ben dayak yemis bir kadinim

Hepsini okudum.
Nickin sanırım aynı zamanda gerçek adın, aynı kültürde yetişmişiz, kadına verilen değerin nispeten daha yüksek olduğu bir toplum. Öyle bir aileden çıkıp bunları yaşaman büyük travma olmuş. Ben olsam aileme söylememezlik etmezdim sanırım. Belki de kendine yediremedin ondan söylemedin.

Hayat bu, herşey siyah ve beyaz olmuyor. Normal şartlar altında insanın onurunu kıran kabul edemeyeceği bir duruma zamanında bir sebeple göz yummuşsun, şimdi olsa belki yapmazdın geçmiş gitmiş şey yargılamak benim haddim değil. Şimdi mutlu olmana sevindim, eşinin seni iyi yaşatmasına da. Ben kimi insanların belli motivasyonlar altında değişeceğine inanırım sanırım eşin de o insanlardan. Diyorum ya hayat sadece siyah-beyaz değil, bakma burada siyah-beyaz keskin yorumlar yapıldığına.

Şiddete göz yumun demek istiyorsun diye seni yargılayanlar olacaktır, fakat bunu kastetmediğini anlaşılıyor.

Fakat bu travmanın etkisinin geçtiğine emin misin? Hala kendime bile itiraf edemiyorum dediğine göre daha geçmemiş. Hayat kaliteni düşürüyorsa iyi bir psikolog bulursan görüşebilirsin (her psikolog da iyi olmuyor). Bazen de yalnızca paylaşmak bile rahatlatır insanı, belki bu konuyu açtıktan sonra daha iyi hissedersin.

Şimdi mutlu olmanıza çok sevindim bu yüzden kötü bir şey yazmayacağım.
Ancak burada bu sorundan muzdarip başka arkadaşlarımız da var ve sizin yaşadığınız olay binde bir ihtimal gerçekleşir.. Biraz şans meselesi. Diğer arkadaşlar umarım bu örneği göz önüne alıp yıllarca eziyet çekmezler.

180 derece o, 360 olunca başladığı noktaya dönmüş oluyor.

Aynen dediğiniz gibi şiddet unutulmaz, benim çocukken yediğim okkalı dayak bile en taze anılarım arasında; değil ki koca kadın olarak.

Konu sahibi dilerim eşiniz eski haline dönmez. Ancak dayak atmaya alışmış bir insan bunu yine yapar. Beklemede olan yanardağ misali. Umarım sizinki istisna olur.

Sonu güzel ama ilginç..
Bir insan bu kadar hızlı değişemez..
Önceden size vurma sebebi psikolojk falan değilmiş demekki..
Öyle olsa hemen bırakamazdı..

Bir anlık hışımla yanlış yazmışım haklısınız...
Zaten canı sıkkın bu durumdan rahatsız birine dayağı övmüş gibi yanıtlar gelince rahatsız oldum

Umarım istisna olur

Ben de babasından dayak yemiş biriyim çocukken değil bildiğin koskoca kızken ve hiç geçmiyor...hiç asla unutulmuyor ki ben yine babam derim hadi senin daha da zordur tahmin edebiliyorum ne denir ki...ama insan işte hata yapmış düzelmiş değişmiş bunu sen başarmışsın her şey geride kalmış..içindeki nefreti söndürmen lazım çünkü çook geride kalmış o günler...

çok acayipmiş gerçekten de, dayak yemen değil de adamın değiştiği zaman çok acayipmiş, yani ayrılıcam dıye beyan ettıgınde adam hemen çark etmiş ve hıc degısmeden ıyı bırı olmus bır de flörtteyken de ıyıbırıymıs.
belkı demek sebeplerı vardı contasının eksık olmasına belkı kalıtsaldı veya nedensız o zamanlar oyleydı kımblır belkı babası anladı ve uyardı ne yapıyorsun oglum falan dedı eşin ona söz verdı kendıne de tabı söz verdı.

bır de sen dıyorsun ya ben dayak yemıs kadınım sence soylemeyenler de senın gıbı cok olamaz mı ? etrafta hatta uulkemızde tecavuz oranı bıle n kadar yuksek ve de soylemeyenler buna ugrayıp da o kişiyle evlendırılen o kadar cok genc kadın varken dayagı soylemeyen de o kadar cok degıl mı sence mesela sen.

bılemezsın sen kendını kımseye soylemdıgın gıbı cevrende de dolu vardır emın ol.
var yani benım tanıdıgım da var olmaz mı hangı kadının basına neler gelmıyor kı ustu kapanıyor soylenmıyor işte.
estetık degıl kı bu kaldı kı estetık yaptırsak da soylemıyoruz bunu mu soylıycez herkes senden yani aslında merak etme ben emınım bundan.

Kamu spotu :dayak yerseniz, boşanmayın konusu mu bu, nedir?
İnanin degil yazmak istedim icimdekileri,kimseye dayak yerseniz de bosanmayin diyemem
O kadar guzel anlatmissiniz ki hislerimi.izleri gecmiyor bu dogru
ben cok fazla annemleri dusunen biriyim belki de.yapamadim o anlar bilemiyorum

Bazı arkadaşlar kırıcı yorum yapıyor, ben konu sahibinin hassaslığını anladım aslında.

Çoğu kadın başına gelince buraya gelip benim başıma nasıl geldi inanamıyorum, başkası dese boşan derdim ama o kadar kolay olmuyormuş vs vs şeklinde konuşuyor. İnsan o durumun içinde oldu mu psikoloji çok sağlam olmuyor ve burdan atıp tutulduğu gibi yaşanmıyor.

Eğer bu konuda bahanelerin arkasına saklanan, ve bu durumu normalleştirme çabasında olan bi kadın olsaydı bende aksi bi yorum yapardım. Ama eğer bu işin devamı gelirse sineye çekicek bi kadın görmedim ben.

Belkide yanlış analiz etmişimdir ama fikrim bu yönde.

Yazıyı okurken çok üzüldüm siz çok şey yaşamışsınız. Çok acı çekmişsiniz. Umarım bir daha üzülmezsiniz.

Bende bi daha aynı şey olursa bi hışımla silip atacak gibi hissettim. Çünkü ciddi ciddi yedirememiş ve bunun hazımsızlığını yaşıyor. Belkide senin dediğin gibidir umarım bi hayal kırıklığı yaşamaz. Gerçekten yapılan çok acımasızca, insan karısına nasıl bu kadar acımasız olabilir ki.. vicdanı umarım peşini bırakmaz ve aynı şey bi daha asla yaşanmaz

Evet ayni kulturde yetismisiz .sen beni cok iyi anlarsin kadina bunun yapilmasi ne kadar uzak ve bunu ortaya dokebilmek de.zaten o ayni kulturden degil bu yuzden zor evlenmisim bunu soylemek buyuk birsey ne demek istedigimi anliyorsun degil mi.evet belki de psikologa ihtiyacim var icimden cikmiyor.
Evet onu dusundum zaten.hatta biri bu konuda birsey yazinca ne yazacagimi sasiriyorum bazen
inanki donmeyecegini biliyorum.ne kadar aptal gibi gozuksem de aptal bir kadin degilim farkindayim bircok seyin

Sonu güzel ama ilginç..
Bir insan bu kadar hızlı değişemez..
Önceden size vurma sebebi psikolojk falan değilmiş demekki..
Öyle olsa hemen bırakamazdı..
Aslinda kp im cok iyi bir insandir bana ve cevreye karsi ama esine cok anlayisli degildir.zamanjnda esini dovmus benim esimde buna cok karsiyken bana bunu yapti zor zamanlar yasadigi bir anda.ama zaten bundan dolayi o kadar sikinti cekmis pisman oldu bence hatasini anladi
yanlış anlamayın ama siz dayak arsızı olmuşsunuz.
Oyle demeyin gercekten yanlis dusunmussunuz
esimin babasi ona kotu ornek.bence onun etkisiyle zor zamanlar gecirirken bunu yapti ama ayni zamanda bunu yasayan biri oldugu icin hatasini cabuk anladi

inanin su an oyle birsey olsa cildiririm heralde.o zamanki ben degilim zaten.ama olamayacagina da eminim.esim oyle bir insan ki suan cogu erkegin olamayacagi kadar dusunceli.zaten cok iyi bir insandir.aslinda isin garibi bunu yazarken de utaniyorum o kadar dusunceliydi de niye vurdu size diyecekmissiniz gibi geliyor

Evet ailemi fazlasiyla duaunuyorum basima birsey gelse yine dusunurum belki ama ben su an boyle birsey olsa kaldiramam asla dayanamam normal olmam yani biliyorum ama dedigim gibi esim boyle oldugu icin ayaktayim
buyuk konusuyorum diye rahatsiz oluyorum ama yapmaz bir daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…