Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
Arkadaşlar 4 yıllık bir ilişkim var
3 senedir kamu kurumunda çalışıyorum
erkek arkadaşımda bir kamu kurumunda 4 senedir çalışıyor
bu sene mart , nisan gibi nişan, kasım gibi düğün yapalım diyoruz

sevgilim zamanında 8 senede en iyi üniversitelerden birini bitirmiş
ve bu donemde annesi ona sürekli rahat edeceği parayı göndermiş
oda gece çıkmış felan flan hava suya harcamış yani

sevgilim askerliğini yapmadı ve şansına bedelli ona vuruyor
ve kesınlıkle gıtmek ıstıyor
yanı benım bu konuda bır karar alma luksum yok

tabı hazıran ayında 15 bın , aralıkta 15 bın odenecek biliyorsunuz
ailesi bedellinin ilk taksidini verelim diyorlar, bende istiyorumki ailesi hiç düğün dernekte 1 lira bile harcamasın
sadece 30 bın ı odesinler ,
annesı zamanında dugun yapmayın , nıkah yapın dedı
ılk tanıstıgımız gun gözlerini üzerimde gezdirip ıyı altın sevmıyorsun gerek kalmayacak masrafa dedi
ailesi emekli ve babası emlakçılık yapıyor
esyalar ıcın para bırıktırın kendınız evleneceksınız demiş kendi oğluna
bunun üzerine kim olsa evlilik+ dugun ıcın onlardan 1 kurus ıstemez dıye dusunuyorum
sevgılımde benım ailemden yardım beklediğini zaten sözlerinin arasına sıkıştırmıştı
ailem yatak odamı alacak
benım anne ayrı ama baba aynı bır ablam var
evlenırken babamın durumu cok ıyıydı ve bıugun ıcınde bır sureu sey alındı
bende bunu agzımdan kacırdım
hanı babamın maddı olarak onlara bır yıl felan yardım ettıklerını

sonra ıflas ettı ve ssk emeklısı var su an
bırde ben calısıyorum
hanı babamın hep sıkıntılı donemlerını ben yasadım

işte bunu agzımdan kacırınca sanırım oda bıze de yardım eder dıye dusundu

belkıde annesıgıle de hemen soyledı kı onlarda cok erkek aılesı gıbı dusunmuyorlar

2 yıl once
bende ya ben aıleme yuk olmak ıstemıyorum
benım aılem yatak odasını alsın , senın aılende halıları perdelerı yaptırsın demıstım
oda ben aıleme nasıl soylerım onlarda emekli durumları yok demişti

sonradan durumlarının oldugu ortaya cıktı
ama en basından yuzume bu laflar soylendı "sevgılıyken"

sonradan ayrdılgımız zaman yaptıgı bu haksızlıktan bahsettım
senın benım babamdan maddı beklentın varken annemler veremezler edemezler dıyorsun dedım
ben oyle demedım o cok buyuk haksızlık yapamam oyle dedı
bır daha da annenler bırseyler yapsın muahbbetı acmadı

ben 2,3 yıldır sürekli çeyiz aldım az bir eksiğim kaldı küçük ev aleti felan
ve çagrıldığım tüm yakın arkadaşlarımın dugunune gıttım ve zaman zaman zorlanarak da olsa hep altın taktım
kendi düğünümde geri döndğünde ileride ev için yatırım olur diye düşündüm
onunda beyaz eşyasını+ tv kullanmayı kabul ettim ileride kendi evimiz alınca değiştirelim diye
2+1 eve çıkalım diyoruz oturma odası masrafı yapmayalım salonda otururuz

şimdi benim yaşadığım sağlık sorunundan+ 1 borçtan yaklaşık 3 senelik kredim var ayda 800 ödüyorum
ama ailemle yaşıyorum
onunda kendinin yaklaşık 5 bın borcu var

martta nişan olsun diyorum ama nişanlığım+ nişan mekanı sanırım 3 bine mal olacak bana
nişan bohçasından tamamı ile vazgeçtim
nişanda zen pırlantada kampanya vardı alyans yerıne tamtur ve kupesını ıstıyordum sadece

sevgilim sorduğunda beğendiğim takıları hesapladık 10 bin civarı felan, zaten sevgilim alacak ailesi değil
en azından hepsi kullanabileceğim şeyler
ailesi takmak isterse taksınlar takmak istemezlerse takmasınlar diyorum
çünkü evliliğimizin ilk senelerinde sırf gösteriş olsun diye kocaman takılar alınıpta onların borcunu kendim ödemek istemiyorum
düğünü sevgilim tamam yapıcaz sen istiyorsun dedi( sadece bunda biraz anlıyor beni)

düğüne kadar para biriktireyim
davetiye+ nikah şekeri+ kuaför makyaj +fotoğrafı ben pesın para ile kapatayım diyorum
zaten nişan bohçası istemiyorum, nişanlığımı da kendim alacağım

sevgilim düğünden gelecek altınlara güveiyor
ama ben onları ileride ev alırken peşinat yapmayı düşünüyorum
birde o pek düğünlere gitmez ben tam aksine her düğüne çok ısrarlı davet edilirim ve giderim
3 senedir bazı zaman çok zorlanarak sırf ileride ev için yatırım olsun diye gittim
yani düğünde çoğu altın gene benım zamanında taktıklarıma cevaben takılacak
onlarıda borca harcamak ıstemıyorum

yanı deneyımlı arkadaslardan bana akıl vermelerını rıca edıyorum
hangı masrafları ben ustleneyım
ıstedıgım altın fazla degıl degıl mı?
ev ıcın salon takımı alacagız, halı perde alınacak
bırde dugun + altın masrafı olacak

bu sekılde ısteyıp aılesınden ıkıncı bedellı taksıdını de yatırmalarını , evlılık ısı ıcınde 1 lıra harcamaları gerekmedıgını soylemek ıstıyorum sevgılıme
ne dersınız?
bunu soylemem dogru mu?
nasıl bır yol ızlemelıyım
cevremde akıl alabılecegım kımse yok
annem melek gıbı bır kadındır
hıcbırsey ısteme bıle dıyebılır ama ben onun kadar ıyınıyetlı dusunemem bır kere evlenecegım sonucta

yardımlarınızı onerılerınızı fıkırlerınnızı beklıyorum canlarım:2:

Son düzenleme:
Öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim sana...
Ailesinin askerlik için parayı ödemesi düşüncen mantıklı geldi bana...Burda neler okuyoruz iğne bile almayan erkek aileleri hakkında...Sizin kayınvalidenizde düşüncesini baştan belli etmiş zaten nikah yaparız diyerek...Eş adayınız düğünü kabul etmiş bile olsa ailesi düğün zamanı eli eteğini çekip ne haliniz varsa görün modunda gezeceklerdir.Bencede bırakın ailesi askerlik bedelini ödesin...Almak istediğiniz takılara gelince 1,500 tl lik kolye,saat,küpe ve yüzük alıp bunlarla yetinen ben için takıya harcayacağınız miktar fazla geldi bana... Sonuçta bu takılarıda siz ödeyecekseniz bu kadar masarafa gerek yok...Ev alırken satmaya kalksanız gösterdiğiniz ürünlerde işçilik fazla olduğundan ödediğiniz paranın çok altında kalacaktır size ödenen miktar...

Öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim sana...
Ailesinin askerlik için parayı ödemesi düşüncen mantıklı geldi bana...Burda neler okuyoruz iğne bile almayan erkek aileleri hakkında...Sizin kayınvalidenizde düşüncesini baştan belli etmiş zaten nikah yaparız diyerek...Eş adayınız düğünü kabul etmiş bile olsa ailesi düğün zamanı eli eteğini çekip ne haliniz varsa görün modunda gezeceklerdir.Bencede bırakın ailesi askerlik bedelini ödesin...Almak istediğiniz takılara gelince 1,500 tl lik kolye,saat,küpe ve yüzük alıp bunlarla yetinen ben için takıya harcayacağınız miktar fazla geldi bana... Sonuçta bu takılarıda siz ödeyecekseniz bu kadar masarafa gerek yok...Ev alırken satmaya kalksanız gösterdiğiniz ürünlerde işçilik fazla olduğundan ödediğiniz paranın çok altında kalacaktır size ödenen miktar...

canım cok tesekkurler
ınan cok zorluk cektım bu asamaya gelınceye kadar kavgalar ve bır suru sıkıntı

evet ben sadece bedellıyı odesınler ıstıyorum
en azından bana laf soyleyecek yuzlerı kalmaz
gosterdım sevgılıme o kendını 30,40 bın lıralık altın ısteyecegım seklınde dusundugunden toplamda 10 bın lıralık takıyı gorunce
baya ıcı rahatladı sanırım

bozdururken cok mu deger kaybedıyor:26:
pırlanta ıle ıncı cok kaybetmez dıye dusunuyordum hep

canım cok tesekkurler
ınan cok zorluk cektım bu asamaya gelınceye kadar kavgalar ve bır suru sıkıntı

evet ben sadece bedellıyı odesınler ıstıyorum
en azından bana laf soyleyecek yuzlerı kalmaz
gosterdım sevgılıme o kendını 30,40 bın lıralık altın ısteyecegım seklınde dusundugunden toplamda 10 bın lıralık takıyı gorunce
baya ıcı rahatladı sanırım

bozdururken cok mu deger kaybedıyor:26:
pırlanta ıle ıncı cok kaybetmez dıye dusunuyordum hep

Eğer ilerde bozdururum mantığı ile takı alıyorsan 10 bin lira bile fazla bana göre.İşçiliği fazla olan altınlarda her zaman kaybedersin malesef satarken...Yanlış mı biliyorum bilemiyorum ama benim bildiğim bu gibi işçiliği fazla olan altınlarda satarken %40 işçilik bedeli düşülüyor otomatikman...Yine sen bilirsin tabi...Ama aileyi düğün olayına karıştırmamada hem fikirim senle...İlerde ağızlarına sakız edecek bir yardımları olmaması en güzeli :KK16::KK16::KK16:

Eğer ilerde bozdururum mantığı ile takı alıyorsan 10 bin lira bile fazla bana göre.İşçiliği fazla olan altınlarda her zaman kaybedersin malesef satarken...Yanlış mı biliyorum bilemiyorum ama benim bildiğim bu gibi işçiliği fazla olan altınlarda satarken %40 işçilik bedeli düşülüyor otomatikman...Yine sen bilirsin tabi...Ama aileyi düğün olayına karıştırmamada hem fikirim senle...İlerde ağızlarına sakız edecek bir yardımları olmaması en güzeli :KK16::KK16::KK16:

yanı aslında hepsını kızıma bırakmak ıstıyorum
bozdurmayı ıstemıyorum
hanı benım ıstedıgım rakam aılesının standartlarına gore dusuk bıle kalabılır
durumları kotu degıl cunku
ama ben sade ve işteyken kullanabılecegım takılar istiyorum

en azından evlılıgımızı kendımız yaptık dıyebılecegım

yanı aslında hepsını kızıma bırakmak ıstıyorum
bozdurmayı ıstemıyorum
hanı benım ıstedıgım rakam aılesının standartlarına gore dusuk bıle kalabılır
durumları kotu degıl cunku
ama ben sade ve işteyken kullanabılecegım takılar istiyorum

en azından evlılıgımızı kendımız yaptık dıyebılecegım

Bunu nişanlınla konuşup bir karar bağlasanız ona göre takı alsanız daha iyi olur sanırım...O bozdurma taraftarı gibi sanki eğer bozdurulacak ise yazık olur verilen paraya :KK50::KK50::KK50:

canım sadece takı ile ilgili bir öneride bulunacağım. ben geçen sene pırlanta yüzük almayı çok istedim zen ve bilumum markaları araştırdım beğendim falan ama fiyatlar çok yüksek. sonra bir kuyumcuya gittim adamlar aynı zamanda imalatçı. zende beğendiğim tamturu gösterdim. aynısını yarı fiyatına yaptırırız dediler.. aynı karat hatta istersen daha yüksek karatta yapıyorlar. ve en güzel tarafı olaki satmak istedin aldığın fiyatın %80 ine geri alıyorlar. zen e sadece marka parası ödüyorsun. başka kuyumculara bak. bu kuyumcularda sertifikası vb herşeyini veriyor pırlantanın. ayrıca mesela olaki taşı düştü bozuldu birşey oldu ücretsiz tamir garantisi var. ben tanturdan vazgeçtim çünkü tamturu kullananlar mutlaka taşın düştüğünü veya alt kısımların deforme olduğunu söylüyor. yarım tur üstünde ayrıca tek bir taş konulmuş bir dizayn beğendim 1500 tl ye almıştım. hatta bir ara taşlarından biri yamuldu yani sıkıştırıldığı alanda kaymış. götürdüm iki hafta sonra tüm taşları yenileyip iade ettiler. çevrende araştırırsan böyle bir kuyumcu mutlaka bulusun...

canım sadece takı ile ilgili bir öneride bulunacağım. ben geçen sene pırlanta yüzük almayı çok istedim zen ve bilumum markaları araştırdım beğendim falan ama fiyatlar çok yüksek. sonra bir kuyumcuya gittim adamlar aynı zamanda imalatçı. zende beğendiğim tamturu gösterdim. aynısını yarı fiyatına yaptırırız dediler.. aynı karat hatta istersen daha yüksek karatta yapıyorlar. ve en güzel tarafı olaki satmak istedin aldığın fiyatın %80 ine geri alıyorlar. zen e sadece marka parası ödüyorsun. başka kuyumculara bak. bu kuyumcularda sertifikası vb herşeyini veriyor pırlantanın. ayrıca mesela olaki taşı düştü bozuldu birşey oldu ücretsiz tamir garantisi var. ben tanturdan vazgeçtim çünkü tamturu kullananlar mutlaka taşın düştüğünü veya alt kısımların deforme olduğunu söylüyor. yarım tur üstünde ayrıca tek bir taş konulmuş bir dizayn beğendim 1500 tl ye almıştım. hatta bir ara taşlarından biri yamuldu yani sıkıştırıldığı alanda kaymış. götürdüm iki hafta sonra tüm taşları yenileyip iade ettiler. çevrende araştırırsan böyle bir kuyumcu mutlaka bulusun...

ay canım ne kadar guzel anlatmıssın
cok saol
ankarada mısın canım?
hangı sehırdeysen bız oraya bıle yaptırabılırız
fıyat cok guzel

Size tavsiyem öderiz lafına asla aldanmayın.Ya ilk taksidi verip ikincisini vermezlerse... Belki de verirler ama ya vermezlerse... Ben bu konuda bir kazık yedim, o yüzden asssla lafa güvenmem. Miktar az değil, en güzel günlerinizde yalan kurbanı olmanızı istemem.
Bir de pırlanta değil altın alın derim.Yeni yuva kuracaksınız.Terslik olursa en azından bozdurup zarar etmezsiniz.Pırlanta çok değer kaybediyor.
Çok da ince düşünmeyin, kendinizi yıpratırsınız, imkanları varsa yapsınlar, sonra pişman olursunuz.

Size tavsiyem öderiz lafına asla aldanmayın.Ya ilk taksidi verip ikincisini vermezlerse... Belki de verirler ama ya vermezlerse... Ben bu konuda bir kazık yedim, o yüzden asssla lafa güvenmem. Miktar az değil, en güzel günlerinizde yalan kurbanı olmanızı istemem.
Bir de pırlanta değil altın alın derim.Yeni yuva kuracaksınız.Terslik olursa en azından bozdurup zarar etmezsiniz.Pırlanta çok değer kaybediyor.
Çok da ince düşünmeyin, kendinizi yıpratırsınız, imkanları varsa yapsınlar, sonra pişman olursunuz.

altına sevgılım yanasmıyor hıc pahalı dıye
en azından pırlanta daha cazıp gelıyormus ona
ondan bende soyleyemıyorum
madem her zaman takabılecegım takıları ıstedım bende
ıncılı takımı gelınlıkle takarım dıyorum zaten
bır tanesı nısan ıcın takılacak
dıger ıkısı dugun
baska da takı ıstemeyecegım

altına sevgılım yanasmıyor hıc pahalı dıye
en azından pırlanta daha cazıp gelıyormus ona
ondan bende soyleyemıyorum
madem her zaman takabılecegım takıları ıstedım bende
ıncılı takımı gelınlıkle takarım dıyorum zaten
bır tanesı nısan ıcın takılacak
dıger ıkısı dugun
baska da takı ıstemeyecegım

Söyle canım, söyle...Bunlar en rahat konuşabildiğin günler...Ne istiyorsan, nasıl olsun istiyorsan söyle... Nasıl geçerse hatıralarda o kalıyor... İmkanları gözetip istediklerini yaptır...

Şimdiden mutluluklar diliyorum...

bende de aynısı oldu. ben tektaş bakarken her markada karatını vb özelliklerini falan not ede ede bakıyordum. hani şu bilindik markalarda zen, altınbaş gibi benim istediğim özelliklerde bi tek taş o markalarda 2.500 civarındaydı. ama eşim beni kapalıçarşıda bi pırlantacıya götürdü. (yani sadece değerli taşlardan oluşan takılar satıyo burası, öle sırf altın değil yani.) istediğim özellikteki yüzüğü 1.650 ye aldık. hem de pazarlık da yapabiliyosun. üstelik sertifikası, garantisi var. adam ne zaman getirirseniz ücretsiz temizliğini, tamirini yaparım dedi. ayrıca değiştirmek istediğinde taşın o zmanki değerine göre alıp, başka takı alabilirsin dedi. gerçi tektaş hani ömürlük sonuçta, sözde takıldı bi daha değiştirmem ama böyle bi şeyi söylemesi bile insanı rahatlatıyo. bence sen de böyle bir yerden alabilirsin takılarını. o zaman o fiyat 12 binden belki 7-8 bine düşecek emin ol canım:KK34::KK34:

ay canım ne kadar guzel anlatmıssın
cok saol
ankarada mısın canım?
hangı sehırdeysen bız oraya bıle yaptırabılırız
fıyat cok guzel
ankarada yaptırmıştım. batıkentteki carefour içinde bir kuyumcu var orada. ama başka kuyumcuda bulursun. zenden falan alacağın takının resmini götür aynısını yapıyorlar ve daha ucuza. dediğim gibi hemde sertifikalı , ömür boyu taş düşme garantili falan. zenden 2000 tl aldığın ürünü geri satmaya kalk 1000 liraya bile almazlar ama diğer kuyumculardan aldıklarını sertifikalı olduğun için çok az kayıpla satarsın

canım sen kendi açından iyi hoş diyorsun da ben erkek ailesi olsam 30 bini ödeyip düğüne 1 lira vermeme fikrini kesinlikle kabul etmem.
Sonuçta 30 bini vermek bir mecburityet değil onlar için. Düşünsene ben hem 30 bin vereceğim hem de hakkımda düğüne 1 kuruş harcamadılar denecek. Gelin de herkese bu şekilde anlatacak. 1 lira vermediler biz kendimiz evlendik diyecek herkese. Senin açından iyi hoş da kim kabul eder bunu. Ya da sen kabul eder miydin?

takı konusundaysa eğer satmayacaksanız pırlanta vs al ama borcumuz olur ev alırız satarız diyorsan çok değer kaybeder. Bence nişanlınla açıkça konuş. bana da pırlantalı safir set alında ben öyle istediğim için ve satmayı düşünmediğimiz için

canım sen kendi açından iyi hoş diyorsun da ben erkek ailesi olsam 30 bini ödeyip düğüne 1 lira vermeme fikrini kesinlikle kabul etmem.
Sonuçta 30 bini vermek bir mecburityet değil onlar için. Düşünsene ben hem 30 bin vereceğim hem de hakkımda düğüne 1 kuruş harcamadılar denecek. Gelin de herkese bu şekilde anlatacak. 1 lira vermediler biz kendimiz evlendik diyecek herkese. Senin açından iyi hoş da kim kabul eder bunu. Ya da sen kabul eder miydin?

takı konusundaysa eğer satmayacaksanız pırlanta vs al ama borcumuz olur ev alırız satarız diyorsan çok değer kaybeder. Bence nişanlınla açıkça konuş. bana da pırlantalı safir set alında ben öyle istediğim için ve satmayı düşünmediğimiz için

Haklısın. Hem 30 bin para gidecek hem gelin "düğünüme 1 kuruş harcamadılar" diyecek. Sonuçta düğünü de yapsalar bedelliyi de ödeseler kendi oğullarına yapmış olacaklar.
Takı için 12 bin bence çok fazla, eğer ki satmayı düşünüyorsan, çünkü en az %40 zararla satılıyor. Yok yatırım olsun diyorsan, az işçilikli altın en mantıklısı.

benim pirlantami da boyle bir yerden yaptirdi esim. Ustelik tasinin karati cok daha buyuk ve berraklik- beyazlik derecesi cok daha iyi. Ustelik bu yerler sertifikasini da veriyor. Zene vereceginiz parayi boyle bir yere verirseniz gercekten iki kati buyuklugunde ve daha kaliteli tasli pirlantalara sahip oluyorsunuz. Nİsanda yuzugumu aldi esim, dugundede kolye ve kupelerini.

pirlanta muhabbetine girince konuyla ilgili birsey yazmayi unuttum. dugun harcamalarina dahil etme esinin ailesini sonradan kafana vuracaklarsa ama bence su kadarlik taki isterim diye soylemene de gerek yok sonra bu da kafana vurulur. bana sorduklarinda ne istersin diye"gucunuz neye yeterse onu alin " dedim. esimin eli cok boldur herseyin en guzelini yapmaya calisti sagolsun. demek istedigim bence bir meblag koyma. istedigin seyi belirt ne kadar butce ayirdigini sor ona gore istekte bulun. evlenince goreceksin bunlar yalnizca minik ayrintilar. gonlune gore pirlanta altin zamanla imkanlarin el verdikce yapilir.

arkadaşım kendince hesabını kitabını yapmışsın ama
10-12 bin tl çok takılar için..
diğer arkadaşlar da söylemişler satarken değerinin düşeceğini..
pırlanta takılar satılmak için alınmamalı..değer kaybediyor..
öyle yapacağına bilezik al daha iyi, hiç olmazsa,ihtiyaca göre 1-2 adet bozdurabilirsin

ayrıca aile bedellinin 2.taksiti ödeyebilecek mi?sonuçta az para değil,
6 ay arayla 30 tl ödemek kolay mı?

bedelli parasını ödemelerini , düğünümüzde hiçbirşey yapmadınız demek için mi istiyorsunuz?
30 000 e iki erkek çocuğu evlendirilir :KK8:

arkadaşlar oncelıkle herkese yazdıkları cevaplar ıcın cok tesekkur ederım

bedellıyı kendılerıde destekledıler ogullarına gıtmelerı ıcın

hı neden onlar odesın dedım

cunku annesı zamanında dugun yapmayın , nıkah yapın dedı

ılk tanıstıgımız gun gözlerini üzerimde gezdirip ıyı altın sevmıyorsun gerek kalmayacak masrafa dedi

ailesi emekli ve babası emlakçılık yapıyor

annesi istediği gezebiliyor yazın bir ay tatil yapabiliyor deniz kenarında

ayrıca esyalar ıcın para bırıktırın kendınız evleneceksınız demiş kendi oğluna

bunun üzerine kim olsa evlilik+ dugun ıcın onlardan 1 kurus ıstemez dıye dusunuyorum

ama annesı oglu konusunda eli açık

oğluna hıc kıyamıyor askere de gitmesini istemiyor

1. taksıdı verecekler ikinci taksidi verirler mi kendi vicdanları tabiki

erkek arkadaşımda maddı konularda cok hesbaını bılen bırı degıl

bozdurulması kolay takı onun ıcın yarın bırgun yapacagı sacma harcamalar ıcın kaynak olusturmamalı aklında

bırde altını gereksız bırsey olarak goruyor takıyı

ona gore takı ıstemıyım elektronık esya , oyun ısteyım oyle bır ınsan

oyle ılerıde yapabılecek edebılecek bırı de degıl asla yapmaz bılıyorum

elı cok acık bırı degıl zaten, dugunumde takım oldu oldu bır daha da asla olmaz biliyorum

valla bedelııyı versınler 1 kurus vermedıler dıye sıkayet etmem

oncelıkle benım keyfım ıcın degıl kendı ogullarının rahatı ıcın harcamıs olacaklar

ve emınım kayınvalıde adayımda boylesını tercıh edıyordur

laf etmem golge etmesınler baska ıhsan ıstememe

lafları ıle cok kalp kırıcı biri, zaten benı cok ıstemıyor sırf oglu ıstıyor dıye ses cıkarmıyor

herkes dıyor kendı annemde evımıze geldıler tanıstılar herkes dıyor bu kadın senı ıstemıyor bellı dıye

her geldıgınde suratını asıp oturuyor hıc sıcak davranmıyor telefon etsem ısteksız konusup kapamak ıstıyor

neyse bunlar sorun degıl

X