aynen
benım kızım hem reflu hem kolık hem gobek fıtıgı oldu kolık oldugu ıcın aglamaktan fıtıgı cıktı 25 gun gobegınden kan geldı
sonra amipli dızanterı oldu o sekıldeyken 4 aylıktı tek basıma ev tasıdım mastit oldum aynı anda
sonra tam rahatlar gıbı olurken dıs cıkmaya basladı derken ek gıda dönemı ve alerjıler derken yurumeye basladı 10 aylıkken yuruyordu benımkı
sonra yıne ev tasıdım
cocugu olup da ayaklarını uzatıp keyıf yapabılen var mı kı
ellerınden kurtulmayalım emı allahım esırgesın kuzularımızı
Once sen kendine iyi bak. Sen ne kadar mutluysan ve iyiysen cocuk da o kadar mutlu olur. Opuyorum ikinizi de ,sevgiler canim
Bebek dediğin böyle oluyor zaten. Yalnız değilsin bunları herkes yaşıyor, herkes zorlanıyor. Sabretmekten başka çaren yok. Bugünlerin geçici olduğunu düşün ve kafanı yorma. Yarım gün bakıcı tutmayı dene. Markete yürüyişe gitsen ya da evde dinlenip kitap okusan iyi gelir
Ya şu mutfakta iş yaparken ayaklarıma yapışması çok zor bişey :) sanki afakanlar basıyor o an kımıldayamıyorum elinden tutup gezdiriyorum kafası dağılsın diye,tekrar dönüyorum yine aynı şekilde. Bensiz birşey yapmak istemiyor hiç. Aynen ben beklentiye girmeyeyim :))Bebeğin anormal değil gayet normal bir bebek davranışları sergiliyor.
Oğlum 2 yaşına kadar mutfakta bana iş yaptırmamak için uğraştı. 2,5 tan sonra biraz biraz alan bırakmaya başladı.
18 aylıkken gece uykusu uzamaya başladı.
O diş çıkarma dönemini biz yetişkinler yaşasaydık nasıl olurduk acaba diye düşünürüm bazen. Ki annenin bunalması da çok normal..
Emin ol her anne aynı yoldan geçiyor.
En az 1, bilemedin 1,5 yılın daha var rahatlamaya. Bunu bil ona göre beklentiye gir..
Az once esim kapidan girdi , attim milayi kucagina al dedim cabuk al daha tuvalete gidemedim
Benimki 30 aylik ben hala çiş yapamiyorum , yapisik iliz demek az kalir , mesela evde kahvaltiyi ben hazirlarim , omleti mila yapiyor baska turlu kurtulamiyorum ondan cunku , dusa giriyorum dusakabinin kapisinda bekliyor ve cama vuruyor surekli hadi hadi diye
Uykum geliyor , yatmak istiyorum ama kucuk hanimin uyuyasi yoksa mumkun degil , tek istedigi ben oturuyum o da kucagimda otursun emsin falan takilsin oyle ben kilirdamadan oturuyum
Ya tuvalete gitmem lazim yalvariyorum resmen cocuga kizim 2 dk birak hemen gelicem diyr
Anlatirken bile kabus gibi geliyor
Son donemde dogan cocuklarin nesi var ben gercekten anlamiyorum
İlk cocugum olsa diyecem ki cocuk boyle birsey ama diil yani
Ben oglumda hic bunlari yasamadim hic , ama su son bi kac senede dogan cocuklar cidden tuhaf , allah hepimize sabir versin
Seni çok çok iyi anlıyorum, elbet bir gün düzeliyor.Benim de gece yarım saatte bir uyanıyor. Geçer inşallah zaten sabrım tükeniyor zaman geçtikçe. Sizin hikayeleriniz okudukça biraz daha sakinleşiyorum :) inşallah benimki de düzelir.
Evet , birakamiyoruz , son 1 aydir biraktirmaya calisiyorum , hicbirsey ise yaramadi30 aylık emziriyor musun?
Yine ben yapıyorum tabikiPeki yemekleri ve işi kim yapıyor ?
Az once esim kapidan girdi , attim milayi kucagina al dedim cabuk al daha tuvalete gidemedim
Benimki 30 aylik ben hala çiş yapamiyorum , yapisik iliz demek az kalir , mesela evde kahvaltiyi ben hazirlarim , omleti mila yapiyor baska turlu kurtulamiyorum ondan cunku , dusa giriyorum dusakabinin kapisinda bekliyor ve cama vuruyor surekli hadi hadi diye
Uykum geliyor , yatmak istiyorum ama kucuk hanimin uyuyasi yoksa mumkun degil , tek istedigi ben oturuyum o da kucagimda otursun emsin falan takilsin oyle ben kilirdamadan oturuyum
Ya tuvalete gitmem lazim yalvariyorum resmen cocuga kizim 2 dk birak hemen gelicem diyr
Anlatirken bile kabus gibi geliyor
Son donemde dogan cocuklarin nesi var ben gercekten anlamiyorum
İlk cocugum olsa diyecem ki cocuk boyle birsey ama diil yani
Ben oglumda hic bunlari yasamadim hic , ama su son bi kac senede dogan cocuklar cidden tuhaf , allah hepimize sabir versin
Evet , birakamiyoruz , son 1 aydir biraktirmaya calisiyorum , hicbirsey ise yaramadi
Sut kesici ilac bile kullaniyorum oyle bir vantuz gibi emiyor ki sut bir gun kesilse sabahinda yine akmaya basliyor , tum dengem sasti , kafayi yemek uzereyim
Benimki gündüz asla uyumazdı 15- 16 ay civarı uyumaya basladı. 1 saat 2 saat derken suan 3 saat gunduz uykusu uyuyor. Gece mutlaka uyanıyor bi kaç kez tekrar uyutmam gerekıyor. Mızmızlık aynen devam. Düzeldi diyenler umut oluyor insana.Benim de gece yarım saatte bir uyanıyor. Geçer inşallah zaten sabrım tükeniyor zaman geçtikçe. Sizin hikayeleriniz okudukça biraz daha sakinleşiyorum :) inşallah benimki de düzelir.
Dışarı beraber çıkmak anneyi dinlendirmeyebilir yaniBu arada günün 3 saati dışarıdayız
Ya şu mutfakta iş yaparken ayaklarıma yapışması çok zor bişey :) sanki afakanlar basıyor o an kımıldayamıyorum elinden tutup gezdiriyorum kafası dağılsın diye,tekrar dönüyorum yine aynı şekilde. Bensiz birşey yapmak istemiyor hiç. Aynen ben beklentiye girmeyeyim :))
Yine ben yapıyorum tabikiEşimin çalıştıgı günler pratik yemekler yapıyorum bebeğim mama sandalyesinde beni izlerken dans ediyorum eline mutfaktaki ilginç gereçleri filan veriyorum ilgisini çekip sabit durması için , eşim evdeyken daha zahmet gerektiren yemekleri yapıyorum. İki günde bir toz alma , süpürme tarzı şeyleri kendi kendine oynadıgı 5 dklık surede yapıyorum yada süpürürken o da benimle dolasıyor evde. Büyük temizliği haftada 1 eşim parka goturdugunde yapıyorum. Bir tek çamasır yıkandıysa asıyorum o uyurken veya bulasık yerlestiririm makineye , ama gunduz uykusunu kendıme ayırmazsam delircek gibi oluyorum kendıme ait vaktim olmadıgında.
Dışarı beraber çıkmak anneyi dinlendirmeyebilir yanibakıcıya bırak da öyle yap bunu. Başka türlü çok zor
Yok valla ilgiden falan degilAy sen de mı milanaaynılarını yaşıyorum tuvalete gitmek için kırk takla atıyorum. Oturduğum yerde kucağımda duruyor,sırtıma yapışıyor. Eline kalem kağıt verdim takılsın diye en fazla 2 dk sürüyor benim elime veriyor bende yapayım diye. Havuza koyuyorum 3 dk sonra çıkmak istiyor. Çıkıyor tekrar girmek istiyor. Duşa hala giremiyorum. Anca eşim geldiğinde.
Acaba ilgiden mı bu şekilde oldu diye düşünğyorum. Bugün oyalansın diye eline bişeyler verdim mutfakta, elini bir bardağa sokup ağlamaya başladı,çıkaramıyormuş gibibenim çıkarmamı bekliyor. Gidip çıkarttım tekrar aynısını yaptı. Bazen nasıl davranacağımı şaşırıyorum gerçekten.
Oğlum tezgahla arama girip beni iterdi var gücüyle oyun oynamak için. Oynamasam neyse. Bulaşık elimle çok kucaklamak zorunda kaldım yıkamama bile sabredemezdi..
Anneme hep sordum o dönemler sen nasıl peşpeşe büyuttün diye. Zira benim ikinciyi totom yemiyor.
Bana çok normal geliyor o yüzden seninkinin tepkileri..
35 aylık oldu ben daha yeni rahat yemek yapıp sıcak bir şeyler yiyip içebiliyorum..
Geçiyor geçiyor..
Evet , birakamiyoruz , son 1 aydir biraktirmaya calisiyorum , hicbirsey ise yaramadi
Sut kesici ilac bile kullaniyorum oyle bir vantuz gibi emiyor ki sut bir gun kesilse sabahinda yine akmaya basliyor , tum dengem sasti , kafayi yemek uzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?