Ben daha ne yapayım?!!!

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
düşünüyorum ben ne yaptım diye gerçekten bulamıyorum...çok ağrıma gidiyor çok üzülüyorum ..bayramda eşimin akrabasına gittik orda eşimin memlekettinden başka bir çift vardı eşiyle tanıştık yarım saat bi muhabbet oldu evden aynı anda ayrıldık bana dışarda kendisini ilgilendirmeyecek bi soru sorunca şaşırdım 2. çocuk ne zaman diye sordu ben de hayırlısı yok..dedim sanırım kendisi hamile die düşünerek senin var sanırım dedim ona da bozulur gibi oldu ama 4/5 aylık hamile gibiydi..eve geldik eşime anlatma biçimini yanlış seçtim sanırım;milet yarım saatli muhabbetten sonra olmuyacak sorulara giriyor diye anlattım hamile sandığıma bozuldu dedim.bana"bi de arkadaşım yok diyorsun niye bozuyorsun kızı" diye çıkış yapınca o kadar şaşırdım ki anlatamam..ne yapayım artık söyler miisin?akrabanın kızlarına ne yaptım ağzına geleni saydırdılar ne çirkinliğim kaldı ne başka bişiyim sırf senin hatrına sesimi bile çıkarmadım hakaret ederken..yetmedi tüm akrabalarına beni yanlış anlattılar millet cephe aldı bana ..eltime ne yaptım söyler misin hep yakın olmaya çalıştım cebimde 10 tl varken 5 ine çiçek alıp gerisini yol parası yaptım ameliyattan çıkar çıkmaz yanındaydım,telefonla aradım cevap yok mesaj çektim karşılık gelmez.. o ne yaptı beni hep kötüledi muska yaptı..mahalledeki arkadaşlarının hanımlarına ne yaptım?oturduğum eve laf etti okuduğuma laf etti yetmedi namusuma iftira attı..daha ben ne yapayımm..bunlardan sonra bunlarla arkadaşlık mı yapayım grursuz mu olayım"?yok konuşma tabi"diyor..o zaman nasıl söylersin arkadaş tutunamadığımı benim 15 senelik arkadaşlarım var memlekette ama bu kahrolası şehirde yok adam gibi kimse çıkmadı karşıma..bu mahallede bile ola ki derler ya.. "okumuş burnu havada "die düşünmesinler kaynaşayım düşüncesiyle poğaçasından böreğinden tatlısından salatasından envai çeşidinden yapıp mahallede ne kadar merhabalaştığım varsa eve çağırdım 2 kere..ne kimseden bir karşılık ne de farklı bir yakınlık gördüm işleri güçleri dışarda oturmak sadece...daha ben ne yapayım söylermisin...başka bir arkadaşın hanımı var kaç kez gittim onu da çağırdım eve çağırdım "abla ille gel buyur diye"..birgün geldi oturuyoruz ortada hiç bişi yokken "bu kadar eşyaya koltuğa ne gerek var !demez mi şok oldum..ben de inadına "kaynatam ayrıca oturma grubu alcaktı da ben engel oldum baba yeter gerek yok diye" ağzını kapadım..kendinin maaşı iidir ;mirası vardır elinde..ama 2 kanepe aldı sadece gözü bende laf vuruyor ben kimsenin eşyasına evine göz koymam bakmam bile ..diye ağladım..doldum artık çünkü direkt demese de akrabalarını eve gelmeyişini,sağolsun!öz kardeşi (eltim ne yaptısa artık )2 bayramdır öz abisine gelmiyor hep benden biliyor eşim bunu hissettiriyor bana..üstüne bir de "arkadaş tutamıyorsun" demesi çoook ağrıma gitti ben ne yapayım daha kızlar..söyleyin hatamm var mı?iyilikle yakklaşmaya çalıştım hele de akrabalarına hep laf duydum arkamdan iş çevirmeler ya da aşağılamaları hem de onca kişinin içinde..daha gider miyim evlerine,haksız mıyım?eşimin iş ark.hanımlarından iftira yedim Allah hakkımı alsın, daha konuşulur mu?mahalle desen orta yaşlılar hep dışarda oturmayı seviyolar yol kenarında..kaç kere eve davet ettim onlardan bu sıcaklığı görmedim...AMA BEN ARKADAŞ TUTAMAZMIŞIM....kendimi savundum, LANET OLSUN DİYEREK MUTFAK KAPISINI ÇARPTI GİTTİ..o kadar ağrıma gitti ki...[/I][/I][/I]

Son düzenleme:
en iyisi oradan uzaklaşmak. iyi yapmışsın sen kendi hayatına bak herkese şirinlik yapma mecburiyetinde değilsin. daha beter çatlat onları. bak nasıl dönerler etrafında. eşin de çok anlayışsızmış. belli ki seni anlamıyor. boşver sen de istediğini yap. varsın çevrendeki iki üç dengesiz arkadaş olmasın. çok da umursama huzurunu bozma keyfine bak

öyle yapıyorum canım artık beni üzenlerle ilgilenmiyorumgözüm açıldı....hele iftira atanları görmüyorum bile ki daha da kudurdukları hallaerinden belli oluyor-beter olsunlar-
burada hiç bir arkadaşım yok kimsem yok akrabam yok.evde sadece kızım ve ben...ama eşim herkese yalakalık yapmamaı istiyor sanırım ki yapabileceğimin fazlasını yapmaya çalıştım artık benden paso..banabir gün olsun deseydi.."sen çok uğraştın canım "akrabası arkadaşı diye hep sustum kendimi ezdirdim onun hatrına ama hiç yanımda savunmadı beni gözünün önünde hakaret ederleken aşağılarken durduk yere..şimdi ise ben suçluyum gözünde..

Son düzenleme:
ben daha ne yapayim mi?
arkadasim sen yapilacak herseyi fazlasiyla yapmissin o yuzden esin icin daha fazla kendinden odun verme. sonunda uzulen yiprana yine sen olursun cunku esin umursamaz ve ailesine bagli biri gibi.
ne kadar iyilik yaparsan yap, esinin ailesini akrabalarini ne kadar hos tutarsin tut ya da hatalarini ne kadar gormezden gelirsen gel yine kendinden odun verecek olan kisi sen olacaksin.
yine esin senden bir seyler bekleyecek.
iyisi mi sen hic bir sey yapma.
esinin is arkadaslarindan hic biriyle merhaba merhaba disinda diyaloga girme.
esinin ailesiyle ve akrabalariyla samimi olma, sinirini ciz ve o sinir kimsenin asmasina izin verme yani araya mesafeni koy.
bu sekilde insanlarin sana satasmasini engellemis olursun. yani gerekmedikce konusma bile onlarla, emin ol en iyisi bu!
abuk sabuk bir sey derlerse saygili sekilde karsiligini ver sonra umursamaz ve onlari takmadigini belli eden bir tavir takin, mesafeni ve uzak tavrini belli et!
esin sana bu tavrin ve mesafen yuzunden bir sey diyemez cunku bir cok haksizliga ugramissin yani eger neden boylesin derse cevabini cat cat ver ve senden kimseye karsi bir sey beklememesini, sana yapilanlardan sonra ailesinin ve cevresinin yuzune baktigina dua etmesini soyle! sen de insansin yani kimsenin seni ezmeye ve kotu hissettirmeye hakki yok.

ayrica afrasyab'a katiliyorum bu konulari bu kadar cok takmamaya calis cunku sen daha onemlisin. mazallah tansiyon, kalp, panik atak hastasi olursun benden soylemesi...
ve yine arkadasin dedigi gibi oradan uzaklasmaya bak.
sehir degistirme imkaniniz varsa tavsiye ederim, sorunlarinizin bir cogu hallolur.
size gidip sehrin obur ucuna yerlesin ve bu insanlardan uzak olun demeyecegim cunku bu pek ise yaramaz.
eger bu sorunlar devam ederse esinizi alin karsiniza konusun.
ailenle ilgili sorunlardan bunaldim artik senin icin agir basan tarafi sec ve ailen ve benim aramdaki dengeyi kur, ben onlarla ugrasmak icin evlenmedim seninle neden beni koca gibi koruyamiyorsun ve adam gibi beni anlayip hak vermiyorsun, yanimda olmuyorsun deyin...
isterseniz bu konu uzerine sabahlara kadar tartisin ama konuyu cozume ulastirmadan konuyu kapatmayin.
esiniz bir seyler yapmali yani bu kadar uzulmussunuz ve hala da uzulmeye devam ediyorsunuz ama esinizin tavirlari bir garip...
ne bicim koca bu bostan korkulugu mu?

kirilgan ve iyi niyetli birine benziyorsunuz ama agirliginizi koyun yoksa hep boyle uzulursunuz.
esinizin kulagini bukmeniz lazim biraz...
ailesi ve sizin aranizda problem varsa bunda esinizin buyuk payi vardir.
iki taraf arasinda denge kuramamis, karisina adam gibi ona buna uzdurmeyip gerektigince sahip cikamamis adamdadir sorun ve bu kisinin durup dusunmesi ve yanlislarini duzeltip sizi mutlu etmesi gerekir.

Son düzenleme:

canım yazdıkların çok doğru şeyler...öncelikle şunu belirteyim 2 senedir artık akrabalarına gitmiyoruz ancak bayramda.."senin için gitmiyorum "diyor ama inan zaman zaman hafiften hissettiriyor "sanki senin yüzünden gitmiyorum görüşmüyorum" cümlesini.2 senedir gitmediğimiz halde hala vs.. bana bu bayramda yukarıda anlattıklarımı demesi "senin yüzünden" cümlesini ispatlıyor!
doğru diyorsun elimden geleni fazlaıyla yaptım..özellikkle şu sözlerin kulağımda küpe olacak inşallah;"esinin is arkadaslarindan hic biriyle merhaba merhaba disinda diyaloga girme.
esinin ailesiyle ve akrabalariyla samimi olma, sinirini ciz ve o sinir kimsenin asmasina izin verme yani araya mesafeni koy.
bu sekilde insanlarin sana satasmasini engellemis olursun. yani gerekmedikce konusma bile onlarla, emin ol en iyisi bu!
abuk sabuk bir sey derlerse saygili sekilde karsiligini ver sonra umursamaz ve onlari takmadigini belli eden bir tavir takin, mesafeni ve uzak tavrini belli et!"
inan bu bayramda ben ikna ettim akrabasından ayağını kesene Allah rahmet nazarıyla bakmaz dedim ki bu hadis-i şerif..güzelce çıktık eve gelince ben "arkadaş tutamazmışım.bundan sonra bakalım adam yurduna koyuyormuyum işe yaramaz akrabalarını ya da kardeşinin hanımını..
anne babasıyla şükürler olsun aram iyi zaten eltim de buna kuduruyormuş dün bizzat kayınvalidem söyledi...
şehir değiştirme imkanı asla yok...kaldı ki muhit bile deişemiyoruz..
yani şartlarımı güzelleştirmem lazım...kızımı bir kreşe yolluyorduk 2 aydır orası hoşumuza gitmediği için aldık..şimdi evde anaokulu faaliyetlerine bakıyorum..kızım da arkadaşsız onun da benden başka kimsesi yok..havalar soğudu evde anaokulunda yapılan faaliyetleri yaparsam onunla inşallah o da kendini geliştiri diye düşündüm..bu konuda fikir sahibi olanlar da bana yazsın lütfen evde ne gibi etkinlikler yapılır 4 .5 yaş için?
çok teşekkür ederim canım mesajın için gözümü açacak şeyler yazmışsın

canim insan boyle durumlar icinde kendisi oldugundan dolayi olaylari goremiyor, hepimiz boyleyiz
disardan insanlar objektif bakabildikleri icin egriyi dogruyu kolayca goruyorlar.
esinin ailesini dusunup bayram ziyaretine goturmen cok ince, cok iyi kalplisin gercekten ama kendini ezdirmemeye calis.
inan yoksa hep uzuldugumuzle kaliyoruz

ben Allah buyuk bir sìkìntì yasatmadikca akrabalarla iliskilerin kesilmemesinden yanayim; esiniz size mantiken hak veriyor olabilir ama akrabalariyla kardesiyle ya da ailesiyle arasinin bozuk olmasi tabi ki onu cok uzuyordur bu yuzden de size patliyordur.
akrabalariyla nezaketen de olsa gorusseniz?
arkadaslik olayina gelince; benim de is ortamimda kafa dengim yok hic de uzgun degilim elin olgunlasamamis kadinlariyla zaman kaybedemem acikcasi; ilkokuldan ebri dostluklarim var kardesim gibi olan arkadaslarim var ille de her ortamda en favori olmak zorunda degiliz ya

ben böyleyim deyip, insanlarla mesafeli ol, sen onlara birşey ispatlamak zorunda değilsin hele kocana asla!

sen sana o muamaeleyi yapanları Allaha havale et.. okurken aglayasım geldi yemin ederim.. bende eltimle sorun yaşıyorum artık patlama noktasına geldım.. o yuzden cok iyi anlıyorum seni..ben Allaha havale ediyorum benle sorunu olanları..sende öyle yap.. artık kaynaşma cabanıda bırak.. anladıgım kdryla oturdugun yerdeki insanlarda cabana degecek birileri degiller.. kimseyi takma ya.. senden daha degerli kım var .bunlar yüzünden akıl saglgını kaybetsen kendıne zarar gene .. sevindirmek mi istiyorsun o tipte insanları.. Allah böyle insanları bildigi gibi yapsın ..iyi olmakla ne kaybedilir ya.. insanlar ne hale gelmiş üzülüyorum artık

size iftira atan kisilerle arkadas falan olmaya calismayin eksik olsun onlarin arkadasliklari.
karsinizdakinin farkli bir insan oldugunu unutmayin farkli zevkleri istekleri olan bir insan.
ona sizin onlara davrandiginiz gibi davranmasini bekelyemezsiniz
alingan davranmayin cocuk meselesinde alinganlik yapmissiniz
ne var yani ikinci cocuk ne zaman
diye sorduysa ayip birsey degilki bu !

Aile olaylarını bilmem ama bu anlattığın 2 olayda çok basit.Size 2. bebeği düşünüyomusun demeleri veya evinde nekadar çok eşya var demelerinde ne sorun var anlamadım öylesine cevaplayın geçin kafaya takılacak şeyler değilki..Bazen her lafı didiklemek yada insanlara cevap verdim oturttum yerinde tarzında konuşmalar yapmak insanı yalnız bırakabilir..

kızlar bi konuda yanlış anlaşıldım sanırım ben o bayanı terslemiş değilim eşime anlatış biçimim yanlış oldu..eşimin bu konuyu arkadaş edinemiyorsun diye bağlaması üzdü beni..oysa ki aslında çok iyi biliyor ne kadar cancı yaklaştığımı ...eşya meselesine gelince ence hak etti o insan çünkü kimseyi yüksekten görmem hepimiz de Allah kuluyuz ama durduk yere oturup çay içerken patavazsızlık değildir de nedir?" ne gerek var bu kadar eşyaya demesine " hani ben" eşyam eşyam" desem amenna derim.. eşya dedikleri de koltuk takımı 1 kanepe ve yemek takımı ya....valla anlamış değilim büyük evi kiraladı diye lafımı ettiler eşyam fazlaymış diye lafımı ettiler ağzımı açmadım okumuş die laf ettiler bir diploma parçası çok rahatsız etti-hani işe yarasa iş bulsam içim de yanmıcak ha -hep sustum en sonunda namusuma çamur atmaya kalkınca tamamen ipleri kopardım!öğrendim ki eşinizin iş arkadaşlarının hanımlarında kıskançlık fesatlık çokmuş oysa ben arkadaş olmak istemiştim..bi abla bana nasihat etmişti: "aman kocanın iş arkadaşlarının eşlerinden uzak kal başın ağrır" die..demek bundanmış..

Son düzenleme:
elele pek yorum yapmasam da senin konularını eskiden beri okuyorum genelde kadınlarla bir uyuşmazlığın var.
elbette haklı olduğun noktalar vardır ama senin de hataların var bunu kabul et. yani çok kişiyle uyuşmazlığın varsa ve iş hakaret boyutuna falan geliyorsa demek ki sen ortamı idare etmeyi bilmiyorsun, kriz yönetmeyi bilmiyorsun demektir.
karşıdaki kişi bağrış çığrış hakaret moduna gelmesinin en önemli sebebi sensin.
eğer hiçbi şey yapmadım ben karşıdaki gelip bana sataştı diyosan demek ki zamanında gereğinden fazla taviz vermişsin daha sonra da tepene binince tavır koymaya çalışmışsın ama karşı taraf o saatten sonra senin tavrını kaale almamış demektir yani yine hata sende.

herkesin var sevmediği hoşlanmadığı güvenmediği eş dost akraba komşu ama herkes de kavga patırtı olmadan tavrını koymayı ve ortam idare etmeyi biliyor.
sana haksızsın demiyorum ama iletişim sorunları yaşadığın çok açık. insanlarla yaşadığın mesafe problemini patavatsızlıklarını ağzından kaçırdığın lafları kısaca tüm hatalarını gözden geçirmeni tavsiye ederim.

bi de bi iş bulup çalışsan senin için çok iyi olacak kanaatindeyim.
sen erkekleri hiç "offf mustafa geçen hafta bana niye öyle dedi yaa" ya da "offf kayınbiraderim bana niye laf sokup duruyor" diye düşünürken gördün mü?
görmedin çünkü işleri var güçleri var bi lafın üstünde 3-4 hafta düşünüp sinirlenmiyorlar.

canım tek şeyi doğru tahmin ettin fazla yüz verip tepeme çıkarıyorum o da insanca davranmamdan hereksi kendim gibi bilmemden kaynaklanıyor..bana demişsin ki sana hakaret ediyorlarsa kadınlarla uyuşmazlığın varsa ortamı idare etmesini bilmiyorsun? o halde sana bişi sorsam eşinizle yeni evlisiniz;eşinin akrabasının evine gittiğinizde ortada hiç bir şey yokken akrabasının kızı size ben senin için çirkin deim .....(.eşime) bula bula bunu möu buldun dedik desin sonra da her fırsatta kızı güzel ama annesi bed çirkin desin başkalarıyla ilkkez tanıştırıken .... in karısı olduğu hiç belli olmuyor diye laf soksun...ne yaparsınız? ki kaldı ki yine bu kişiye derdin ne senin demedim kötü bişi demedim sırf eşimin hatrına sustum..keşke susmasaymışım tek bunu doğru bildin..yoksa böyle durumda ortamı idare etmek nedemek lütfen sen söyle?

bende eşimin iş arkadaşlarıyla ve eşleriyle hep bi aradayım o nasihata katılmıyorum bu kaliteyle alakalıdır kendini bilen insanlar olunca muhabbetler tadından yenmiyoo...sen onlara denk gelmemişsin demekki canım..
benimde eşimin bi arkadaşı vardı eşi okadar kalitesizdiki 1 kere yemeğe gittim anladım ne olduğunu eşime beni bunlarla arkadaş yapamazsın dedim öylede oldu ve kadının sonra ne olaylarını duyduk..Eşinin seni suçlaması ve tanımaması kötü
İftiraya uğramak çok kötüü öyle insanlardan son sürat kaç evinede çağırma bişey kaybetmezsinn.

sorma o da ayrı bir konu 2/3 senedir iş arıyorum ya parası az ya para iyi uzak eşim izin vermiyor..nasip sanırım..

kalite demeyelim de kendini bilmezlik hadini bilmezlik kıskançlık diyelim...malesfef öylelerine denk geldim hani derler ya geldi mi çorap söküğü gibi gelir üst üste inan bu sene öyle oldu ya...bilmiyorum belki Allah sınava tabi tutuyor böyleleriyle ama ben sabredemiyor üzülüyorum ..artık yoğurdu üfleyerek yemek hasıl oldu korkuyorum kimin nasıl davranacağından o yüzden hele de yeni tanıdıklarımla içli dışlı olmamak hele basit davranışlar sergileyenlerden uzak kalmak en iyisi..kınamıyorum kimseyi asla kınayanın başına gelir..ama tutmuyorsa frekanslar ne paylaşabilirsiniz ki?

bunu nasıl duydun? yanında mı söyledi

bi de bunu nasıl duydun?

yüzüme söyledi canım..."bula bula bunu mu buldun" dedim kocana diye bizzat yüzüme söyledi nişanlıyken eşim ağzından kaçırmıştı zaten bunların sözlerinieşimi doldurmuşlar .eşim bana gelcek başka şehirdeyiz bir sürü masraf yaptırmışlar yemek sinema bu ödemek zorunda hissdince kendini bana gelememişti.niyetleri belliydi...iki kız kardeş bunlar devamlı benimle uğraştılar..birinin beyninde ur çıkmış; elti vs kalabalık toplandık gittik geçmiş olsuna .herkesin içinde kızımı seviyor güya kızı güzel anası gibi bed çirkin değil! dedi hasta hassas bir dönemde die dişimi sıktım eltim kıskıs güler..eşim herzamanki gibi susar...bir akrabasına ağlayarak sordum eşimle önceden bişi mi vardı ki vicdan azabı duyarım ben ayırmışsam die yemin ettirerek kimseye söylemiceğine dair güvenip dertleştim herkese yaymış sonra o akraba kızları ailede beni kötüledi "elele kocasını bizden kıskanıyor" diye ağlamışlar timsah gözyaşı dökmüşler tabi tüm aileyi kışkırtınca aile bana cephe aldı hatta bi ara kayınvalidem eşim bile huzurum kalmamış gözyaşım eksilmemişt ibuna rağmen ben yine onlarıbuzlar erisin diye yemeğe bile davet etmeyi düşündüm.. şükür şimdi kayınvalidem anladı olanı biteni.gitmiyoruz 2 senedir görüşmüyoruz. ama sanki eşim hala beni suçlar gibi buna canım sıkılıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…