Ben delirmiyim de kimler delirsin 😕

Vallahi var ben şahitim kahvesini içebilen, keyif yapabilen anneler tanıyorum. Amin tabi ki kurtulmayalım sadece biraz olsun hafifleyelim

Bebeğin anormal değil gayet normal bir bebek davranışları sergiliyor.
Oğlum 2 yaşına kadar mutfakta bana iş yaptırmamak için uğraştı. 2,5 tan sonra biraz biraz alan bırakmaya başladı.
18 aylıkken gece uykusu uzamaya başladı bu arada..

O diş çıkarma dönemini biz yetişkinler yaşasaydık nasıl olurduk acaba diye düşünürüm bazen. Ki annenin bunalması da çok normal..

Emin ol her anne aynı yoldan geçiyor.
En az 1, bilemedin 1,5 yılın daha var rahatlamaya. Bunu bil ona göre beklentiye gir..

Bu arada günün 3 saati dışarıdayız

Az once esim kapidan girdi , attim milayi kucagina al dedim cabuk al daha tuvalete gidemedim
Benimki 30 aylik ben hala çiş yapamiyorum , yapisik iliz demek az kalir , mesela evde kahvaltiyi ben hazirlarim , omleti mila yapiyor baska turlu kurtulamiyorum ondan cunku , dusa giriyorum dusakabinin kapisinda bekliyor ve cama vuruyor surekli hadi hadi diye
Uykum geliyor , yatmak istiyorum ama kucuk hanimin uyuyasi yoksa mumkun degil , tek istedigi ben oturuyum o da kucagimda otursun emsin falan takilsin oyle ben kilirdamadan oturuyum
Ya tuvalete gitmem lazim yalvariyorum resmen cocuga kizim 2 dk birak hemen gelicem diyr
Anlatirken bile kabus gibi geliyor
Son donemde dogan cocuklarin nesi var ben gercekten anlamiyorum
İlk cocugum olsa diyecem ki cocuk boyle birsey ama diil yani
Ben oglumda hic bunlari yasamadim hic , ama su son bi kac senede dogan cocuklar cidden tuhaf , allah hepimize sabir versin

Ya şu mutfakta iş yaparken ayaklarıma yapışması çok zor bişey :) sanki afakanlar basıyor o an kımıldayamıyorum elinden tutup gezdiriyorum kafası dağılsın diye,tekrar dönüyorum yine aynı şekilde. Bensiz birşey yapmak istemiyor hiç. Aynen ben beklentiye girmeyeyim :))

30 aylık emziriyor musun?

Benim de gece yarım saatte bir uyanıyor. Geçer inşallah zaten sabrım tükeniyor zaman geçtikçe. Sizin hikayeleriniz okudukça biraz daha sakinleşiyorum :) inşallah benimki de düzelir.
Seni çok çok iyi anlıyorum, elbet bir gün düzeliyor.
Mesela benimki hiçbir zaman sakin bir çocuk kıvamına gelemedi, ama olabileceğinin çok çok iyisi olmaya başladı
Yemek olayını da, hiçbir zaman normal insanlar gib yemek falan yapamazdim.
Ben yatırirdım, bir lavaboya gidip yemeğe başlardim 10 dk geçmeden uyanirdi gündüzde.
Kimi zaman ne bulduysam yedim, kimi zaman dışarıdan yemek söyledim.
Bir şekilde doydum.
Ama öyle yemek temizlik falan hiçbir zaman nizami yapamazdim..
O aglasa bende aglardim.
Ha bak birşey itiraf edeyim, kaç takım pijama yirttim biliyor musun, gece uykusuzluğunda.
Yeter deyip üstümü başımı paralardim
Yani yalnız değilsin, geçiyor hatta ozleniyor bile..
Şimdi diyorum ki, bir daha bebek olsan da baştan büyütsem seni..
Seninki de büyüyecek, herşey geçecek.
Bak benim canısı barbunya ayikliyor suan bana mesela.
Sende göreceksin inşallah bu günleri

Peki yemekleri ve işi kim yapıyor ?
Yine ben yapıyorum tabiki Eşimin çalıştıgı günler pratik yemekler yapıyorum bebeğim mama sandalyesinde beni izlerken dans ediyorum eline mutfaktaki ilginç gereçleri filan veriyorum ilgisini çekip sabit durması için , eşim evdeyken daha zahmet gerektiren yemekleri yapıyorum. İki günde bir toz alma , süpürme tarzı şeyleri kendi kendine oynadıgı 5 dklık surede yapıyorum yada süpürürken o da benimle dolasıyor evde. Büyük temizliği haftada 1 eşim parka goturdugunde yapıyorum. Bir tek çamasır yıkandıysa asıyorum o uyurken veya bulasık yerlestiririm makineye , ama gunduz uykusunu kendıme ayırmazsam delircek gibi oluyorum kendıme ait vaktim olmadıgında.

Ay sen de mı milana aynılarını yaşıyorum tuvalete gitmek için kırk takla atıyorum. Oturduğum yerde kucağımda duruyor,sırtıma yapışıyor. Eline kalem kağıt verdim takılsın diye en fazla 2 dk sürüyor benim elime veriyor bende yapayım diye. Havuza koyuyorum 3 dk sonra çıkmak istiyor. Çıkıyor tekrar girmek istiyor. Duşa hala giremiyorum. Anca eşim geldiğinde.
Acaba ilgiden mı bu şekilde oldu diye düşünğyorum. Bugün oyalansın diye eline bişeyler verdim mutfakta, elini bir bardağa sokup ağlamaya başladı,çıkaramıyormuş gibi benim çıkarmamı bekliyor. Gidip çıkarttım tekrar aynısını yaptı. Bazen nasıl davranacağımı şaşırıyorum gerçekten.

Evet , birakamiyoruz , son 1 aydir biraktirmaya calisiyorum , hicbirsey ise yaramadi
Sut kesici ilac bile kullaniyorum oyle bir vantuz gibi emiyor ki sut bir gun kesilse sabahinda yine akmaya basliyor , tum dengem sasti , kafayi yemek uzereyim

Ben bence bıraktırmaya uğraşayım o zaman çünkü bizim de gidişatımız öyle

Benim de gece yarım saatte bir uyanıyor. Geçer inşallah zaten sabrım tükeniyor zaman geçtikçe. Sizin hikayeleriniz okudukça biraz daha sakinleşiyorum :) inşallah benimki de düzelir.
Benimki gündüz asla uyumazdı 15- 16 ay civarı uyumaya basladı. 1 saat 2 saat derken suan 3 saat gunduz uykusu uyuyor. Gece mutlaka uyanıyor bi kaç kez tekrar uyutmam gerekıyor. Mızmızlık aynen devam. Düzeldi diyenler umut oluyor insana.

Oğlum tezgahla arama girip beni iterdi var gücüyle oyun oynamak için. Oynamasam neyse. Bulaşık elimle çok kucaklamak zorunda kaldım yıkamama bile sabredemezdi..

Anneme hep sordum o dönemler sen nasıl peşpeşe büyuttün diye. Zira benim ikinciyi totom yemiyor.

Bana çok normal geliyor o yüzden seninkinin tepkileri..
35 aylık oldu ben daha yeni rahat yemek yapıp sıcak bir şeyler yiyip içebiliyorum..
Geçiyor geçiyor..

Bazen bende böyle yapıyorum. Yani işi gücü bırakıp kendime vakit ayırıyorum. Amma son zamanlarda o uyanıkken üzerime yapıştığından gerilip bağırdığım için onları halletmeye çalışıyorum ki gerilip sesimi yükseltmeyeyim diye

Yok valla ilgiden falan degil
Ben oglumla daha cok ilgileniyordum hic boyle bir cocuk degildi , bak simdi yazmama engel olmak istedi hayir dedim , gitti kapiyi carpti deli gibi agliyor
Gidip aliyim bari

Evet kızım da yapıyor bunu :) bütün gücüyle itiyor. Alıyorum kucağıma bende. Onunla kucakta yemek yaptığım bile oldu. Valla ilgiden bu şekildeler demek ki. Kendi başlarına oynamaması çok can sıkıcı. Havuzda bile kendi başına durmak istemiyor 5 dk dan fazla

Evet , birakamiyoruz , son 1 aydir biraktirmaya calisiyorum , hicbirsey ise yaramadi
Sut kesici ilac bile kullaniyorum oyle bir vantuz gibi emiyor ki sut bir gun kesilse sabahinda yine akmaya basliyor , tum dengem sasti , kafayi yemek uzereyim

Hadi ya.
Can mı dayanır yahu 2.5 yıl çocuk emzirmeye? Ben 23 ay dayanabildim.
Nane falan koymaktan bahsediyorlar sütü kesiyormuş. Ben denemedim tecrübem yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…