk emzirmeye? Ben 23 ay dayanabildim.
Nane falan koymaktan bahsediyorlar sütü kesiyormuş. Ben denemedim tecrübem yok..
Oglumda nane koymustum ama milada hicbir ise yaramiyor
Cok yoruldum cok
Yani suraya konu acip anlatsam oturur benle beraber aglarsiniz hepiniz

Ah malesef , sonrasında gelen pişmanlık vicdan azabı da cabası. Cok zor gercekten , benimkinin hareketleri de aynı dedıgınız gibi. Ama benimki emmiyor.

Ya eşim evdeyken de ne yazıkki yine dönüp dolaşıp bana geliyor. Yani bu durum artık bağımlılık haline geldi sanırım. Yada diş çıkarttığı için böyle. Babasıyla dışarı çıktığında sakinmiş hiç mızmızlanmıyormuş. Bana mı kastı var acaba :))
Yani çok denedim duşa girip apar topar çıkıyorum bazen. Çok ağlarsa vicdan yapıyorum

Çevresinde sadece biz varız çünkü..
Arkadaşların çocukları gelince benimle işi yoktur.
Kalabalık bir ortama girelim birinden ilgi görsün sevsin hiç beni aramaz.
Kreş zamanına kadar böyleyiz yapacak bir şey yok..

Aldim yine emziriyorum , tum hayatim boyle geciyor

Geçecek inşallah. Emmeyi de bıraktırmak gerekiyor. Ben şimdiden başlicam çünkü böyle devam ederse gerçekten daha zor olucak. Bu son zamanlarda öyle çok emiyor ki gerçekten süt gelmiyor bazen. Bugün resmen keşke emzirmeseydim mama verseydim dedirtti bana

Esim de bana cok dedi kes emzirmeyi diye , ben cok direttim cunku oglumu da 30 ay emzirmistim
Ama mila bambaska bir coxuk , simdi de kesemiyorum , ne yapacagimi sasirdim

Benimki öyle değil işte bir yere gittiğimizde bile benden ayrılmıyor :) son günlerde gitmiyorum bir yere. Birgün bir arkadaşıma yemeğe gittik ailece,hiç unutmuyorum bi kahveyi içmem yarım saatimi almıştı. Her odadan çıktığımda kuyameti koparttı. Biraz ağlasın sakinleşir dedikçe daha beter oldu.

Size bağımlı olmuş gibi. Vicdan yapacak bir şey yok sonuçta babasının yanında :)
Mutlu sakin anne olacak ki çocuk da öyle olsun. Önce ben diyebilmeliyiz.
Bebeğinizle ilgili her sorumluluğu üstlenmeyi bırakın. Babası da ona oyalayacak yöntemler bulsun buna fırsat verin
Benim iki çocuğum var biri 8 biri 4 yaşında. Sabah 6 da uyanırlar hep. Eşim ile gidene kadar bir saat o ilgilenir ben yatakta keyif yaparım. İhtiyacım var buna çünkü. Akşam da bir yarım saat babayla bırakır kendime zaman ayırırım ki öyle bana yapışık büyümediler buna rağmen yaparım.

Esim de bana cok dedi kes emzirmeyi diye , ben cok direttim cunku oglumu da 30 ay emzirmistim
Ama mila bambaska bir coxuk , simdi de kesemiyorum , ne yapacagimi sasirdim

Arkadaşım kesemeyince 2 gün onu kardeşiyle bırakıp başka şehire gitmişti. O zamandan beri emzirmeyi bıraktı. Bebeği. 2 yaşındaydı o zaman

Birde gündüz uykusu için kendi yatağında falan değil de oturduğunuz oda da yanınızda uyutmayı denediniz mi? İlginç ama bazı bebekler çocuklar gündüz uykusunu sessiz sakin ortamda değil de böyle ses olan oturduğunuz oda da çok daha uzun süre uyuyor. Deneyin derim.

Evet bende o beklenti içerisindeyim. Mutlu oynasın diye bekliyorum ama çevrede ben yokken oturuyor ağlıyor,yada yanıma geliyor. İnşallah düzelir ne diyeyim benim de umudum yok artık

Denemedim ama odasının kapısı açık cadde de oldukça sesli araba sesi motor sesleri filan çok yoğun ve uyuyor sorunu yoksa. Şu aralar diş yüzünden kısa sürüyor ama ara verdiği sürelerde gündüz 3 saate yakın uyuduğu oldu. Birkaç kez oldu,Bu süreç kısa sürse de o yüzden umutluyum bazen :))

Bunu hafifletmenin tek yolu yardım istemek anne kv eş vs. arada onlara bırakıp dışarı çıkın, arkadaşınızla bir kahve için, alışveriş yapın..

Canım sizde de dişler erken başlamış erken bitecek demektir, sanırım erkek. Yürüme eylemi dışonda çoğu şeyi ben de yaşadım ve tektim. Camdan onu mu kendimi mi atsam diye düşünürken yakaladığım oldu kendimi. Kimsem de yoktu 3 dakika dahi verip wc ye gidebilecek. Ben sürekli kanguruya taktım ilk 15-16 ay delirip. Isırıp tırmalayıp çimdikliyordu acısından ama yapılcak bişi yoktu. En iyi derman emzirmek, derdinden böyle yapıyor. Bugünlerin hepsi geçiyor Benim oğlanın 14 aylıkken 16 dişi tamdı, bana sor her dişin yeri ayrı bünyemde 22 aya kadar melek oldu inanamadım, 22-25 arası da son 4 diş çıktı. Tüm gün zıyıldayan bi çocuktu inanır mısın ben 2 yaş krizini anlamadan geçti gitti çünkü o kadar mızmızdı ki diş çıkarırken beni bitirmişti.
Önerilerim ;
Kulak tıkacı tak
Kulak tıkacı tak
Kulak tıkacı tak ben yoksa kendimi öldürecektim

Bir de ohmm diye meditasyon yapmayı öğretmiştim, atıyorum bişi yapamayıp sinirlenip ağlıyo mu, ki bu bi taktik sırf ağlayabilmek için. Bunu da keşfettim, o zaman ohmmm diyip yoga yapar gibi bağdaş kurup el hareketi yapıyodum, çok fena olmadığı zamanlar beni taklit ediyodu. Çok ağlayası varsa da bırak ağlasın, burda kulak tıkacı devreye giriyo işte. O dişler bittikten sonra bidaha yanına uğramayacak inan bana Benim çocuğum da çok zordu şuan melek gibi bişi, ağlıyosa bile günde maksimum 1 sefer, istediğini yapmadığımı görünce susuyo. Düşse de kucağıma gelip bana sarılıp ağlasa da hasret giderswk diye bakıyorum 30 aylık şuan . Çok azkalmış dayan sabret, 4-5 ay için hepsi bitecek. Taze yaşadım ordan biliyorum

Bunu hafifletmenin tek yolu yardım istemek anne kv eş vs. arada onlara bırakıp dışarı çıkın, arkadaşınızla bir kahve için, alışveriş yapın..
Annem başka şehirde,kv ile görüşmüyorum. Eşimde pazar günleri alıp gezdiriyor bazen. Onda iken sakinmiş. Bende böyle nedense :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…