Ben de artık dertlenmeye başladım.

Tekken dusunmeyecegimiz seyleri cocuk olunca dusunmek zorunda kalabiliyoruz evet ama 2. Ev 3. Arsa almak zorunluluk mu bana kalirsa degil. Ama yapan da kotu yapiyor diyemem. 🤷

Eviniz arabaniz birikiminiz varsa yine yeter.
Aynen buradakiler nasıl diye merak ettim.
Ya da ben yine bildiğim yoldan devam.
Ben evde durunca çocukla aşırı daraliyorum.
Hem bana hem ona dışarısı iyi geliyor.
Bir de öğrencilerimden de anne baba çalışıyor ama bir etkinlige katılamayanlar oluyor bu da benim garibime gidiyor.
Ben çocuk imkan varken yesin içsin gezsin kafasindayim.
Kendim tek maaşlı ailede büyüdüğüm için belki de.

Ev var ben kimseye yük olmam o kafada değilim.
Ev araba var az borcu kaldı kredi ile almıştık.
Sadece daha fazla emlak derdine mi girmek gerek diye sordum açıkçası.
Bence söyle yapabilirsin. Kendinizi çok yormayacak bir arsa alırsınız çocuğunuz için. Çok aşırı pahalı değil arsalar, sadece ümit vadeden bir yerden al :) ileride zaten onca seneye kiymetlenir, çocuğunuza zor gün parası olur

Bence söyle yapabilirsin. Kendinizi çok yormayacak bir arsa alırsınız çocuğunuz için. Çok aşırı pahalı değil arsalar, sadece ümit vadeden bir yerden al :) ileride zaten onca seneye kiymetlenir, çocuğunuza zor gün parası olur
İşte eşimde oyle dedi geçende o daha biriktirelim kafasında.
Bende borçlar bitsin hayatımıza bakalım kafasindayim açıkçası 😉
Sadece kenara eğitim için koyalım dedim.
O da işte burası Türkiye.
Tek ev ve araba ile olmaz diyor.

Hayatta ölçülü, dengeli olmak gerektigine inanıyorum.
Ulkenin durumu malum, ekonomik belirsizlik var ve olmaya devam edecek. O yuzden birikim yapilmali. Ancak sosyal hayattan tamamen kismayi dogru bulmuyorum. 2 kez disari cikiyosak bunu 1'e dusurebiliriz. Evden disari cikmayacaksak calismanin ne anlami var ki

Çocuğun için temettü hissesi de alabilirsin. Araştır biraz, ne kadar karlı olduğunu sen de görürsün. Her ay düşük miktarda bile lot alsan çocuğun büyüyünceye epey birikir. Verilen temettü parası da çocuğuna extra masraflari için para olur.
Bence bir ailenin çocuğuna yapacağı en güzel yatirimlardan biri.

Bazısı da asiri mutlu bu durumdan istee.
Benim arkadaşım öyle ailede büyüdü.
Kendi de öyle ve şükrediyor böyle aileye sahibim diye.
O mizaç meselesi, bazısı ailesinden böyle gördüğü için onlara göre normali bu, bizim bir arkadaşın babası tam bir varyemezdi, para pul var ama hayatında bir kere tatile gitmemiş çocukları tatil nedir bilmemiş, ailece dışarıda yemek yemek nedir bilmemişler, babasını da tanıyorum adam taaaa damat olduğu zaman aldığı kravatları takardı, üstündeki her şey en az 30 senelik olurdu, o ölünce cimrilik mirasını oğlu devraldı, bizimle yaşıt ama para gider diye evlenmedi, para gider diye tatile gitmedi, para gider diye hadi gel bir cafede oturalım tekliflerini bile hesap benden derseniz kabul ediyordu, arkadaşımız hala gençliğindeki gömlek pantolonları giyiyor, hayatı yaşayamadan o da ölüp gidecek babası gibi, birikim yapalım tamam ama para para mal mal diye de hiçbir şey yaşayıp görmeden ölmek kendimize haksızlık bence.

İşte eşimde oyle dedi geçende o daha biriktirelim kafasında.
Bende borçlar bitsin hayatımıza bakalım kafasindayim açıkçası 😉
Sadece kenara eğitim için koyalım dedim.
O da işte burası Türkiye.
Tek ev ve araba ile olmaz diyor.
Arsa çok pahalı bir şey değil ki, mugladan İstanbul'dan almayacaksan..ben hobi olarak arsa geziyirum emlakjette, sahibinden'de falan😂 her bütçeye uygun arsa - tarla var.

Böyle şeylerin doğrusu yanlışı yoktur size bağlıdır. Nasıl istiyorsanız öyle davranmalısınız. Biz iki asgari ücretliyiz çocuğumuz yok olursada kreşe gönderemeyiz arkadaşlarım bu muhabbeti yapsa takmam çünkü benim standartım bu değil. Üniversite ya da lise döneminde dershane için ve sosyalleimesi için bütçe ayırabilirim.
Eşim mesela tamamen yatırım odaklı paranın son damlasına kadar borç yapma peşinde. 2000 artıyormu artmasın hemen bi gram altın kenara. Ben tam tersiyim ona göre de rahatım😅 2000 arttıysa haftasonu güzel biryerde kahvaltı yapalım diyorum. Boşverin siz nasıl mutluysanız öyle yapın ebeveyn olarak zaten çocuklarınızı en çok siz düşünürsünüz.

Çocuğun için temettü hissesi de alabilirsin. Araştır biraz, ne kadar karlı olduğunu sen de görürsün. Her ay düşük miktarda bile lot alsan çocuğun büyüyünceye epey birikir. Verilen temettü parası da çocuğuna extra masraflari için para olur.
Bence bir ailenin çocuğuna yapacağı en güzel yatirimlardan
Bunu biraz daha anlatırmısın merak ettim nasıl oluyor?

Bizde bir personel çalışıyordu. Adam çocukluğunu bile yaşayamamış hep çalışmış. Çocukları rahat etsin diye onun çektiklerin çekmesin diye de devam etmiş çalışmaya. 4 5 daire almış emekliliğine az kalmıştı. Dört gözle emekliliğin bekliyordu. artık rahat edeceğim diyordu. korana zamanı ilk vefat edenlerden oldu. adam rahat yüzü görmeden sadece çalışarak hayatını bitirdi.
Bu durum beni çok etkilemişti. İlla hayallerine kavuşmak için yaşlanmayı mı beklemek lazım.
Bizim bir akraba da aynı şekilde, hatta son çalışma yıllarında daha çok kazanayım, emeklilik primim yüksek olsun diye ailesini bırakıp doğuya gitti bir başına,yılları yalnız geçti. Çok güzel bir yerden yazlik aldılar, onu ödüyorlardi.
Ama emekli olmasına az bir zaman kala bir hastalık yaşadı ve vefat etti.
Ama şöyle bir şey var, gerisinde ne karısı ne çocuğu mağdur oldu. Hatta bir çocuğu yüksek lisansı Avrupa'da kazandı, orada okuyor şu an.
Ölüm her zaman var ama bu adam yiyip içip gezip keyiflice harcayıp o vakitte hakkın rahmetine kavuşsaydi ailesine bir kuru emekli maaşı dışında hiç bir şey kalmayacaktı, belki yasliliginda dara düşeceklerdi. Çocuğu da Avrupa'da yüksek lisans derdine düşmeyecek,bir an önce işe atılıp dul kalan annesine maddi yardım sağlamaya gayret edecekti....
İki taraflı düşününce aslında yatırım yapanlar kötü yapmıyor sanki

O mizaç meselesi, bazısı ailesinden böyle gördüğü için onlara göre normali bu, bizim bir arkadaşın babası tam bir varyemezdi, para pul var ama hayatında bir kere tatile gitmemiş çocukları tatil nedir bilmemiş, ailece dışarıda yemek yemek nedir bilmemişler, babasını da tanıyorum adam taaaa damat olduğu zaman aldığı kravatları takardı, üstündeki her şey en az 30 senelik olurdu, o ölünce cimrilik mirasını oğlu devraldı, bizimle yaşıt ama para gider diye evlenmedi, para gider diye tatile gitmedi, para gider diye hadi gel bir cafede oturalım tekliflerini bile hesap benden derseniz kabul ediyordu, arkadaşımız hala gençliğindeki gömlek pantolonları giyiyor, hayatı yaşayamadan o da ölüp gidecek babası gibi, birikim yapalım tamam ama para para mal mal diye de hiçbir şey yaşayıp görmeden ölmek kendimize haksızlık bence.
Aynı benim arkadaşımı anlatıyorsun o da öyle.
Sırf bu yüzden evlenmiyor.

Böyle şeylerin doğrusu yanlışı yoktur size bağlıdır. Nasıl istiyorsanız öyle davranmalısınız. Biz iki asgari ücretliyiz çocuğumuz yok olursada kreşe gönderemeyiz arkadaşlarım bu muhabbeti yapsa takmam çünkü benim standartım bu değil. Üniversite ya da lise döneminde dershane için ve sosyalleimesi için bütçe ayırabilirim.
Eşim mesela tamamen yatırım odaklı paranın son damlasına kadar borç yapma peşinde. 2000 artıyormu artmasın hemen bi gram altın kenara. Ben tam tersiyim ona göre de rahatım😅 2000 arttıysa haftasonu güzel biryerde kahvaltı yapalım diyorum. Boşverin siz nasıl mutluysanız öyle yapın ebeveyn olarak zaten çocuklarınızı en çok siz düşünürsünüz.
Ben de öyleyim.
Az ekdersim olsa mesela alır cocugu yedirir içirir gezdiririm.
Evde durmam asla.

Paraları napiyo peki bunlar? Yatirim mi?
Valla orasını anlatmaz.
Babasından şuan guzel yerde iki ev kalıyor arsa da var bayağı.
Teyzesi hiç evlenmemis o da buna birakacak eğer bundan önce ölürse.
Ama harcamaz.
İlk defa hayatimda öyle birini görmüştüm.
Bana paranı ver senin namına biriktireyim demişti seni görünce harcadiklarini aglayasim geliyor demişti🙃

X