• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben delirmiyim de kimler delirsin 😕

Canım sizde de dişler erken başlamış erken bitecek demektir, sanırım erkek. Yürüme eylemi dışonda çoğu şeyi ben de yaşadım ve tektim. Camdan onu mu kendimi mi atsam diye düşünürken yakaladığım oldu kendimi. Kimsem de yoktu 3 dakika dahi verip wc ye gidebilecek. Ben sürekli kanguruya taktım ilk 15-16 ay delirip. Isırıp tırmalayıp çimdikliyordu acısından ama yapılcak bişi yoktu. En iyi derman emzirmek, derdinden böyle yapıyor. Bugünlerin hepsi geçiyor 🙏🏻Benim oğlanın 14 aylıkken 16 dişi tamdı, bana sor her dişin yeri ayrı bünyemde 😂 22 aya kadar melek oldu inanamadım, 22-25 arası da son 4 diş çıktı. Tüm gün zıyıldayan bi çocuktu inanır mısın ben 2 yaş krizini anlamadan geçti gitti 😂 çünkü o kadar mızmızdı ki diş çıkarırken beni bitirmişti.
Önerilerim ;
Kulak tıkacı tak
Kulak tıkacı tak
Kulak tıkacı tak 😂 ben yoksa kendimi öldürecektim

Bir de ohmm diye meditasyon yapmayı öğretmiştim, atıyorum bişi yapamayıp sinirlenip ağlıyo mu, ki bu bi taktik sırf ağlayabilmek için. Bunu da keşfettim, o zaman ohmmm diyip yoga yapar gibi bağdaş kurup el hareketi yapıyodum, çok fena olmadığı zamanlar beni taklit ediyodu. Çok ağlayası varsa da bırak ağlasın, burda kulak tıkacı devreye giriyo işte. O dişler bittikten sonra bidaha yanına uğramayacak inan bana🙏🏻 Benim çocuğum da çok zordu şuan melek gibi bişi, ağlıyosa bile günde maksimum 1 sefer, istediğini yapmadığımı görünce susuyo. Düşse de kucağıma gelip bana sarılıp ağlasa da hasret giderswk diye bakıyorum 30 aylık şuan . Çok azkalmış dayan sabret, 4-5 ay için hepsi bitecek. Taze yaşadım ordan biliyorum

Evet bizim de 15 dişimiz oldu 16 ıncı yolda :) diğerleri bu kadar zorluyor mu peki? Erkek değil kız benimki :)
Bende bazen balkondan atasım geliyor ya kendimi ya onu 🤣🤣 allah korusun Allah şaşırtmasın ama gerçekten insan düşünmüyor değil 😕 kanguruyu yeni kestik. Ay umut verdiniz yine umutlandım:))

Annem başka şehirde,kv ile görüşmüyorum. Eşimde pazar günleri alıp gezdiriyor bazen. Onda iken sakinmiş. Bende böyle nedense :)
HEP anneler de oluyor zaten. Aynı şeyi eşim de bana der.. Kv ile sorun yaşamış biri olarak sorun ne bilmesem de olduğun gibi görünmek ve dobra olmak bu evlilik gemisinde yürümüyor.. Zaten o kv de öyle davranmıyordur gördüğüm bütün kvler iyiyken çok iyiler kötüyken senden kötüsü yok türünden.. Çevremden de gözlemlediğim tek şey biraz onlara övgü ile yaklaşmak düşüncelerini dile getirmemek ve mesafeli olmak..

Nispet yapmak için yazmıyorum ama..
Bende kendi yavruma şaşırıyorum
YEmek düzeniniz var.
Uyku duzenimizde hele son 1 aydır beşiğine atarım.kendi uyur.
Aşılarımızda hiÇ sorun cikarmaz aglamaz etmez.
Çok güzel.kendine oynar bazen. beraber oynarız.
Yemek yemeye bayılır.
Dünyanın en sakin bebeği.
Benimde çevrem beni çok yordu..
Herkesin yaşadıkları farklı..
Ama benim 1 eksigim 2 aylıkken sütum bir densiz yüzünden pat diye kesildi.
Ama benim de emzirememe büyük yaram
Bazen buraya konu açıyorlar sütten nasıl kesmeliyim diye.
Ben o duyguyu hiÇ yaşamayacağım.
Diyeceğim o ki
Keşke bende göğsümde uyutsam ağlayınca gelse beni emmek istese..
Allah yardımcınız olsun. Demeye geldim

sana sunu soyleyeyim senin bebegin uzerine birde kusmayı ekle iste benim bebegim.

her daim agladığı gibi birde uzerine surekli kusardi benim oglum. ama oyle boyle degil bildigin buyuk adam gibi. günde en iyi ihtimal 3 posta bastan asagi kiyafetini degistirirdim. benim ustum koltuklarim cabası. kimsenin kucagina veremezdim kusup insanlari batıracak diye. evden cıkarken kocam cantayla cikardim bazen o bile yetmezdi.

ama geciyor. biraz daha sabır. 15 aylık olmus zaten. konussun bezi biraksin daha da rahatlarsin.

Dişleri çok acılı çıkıyor ve huzursuz ediyorsa diş jeli kullanmanızı öneririm. Çok sık kullanılması önerilmese de çok mızmız anlarında rahatlatığı için bizim doktorumuz tavsiye etmişti ve yaz aylarındayız soğuk ( dondurma gibi) ya da soğuk sert yiyecekler yine rahatlatacaktır. 3 yaş itibarı ile çok daha rahatlayacağınızı ve 4 yaş kreşe başlayınca zor günlerin geride kaldığını söyleyebilirim. Biraz daha dayanın eğer bebeğiniz güvenli bir ortamdaysa her ağlamasına kulak vermeyin siz rutin işlerinizi yaparken o tencere tava karıştırmaya, katlı çamaşırları kafasına giymeye, evi süpürmeye çalışabilir. Bu şekilde anne çocuk ilişkiniz biraz daha normalleşecektir.

Evet bizim de 15 dişimiz oldu 16 ıncı yolda :) diğerleri bu kadar zorluyor mu peki? Erkek değil kız benimki :)
Bende bazen balkondan atasım geliyor ya kendimi ya onu 🤣🤣 allah korusun Allah şaşırtmasın ama gerçekten insan düşünmüyor değil 😕 kanguruyu yeni kestik. Ay umut verdiniz yine umutlandım:))
Ay biz son 4 dişi anlamadık iki yaş krizi sandım hafif geçti, bi baktım 20 dişi olmuş 🤣 ama çok zorlu diyen de duydum. Ay ama şuan cennette yaşıyo gibiyim uzak değil valla! Azönce3 saat öğle uykusu uyudu, sabah da 8 de kalktı inanılmaz geliyor di mi kulağa 😍 evet gercek. Az kaldı bekle dayan

sana sunu soyleyeyim senin bebegin uzerine birde kusmayı ekle iste benim bebegim.

her daim agladığı gibi birde uzerine surekli kusardi benim oglum. ama oyle boyle degil bildigin buyuk adam gibi. günde en iyi ihtimal 3 posta bastan asagi kiyafetini degistirirdim. benim ustum koltuklarim cabası. kimsenin kucagina veremezdim kusup insanlari batıracak diye. evden cıkarken kocam cantayla cikardim bazen o bile yetmezdi.

ama geciyor. biraz daha sabır. 15 aylık olmus zaten. konussun bezi biraksin daha da rahatlarsin.
Ay ben ağlamasına izin verdiğim zaman öğürmeye başlıyor o sebepten pek bırakmıyorun bende. Yoksa sanırım kusmaya doğru gider :) inşallah valla o geçsin eahatlicaz diye diye umutlandım durdum. Yürüsün rahatlicaksın dediler,şimdi de yürümeyi red ediyor:) 1 hafta önce parkta koşmaya başlamıştı şimdi elimi bırakmak istemiyor 😞

Jameya Jameya oğlum 4 yaşında çocuk. Biraz önce tuvalete gittim, anne anne diye.sürekli.birşey olmuş gibi bağırdı, daha gelip kapıyı falan yumruklar🙈 bu günlerin tamamen geçmeyecek ama azalacak. Büyüyünce de hadi beni parka götür gibi en basitinden bir sürü isteği olacak.

1 buçuk senedir peş peşe diş mı çıkardı bebeğiniz? Ben ne anneler görüyorum 9 aylıkken diş çıkarıyor bebekleri,uykuları en kısa 1 buçuk saat oluyor. Benimki bu zamana kadar gündüz en uzun uykusu yarım saat oldu. Gece sabah 6 ya kadar uyuyamıyorum. Böyle yaşıyorsanız ve sakin ve şikayetçi değilseniz alkışlıyorum mükemmelsiniz :)

Ben varım Jamicim.
Oglum dogdugu ilk günden beri huysuz 3 yaşında hâlâ huysuz. Benim yanımda oldukça agresif ve aşırı hareketli ama anneannesi ya da babaannesiyle olduğunda sakin kalıyor.
Ben çalışıyorum işteyken gayet normal olan cocuk aksam işten geldiğimde resmen deliriyor.
Bağrışmalar,aglamalar,öfke nöbetleri vs vs...

Annem beni görünce simardigina bağladı olayı.
Bilemiyorum tam olarak.
Ama ben de ne zaman sakin bir cocuk olacağını merak ediyorum

Annelik zor ama,çok güzel.Sevgi olmasa bu sıkıntılar çekilmez.Rabbim isteyen herkese hayırlı,sağlıklı evlatlar versin inşallah.
Belirli saatlerde güneş ışığı almasını sağlamak için çocuğu dışarı çıkarın.Kısa kollu ve şortlu olsun.Bacak ve kollardan aldığı güneş ışığı ona yeter.Dişlerinin nasıl çıktığını anlamazsınız bile.

Ben varım Jamicim.
Oglum dogdugu ilk günden beri huysuz 3 yaşında hâlâ huysuz. Benim yanımda oldukça agresif ve aşırı hareketli ama anneannesi ya da babaannesiyle olduğunda sakin kalıyor.
Ben çalışıyorum işteyken gayet normal olan cocuk aksam işten geldiğimde resmen deliriyor.
Bağrışmalar,aglamalar,öfke nöbetleri vs vs...

Annem beni görünce simardigina bağladı olayı.
Bilemiyorum tam olarak.
Ama ben de ne zaman sakin bir cocuk olacağını merak ediyorum
Allah sabır güç versin valla işimiz zor :) bence de şımarıklık

Annelik zor ama,çok güzel.Sevgi olmasa bu sıkıntılar çekilmez.Rabbim isteyen herkese hayırlı,sağlıklı evlatlar versin inşallah.
Belirli saatlerde güneş ışığı almasını sağlamak için çocuğu dışarı çıkarın.Kısa kollu ve şortlu olsun.Bacak ve kollardan aldığı güneş ışığı ona yeter.Dişlerinin nasıl çıktığını anlamazsınız bile.

Evet çok güzel gerçekten ama çok çok zor. Ya biz günde 3 4 kez dışarı çıkıyoruz mutlaka güneşe çıkarıyorum. Yine ayına göre iyi geçiriyor havale geçiren bile olmuş çok şükür ağrı huzursuzluk dışında birşey yok ama doğduğundan beri mızmız olunca iyice bunaldım :) aslında sağlıklı olması herşeyden önemli. İnşallah düzelir yada hafifler.

Bu aralar bunalımın eşiğindeyim. Bebeğim ile ilgili bir konu yine :( bazen gerçekten abartıyor muyum diyorum ama şöyle bi dönüp hatırlayınca benim yerime başkası olsa şimdiye dek benden beter olurdu.yani özetle şöyle,bebeğimin gaz dönemi inanılmaz zordu,tam bitti derken sadece 1 hafta ara verip diş çıkarmaya başladı ve ben onu yine gaz zannetmiştim. E o gün bugündür en fazla ara verdiği 1 2 hafta olmuştur. O ara veriği dönemlerde melek gibi bir bebiş aslında. Ama malesef uzun sürmediği için benim sinirlerim alt üst olmuş bir vaziyette. Şu ara 2 aydır köpek dişlerini çıkarıyor ve aşırı aşırı zor geçiyor. Öyle ki artık gin içinde derdi ne olduğunu anlayamıyorum. Aç mı doymadı mı acaba neden yine huzursuz ne istiyor gazı mı var diye süşünüp bişeyler yapmaktan kafam çorba gibi :( uykusuzluk deseniz hiç dinlenemiyorum. Gündüz uykusunu uyuyor ama ben o sırada dinlenemiyorum çünkü o uyanıkken yemek yapmaya kalksam ayaklarıma yapışım şortumdan çekiyor bir yere kımıldayamıyorum ve bu durjm beni oldukça geriyor. 15 aylık oldu 1 hafta önce adım atmaya başladı,tam dedim rahat olucak gidip gezer keşfeder ama onu da yapmıyor yine benim ayağımın dibinden ayrılmıyor. Evet diş ile alakalı olduğunun farkındayım ama sürekli mızmız oluşu beni inanılmaz bunaltıyor. Sanki ne yapsam hiç memnun edemiyorum gibi. Geriliyorum sesimi yükseltiyorum,bazen söylememem gereken şeyleri söylüyorum. (Git kendi başına takıl artık,yürü artık,biraz bağımsız ol yapıştın bana iyice) gibi şeyler. Emme durumuna gelirsen beni gördüğü yerde emmek istiyor bazen yarım saatte bir. Yemesi güzel olmasına rağmen. Ben ona karşı çok ilgili çok sevgi doluyum ama bu şekilde olunca bunalıyorum neden böyle,geçmeyecek hep böyle olacak diye düşünüyorum. Çok zor günler yaşadım düzelecek derken bir türlü düzelmeyen,uykusu sabaha kadar bozuk olan bir bebeğim var. Düzen kurmaktan gına geldi. Yemek saatleri belli uyku saatleri sürekli bozuluyor dişler yüzünden. Çok bunaldım çok sıkıldım 😞
Sinirleriniz yipraniyor. Sizin sevginize muhtac, ya yarim gun yardimci tutun imkan varsa, ya da bi yakininizdan destek..tek bakmak yorucu ve yipratici.. sorun tek bakmak

Sinirleriniz yipraniyor. Sizin sevginize muhtac, ya yarim gun yardimci tutun imkan varsa, ya da bi yakininizdan destek..tek bakmak yorucu ve yipratici.. sorun tek bakmak
Evet sorun o tabi ki ama ailem uzakta. Bende evde iken birde bakıcıya ne gerek var diye düşündüm zaten benden ayrılmıyor babası evdeyken bile peşimde :)

Bu aralar bunalımın eşiğindeyim. Bebeğim ile ilgili bir konu yine :KK43: bazen gerçekten abartıyor muyum diyorum ama şöyle bi dönüp hatırlayınca benim yerime başkası olsa şimdiye dek benden beter olurdu.yani özetle şöyle,bebeğimin gaz dönemi inanılmaz zordu,tam bitti derken sadece 1 hafta ara verip diş çıkarmaya başladı ve ben onu yine gaz zannetmiştim. E o gün bugündür en fazla ara verdiği 1 2 hafta olmuştur. O ara veriği dönemlerde melek gibi bir bebiş aslında. Ama malesef uzun sürmediği için benim sinirlerim alt üst olmuş bir vaziyette. Şu ara 2 aydır köpek dişlerini çıkarıyor ve aşırı aşırı zor geçiyor. Öyle ki artık gin içinde derdi ne olduğunu anlayamıyorum. Aç mı doymadı mı acaba neden yine huzursuz ne istiyor gazı mı var diye süşünüp bişeyler yapmaktan kafam çorba gibi :KK43: uykusuzluk deseniz hiç dinlenemiyorum. Gündüz uykusunu uyuyor ama ben o sırada dinlenemiyorum çünkü o uyanıkken yemek yapmaya kalksam ayaklarıma yapışım şortumdan çekiyor bir yere kımıldayamıyorum ve bu durjm beni oldukça geriyor. 15 aylık oldu 1 hafta önce adım atmaya başladı,tam dedim rahat olucak gidip gezer keşfeder ama onu da yapmıyor yine benim ayağımın dibinden ayrılmıyor. Evet diş ile alakalı olduğunun farkındayım ama sürekli mızmız oluşu beni inanılmaz bunaltıyor. Sanki ne yapsam hiç memnun edemiyorum gibi. Geriliyorum sesimi yükseltiyorum,bazen söylememem gereken şeyleri söylüyorum. (Git kendi başına takıl artık,yürü artık,biraz bağımsız ol yapıştın bana iyice) gibi şeyler. Emme durumuna gelirsen beni gördüğü yerde emmek istiyor bazen yarım saatte bir. Yemesi güzel olmasına rağmen. Ben ona karşı çok ilgili çok sevgi doluyum ama bu şekilde olunca bunalıyorum neden böyle,geçmeyecek hep böyle olacak diye düşünüyorum. Çok zor günler yaşadım düzelecek derken bir türlü düzelmeyen,uykusu sabaha kadar bozuk olan bir bebeğim var. Düzen kurmaktan gına geldi. Yemek saatleri belli uyku saatleri sürekli bozuluyor dişler yüzünden. Çok bunaldım çok sıkıldım 😞
Çok haklısınız bunalmakta, sizi anlayabiliyorum. Benim bebeğim de bi türlü uslanamadı gitti. 20 aylık şu an; doğduğundan beri ha bugün ha yarın derken gelemedi bi türlü güzel günler. Kendime ayıracak zamanım yok, tuvalete gidecek zamanım yok, sürekli yapışan ve ağlayan mızmız bi çocuğum var. Gece uyumaz, uyusa da gecede en az on kere kalkaz; hatta bazen abartır misal dün gece en az 20 kere kalkmıştır. Uykusuzluktan vücudum kırılıyor artık; ne uyuyabiliyorum ne dinlenebiliyorum. Meme de meme der durur sürekli. Gazıydı, dişiydi, reflüsüydü bitemedi bi türlü doğduğundan beri. Tahammül sınırım azaldı doğumdan sonra, kendime bile tahammülüm yok. Kişisel alanım yok, yemeği bile ayaküstü yiyorum; hatta bazen hiç yiyemiyorum. Bazı çocuklar gerçekten zor oluyor. Herkes aynı yoldan geçiyor diyenlere de inanmıyorum ne çocuklar var melek gibi, sessiz sakin; öyleleri de çocuk büyütüyorum demesin yani, öyle sakin çocuğu büyütmeye ne var. Daha dün parkta benimkiyle aynı aylarda olan bi çocuk ve bikaç ay büyük çocuklar gördüm; uslu uslu oynuyorlar, yerinden kıpırdamıyorlar, gidelim diyince ağlamayıp sessizce gidiyorlar. Benimki parkı 100 kere turlamıştır o esnada, bir saniye dur durak bilmez; çocuklara bakıyorum oturuyorlar sakince. Çok yoruluyorum, çok bunalıyorum, çok zorlanıyorum bende.

Bu aralar bunalımın eşiğindeyim. Bebeğim ile ilgili bir konu yine :KK43: bazen gerçekten abartıyor muyum diyorum ama şöyle bi dönüp hatırlayınca benim yerime başkası olsa şimdiye dek benden beter olurdu.yani özetle şöyle,bebeğimin gaz dönemi inanılmaz zordu,tam bitti derken sadece 1 hafta ara verip diş çıkarmaya başladı ve ben onu yine gaz zannetmiştim. E o gün bugündür en fazla ara verdiği 1 2 hafta olmuştur. O ara veriği dönemlerde melek gibi bir bebiş aslında. Ama malesef uzun sürmediği için benim sinirlerim alt üst olmuş bir vaziyette. Şu ara 2 aydır köpek dişlerini çıkarıyor ve aşırı aşırı zor geçiyor. Öyle ki artık gin içinde derdi ne olduğunu anlayamıyorum. Aç mı doymadı mı acaba neden yine huzursuz ne istiyor gazı mı var diye süşünüp bişeyler yapmaktan kafam çorba gibi :KK43: uykusuzluk deseniz hiç dinlenemiyorum. Gündüz uykusunu uyuyor ama ben o sırada dinlenemiyorum çünkü o uyanıkken yemek yapmaya kalksam ayaklarıma yapışım şortumdan çekiyor bir yere kımıldayamıyorum ve bu durjm beni oldukça geriyor. 15 aylık oldu 1 hafta önce adım atmaya başladı,tam dedim rahat olucak gidip gezer keşfeder ama onu da yapmıyor yine benim ayağımın dibinden ayrılmıyor. Evet diş ile alakalı olduğunun farkındayım ama sürekli mızmız oluşu beni inanılmaz bunaltıyor. Sanki ne yapsam hiç memnun edemiyorum gibi. Geriliyorum sesimi yükseltiyorum,bazen söylememem gereken şeyleri söylüyorum. (Git kendi başına takıl artık,yürü artık,biraz bağımsız ol yapıştın bana iyice) gibi şeyler. Emme durumuna gelirsen beni gördüğü yerde emmek istiyor bazen yarım saatte bir. Yemesi güzel olmasına rağmen. Ben ona karşı çok ilgili çok sevgi doluyum ama bu şekilde olunca bunalıyorum neden böyle,geçmeyecek hep böyle olacak diye düşünüyorum. Çok zor günler yaşadım düzelecek derken bir türlü düzelmeyen,uykusu sabaha kadar bozuk olan bir bebeğim var. Düzen kurmaktan gına geldi. Yemek saatleri belli uyku saatleri sürekli bozuluyor dişler yüzünden. Çok bunaldım çok sıkıldım 😞
Emin ol herkes senin gibi bazen ben de bunları sesli dile getiriyorum sonra hemen pişman oluyorum şükür ki sağlığı yerinde diye
Bu dişler bitmek bilmiyor çocuğumun hastalıksız 2 hafta geçirdiğini bilmem hep arka arkaya geldi bizimki de ateşler uykusuzluklar en son dişinde ateş vs ben yorgunluktan hasta oldum ateşlendim o derece yani yapacak birley yok hoş göreceğiz

Back